Copilasi de Aug-Sept 2003 (45)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xerxe spune:

Cristina!
Roisin si Alexuca a avut probleme cu kk "imprastiat", si la copro i-a iesit un stafilococ, imediat ce am inceput tratamentul cu antibiotic si-a revenit, acum tb sa-i refacem analizele. Sa va faceti bine!
Danat, sa va traiasca finutul! si noi ne dorim f mult sa botezam un copilas.
Irinuca sa stapaniti sanatosi apartamentul!
Ce de aventuri aveti fetelor cu bebeii! Noi suntem la faza cu iesitul de masele si avem program "artistic" noaptea. In ceea ce priveste vb, Alexuca zice niu-niu, ash, la arde si cam atat, restul daneza si suedeza, nici macar mama, tata, papa nu vrea sa mai zica. Tb sa vedem cand reprogramam vaccinul de 15 luni ca a fost bolnavioara, si sa vb si de cel pt meningita si hepatita A.
Stam f bine la capitolul topait pe muzica, o facem dansatoare in rest sa auzim numai de bine.
la bebici si aveti grija de burticiiii!

Luminitza, mami de Alexuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Mai, voi vorbiti acolo de coprocultura, sau de coproparazitologic?
Vedeti ca sunt doua chestii diferite... care este.
Plus de asta, noi cand am fost la analize, atata ne-a povestit fata 'ceea, ca am ramas cu gura cascata! La majoritatea laboratoarelor vor numai sa-ti ia banii, nu se asigura ca ceea ce ceri este si ceea ce iti trebuie!
Altceva: ca sa fie concludent (si acum sper sa nu spun prostii, vorbesc din amintiri) - trebuie repetat la 2-3 ziele, de vreo 3 ori, si se ia kk din mai multe locuri, chiar din pampers, nu conteaza. Si sunt doua feluri de recipient. Unul e cu un fel de gel (mediu, se cheama) si se tine la rece.
La giardia tre' facut tratament de catre tot familionul.
La oxiuri nu. Nasol e ca oxiurii migreaza spre exterior, asa depun si ouale, iar bebe putea sa-i ia de pe orice, cel mai des se iau daca pune degetelul in nas si apoi in gurita.
Sau daca s-a scarpinat la poponel si a dus mana la gurita....
Am intr-un Mami de mai demult povestea completa.

Cat despre Smecta si keflex. Poate n-am citit eu bine tot mesajul. Dar n-am inteles de ce v-a dat Keflex? Asta e cefalexina si e antibiotic, nu? Pentru temnperatura? sa inteleg? Da' s-a stabilit cauza temperaturii?
Iar Smecta e contra kk moale.

Mai citesc din urma, ca poate vorbesc prostii.

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Keflex e o cefalosporina, intr-adevar, si ne-a dat-o pen'ca banuim un microb intestinal, desi la coprocultura n-a iesit nimic. Din pacate situatia e destul de naspa, nu prea imi convine sa mai astept 3-4 zile sa repet coprocultura de 3 ori, asa ca vom merge cu Keflexu' asta, in speranta ca da in cap la nemernicul ala de virus sau bacterie sau ce-i. Principalul motiv pentru Keflex e kaka ultra-mega-naspa si nu febra aia insignifianta.

Pentru coprocultura am auzit si eu de recipiente cu gel, da' la farmacie am gasit unu' fara gel, steril, care cica e special pentru asa ceva. In plus, tantile de la laborator nu s-au uitat dupa nici un gel, ba nici macar nu m-au intrebat daca recipientul fusese steril.
Io am dus proba instant la laborator, asa ca nu cred ca trebuia tinuta la rece... in sfarsit, om vedea, daca nu e mai bine cu Keflex fac rost de gelate si ma mai duc o data.

Mie ciudat mi se pare altceva: viroze din astea intestinale am facut si eu, toate s-au manifestat cu febra foarte mare (de fapt asa au debutat, inainte de orice am facut febra peste 39), in plus nu aveam pofta de mancare, stateam pe buda non-stop si ma simteam de parca ma lovise tramvaiu', abia ma taram din pat in canapea. Pentru un ceai trebuia sa ma ancorez de dulap sa nu cad de-ampicioarelea.
Fiica-mea in schimb are febra pana in 38 (in jur de 37.5), kk de 2-3 pe zi (ca de obicei), si e vesela si voioasa, roz in obrajori, manaca de rupe si doarme foarte bine. Nici vorba de crampe abdominale sau alte stari de rau... Acu', io ce sa mai pricep, bre?

http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Asa, am mai citit din urma, si mai am de zis asa:
- si Eliza se intelege bine cu Up&Go. Nu ma asteptam sa nu se gaseasca pe toate drumurile, si ma mir ca spuneti ca sunt scumpi. Noi dam pe pachetul ala de 24 de buc sau cate sunt, vreo 225 de mii sau asa ceva. Deci pana in 10 mii bucata.

