Bebelusi de iulie-august 2004 (27)
Raspunsuri - Pagina 4
Dorsilia spune:
Rox, sper sa-i reziste "zestrea" o luna jumate, eu o salvez cat pot de la maltratare Ii dai grasului carne si galbenus fiert sau inca nu?
ooof, acum 5 minute m-am taiat la deget cu cutitul de curatat legume pe care il urasc de-a dreptu, ca nu e prima oara ca ma tai in el, taie numa-n carne fir-ar ! Acum iar umblu cu "papusa pe deget" si iar nu pot sa spal vase si toate alea ca lumea
Blue Angel, eu ii curat nasul zilnic ca am ce scoate nu gluma
BLUE ANGEL spune:
gagici , voi punetzi sare in mancarea bb -ilor ???
mie dr. mi-a recomandat un vf de sare dar in carti scrie ca NU categoric
cred ca o sa luam si noi carutzu sport la purtare ... dar la noi manerele nu sunt rabatabile si nu pot sa-l duc decat cu fatza la lume si la vant !!! parca nu-mi vine sa-l scot din landou inca !!!
pupici
ceva intalneala ????
pako spune:
Alexandra sa-ti traiasca piticutu Alexander vad ca azi face 6 lunisoare.......Si la toti bebeii de pe aici...avem cava sarbatoriti nu gluma.
Noi nu avem " zestre" de care are Lia si Roxana...avem d-aia-lalta......da' nu ne tragem de ea...noi ne tragem de urechi rau de tot cand papam.
Adema,eu am gasit aici biscuiti de la nestle fara gluten.Mar copt o dat i-am dat amestecat cu putin biscuite dar o constipa.Il dau crud ca asa stiu ca nu se pierde nici o vitamina.
Nicole, sanatate inca o data Andreeutei si muuulte nopti ca cea care tocmai ai avut-o.Eu sunt o norocoasa de 3 luni jumate.
pupici.
Felicia si Andreea (17.07)
http://community.webshots.com/album/225204808Mzceef
roxanaz spune:
hihihi Lia, rezista ele o veatza intreaga...acusi e doar inceputul.... si ai grija cu cutzitele alea....scrie pe el sa stie si el ca e "de legume", poate nu mai atie carne, mai stii?
i-am dat grasului de acum 3 saptamini carne de pui, saptamina trecuta galbenus si saptamina asta carne de vita. vreau sa ii dau ficatzel saptamina viitoare. si dupa aceea vreau sa incep sa ii dau sufleuri simple....sa maince si le mincare mai c alumea.
nici eu nu ii pun deloc sare in mincare, daca rezist asa pina la un an si tot e bine....au timp o viatza intreaga sa manince numai junk food. si vorba Liei, daca nu stiue cum e nu conteaza a ptr noi nu e prea gustos. a propos de gust, mie nu mi-ar placea piureul de spanac cu carne fara sare cum il maninca el.....dar vreau sa va zic ca ii place cel mai mult dintre legume. asa ca....sa ii fie de bine, nu?
Andreea, azi nu esti la munca? Miha ce mai face?, ca am vorbit cu Alina de sarbatori, pe ea am bifat-o....
Dorsilia spune:
wow, Rox, pai tu i-ai dat deja de cum a intrat in luna a 5-a carne....se vede treaba ca am ramas de caruta, marmota mea tot la pireu de legume este, 130 de grame de pasta, dupa care baga si o sticla de lapte. Dar trebuie sa-i introduc carnea f repede ca scrie si in carte ca daca nu s-a introdus in luna a 5-a, in luna a 6-a musai masa de pranz trebuie sa contina fie carne, fie ou, fie ficatel de pui. Acu..intreb si eu....pregatiti-va sa va batucesc neuronul in derectia asta acum....
1.conteaza daca se introduce galbenusul inaintea carnitei ?
2. ce legume se mai pot introduce in pireul de legume ? deastea congelate sau ma rog, la mall se gaseste praz, dovlecel si sfecla rosie, varza rosie, rosii si ardei si cam atat am vazut eu. Dintre alea congelate ce se poate folosi? de ex: conopida, broccoli, fasole verde, mazare ? despre astea doua din urma in carte scrie ca se introduc prin luna 8-9. Voi ce mai introduceti in luna a 6-a deci?
merci frumos in avans
lia
pako spune:
Lia....dovlecel, ardei, rosii,telina, pastarnac,morcov,sfecla rosie,cartof...fasolea si mazarea mai tarziu...aaa, si ce-i mai da gust la supica e patrunjelu,leusteanu...astea contin si fe(parca).
Da' fetelor cum stit voi cate grame de pireu dati la bebici...ca nu stiu sa masor, cu ce?.
