dependenta-cum scapam de ea?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

eu am o singura intrebare.... de ce nu sta cu tine?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

quote:
Originally posted by Elise

eu am o singura intrebare.... de ce nu sta cu tine?!

pentru ca nu are un venit stabil, pt ca a decis sa faca o facultate acum si nu ar avea bani de taxe, pt ca parintii lui il sustin financiar si sunt ff impotriva mea....

Mergi la inceput

Rosey,
Eu cind am fost in situatia ta am vrut sa tai pisica in 2, i-am dat un ultimatum, nu l-a respectat si ne-am despartit.
Deci e riscant sa procedezi asa.
Daca nu-ti asumi riscul, n-o face.

Cel mai intelept (pentru ca sintem femei, tb. sa fim noi cele intelepte , nu?) este sa ai rabdare, sa te porti dragut si feminin, sa ti-l apropii, si mai ales sa eviti conflictele.

Incearca sa comunici cu el cit mai mult (ca sa vezi "sub ce influente este" - poate au si parintii lui un rol in asta, poate are pe altcineva in paralel...etc)

Incearca sa intelegi cum vede el viitorul LUI - si sa citesti printre rinduri daca vrea altceva de la viata - nu pe voi - sau pur si simplu inca nu e pentru el momentul sa se considere familist.

Iti trebuie o gramada de rabdare, dar, daca il iubesti, o sa o ai.

Elise

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Din comportamentul lui, deduc ca e posibil sa aiba pe cineva in paralel.
Rosey, parerea mea: atunci cand vei constientiza ca ti-e mai bine fara el si ca nu pierzi nimic dacă nu mai e langa tine, vei reusi sa te desprinzi de el.
Asta nu e dragoste. Crede-ma, am trait si eu asa ceva si dupa aia am aflat ce inseamna de fapt dragostea adevarata... Cu sotul meu, cel mai minunat barbat.
Nu-ti pierde timpul. Avem doar o viata. Iti irosesti sansa de a intalni dragostea adevarata si un TATA adevarat pentru fetita ta.
Bafta si tarie!

Raluca

Mergi la inceput

el nu are pe altcineva, chiar si atunci cand am fost despartiti un timp a incercat sa se apropie de o alta femeie si nu a reusit- nu a putut, pur si simplu.
problema e ca EU am pe altcineva, e destul de complicat, am mai zis si in mesajele precedente. e un barbat foarte bun, cred ca ma iubeste, fetita mea e topita dupa el....insa eu nu cred ca il iubesc. tin mult la el, apreciez ce face/a facut pt mine dar....mi se pare ca doar as profita de el daca as decide sa raman cu el.
de altfel, nu am precizat ceva ff important: sunt aproape 2 saptamani de cand m-am despartit de tatal fetitei, am incercat o relatie cu celalalt-care de-abia astepta!!!- insa.....am sentimentul groaznic ca nu e cea mai buna alegere. ieri m-am vazut cu "fostul", asa, la o cafea, fara nici nu fel de discutii pe teme "sensibile"....si a fost ok, el zice ca nu vrea sa ne mai impacam, dar ca a fost ff suparat ca am decis sa ne despartim. si nu e nici furios, nici disperat, nici nu m-a respins in vreun fel....stiu ca el nu e genul care sa isi exteriorizeze sentimentele- mi-a fost intotdeauna ff greu sa ghicesc ce vrea si ce simte- insa cred ca s-a bucurat ca ma vede.
i-am zis si eu ca nu am de gand sa trag de el sa ne impacam- oricum, nu asta e scopul meu in acest moment, voi mai vedea...- am discutat despre noul lui serviciu, despre fata...ma gandesc ca ar fi o idee sa incepem o relatie NOUA, nu sa o reluam pe cea veche....dar deocamdata am sa mai astept sa vad cum evolueaza lucrurile....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabirus spune:

Draga Rosey,
Comportamentul lui este unul tipic al rasfatatului si dependentului de mama. Te devalueaza si te umileste pentru ca asa face mama lui.
Si atata timp cat el nu se va desprinde de parinti pentru a avea propria viata, va fi IMPOSIBIL sa ai tu o viata cu el. IMPOSIBIL!
Parerea mea este sa te aduni cat mai repede pentru ca situatia asta face enorm de mult rau copilului, chiar daca poata inca nu se observa.
Fii dura cu el si cu viata ta si impune-ti si tie si lui un ultimatum: sa nu mai fii cu el decat daca decide sa fie cu adevarat cu tine si nu cu parintii. Sunt convinsa ca va nega ca ar avea vreo relevanta parintii, dar fii convina ca se minte chiar si pe el.
Aduna-ti toate puterile, ia hotararea si dupa ce ai luat-o fara sa mai eziti, daca poti chiar si fara a mai rumega prea mult la problema si mergi inainte si numai inainte pana cand iesi din situatia asta ingrata cu sau fara el.
Cu asa cum este acum nu se poate! Distrugi psihicul copilului tau pentru care esti responsabila si pe al tau, care este deja ciobit dupa atata amaraciune!
Hai, curaj!

