Copilasi de Aug-Sept 2003 (45)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Mihaela, noi am folosit Up&Go, am gasit in Carrefour, la Metro am cautat ultima data si n-am vazut decat Libero Discovery sau cum naiba le zice, alea normale adica...
Sunt practice ca intra precum chiloteii, dar nu absorb la fel de bine ca Pampers. Eu le schimbam dupa un pipi, ca raman umede in interior si mi-e sa nu se irite mitzuca. Pampersii merg si 3 pisuloi si tot nu se uda pielea. Iar vorbesc ca o reclama.

Dana Ene, cica viermisorii se vad doar cand e foarte serioasa infectia. Eu m-am tot uitat, nu vazui nimicuta, da' daca a iesit la microscop banuiesc ca ceva o fi.
Sunt bucuroasa totusi ca pitica e in continuare vesela si vioaie si mananca bine, deci nu se resimte foarte tare. Recunosc ca m-am si invatat prost, ea nu prea a facut de niciunele pana acuma si deodata au pocnit-o mai multe, si asta ma demoralizeaza tare. Eh, pana s-or marita o sa ne tot lovim de probleme, macar sa ramana d-astea mici, sa n-avem altele mai naspa, Doamne fereste!

http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ne-am intors si noi "de la mare"...
Am fost repede aseara la ORL, ca se tot freca la o urechiusa fata, dar din fericire n-are nimic. Eram eu suspicioasa, mai ales din cauza ator medici "competenti" pe care i-am intalnit... Deja cand cineva imi spune ca nu e nimic si sa satau linistita, ma duca sa o mai caut pe la vreo 3.
Dermatita aia nesuferita mai apare... Dana, poate imi ma spui o data cu ce i-ai dat tu fetei tale, si unde sa o duc si pe Eliza, ca nu mai am mail-ul ala de la tine.... Acum sunt putine semne, dar cand apare, as vrea sa o duc din nou.
Avem TETEI (cercei), PAPUCI (chiar asa!), si il cunoastem pe AGI (Hagi), ca l-am vazut in poze la Constanta, la Casa Casatoriilor... Am fost si la nunta la fratele meu, si Eliza a fost mare vedeta, spre uimirea mea a dansat pana pe la 23.30 si a luat acasa jumate din baloane. Ca s-a dus cu ta-su acasa, si mami a dansat pana in zori . ce sa-i fac, nenica, daca e sofer si mami nu? si daca de la Constanta la Bucuresti nu e o azvarlitura de bat....
Cand ne-a vazut, dupa 3 saptamani, eu ma asteptam sa ne sara in brate. Ea, in schimb, ne-a pedepsit, nici nu s-a uitat la noi, abia o urma de zambat ne-a oferit dupa vreo 10 minute...
Iar duminica, pentru ca ne-a vazut facand bagajele, nu s-a mai culcat, sa nu cumva sa plecam iar fara ea... Si zici ca nu pricepe, hai?
Abia astept sa vina oamenii de la cablu, ca la serviciu stiti ca avem interdictie. Fur si eu cateva minute pe zi, acuma, ca "este" sefii plecati din tara.... Da' de luni s-a terminat...
Pupici tuturor!

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

roisin vezi ca, daca nu ai voie medicamente, poti sa aplici tratamentele babesti, cu praz. stiu ca mama asta ne dadea cand eram mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Valeu, roisin, ce belea pe capul vostru. Cum naiba se fac oxiurii astia...or fi de la catelusul vostru? Eu habar n-am cum se fac si ma intrebam si eu, sper sa nu te superi.

Noi tocmai am venit de la playgroup-ul ala pentru copii. Emmei i-a placut la nebunie, s-a jucat cu jucarele pe acolo, aproape ca nici nu m-a bagat in seama, chiuia si chitcaia. Copilul asta al meu nu e timid deloc si tare ma bucur ca ma gindesc ca atunci cind o fi sa o trimit la gradinita nu o sa faca scandal. Mai e un alt lucru care ma bucura: iti este permis sa vii chiar daca ai un bb mic de abia nascut si ma gindeam sa continui sa o duc pe Emma la joaca si dupa ce o sa nasc, ca imi faceam griji. La sfirsit ne-am asezat pe jos si s-au cintat cintecele (tre' sa ma apuc serios pe invatat cintecele englezesti ca habar n-am), Emma dansa nevoie mare, apoi s-a plictisit si a inceput sa bata cu un ciocan de plastic intr-o masa. Oare copilul meu de ce nu sta si el locului, ca asa face si in magazine...toti stau cuminti in carturi numai noi trebuie sa alergam de nebuni dupa ea. Cel mai mult a atras-o un fel de bucatarioara cu frigider, microwave, aragaz etc ca deschidea si inchidea usile, scotea si punea "mincare" de plastic. Apoi a inceput sa scheaune ca a vazut o banana de plastic si fata nu intelegea de ce nu ii dau voie sa manince din ea. La sf. le-au dat cite un biscuite. Sg. lucru care nu mi-a placut e ca jucarioarele sint murdarele, dar pina la urma trebuie sa ia contact si cu chestii de genul asta, asa ca tre' sa ma acomodez. O sa mergem martile si joile:) si tare ma bucur ca are contact cu (,) copii, chit ca nu se joaca cu ei. M-am cracanat de ris cind m-au intrebat vreo doua cucoane ce fel de limba vorbesc. Nu cumva franceza???? Apoi am stat de vorba cu o cucoana mai in virsta, care lucreaza cu persoane de alte nationalitati, despre Romania. Oricum, mi-a facut si mie bine iesirea asta, chiar daca am cautat locul cu copchilul in brate vreo 20 de minute de mi-au sarit capacele. In fata cladirii e un parc cu pescarusi si rate si sa vedeti ce tipete si bucurie pe Emma:).

