Biserici in Bucuresti

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danys9ro spune:

Buna seara tututor.

Interesant forum. Interesante experiente.

O cununie in provincie , mai ales intr-o parohie mica(100 familii) (cand este, cel mult una pe an) "taxa" este de maxim 500 mii.
Problema preotilor este ca trebuie sa-si asigure salariul, pe care trebuie sa il ia din parohie (acolo unde sepoate), pentru ca statul ii da doar 25% din salariu( restul din parohie). Daca sunt doi, problema se agraveaza.

De asemenea, preotul care a tinut "predica" (dezvaluit cele spuse la spovedania mirilor)la cununia respectiva ar fi trebuit caterisit a doua zi. Intrebarile la spovedanie trebuie sa fie generale. Trebuie descoperit pacatul la general, si fara lux de amanunte, deoarece exista 2 mari pericole: poate produce sminteala si ispita preotului , precum si , tentatia de a repeta cele savarsite de catre penitent, dar si tulburare sufleteasca a acestuia.

Cununia la o manastire este un moft si nu o necesitate. LA un astfel de eveniment, vin tot felul de oameni din afara bisericii, care desi sunt imbracati elegant, pot fi provocatori si ispititori pentru vietuitorii din manastire.

De asemenea, este obligatorie si necesara spovedania mirilor, individuala, si nu colectiva, deoarece momentul de sinceritate fata de Dumnezeu si de propria persoana este maxim. Spovedania reprezinta un nou inceput in viata spirituala a unui om.

Cununia trebuie sa fie un moment de bucurie sufleteasa.

Asa cum doresti sa iti faca tie oamenii, asa sa faci tu mai intai lor.




Mergi la inceput