gabirus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cinta spune:

mei, Rosey draga... oricat s-ar spune pe aici si prin alte parti ca "cui pe cui se scoate", nu uita ca totusi raman gaurile facute.

si la mine a fost o situatie asemanatoare: adik in momentele in care io ma zbateam sa ma tin tare si sa o rup definitiv cu respectivul eram curtata asiduu, pe fata si cu intentii declarate.

si mie mi s-a parut ca il respect, ca e un tip super de bun, dar ca nu pot simti mai mult. si e normal: cum sa poti simti mai mult cand tu inca nu te-ai "vindecat" de cel cu care ai rupt relatia de 2 saptamani?

ce zic io, Rosy, e ceea ce am facut in cazul meu: am avut o discutie serioasa cu pretendentul - actualul meu prieten - in care i-am explicat care e treaba: cum inainte de a ma implica la modul serios intr-o alta relatie, mai intai am nevoie de spatiu in care sa imi regasesc prorpia identitate si echilibru interior. nu poti fi puternica intr-o relatie atata timp cat nu poti fi mai intai puternica pt tine. am cerut timp si spatiu.

si mi s-a acordat, pt ca barbatul in cauza chiar ma iubea [ si ma iubeste ] si mi-a respectat nevoile. Insa nu inseamna ca am rupt orice contact.

Ce am facut noi: am continuat sa petrecem timp impreuna - insa ca amici. timp in care eu una mi-am lins ranile si mi-am revenit. in acelasi timp, atentia acordata - fara sa ma simt presata sau mai stiu io cum - si faptul ca mi-am largit cercul de prieteni, faptul ca am avut cine sa ma asculte m-au ajutat sa imi revin. Si, totodata, sa il cunosc mai bine pe cel de langa mine. Care m-a cucerit treptat, cu multa rabdare si tact. Treptat dar zic eu acum, ireversibil.

Si lucrurile s-au aranjat firesc. Dupa un timp, cand m-am simtit si "in forma" si am simtit si ca e omul langa care imi doresc sa fiu, am trecut la un alt stadiu.

Nu intotdeauna dragostea e cu explozii si artificii de la prima intalnire.

Cel mai important insa este sa iti dai timp sa iti revii pe picioarele tale decat sa te arunci in bratele unui alt barbat pe care sa il folosesti ca si haina de ploaie. Mai ales daca il respecti si il admiri pe respectivul. O sa ai un sentiment de cupabilitate care nu o sa-ti dea pace.

hai curaj si tine-ne la curent cu ce se mai intampla in viata ta.

cinta

Mergi la inceput

hai ca pe mine m-ai bagat in ceata: pe el, pe tatal copilului, personajul principal, il iubesti sau nu-l iubesti?

Vrei sa ramii cu el si el nu vrea - sau ai nevoie de o relatie noua?
Care e problema, de fapt?

Elise

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elise

hai ca pe mine m-ai bagat in ceata: pe el, pe tatal copilului, personajul principal, il iubesti sau nu-l iubesti?

Vrei sa ramii cu el si el nu vrea - sau ai nevoie de o relatie noua?
Care e problema, de fapt?

Elise

da, pe tatal copilului inca il iubesc, insa relatia cu el nu-mi oferea nici jumatate din cat mi-ar fi trebuit, nu mai zic din cat mi-as fi dorit....oare e dovada de imaturitate, si din partea cui, atunci cand doua persoane se iubesc, dar relatia e jale????
DA imi doresc o relatie noua...dar tot cu el

gabirus, ai mare dreptate! si cu parintii si cu psihicul copilului...gandurile astea tot nu mi-au dat pace si m-au facut sa ma hotarasc sa o rup cu el, desi nu a existat o cearta propriu-zisa.

cinta, saru'mana de sfaturi, foarte potrivite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Ouch, Rosey...
Deci, sa vedem ce am inteles eu. Te rog, corecteaza-ma daca gresesc.
Te-ai vazut cu tatal fetitei, care a parut ca s-a bucurat ca te vede. Nu vrea sa continue relatia voastra, dar s-a suparat ca l-ai parasit TU.
Mai, pai mie imi suna asa: nici nu te iubeste, nici nu te uraste, pur si simplu nu-i pasa de tine!
Ma bucur ca ai rupt-o si curaj pe mai departe! Poate ca e un om de treaba, dar trebuie sa invete sa mai iubeasca si pe altcineva decat pe sine sau pe mamica. Deocamdata, nu stie. Si poate nu va invata vreodata.
Cat despre tipul celalalt, daca nu vrei sa treci "la nivelul 2", nu trece! Nimeni nu te obliga si nu te grabeste. Cinta ti-a dat un sfat foarte intelept. Cred ca si inima ta ti-ar fi spus la fel.
Poate nu asta e alesul. Nu-i obligatoriu sa se intample din prima, dupa cum nu-i obligatoriu ca dragostea sa vina cu focuri de artificii.
Esti un sufletel bun si nu vrei sa profiti de el. Foarte bine! Rabdare, ca Dumnezeu o sa-ti arate incotro s-o iei.
Va pupam si va dorim mult noroc, tie si fetitei tale,

Emi si mami

Mergi la inceput