Bebelusi iulie-august 2004 (30)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Neata fetele!

Eu am un copilas ca argintul viu! 8 kile jumate ne pune capac la 5 oameni. Adica mie, tati, doua bunici si o strabunica, ca facem cu schimbul. Mai nou vrea numai in picioare pe jos, sa mearga. Cand il tinem in felul asta este incantat si chiuie si merge repede-repede. Cum ne asezam pe undeva incep tipetele de frustrare. Eu cred ca in ritmul asta, pe la 9 luni o sa mearga. Bine macar ca mai vrea sa stea si in fundulet (sta chiar foarte bine, minute intregi; cateodata se apleaca foarte tare dupa cate o jucarie, de mi se pare ca o sa cada, dar isi revine singur).
Azi de ex., am chemat-o pe bunica mea sa stea cu el, ca sa pot face si eu ceva de mancare si niste curatenie, dar o sa ma gandesc serios de acum incolo daca o mai chem sau nu, ca dupa 10 minute cu el sufla tare greu saraca (are 76 de ani). N-are stare nici o clipa. Mai nou ne-am mutat teatrul de operatiuni in sufragerie pe jos. Am pus o patura acolo, jucariile s stam amandoi pe jos, de frica sa nu cada si pentru ca a devenit foarte mobil.
Asa ca eu nu pricep cum puteti voi sa faceti tot felul de chestii, fiind singure cu copilasii. Nicole, zi-mi si mie ce face Andreiuta pana tu faci mancare (ca ziceai ca azi faci trei feluri, bine nu sunt complicate, dar oricum). Sunt foarte curioasa, ca poate aveti vreun secret ceva, sa-l aplicam si noi.
Si noi ne miram zilele astea ce mult a evoluat copilul nostru in cateva zile.
Alta chestie interesanta este ca nu mai vrea sa bea lapte nicicum cand e treaz. Singurele momente cand pot sa i-l dau sunt cele de dinainte de somn. Doar atunci cand il pun la culcare, ii var repede biberonul in gura si adoarme mancand. In rest, mancare solida ar manca oricand. Ieri de ex, i-am facut compot de mere si i-am dat merele amestecate cu doua lingurite de cereale. A halit tot compotul, facut din doua mere, cred ca in maxim 5 minute.

mitzura cu bebe Tudor Codrin

Mergi la inceput

Cu spatarul de la carucior....Noi avem 4 trepte la spatar, la orizontala (adica pozitia 1) l-am dus pana la 3 luni, apoi am pus pe treapta 2, ca vroia sa vada si de pe la 5 luni pe treapta 3. Mai avem trapta 4, care inseamna in fund complet, dar inca nu am folosit-o decat in casa, la joaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rain spune:

Mitzule, nici Andreea nu sta prea mult singura ...dar ma descurc!
cel mai mult profit atunci cand doarme ea, acum de exemplu doarme de la 10.30 , si sigur va mai avea inca doua reprize de somn pana diseara ..asa ca am ceva timp liber ...pentru bucatareala!
cand nu doarme... pana acum o lasam pe jos sa se joace si ii puneam cutiuta muzicala ...pana se plictiseste (de vreo 3-4 ori), asculta muzica si se joaca, vorbeste, chiuie ...vineri insa am primit un tarc si sta acolo, ii pun jucarii pe langa ea si se joaca, mai stau si eu cu ea cateva minute ...mai fug si pe la bucatarie ...si uite asa o pacalesc pe moata!
nu trebuie sa stau tot timpul cu ea in brate ...evit cat mai mult, chiar si cand e putin maraita nu o tin in brate, daca vad ca incepe sa planga zdravan abia atunci o iau!
eu nu am pe nimeni sa ma ajute ...asa ca e musai sa o disciplinez!

Nicole & Andreea Alexandra(fomista)
http://community.webshots.com/user/niar1 - Poze cu mamici, burtici, pitici, Andreea 1-4 luni
Andreea de la 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Buna ziua!