... Nici nu mai stiu ce vroiam sa zic, ca m-am enervat din nou cu serviciul asta al meu! Ce-mi vine sa ma duc acuma peste tampitii astia cu care lucrez si sa-i iau la bataie!

Mergi la inceput

Roisin, unde ati facut analizele? Si eu mi-am batut ceva capul pana cand am gasit laboratorul potrivit. Noi am avut animatie cu infectia urinara... si numa' bazaconii de rezultate aveam, desi recoltarea o faceam ca la carte, recipientii erau si aia ca la carte...
Ba chiar am fost la in lab unde a varsat domnisoara pishulica sin punguta intr-un recipient nesteril, dintr-un teanc, care erau puse intr-un cos, ca la second hand. Si ne-a iesit ca este infectie.
Repet analiza la un lb ca lumea, ce crezi? Disparuse infectia.. Si tot asa! Majoritatrea habar n-au, vor numai sa-ti ia banii, si tu plimbi copilul pe la medici. "TU" in general, nu "tu" in particular...
Saracuta mititica, sa se faca bine mai repede.
Recipiente cu gel sunt la farmacie, la Sensiblu, de ex, eu am doua in frigider, pentru orice eventualitate. Am si pungute de urocultura, care vreti, dau gratis. Si cate si mai cate am adunat, pentru orice eventualitate!

In orice caz, ar fi fost mai bine daca s-ar fi putut stabili foarte clar de la ce se intampla toate astea... Altfel, antibioticul poate ameliora, dar se poate sa nu dispara cu totul... Cat am mai plimbat-o si eu pe Eliza pe la medici din cauza asta... Pana nu i-am facut analize adevarate, complete, la un laborator adevarat si pana nu a fost vazuta de un medic competent, nu de cartier, ... n-am scapat de probleme!

Aaa.. si cu scutecele - Eliza s-a impacat bine cu Up&Go. Nu s-a mozolit toata. Principalul motiv pentru care folosim Up&Go insa, e ca fata nu mai sta pe spate ca bebe mici, vrea sa o imbrac in picioare. Si scutecele normale nu le pot fixa din picioare! Iar in rest, i-am luat cam de toate, si Happy, si Fixies... unele mai bune, altele mai putin bune... Si copilul n-a avut nimic. Se mai inroseste daca nu este schimbata de kk, ceea ce nu se intampla de fapt...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

din pacate iar nu am vesti bune...
injectiile nu m-au ajutat. daca se vedea ceva mai repede la eco, cu vreo 4-5 zile, poate mergeau, dar a fost la limita si nu au avut rezultat.
acum astept tf de la doctor si cum obtine sala pt laparoscopie, ma cheama la spital. n-ar fi problema, dar daca ma trece ca urgenta, si nu are sala, ma baga pe taietura clasica. asa ca mai asteptam un pic.
si eu speram sa se termine o data, dar n-a fost sa fie... ma "ameninta" ca ma baga in sala maine, la 6,30 am, dar cum nu m-a sunat pan acum inseaman ca nu a reusit... asa ca probabil o sa fie maine in cursul zilei. sau cel tarziu vineri, ca nu mai putem astepta. deja a depasit 1cm diametru...
numai belele si pe capul meu...
acum ma mai streseaza si mama, care atunci cand nu i se face pe plac, arunca cu vorbe... si cuvintele ranesc... iar ea m-a ranit rau de tot, iar acum pur si simplu nu vreau s-o vad. iar maine cica vine in bucuresti! pai ea imi lipseste de pe cap. alta problema pe care nu stiu cum o s-o rezolv!
of of...

Mergi la inceput

Mai, noi le-am facutara la spitalul de dermatologie (de fapt, dermatro-venerice) de langa liceul Sincai.
Pe noi pediatra ne-a trimis acolo, a zis ca au laborator bun si dau rezultatele repede.

Sar'na pentru detalii, cred ca imi achizitionez si eu niste borcane cu gel, incep sa cred ca ar fi bine sa facem coprocultura si coproparazitologicul o data la cateva luni, ca oxiurii astia cred ca nici nu-i vedeam daca nu se cacalea copchilu'.
Oricum intentionez sa repet analizele peste vreo doua-trei saptamani, chiar daca domnisoara se reface complet.