Felicia si Andreea (17.07)
http://community.webshots.com/album/225204808Mzceef
Laura _Oprescu spune:
neata! la noi iar suntem sub warning de storm asa ca nu se face scoala nici azi!
adema, da, ne intalnim cum sa nu ,pe bulevard la plimbare..: eu pun in marul copt cereale...de fapt cerealele sunt necesare in special ptr continutul ridicat de fier..
pako, nici eu nu stiu sa masor cat papa bebe,decat daca plimb mancarea prin borcanele...aseara insa i-am dat un borcanel Cereale+mar si a mancat aproape tot,sau mai bine zis mai bine de doua treimi din el..cand nu a mai vrut nu a mai deschis gura...am facut si eu exact ce au zis fetele...
eu carnea i-o bag abia in luna a sasea;pana atunci sa testeze toate legumele...
de sare nici vorba, nici de zahar...mi-amintesc ca cineva spunea aici ca borcanelele(nu-s ce firma parca Hipp) contin zahar,...aseara m-am uitat si eupe ale mele si contin zahar insa exista un asterix acolo care atentioneaza ca zaharul este numai de la fruct...asa ca poate e aceeasi situatie...
cu carnita de pui debutati? sau de vita?nici ousor nu am pus inca in mancare...mie inca imi par prea devreme toate astea...poate fiindca alaptez?
noi inca suntem la doua mese pe zi...voiam sa intreb :iaurtul cand i-l dati? si apropo de iaurt, am auzit lucruri rele tare de Danone...voi nu?
gata va pup ,ma duc sa vad ce papa fac in dimineata asta la baieti...mi-am terminat cafeaua....
Laura _Oprescu spune:
uitai sa precizez ca si noi ne jucam cu bilutele intr-o fericire...
fetele, cand puneti bebeii in scaunul de masa? de pe la sase luni si ceva ,nu? cand stau bine in fundulet...am primit o jucarica tare faina care se pune pe scaunul de masa cand papa bebe...sa ii distraga atentia...ma gandesc ca va fi valabila la noi cand papa legume...si inca ceva, am vazut in magazin o chestie tare faina...un fel de jucarica micuta care se termina cu un saculet cam cat un sfert de banana de lung;in el pui orice fruct vrei si cum bebeii baga tot in gura,starcesc fructul si apoi ling...este mortal si fac asta involuntar sau chiar pentru distractie daca -s mai mari...
si inca ceva ce faceti cu biscuitii de la varsta asta? ii puneti in piureul de legume? ca ,in acest caz mai bine adaugati cereale cele care nu gasiti fara gluten..mi-am amintit o chestie haioasa apropo de asta: cand era Raresu mic soacramea ma innebunise cu o chestie care se numea calciu-gris;am cautat in tot Brasovul...ea mi-o prezentase ca pe o chestie miraculoasa care face copilul sa doarma noaptea...intr-un mare final am dat d eo vanzatoare in varsta,care mi-a spus ca nu mai exista asa ceva...ei bine, m-am luminat intr-un final,ca de fapt calciu-gris era varianta antica a cerealelor din ziua de azi ptr bebe...si cat cautasem...gata,amu chiar va pup...
mitzura spune:
Buna si de la noi!
I-am dat ieri branzica de vaci facuta de mine in casa si nu i-a prea cazut bine, ca spre seara a dat putin afara din ea. Si i-am dat cam o lingurita. asa ca facem o pauza cateva zile si mai incercam dupa. Ma gandesc sa-i dau si iaurt, sa vedem cum reactioneaza. Eu am o nelamurire, de ce laptele de vaca nu e bun pentru bebelusi pana la un an, dar iaurt si branza de vaci pot manca? Nu prea am eu cunostinte de chimie alimentara, poate stiti voi.
Felicia, nu pot sa pun inca poze cu dintele lui bebe, pentru ca nici noua nu prea vrea sa ni-l arate. Cand rade nu se vede, pentru ca e mic de tot, doar daca tragem de buzita in jos, putem sa il vedem.
Eu am o maaaare problema. Pana acum, bebele meu papa noaptea de la san ca se trezea cam o data de doua ori. Dar laptele meu e tot mai putin. Ii dau noaptea, dar dimineata pe la ora sase nu mai prea am. Pana e asa e bine, dar ce o sa ma fac cand nu mai am deloc, asta nu stiu. Pentru ca daca se trezeste noaptea, pana nu il pun la san nu adoarme la loc. Asa ca intrebarea mea este: voi cele care v-ati intarcat de curand copiii, ce faceti noaptea, le dati formula, sau ceai, sau ce? Mai bine zis cum ati facut trecerea asta, din punctul de vedere al dormitului noaptea, ca mie tare mi-e frica ca urmeaza nopti nedormite.
mitzura cu bebe Tudor Codrin