Mihaela_s, ca tot m-ai intrebat de chilotei...eu nu folosesc ca atunci cind se kakaceste se intinde kk peste tot...fund, picioare, cu astia cind e vorba de dat jos, chit ca sint usor de tras in sus. Am folosit numai din aia pentru plaja, tip slip...atit. Si aici sint scumpicei si drept sa iti spun, nu se merita la virsta asta, ci atunci cind copilul realizeaza ca vrea kk sau pipi si de multe ori nu ajunge destul de repede la baie. Eu inca ii cumpar Huggies normal...am ajuns la nr. 5, cred ca 6 sau 7 in varianta romana. Multumim pentru urari...a mai trecut jumatate de anisor...acusi ajungem la 2:).

Apropos de buicu lu' tati:). Se duce tati al nostru la baie si se apuca de facut pipi. Emma, bineinteles, dupa el, deschide usa care era intredeschisa si incepe fata sa se holbeze la podoaba lui tati. Eu ii zic ca tati are cuc, asta mare incepe sa se rusineze si sa ma certe ca de ce o invat de cuc si pasarica...auzi la el...si ca de acuma incolo fata nu o sa ii mai vada cucul nici din intimplare.

Cristina, cind mai afli cum e treaba? Sa ne zici si noua.

poze 1,poze 2,poze 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Iuliana, oxiurii nu se fac, se capata. Imi e greu sa cred ca i-a luat de la catel, pentru ca el saracu' sufera deparazitari regulate (ba chiar mai dese decat e cazul, desi imi e mila si de ficatul lui). La cate cazuri de oxiuri erau ieri la spital cred mai degraba ca e luat de la cineva sau de pe undeva, daca era sa fie de la caine ar fi facut de mult, iar la analiza de la 8 luni nu i-a iesit nimica.
Ca sa nu mai spun ca de la caine am fi facut si noi cate ceva pana acuma, doar il avem de aproape 6 ani. Un animal deparazitat regulat insa nu prezinta riscuri.

In sfarsit, voiam sa va spun ca la coprocultura n-a aparut nimic, insa pediatra a vazut ultimele productii de kk si a spus ca dupa parerea ei clar este un microb (si eu cred la fel) care n-a iesit la copro. I-a dat o chestie de se numeste Keflex plus Smecta, ceaiuri si regim pe care oricum le suporta deja. A cautat-o in gat, urechi, ascultat plamani, nu are absolut nimic, probabil temperatura este mai ridicata de la nemernicii de canini sau de la microbul din burtica (desi microbii astia dau temperaturi mult mai mari de obicei).
Oxiurii ii tratam dupa ce scapam de treaba asta, cu Zentel. Aparent nu trebuie sa luam toti, e suficient sa-l ia ea. Mie parca imi vine sa repet analiza, nu sunt foarte convinsa de rezultat...

Acuma astept rezultatele miraculoase ale Keflexului, ca imi vine sa ma urc pe pereti cand vad kaka imprasiat care iese din pampersi.

http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana77 spune:

Roisin - si eu i-am facut Mariei copro si a iesit negativ dar trebuia sa ma mai duc inca de 2 ori si datorita faptului ca Maria facea kk la 3-4 zile am renuntat, dar o sa ma duc vineri sa-i repet copro.
Cristina - iti tin pumnii si sunt alaturi de tine. Asteptam vesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anny spune:

ROISIN, poate ar fi bine sa-i repeti coprocultura la Cantacuzino sau la Victor Babes.
Maine ma voi duce si eu sa ii analizez kk acolo unde ai fost si tu, macar daca nu are nimic sa excud varianta asta la posibilele motive ale lipsei de pofta de mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

roisin oxiurii se trateaza numai ca aveti grija sa nu luati si voi. Mai ales tu, in situatia in care te afli. Oxiurii se puteau lua din diverse surse nu neaparat catzelul. Nu-l mai suspectati, saracu', de tot ce se intampla
Multa sanatate!
felicia intr-adevar este mai cuminte la capitolul asta, doar cand este in deplasare!!! Cand mergem cu ea in vizita si povestim ce face nimeni nu ne crede ca sta ca sfanta si este cel mai cuminte copil!

Rezultatele noastre la copro au iesit bine (negativ coproparazitologic, negativ coprocultura...) asta inseamna ca am o ashchimodie de copil care este sclifosit la mancare si care alearga toata ziua de nu mai apuca slaninutza sa se depuna. Astept si eu...si daca nu am nici o sansa ma voi consola cu ideea ca o voi face manechin(uita)
Aseara m-a "chinuit" cumplit! Voiam sa o pregatesc de nani...asa ca ii scot scutecul...atat i-a trebuit ca pe partea cealalta a patului (avem patul pe mijloc) a zbughit-o! asa ca am alergat in jurul patului de mi-a iesit sufletul. nici nu puteam sa o inshfac ca mi-era sa nu se loveasca...asa ca am alergat...pana i-am scos si maioul. Statea mandra in pielea goala si imi arata: tzitzi, buic, patza (pasa) si iar o zbughea...parca imi facea in ciuda!

A invatzat fii-mea (ca taica-miu o invatza numai "tampenii") sa "chii" cu "pitzu" (scrie cu pixul) si in timp ce s-a dus bubu (bunelul) sa-i ia pix roshu si verde, a mazgalit mobila de bucatarie a lu' maica-mea ceva de mai mare frumusetea...si unde mai pui ca a nimerit un pix din care curgea pasta. Nu pot sa va explic in ce hal era de pix! Si m-am pus sa le sterg mobila alor mei (care-i alba) iar bubu a protestat ca sa-i las capodoperele (pe interior). I le-am lasat! Doar nu era sa ma cert cu ei...

Va

Liliana& Andra-Maria

http://community.webshots.com/user/liliac1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Cristina, cum a fost azi ?
Nu am reusit sa intru pe net pana acum, am f.f.f. mult de lucru, dar stau cu gandul la tine.
Eu sper din suflet sa fii bine
---------------
Anca, bravo pentru scumpa de Eliza, o dansatoare si-o vorbareata scumpa .

Eu i-am dat Oanei cu Elocom atunci cand obrajorii erau atat de rosii si de aspri de parca avea rani, dar amestecat cu vaselina alba, ca sa nu fie prea concentrata solutia.
Acum, preventiv, ii dau de fiecare data de cate ori iese afara cu vaselina alba pe fata.
Vaselina am cumparat-o de la o farmacie care are si laborator. Se gaseste foarte usor si e foarte ieftina. Eu i-am cumparat 200 grame si o sa-mi ajunga mult, mult timp.
--------------------
Roisin si Roxana, pupici la domnisoare . Sper sa se faca bine repede.
--------------------

Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana77 spune:

Roisin - si eu i-am facut Mariei copro si a iesit negativ dar trebuia sa ma mai duc inca de 2 ori sa-l repet si, datorita faptului ca Maria facea kk la 3-4 zile am renuntat, dar o sa ma duc vineri
sa-i repet copro.
Cristina - iti tin pumnii si sunt alaturi de tine. Asteptam vesti. Buna rau cumnata-ta, eu nu m-am gandit niciodata la asa ceva

Dana-Ene - te felicit de 2 ori: o data ca mai sti poeziile din copilarie si a doua oara ca ai rabdare sa i le spui Oanei. Cu regret marturisesc ca eu ii citesc mariei povesti, dar nu foarte des si incerc sa o invat animalele si cum fac ele, deocamdata le stie doar pe maimute, pisici, caini, iepuri ( eu cu tasu ne-am gandit sa o invatam ca iepurele este bocanila si da din picior, fapt pentru care asa face si maria cand o intrebam cum face iepurasu), cocosi si cred ca cam astia sunt toti.

Maria a invatat sa arunce gunoaiele la cos ( hartii, pampersii si altele) si este foarte mandra de ea cand face acest lucru. Haios a fost ca atunci cand mi-a luat din mana o hartie mototolita si a dus-o la cos noi am aplaudat-o fapt pentu care ea a inceput sa care cat mai multe in cosu de gunoi. Noi ne-am prins abia pe seara cand am inceput sa cautam telefoanele mobile, telecomanda, ect si le-am gasit in gunoi. Noroc ca mi-a venit in cap sa le caut acolo.

Maria vorbeste toata ziua, dar cel mai mult ii place sa vorbeasca la telefon. Este asa de haiosa cum merge ea prin casa cu telefonul la ureche, da din cap, zice da, da .... si pe limba ei. Eu cu tasu ramanem muti cand ne uitam la ea cat de serioasa este.
Maria este inebunita sa dea cu mopu prin casa sau cu aspiratoru! Sper sa o tina pana o fi mare

De mancat maria mananca la fel de prost, acum ii dau vitamine Sanasol dar cred ca o sa caut ceva la farmacie pt. pofta de mancare ca nu stiu ce sa ma mai fac cu ea. Daca ar fi dupa ea ar manca numai cereale ( cele mari de la Nestle), biscuiti, paine brajita si alte uscaturi iar eu ma lupt cu ea sa nu-i mai dau nimic intre sucul de fructe de la 10 si masa de pranz de la 14,30-15,00.

irinuca - felicitari pentru casa cea noua si sa o stapaniti sanatosi. Cate camere are?

danat - felicitari pentru finutul tau, sa creasca mare si sa ve bucurati de el.

Va pupic
Roxana si Maria

Mergi la inceput