Independenta in casnicie

Dragelor si dragilor,
Cum vedeti voi libertatea partenerului? Cata libertate ii acordati?
Nu incerc sa fac un sondaj de opinie, ci sa incerc sa imi inteleg partenerul, adica sotul. Noi suntem foarte diferiti la capitolul asta, si nu numai, in sensul ca eu nu am nevoie de asa multa libertate, sunt foarte legata si dependenta de el. Sotul meu in schimb, tine foarte mult la spatiul si la independenta lui....si ca sa va dau un exemplu, a venit de la ultima bere cu amicii cu o idee foarte interesanta: sa mearga impreuna un weekend la Barcelona, fara mine.
Eu sunt impotriva....dar nu am argumente...
Voi cum ati reactiona?
Multumesc,
Ruxandra
Raspunsuri

Kehleyr spune:
Problema la voi este ca aveti asteptari diferite unul de la celalalt. Adica, el isi doreste libertatea si tu nu. In aceasta situatie conflictele vor aparea in mod inevitabil, si nici unul dintre voi nu va fi de vina, pentru ca fiecare va avea dreptate in felul lui.
Eu cred ca ar fi bine sa aveti o discutie de principiu, in care sa stabiliti niste reguli: unde incepe si unde se termina libertatea fiecaruia si care sunt lucrurile care se fac impreuna si care separat. Sa ii explici ca pe tine te doare si te deranjeaza faptul ca el prefera sa se duca ccc cu prietenii in loc de sa mearga cu tine.
Dar trebuie sa ai in vedere ca poate sunt activitati ale lui la care tu chiar nu esti interesata sa participi, dar care pentru el inseamna foarte mult, si atunci tu nu poti sa ii iei lui placerea data de acele activitati. Si sa ai grija nici sa nu aiba sentimentul ca vrei sa il indepartezi de prieteni, barbatii sunt foarte orgoliosi si nu vor sa se vada dominati de femei -- mai ales daca prietenii lui sunt burlaci.
In cazul tau concret cu Barcelona, serios, mi se pare cam exagerat. Poate vrea sa vada vreun meci de fotbal, dar chiar si asa, e distanta cam mare, preturile cam mari... la urma urmei de ce se duc ei acolo???
Eu de exemplu trag linie la concedii petrecute separat. Asta chiar nu as accepta. Dar sa iasa cu un prieten la o cafea, sau eu cu fetele, nu mi se pare exagerat...
How I wish to dream again...

CORNELIAP33 spune:
Sunt la fel de dependenta ca si tine de sotul meu si nu am nevoie de prea multa independenta pentru mine. Eu il vreau pe el sa stea cu mine, sa ne petrecem timpul impreuna. Si asa avem 8-10 ore pe zi (deh, munca asta) in care stam separati si suntem "independenti"
N-as fi de acord, sub nici o forma, sa plece nicaieri fara mine. Norocul meu ca nici el nu-si doreste sa-si petreaca timpul fara mine.
Suntem atat de dependenti unul de altul, incat prietenilor nostri(putini cati mai avem) le parem obositori.
Probabil ca raspunsul meu nu iti este prea folositor, pentru ca gandesc la fel ca tine, dar asta e...
Cornelia si BB Rares-22.04.2002