Cristina, nu te mai gandi la mama ta, nici la cumnata, la nimeni. Tu sa te faci bine si Andrei sa fie sanatos, atat. Si sa-l pui pe tati sa faca orice in locul tau, nu te stresa cu probleme minore. Iar mama ta daca zice vreo duda, reteaza-i-o scurt, ai tot dreptul in momentul asta sa nu inghiti orice vorbe spuse din repezeala. Ce naiba, ar trebui sa te menajeze putin!
Imi pare rau ca s-a complicat situatia, dar nu te stresa pe tema asta. Ai un medic exceptional, Elias am inteles ca e un spital fain, singura ta problema este sa te refaci repede si sa nu suferi mai mult decat o faci deja. Fii egoista, cere inghetata si friptura, incearca orice te-ar putea relaxa putin... de golul pe care banuiesc ca il ai in suflet nu poti scapa, dar necazurile astea zilnice da-le incolo!
Sper din toata inima sa iasa bine si sa se termine repede...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

roisin, mama nu stie nimic. nici nu vreau sa-i spun. pe scurt, ea il tot cerea pe andrei, eu nu voiam sa i-l dau la oltenita. atunci mi-a aruncat ceva de genul " pai da sa ma rog sa ti se intample ceva rau sa nu poti sta cu el si sa mi-l dai doua zile!"
recunosc, cea mai usoara varianta ar fi acum s-o chem pe mama 2 zile sa stea cu andrei, cat sunt eu la spital. dar pur si simplu nu am ochi s-o vad. as strange-o de gat daca as putea, sa nu mai vorbeasca niciodata. uite ca ceva rau s-a intamplat, iar mie nimeni n-o sa-mi poata scoate din cap cuvintele astea!
si mai rau e ca relatia dintre noi doua nu e deloc roz, asa ca din partea ei nu as primi nici un fel de alinare. asa ca la ce bun sa-i spun??
o sa trecem noi doi peste asta, eu si tati, si speram din tot sufletul ca o sa fie bine...
de rasfat nu poate fi vorba. ma gandesc ca si cristi, chiar daca nu arata, sufera in felul lui. nu pot sa profit...
iar ce as vrea eu nu-mi poate da nimeni...

ps. si chiar imi face bine sa ma gandesc la toate bazaconiile... macar nu mai stau sa bocesc toata ziulica...

Mergi la inceput

Aoleu, da' imbarligata mai e treaba! Io ma gandeam la faze de genul "ti-am zis io sa nu te grabesti cu bebe2, am presimtit io ceva, blabla"... d-astea eu mai primesc de la bunica-mea (una din ele), dar macar de la ea n-am alte pretentii, a plecat la sorcovit de multisor, iar varsta n-o ajuta sa se intoarca pe drumul bun.
De Cristi nu profiti, daca vrea inghetata da-i si lui... Ideea e sa nu te surmenezi, prostiile astea se aduna, mai paseaza-le sau ignora-le cat poti si gandeste-te la chestii frumoase. Sau, daca vrei sa injuri, iti dau io un tilifon si ne certam ca la usa cortului, asa sigur iti trec toate celelalte... macar pentru o vreme...
Multi pupici, fii convinsa ca o sa fie bine si-or sa treaca toate, dar incet-incet...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Cristina, imi pare foarte rau...sunt alturi de tine chiar si de la asa distanta...iar problemele cu mama ta sunt nasoale, ai dreptate sa fii suparata dar asa cum zice Roisin, lasa-le in aceste momente...
Probabil ar fi trebuit sa-i spui si ei....eu sunt sigura ca dupa sot, mama ar fi fost prima care ar fi aflat. Nu e momentul sa dau sfaturi, stiu...vreau doar sa-ti spun ca ma gandesc la tine si sper din tot sufletul sa treci cat mai usor peste durerea fizica. Cea psihica probabil ca va dura mai mult, dar sunt sigura ca Iris va veni atunci cand va trebui. Asta nu trebuie sa uiti nici un moment! multi!

Roisin, ii doresc Mirunei sa-i treaca repede viermisorii. Coprocultura i-am facut si Silviei atunci cand a avut diaree si a iesit negativa. Si noi tot in sticluta cu gel. Concluzia a fost ca diareea a fost din cauza dintilor.
Diareea nu ar putea fi cauzata si de oxiuri? intreb si eu...

Iuliana, si Silviei ii plac jucriile pe care le are Diana. Adica un frigider plin cu mancaruri de plastic pe care le rontaie si ea cu mare placere. Iar masina de spalat de jucarie e in top!

Feteloooor, peste 6 ore surioara mea pleaca din NY spre Budapesta, vine pentru 2 saptamani in concediu. Abia asteptam cu totii sa ne vedem, pe Silvia o stie numai din poze, in 2003 a fost acasa in august si ceea ce tine minte despre mine e ca ma rostogoleam :))).

Pupicei multi multi !

Mihaela , Diana Alexandra(22 nov 1996) si Silvia Petra(10 sept 2003)

bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput