respectul intr-o relatie

respectul intr-o relatie | Autor: alina_s

Link direct la acest mesaj

As vrea sa va intreb ceva, fiindca tocmai am citit intr-un alt subiect despre familii si am vazut ca pentru majoritatea important intr-o relatie, pe linga iubire si afectiune, ar fi si respectul reciproc. Nu vreau sa intru mult in detalii si nici sa ajung la chestii gen "eu am zis - el a zis", dar as vrea sa va cer o parere. Discutam zilele trecute cu un amic pe o tema oarecare. El isi spune parerea, dau si eu sa deschid gura - el imi zice sa astept sa termine ce are de spus. Bun, astept. Pe urma imi spun si eu parerea, care intimplator era diferita de a lui. La care m-am trezit ca mi se spune ca mereu discut in contradictoriu, ca-mi place sa dau nastere la situatii de conflict si ca ar fi trebuit sa-l sustin, fiindca sintem impreuna !! Mi s-a parut absurd si i-am spus-o - daca sintem impreuna nu inseamna ca eu nu mai gindesc liber sau nu mai am dreptul sa-mi exprim o parere ! I-am spus toate astea si lui i se pare ca ma supar degeaba si ca eu mereu 'fac pe martira' si practic sint nebuna. Va rog spuneti-mi daca are dreptate - poate chiar am luat-o eu razna si nu realizez !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Eu nu cred ca esti deloc nebuna, ci al tau sot/prieten e mai mult decit dominant si plin de el. Clara ca ai dreptul la o opinie proprie. Iar faptul ca trebuie sa astepti pina termina el de vorbit...in caz ca nu il intrerupi tu mereu sau alte probleme...mi se pare cam dubios, ca doar nu sinteti la tribunal. Mie nu mi se pare ca faci nimic gresit, dar da-ne mai multe amanunte.

http://community.webshots.com/user/roxanabella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_s spune:

Multumesc pt raspuns, Cipcip. Am scris aici fiindca nu vreau sa fac un pas gresit sau un gest pe care sa-l regret. eu sint intr-adevar o fire mai incapatinata si iute la minie, dar nu sint deloc certareata si de multe ori las de la mine ca sa nu se stirneasca discutii. Si nu o data s-a intimplat sa spun ceva si sa-mi reproseze ca am 'mentalitate de slujnica" - deci iti dai seama din asta ca nu prea sar la harta si chiar am incercat sa mai inghit ca sa nu fac "atmosfera", mai ales cind sintem in public. Dar ma doare si ma jigneste faptul ca discutiile noastre sint de fapt unidirectionale, el vrea sa aiba mereu dreptate si ar merge pina in pinzele albe, nu admite sa fie contrazis si e de parere ca opinia mea in public nu trebuie sa fie nicicum diferita de a lui. Incerc sa inchid ochii cind e vorba de lucruri marunte, dar uneori chiar nu ma pot abtine sau vreau si eu sa-mi spun parerea. Poate exagerez, dar mi se pare ca ar trebui sa fiu tratata drept egala, daca si eu il tratez la fel !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dena spune:

Alina iubita! Cum ai putut sa te indoiesti de faptul ca ai dreptul la cuvant pe lumea asta?? Citeste mai mult despre drepturile omului.
Cred ca pe langa faptul ca este dominator este si misogin. Nu iti stirbi personalitatea datorita lui. Fii aceea care esti si nu ezita sa te indepartezi de persoana aceasta daca nu sesizezi nici o schimbare sau macar intentie a lui de a se schimba.
Noroc si incredere in tine!

Kathryn-Rhianna 7 saptamani si mami Denisa

http://community.webshots.com/user/craiasazapezii

"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Costi spune:

Alina, mi se pare atit de cunoscut tiparul.
Acelasi "dictator' este si sotul meu.
Noi suntem la sfirsitul drumului, la decizia finala.
A gresit de trei ori si inca foarte grav, si de fiecare data s-a purtat la fel.Dominator, cel mai destept, cel mai drept etc...
Dupa ce a primit a treia sansa de a fi impreuna (ma inselase, o "aventura" de 6 luni)si-a vazut pe mai departe de firea si caracterul lui...ba dincontra mult mai rau...ma punea la punct si-mi cerea sa fiu de acord intru totul cu el ...ca doar e barbatul meu.
N-a pretuit nici un moment sansele oferite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Cred ca mult mai important decat dragostea , care la un moment dat se mai estompeaza sau capata alte valente este:RESPECTUL.
E normal ca daca oferi respect si tu la randul tau sa astepti.
Daca nu te respecta macar cel de langa tine , atunci ce pretentie sa mai ai la cei din jurul tau.
Fiecare are dreptul sa-si exprime punctul de vedere si e normal ca de multe ori sa nu coincida cu al celuilalt.

Respecta-te TU, ca sa te respecte si altii.

Numai "respect".

Dana

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iga spune:

Draga Alina,sa sti ca nu tu esti cea care a luat-o raza,ci mai degraba el.Nu stiu de ce unii(in general barbatii),cred ca au puterea cuvintului.Eu cred ca fiecare are dreptul sa-si exprime parerea,chiar daca este diferita de cea a persoanei cu care sintem.Cred ca prietenul tau sufere de sefie!http://community.webshots.com/user/robe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sora2001 spune:

barbatii stapanesc galaxia ,deci e normal sa se creada asa....

Ema's si Richard-Sora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Intotdeauna barbatii au trait cu "proasta" impresie ca trebuie sa domine femeile ,dar asta nu inseamna ca trebuie sa si accepti lucrul asta. Daca asa gandeste el ,schimba-i gandirea si fa-l sa inteleaga ,ca sunteti egali ,si mai ales ca trebuie sa va respectati reciproc. Inainte de toate intr-o relatie este nevoie de respect.Daca este respect ,restul vin de la sine ,si totul este frumos.

ALINA "Zambeste-i vietii,si viata iti va zambii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

E normal sa-ti spui parerea in legatura cu orice subiect, chiar daca e fara importanta, ca asa te cunoaste, vede cum gandesti, ce fel de om esti. Cu totul altceva e sa faci un capat de tara din orice lucru si sa vrei sa-l convingi mereu pe celalalt ca ai dreptate, ca parerea ta reprezinta adevarul. Dar nu mi se pare ca e cazul tau, deci spune-i ce gandesti si asigura-l ca nu e un atac la ideile lui, ci pur si simplu un alt punct de vedere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

"Mentalitate de slujnica"??? E mai rau de cind am crezut...
Cu riscul de a te intrista, iti spun ca asemenea specimene sint aproape imposibil de schimbat. Nu stiu daca e un complex de inferioritate care se ascunde in acesti barbati, sau e doar ingimfare prosteasca...Am fost si eu cu un asemenea specimen care credea ca le stie pe toate si isi sustinea ideile prostesti cu o incapatinare ridicola. L-am lasat cind m-a facut proasta intr-un cerc de cunoscuti pentru ca l-am contrazis la o idee idioata pe care o tot sustinea. Poate daca ar fi fost macar un mare invatat i-as fi suportat superioritatea si ingimfarea, dar asa...
Nu-l mai lasa sa te prosteasca si nu-ti pierde increderea in tine. Sa stii ca majoritatea barbatilor respecta femeile, nu are nici un rost sa-ti pierzi vremea cu un individ care nu-ti acorda nici macar minimul de respect.

http://community.webshots.com/user/roxanabella

Mergi la inceput