Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (57)
Raspunsuri - Pagina 14
Lavv spune:
La multi ani RARES IOAN!
Si La multi ani! ..... sarbatoritilor de ieri (mea culpa!)
Lavv si Alex (7 ian. 2004)
http://community.webshots.com/user/lpaun
Roxana_G spune:
Rares Sa cresti mare si cuminte, sa fii sanatos si norocos. Si sa ii aduci noroc lui mami la examen!
O intrebare: stie cineva vreo maseuza care vine acasa? A mea m-a abandonat acum un an si dupa nastere nu a vrut sa mai vina. Mi-a recomandat o colega, dar si aceea se dadea ocupata.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
Babee spune:
Noi stam ca pe ace pana la 3 cand avem programare.Mi-e mila de el saracutul ca tuseste si ii curg mucisorii(dar is galbeni rau).
Adriana...hai spune-ne ce-ai facut???
Si o veste buna.Pentru ca geaca am luat-o la reducere ,nu am putut-o schimba.Se putea face reclamatie dar nu stiu unde am pus bonul si am ramas cu buza umflata.M-am suparat aseara si am bagat-o iarasi la masina, cu detergent lichid si Vanish(din belsug).Am spus ca ce-o fi o fi, mai rau nu cred ca se poate.Si vreau sa va spun ca am geaca curata, perfecta, cum am cumparat-o!!!.Bine ca n-am apucat sa o dau, ca daca aveam bonul era la ei si alta geaca nu mai vedeam, doar banii.Acum am invatat lectia si pun doar detergent lichid si mingea de tenis(m-a invatat o tipa la curatatorie sa pun o minge de tenis in masina cu ceva ce are fulgi-perne, pilote, geci etc).
Doamne ce bucuroasa sunt
Bubu e vioi dar mai urla din cand in cand...si afara ploua si e o vreme de numarat banii...sau...facut copii.Numai iarna nu e ...
'Babies come into the world holding joy in their hands and when they open those small fingers, the whole world's supply is replenished.'
www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank"> BotezPrimele luniAlbum2
Sfarleaza
Bubu Plimbaret
Gabriela si Phillip (6.02.2004)
Roxana_G spune:
Dragelor, pentru ca azi am avut mai mult timp la birou profit sa ma vaicaresc. Poate nu neaparat sa ma vaicaresc…as vrea sa va povestesc cateva din framantarile si trairile mele ca mamica, care imi tulbura linistea in ultima vreme. Este vorba mai degraba de o combinatie de vinovatie fata de Alexandra si in acelasi timp iritare proprie. Nu ma inteleg nici eu si ma intreb daca e normal ca o mama sa fie asa fata de copilul ei. Am avut ocazia sa ma intalnesc cu multe din voi si am citit povestirile voastre de aici. Ma uit cu admiratie cu cata dragoste si rabdare ii inconjurati pe copiii vostri.
Eu in schimb sunt fie prea egoista fie nepotrivita sa fiu mamica (si acum ma intreb de ce mai vreau inca un copil cand nu sunt in stare sa ma ocup nici de acesta). Ajung seara acasa si in loc sa ma bucur de timpul putin petrecut cu fata nu vreau decat sa zac in nestire fara sa aud nimic. Ma oboseste cand o vad venind dupa mine prin toata casa si ma simt usurata de indata ce o pun la culcare. Fiecare planset sau maraiala a Alexandrei imi rasuna in asa fel incat am impresia ca imi zgarie creierii, de parca cineva ar freca o tabla cu unghiile. Orice iritare de a ei ma aduce la nervozitate si orice problema legata de ea la disperare.
Nu stiu ce e cu mine. Poate nemultumirile legate de serviciu sau poate alte probleme personale ma aduc in aceasta stare. Insa nu e o scuza oricum. Sunt mama indiferent de probleme si ar trebui sa fiu mereu disponibila pentru copilul meu indiferent ce am eu. Altfel cum poate sa se simta in siguranta? Ma simt vinovata si in acelasi timp nu sunt in stare sa fac ceva in sensul asta. In fiecare seara imi propun sa ma ocup mai mult sau sa fiu mai rabdatoare si totusi ajung sa fiu la fel de plictisita, obosita si irascibila. Numai in weekend ma mai linistesc si atunci cand am ajutor de la sotul meu. In weekendurile in care sunt mai mult singura, desi am mai mult timp la dispozitie, sunt la fel de indisponibila, deprimanta si iritata.
