Sauna

Sauna | Autor: naomi_ioana

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca s-a mai scris,daca da imi cer scuze,insa am o nelamurire :este bine sa faci sauna zilnic ?si cam cat timp se sta?

va multumesc anticipat,multi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns naomi_ioana spune:

fetelor,dar chiar nimeni nu ma poate ajuta cu un raspuns?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Haide, nu fi suparata!
Uite, o sa-ti spun ce stiu eu. Stiam ca sauna se face in reprize de 10-15-20 minute (depinde cat rezisti si de starea de sanatate) alternate cu inot sau dus (de preferinta rece!). Nu ma intreba de ce; asa m-a invatat si pe mine o tipa din Finlanda care era innebunita dupa sauna! Nu stiu cat de des e indicata, dar nu cred ca zilnic. Eu as zice ca de 2 ori/saptamana e OK.
Imi pare rau ca nu stiu sa-ti dau explicatii mai in detaliu. Si mie imi place sa fac sauna si as fi interesata sa aflu si alte pareri.
Chiar, tu unde mergi la sauna? Ai un loc preferat? Ceva decent si care sa nu te lase cu buzunarul gol?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Da, normal! Abia acum am vazut ca esti in Japonia! Sigur ca ai tu un loc preferat pentru sauna!, da' eu n-am cum sa ajung acolo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jazz spune:

Daca ai probleme cu inima, eu zic ca mai intai trebuie sa discuti cu un doctor. Si eu sunt de acord fo 15-20 de minute. Nu uita, daca e pe niveluri (sau nivele-care e pluralul?), cu cat urci mai sus cu atat e mai uscata si temperatura e mai ridicata. E foarte buna pentru eliminarea toxinelor. Contrar zvonurilor, nu te slabeste, avem impresia asta pentru ca eliminam o buna cantitate de apa prin transpiratie. Ce bine ar fi daca am sta la sauna si am da jos grasime, nu?
Foarte important : bea multa apa pentru hidratare inainte si dupa sauna! Si nu cafea sau sucuri gen cola (indiferent daca e dietetica sau nu) pentru ca astea te deshidrateaza.

Hai sa auzim de bine!

Mergi la inceput

Adelamaria multumesc pt raspuns,da ,aici merg la un club sportiv ,foarte dotat cu de toate si ca pret acceptabil,zic eu.

jazz,multumesc si tie de raspuns,care sauna este mai indicata,ceea uscata sau cea umeda.Stau bine cu inima

Fetelor mai astept si alte pareri,multi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Naomi, eu sunt dependenta de sauna.... o folosesc cam de 2-3 ori pe saptamina, uneori uscata, alteori umeda, depinde cum ma simt.... Am prietene care fac zilnic sauna si au facut chiar si insarcinate(pina in luna a 9-a!!!) insa la temperaturi mai mici.(50-60 grade). Eu intru cind are cam 88-92 grade, stau 10 minute, fac un dus ca gheata, apoi intru iarasi cam 7-8 minute in sauna si iarasi dus de gheata.... e o minune!!!!!! Te simti de parca ai zbura dupa aceea!
Foarte important: dupa fiecare sauna creia o pauzaste-te bine de tot pe tot corpul !
Sauna face minuni pentru piele si iti si intareste organismul.
Iarasi important: nu se bea alcool daca folosesti sauna...(hahaha, probabil stiai, pentru mine e importanta alegerea, daca vreau un pahar de vin stiu ca nu am voie sa intru in sauna.... choices!).

Mergi la inceput

Iris sa inteleg ca daca fac zilnic nu e nici o problema?nu servesc de fel,am servit de revelion un de vin ,iar a doua zi ma durut capu de am crezut ca mor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura 1974 spune:

Si eu folosesc sauna de trei ori pe saptamina , la fel intr-un club sportiv dupa doua ore de aparate.

Ma simt foarte bine iar pretul e foarte mic in comparatie cu serviciile oferite, sint 26 euro pe luna si incluie aerobic, aparate(musculatura),sauna, jacuzzi , piscina, masaj ,dus la presiune.
Eu sint foarte multumita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iris2002 spune:

Aura, tu intri in sauna direct dupa sport(si dus, desigur?)...eu daca fac sport(si am inceput iarasi sa fac) las cam o juma` de ora si dupa aceea intru in sauna. Nu ca mi-a zis cineva, asa simt eu ca am nevoie...

Mergi la inceput

Iris si eu tot la fel intru,dupa sport si dus.
aura si aici tot acelasi servici sunt,mai putin masaju care se plateste separat,insa pretu e un pic mai piperat.

Mergi la inceput