Crizatele la raport!...hahaha

Am fost bolnave amandoua, ca niste caini batuti eram! Gripate, pline de muci, ragusite si tusitoare! Distractie maxima!
Noaptea nu putea sa respire asa ca am stat si cate 5 ore cu ea mai mult in brate (alternativa doctorului era de hidrocortizon in nas, dar eu am patit-o acum vreo cativa ani mi-am pus si eram dependenta, cand am vrut sa ma las am facut niste crize tare nasoale...). Considerand ca nu eram chiar floricica...a fost cam nasol momentul.
Vreo 5 zile nu i-am mai dat sa manance cu lingurita ca nu avea sens, urla non-stop.
Insa acum am impresia ca o sa treaca si pata pe mancare odata cu gripa! Sper!
Incepem sa ne revenim incet-incet si eu si ea.
Incerc sa citesc ce ati mai scris, am ramas un subiect intreg in urma...
Sanatate maxima la toata lumea!

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze si pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Nicole cum am citit ce ai mancat dimineata..mi-ai facut o pofta de salata ca in 3 minute eram cu nasul in frigider sa-mi fac si eu una...dar fara pastrama aia ca n-am avut...am inlocuit-o cu sunca...buuunaaa.

Mitzura grozava ideea ta cu compotu'....maine fac si eu cu mai multe fructe ...si fara zahar ievident.

Felicia si Andreea (17.07)

http://community.webshots.com/album/225204808Mzceef

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_s spune:

Nicole, ai bafta ca doarme atata. Matei mai doarme maxim doua ore in doua reprize/zi. Dar la 10 jumate e in pat si doarme pana la opt dimineata

Andreea si Matei zambaretzu'

http://community.webshots.com/user/andreea_ciontu

Mergi la inceput

Deci nu ai mari secrete, Nicole, ca intotdeauna m-am gandit oare cum te descurci tu singura, fara ajutor. Bine, nici eu nu am cele 4 ajutoare tot timpul in jurul meu. tati e numai in week-end cu noi, ca in rest nu se pune cu orele lui la care vine de la servici. Lunea vine bunica mea, iar bunicile, cand si cand, in cate o dupa amiaza sau dimineata. In cea mai mare parte a timpul sunt numai eu cu el. De asta nu reusesc sa fac mai nimic. Dar mai e si alta chestie, Andreiuta doarme mai mult, observ, pe cand Tudor inca ma uimeste cum poate sa se scoale dupa fix o jumatate de ora. Doar uneori, dupa amiaza, dupa ce am fost afara, doarme si el o ora-doua.
Tarcul e o chestie tare faina, mi-as lua si eu dar am o mare problema, nu am unde sa-l pun. asa ca pe jos ne desfasuram.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea_s spune:

Sa va intreb ceva poate voi ati vazut ca eu caut fara rezultate. Vreau un tarc care sa nu aiba picioare inalte, preferabil sa fie direct pe podea (fara picioare) si rotund. A vazut cineva?

Andreea si Matei zambaretzu'

http://community.webshots.com/user/andreea_ciontu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pako spune:

Meeeii, sa ma laud si eu...Pai si Andreea mea doarme bine in timpul zilei...dimineata 2 ore si dupa-amiaza inca 3 ore...e!nu-i rau...Andreiutele sunt fete cuminti.Ca daca nu era somnu asta nu puteam face nimic prin casa....ca pe mine nici barbati-miu nu ma ajuta...na, ca l-am parat.
Trebuie sa se trezeasca, ca doarme de la 10...evident plimbata cu "calu' "prin casa....am dat cu el vre-o 20 de ture de ametisem io.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Mopnicule mama multa sanatae!!! si sa va treaca toate crizele de mincare!
Simona, daca nu ai timp sa citesti cartea uita-te pe "reguli" si uita-te pe subiectul de la femina intim, se numeste chiar "montignac - ce am mincat azi" asa ca te ajuta mult. eu i-am trimis lui Nicole si niste reguli, pe scurt, daca nu le ai ti le trimit eu.
eu azi: dimineatza ochiuri cu o rosie, la prinz 2 felii de friptura d eporc cu patrunjel..si acusi am calcat strimb cu niste fructe uscate (doar citeva). diseara probabil niste rasol de vita.
iminpare rau ca nu va lasa piticii sa faceti nimik....lui Patrick ii place la nebunie sa fie supervisor, sta in scaunle cu jucarii in fatza si eu ii povestesc tot ce fac, nu comenteaza deloc, chiar chitzaie si cinta cu mine.

Mergi la inceput