Nu stiu ce am vrut prin povestea aceasta. Poate am simtit nevoia sa ma descarc, poate sper sa ma simt mai bine, poate primesc un sfat bun.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
saphir spune:
RARES
Adriana, hai mai repede cu vestile bune!!!
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
Babee spune:
Roxana esti normala.Cred ca uneori fiecareia dintre noi i se intampla asta.
Iti spun cazul meu.Mi-a fost foarte greu sa plec, sa ma lovesc de indiferenta unuia si-a altuia...sa cersesc pur si simplu sa-mi pot recunoaste studiile si sa continui ceva(nu prea cred ca apuc sa termin doctoratul, nici nu ma mai trage inima).Sunt multe si aici si nu are rost sa le discut acum.
Mi-am dorit mereu copii si eram disperata in 2003 in primavara.Am fost luata de valul cu noua slujba(nu ceva excelent, dar era un inceput).Socul meu a fost mic, mi-l doream pe bebe atat de mult ca n-a mai contat ce voi face.Socul lui Vio in schimb m-a marcat...a trecut.Apoi alt soc:au aflat ca sunt insarcinata, nu aveam decat 3 luni in firma asa ca si-au permis sa ma dea afara.Am ramas fara nici un venit(eu) la facultate era vacanta si in vacanta nu se da bursa.De frica unor nenorociri mi-am intrerupt anul universitar ca sa pot sta in liniste acasa(mi-era frica de stres, nervi si alte cele)....Bun...cand a venit Bubu pe lume mi s-a parut o minune.Nu m-am plans si nici nu mi s-a parut groaznic ca stau singura sa cresc un copil.Am incercat sa fac tot ce este mai bine cu putinta si sa-i ofer o educatie buna.Dar..si eu simt nevoia ca uneori sa stau pur si simplu, sau daca vreau dimineata sa dorm sa o fac fara sa mai am grija biberonului, maraie, caraie, vrea plimbat sau mai stiu eu ce.
dar...o am exemplu pe mama.Ea toata viata s-a vaitat ca ce greu i-a fost cu mine, ca eram rasfatata(de la 3 luni am stat cu o baba care ma punea pe oala ca sa scape de mine), iar bunicii imi cantau in coarne.Poate chiar daca nu par, sunt o fire uneori rece si indiferenta.Eu nu am avut ceea ce se cheama o copilarie excelenta(daca ar trebui sa cred ce mi se spune ca nu mi-a lipsit nimic, ar insemna sa vorbesc prostii.Mi-a lipsit ceva...dragostea parinteasca.Am fost un copil pupat in somn(nu am de unde sti pentru ca nu-mi amintesc).Nu judec si nu condamn, unii stiu intr-un fel sa iubeasca.Eu nu-mi alint copilul ca sa-l fac un razgaiat.Avem momentele noastre de tandrete dar in rest seriozitate.
Daca eu imi educ copilul asa cum trebuie sau nu ,nu ma pot pronunta.Timpul le va clarifica pe toate si atunci ar trebui ca eu sa-mi fiu propriul judecator ...dar cine stie daca mai pot repara greselile sau nu.
Si eu vreau uneori sa am un program numai al meu(sa merg sa muncesc de exemplu, sa fac ceea ce-mi place sa am ceva al meu, independenta mea), fara a ma gandi cine sta cu copilul, ce ii face sau mai stiu eu.Pana cand va veni ziua asta ma bucur ca sunt cu el si ca ii pot surprinde fiecare zambet, fiecare lacrima si fiecare chiot.
Si sunt multe in sufletul meu..dar nu are rost sa ma plang.
Sa fim noi sanatoase si vom face fata!
'Babies come into the world holding joy in their hands and when they open those small fingers, the whole world's supply is replenished.'
www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank"> BotezPrimele luniAlbum2
Sfarleaza
Bubu Plimbaret
Gabriela si Phillip (6.02.2004)
vilma spune:
Continuarea la www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=40185" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (58)