Bebelusi de sept-oct 2004 (11)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

elyanne, scuze, am mai spus pe undeva, ca de regula citesc mesajele fara a ma uita la nume ca si asa am o memorie proasta a numelor.
Fetelor, am uitat mai devreme sa va intreb ceva: Cate picaturi de vigantol dati bebeilor? Eu ii dau 2, dar azi mi-a zis dr. sa trec la 3 pic/zi ca a crescut si ca trebuie sa aiba de unde asimila...fara alta explicatie. Nu stiu ce sa fac.

Cristina, mamica de Alexandra (30.09.2004) mai noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

salutare, fetelor,

Am revenit iar acasa. Noi ne tot plimbam ca mami (adica subsemnata) inca nu are permis de conducere (sper sa se rezolve anul asta) si bunicul e soferul ei pana se intoarce tati din deplasari.
Am citit tot ce s-a scris, dar nu prea am vreme sa scriu foarte mult, ma limitez la a spune ca eu tot cu suculet de fructe facut de mine am de gand sa incep (de prin februarie) deoarece vreau ca Alma sa se obisnuiasca cu alte gusturi inainte de a trece la diversificarea propriu-zisa.(pireuri de fructe si legume, etc.)Alt motiv pentru care eu optez la inceput pentru suculet este faptul ca acesta este tot un lichid si ca mie mi se pare prea brusca trecerea de la lapte la ceva solid si cu alt gust (adica 2 schimbari deodata, daca intelegeti ce aberez eu pe aici).In privinta cerealelor o sa ma mai interesez cat sunt ele de necesare si daca trebuie neaparat, tot ce am auzit eu pana acum e ca trebuit dat atentie cantitatii date deoarece bebelusii pot ajunge in scurt timp obezi daca papa prea mult (asta am citit eu pe undeva, asa ca lasati pietrele la o parte, ca oricum am zis ca ma mai documentez).
O scot pe Alma la plimbarica si revin mai tarziu. Pupici,

Daniela Veuger si bb Alma Bianca
Alma, sufletel mic si iubithttp://community.webshots.com/user/danyce103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Licurici spune:

Aissa, mie mi-a zis neonatologul sa ii dau 3 picaturi pe zi (poate fiindca era prematur??!) iar la primul consult pediatric, la vreo 3 saptamani, doctorita mi-a zis ca ei i se pare prea mult 3 picaturi si sa nu-i dau decat 2. Eu sincer ii dau de atunci ceva de genul o zi 2 picaturi si urmatoarea 3, si tot asa... ce sa fac ca nu stiam dupa care sa ma iau!!!!

Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Gata, ne-am intors de la plimbare. Pana la urma am ajuns si noi in IOR si ne-am plimbat cu bb Alexia si Matei.
Aissa eu ii dau Elenei trei picaturi de Vigantol de acum o luna. In general din sep. pana in aprilie 3 picaturi din mai pana in august 2, dar doctorul stie cel mai bine cat sa-i dai si in functie de bb (am impresia ca si in functie de cat de repede se inchide fontanela).
Andreea bine ai venit si asteptam sa ne mai scrii!

Elena

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Andreea_Preda, bine ati venit si asteptam mai multe date despre bebelusa pt listuta noastra.
Sofiabebe, se pare ca se reintregeste "echipa". Sper sa fiti mai active de acum! Pupici!

Eliana, sa nu uit caci astazi in parc am uitat sa-ti spun. Ieri am vazut in Cora cartea bebelusului pe care o cautai. E la 400000 lei parca.

Aissa, eu i-am dat 2 picaturi de Vigantol pana in decembrie si de atunci ni s-a spus sa trecem la 3 picaturi. Asa ca acum "sper" sa nimeresc cate 3 picaturi de fiecare data.

Mama lui Licurici, daca vrei pot sa-ti trimit pozele si pe e-mail.

hahaha, ce m-a distrat....eu am trimis mesajul la aproape 12 si spun ca ne vedem la 10.30....de fapt era 13.30...hihihi

Ana_a, eu ii dau si completare doar la masa de seara, in rest nu are nevoie ca se satura de la mine. Eu o sa incep sa-i pun cereale mai intai in biberonul cu lapte si dupa ce se obisnuieste cu gustul o sa i le dau si cu lingurita. Am vazut ca ti-a raspuns deja aissa la intrebare si nu am ce sa mai completez pt ca acelasi lucru ti-l spuneam si eu. Ideea e ca daca vrei sa incepi sa-i dai cu biberonul lapte cu o masura cereale trebuie sa iei unele care se fac cu lapte si nu cu apa. Eu am sa-i dau cereale fara gluten si fara zahar.
Mancarea probabil o sa i-o pastrez si eu in congelator.

Va pup!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 4 luni +
Evenimentele din viata mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

salut!

Andrea, aissa, multumesc de lamuriri in leg cu cerealele, ma gandeam eu ca asa or fi... dar cum zice si danyce, intradevar pot duce la obezitate, dar eu stiam ca sunt si cereale fara gluten care nu ingrasa... tre sa ma mai documentez si eu, asta pentru ca al meu e destul de bine facut, are 7.150 la 4 luni si 3 saptamani, e maricel, si nu as vrea sa puna grasime pe el Ma mai gandesc. ma mai documentez, oricum, mi ciuda ca nu pot povesti cu doctoritza lui...ca nu imi place de ea, e cam superficiala...tre sa o schimb.

mama lui licurici, mi-a placut faza cu mancarea la purtator da...pai nici eu nu stiu de ce sunt asa nerabdatoare...poate pentru ca habar nu am ce ma asteapta...hehe

Al meu doarme acuma... de ceva vreme...nici nu stiu ce sa mai fac...am zis ca nu-l las sa doarma mai mult de ora 3 dar s-a culcat pe la 2 si mi mila de el sa-l sacaiesc...ufff si cred ca dupa ce se va trezi nu va mai avea timp si pentru somnicul de seara...poate ca nici nu mai are nevoie...
Eu tot cu programul asta de somn... azi ne-am trezit de dimineatza, si pe la 10 a adormit un pic, o ora, dupa care am iesit in oras.
Eu sunt tare necajita ca Stefan nu mai vrea sa stea in carucior! se maraie, se foieste, vrea sa-l iau in bratze..si el pana nu demult dormea dus in carucior.... oare care o fi cauza?Mai aveti careva astfel de probleme?

Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

Eu vigantol i-am dat la incepu 2 pic/zi cate 15 zile iar restul 15 cate 3 picaturi, ieri insa dr. Capraru mi-a zis sa-i dau cate 3 timp de o luna dupa care mai vedem.

Nici eu nu stau prea bine la capitolul nume si imi cer scuze ca nu am retinut cine a zis ca incepe cu cereale pentru ca bebe e mai micut. Acelasi motiv l-a folosit si Capraru cand mi-a recomandat cerealele pentru inceput.

Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)

http://community.webshots.com/user/giorgios72

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici fetele.

Multumesc de lamuririle in legatura cu caca... cred ca s-a rezolvat, adica azi a facut mai des (asta asa, ca stia ca ma stresez eu? )

Vitamina D3 eu ii dau 4 picaturi (asa ne-a dat din maternitate si asa a ramas) dar este de 300 UI... nu stiu pe ce criterii variaza cantitatea data; cred ca pediatul este cel mai in masura sa va spuna cat si cum.

Ana, eu il las sa doarma cat vrea ziua (asta nu inseamna ca depaseste o ora pe repriza de somn...). Am observat ca cu cat e mai odihnit cu atat adoarme mai bine seara. Ei, poate puiul tau e mai disciplinat ca la am meu nu reusesc sa-i fac program de somn ziua. Cel putin imi doarme noaptea!

Mihaela, mercic de aprecieri. Ochii sunt ca ai mamei mele, ca noi suntem cu ei caprui. Daca nu as stii cum e cu genetica as fi zis ca mi l-a schimbat careva la maternitate

Pupici la toate si o seara buna.

si Miron Radu (06 oct. 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saory spune:

Buna la toata lumea si bine v_am regasit.
Insfarsit am reusit si eu sa mai intru pe la calculator.Zilele astea puiutul meu a fost foarte agitata si nu i-am putut intra in voie cu nimic si pe deasupra am fost si eu destul de intoarsa pe dos.Dupa cum am scris in ultimul mesaj ca nu mi se mai opreste ciclul.Avea si un motiv destul de bun sa nu se mai opreasca.Ieri mi-a facut nenea doctorul chiuretaj.Se pare ca nu m-am curatat bine dupa nastere,a ramas ceva inauntru si asta era cauza.Oricum azi ma simt mult mai bine si sper sa uit cat de curand experienta asta neplacuta.Azi a fost asistenta acasa pt controlul de trei luni si ne-a laudat ca aratam foarte bine.Avem 5700 grame si 59 de cm.Daca tot se vb de diversificare noi am inceput de la doua luni(sa nu dati cu pietre dar asa se procedeaza pe aici).Pana acum am baut doar suc de mere si morcovi cu biberonul di supica de porum,dovlecel si ceapa tot cu biberonul.Azi ma sfatuit asistenta sa incep sa-i dau supitele cu lingura ca de la 4 luni jumate se incepe cu praful de orez si sa-i fie cat mai usoara trecerea de la biberon la lingurita.
Nici nu va inchipuiti cum a putut arata Kaori dupa o masa cu lingurita.De la gura si pana la urechi,pe babetica,pe manute( ca vrea sa pape si manutele odata cu supica) era doar supica de porumb.Nu stiu cat a mancat ca e destul de greu sa tin evidenta dar sper sa se obisnuiasca si sa nu mai creada ca vreau sa ma joc cu ea cand ii dau sa pape cu lingurita.
Cam atat despre noi ca ne-am lungit destul de mult.
Am vazut pozele la toti bebeii voastri.Sint super de frumosi cu totii.Sa va traiasca si sa va aduca numai bucuri.
Si daca am vazut ca tot scrieti intrebarile cu alta culoare am sa incerc si eu.Rog daca se poate sa-mi spuneti ce vaccinuri ati facut pana acum (cum se numesc si la cate luni tre facute).
Tin sa mentionez ca noi nu am facut nici un vaccin pana acum( 3 luni si 9 zile).
Va put si fug la somnic ca e 1 jumate si parca vad ca imediat se trezeste terorista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Mihaela multumesc. Chiar asta seara ma duc prin Cora si o sa-i iau si Cartea bebelusului.
Eu tot incerc sa o obisnuiesc si cu biberonul dar nu cred ca am sanse. Nu vrea sub nici o forma. Am incercat cu lapte de-al meu in biberon, i-am dat cand plangea de foame... cred ca moare de foame si nu mananca din biberon. Am incercat si cu tetine de la nuk, de la chicco. Daca stau bine si ma gandesc nici in primele zile, la maternitate nu am reusit sa-i dau cu biberonul. Cat mai am lapte o sa ii dau numai san, iar cand nu o sa se mai sature o sa vad ce-i fac.

Elena

Eliana si Elena (23.10.2004)

Mergi la inceput