Androix spune:
Pai nici mie nu mi-ar cadea bine. Asa dupa cum il cunosti cum crezi ca ar reactiona daca te-ai duce si tu in WE cu fetele, fara el (logic
) la Monte Carlo? Sau mai stiu eu pe unde?
Mi-e aproape imposibil sa ma gandesc la ce argumente as avea eu pentru ca nu ma vad pur si simplu in situatia asta. De ce neaparat la Barcelona? Merg sa vada ceva anume acolo sau pur si simplu sa se plimbe? Nu inteleg...
De ce te intreb: pentru ca poate, zic POATE as fi capabila sa inteleg ca merge acolo sa vada Steaua jucand Finala Cupei nu stiu cui... Dar si atunci chiar de ar fi vorba de un meci de fotbal parca as vrea si eu sa merg.
Altfel in ce priveste libertatea eu consider ca suntem destul de liberi si avem o relatie destul de echilibrata. Adica nu stam non stop doar noi doi singurei. Cred ca in viata de cuplu este nevoie si de momente de respiro in care ea merge la shoping cu cele mai bune prietene, iar el la bere cu baietii. Insa berea bauta la Barcelona mi se pare deja prea mult. Nici prea multa libertate nu este buna.
Tot scriu si ma intreb daca te-am ajutat cu ceva. Nu stiu sa raspund, dar macar atat cat sa stii ca nu esti exagerata si nu il ingradesti fiind impotriva plecarii lui.
Andreea 22 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mihaela R spune:
Asa as reactiona eu. Adica foarte urit. Tu de ce sa nu mergi? Ce, tu nu ai dreptul sa te distrezi? Si ce are de facut el acolo ca prezenta ta l-ar incomoda? O bere cu prietenii e una, si week-enduri petrecute separat (la distractie) e altceva. Asta e parerea mea.
Intr-adevar, fiecare are nevoie de spatiul lui, dar cred ca treaba cu Barcelona e putin exagerata. Poate ar trebui sa il intrebi de ce simte el nevoia sa petreaca atit de mult timp fara tine si sa se distreze fara tine. Nu stiu cum sa ma exprim mai bine, la noi e ideea ca daca petrecem, petrecem impreuna, iar daca unul dintre noi are program cu prietenii, o face fara ca situatia sa il afecteze pe celalalt - la modul eu plec, desi tu stai acasa si te plictisesti si imi duci dorul.

ruxandra_sb spune:
Draga mea,
atata vreme cata increderea este aproape totala, atat vreme cat isi indeplineste indatoririle si munca in familie, eu zic DA libertatii.
Cred ca un barbat bun, cu cat mai multa liberatate primeste, cu atat se intoarce la familie cu mai multa placere si se simte bine si neingradit.
Sotul meu este pasionat de munte si mai pleaca in week-end cu cataratorii lui. Printre ei sunt si fete.
Asta a fost si inainte de casatorie si nu vad de ce s-ar schimba dupa.
Si mie imi place sa mai petrec doar cu prietenele mele, o petrecere in pijama, o barfa mica, un iesit in oras.
Dar, "Vertrauen ist gut, Kontrolle ist besser"; adica "increderea e buna, dar mai bun e controlul". FF finut, desigur. Si insesizabil.
Ruxandra & Matei (ianuarie 2002) & sotul drag

puskin spune:
La Barcelona am fost noi in luna de miere... si i-a placut foarte mult acolo. Motivatia este: ma duc sa stau un weekend cu amicii mei, sa ma simt bine...nu se duce la nici un meci...
Simt ca imi vine sa imi campii...

kawaichan spune:
noi nu plecam nicaieri unu fara celalalt, ne-am casatorit de 2 luni jumate si zici ca suntem siamezi

Laura T spune:
Puskin, nici eu nu te pot ajuta cu mare lucru, ca si eu gandesc la fel ca tine. Nu mi-ar place nici sa plec eu singura, si nici el. Si-asa, suport greu deplasarile lui in tara si in strainatate, si zic mersi ca s-au mai rarit in ultima vreme (a facut cat a putut ca sa nu mai plece el, a trimis pe altii eventual). Oricum, in nici un caz nu as accepta sa plece la plimbare cu amicii, fara mine, nici pan' la Sinaia, d-apoi la Barcelona!! Exclus!! Baga-i mintile-n cap, scuze!!!
Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 9 luni) si Ramona (2 ani si 8 luni)
poze_cu_fetele_mele

puskin spune:
eu i le-as baga, dar nu stiu cum...plus ca e incapatanat ca un catar...si i se pare ceva foarte normal( desi cu amicii aia nu iese foarte des, poate o data pe luna).
Ceva concret in sensul asta? Ceva verificat daca se poate...

Melaroxy spune:
e cam aiurea sa zic ca nu l-as lasa. l-am lasat o data intr-un weekend la munte cu colegii de serviciu. excursia o organizase sefu" si era doar pt baieti. si acum pleaca cu serviciul 2 saptamani pe luna afara din Bucuresti. sa-l mai las sa plece din nou cu colegii sau prietenii la distractie.....????? nici gand!!!!!!!!!!
MERG SI EUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!