stress inainte de examen

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Cam intr-o ora plec la examen ! Mi-e frica de mor, zici ca e primul din viata mea!!! Mor de ciuda!
Am studiat eu ceva acolo, dar nu sunt f. multumita! Stiu ca puteam mai mult, dar si cu munca si cu alte alea acasa...
Ba nu, n-am nici o scuza! Si daca-l pic, ma inchid in casa si tocesc pana il iau cu 10! Na!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jenii spune:

Of mi-am adus aminte de anul trecut cand mi-am dat licenta.Aveam servici de 8 ore pe zi dupa aceea ma duceam in oras ca aveam firma mea si incasam si luam comenzi dupa aceea acasa la mancare curatenie si sot si eram si insarcinata si mai trebuia sa si invat ptr licenta.Offfffffffff si mai aveam si niste dureri groaznice de cap de imi venea sa lesin.Toate astea au continuat pana am ajuns la licenta si pe care am luato cu o nota destul de mare (aproape de 10).Si ma obisnuisem cu ritmul asta de munca si de stres incat si la o luna de zile dupa licenta nu imi venea sa cred ca nu ma mai scol dimineata ca sa invat.Dar au trecut .Va doresc multa bafta la examene si sa nu deveniti foarte stresate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Uooff.. Am si eu doua bucati examene in octombrie si sunt tare nasoale, din muuulta materie dar nu sunt bazate pe nici un curs anume, nu avem nici bibliografie nici nimic la ele, stresul cat casa Eu bantui pe-aici in loc sa invat.. nici nu prea am spor, ma simt si obosita, si suparata pe mine insami ca n-am mai multa vointa, mai fac cate ceva, dupa care imi dau seama ce putin stiu din cat e de stiut, si ma descurajez de tot

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Draga Laie,
Nu sint deloc cea mai buna sfatuitoare in asemenea situatii (in care ma gasesc destul de des), dar hai sa-ti spun citeva dintre solutiile mele:
1. incerc sa ma gindesc mai mult la materia respectiva (si cind gatesc, sau ma spal pe dinti), adica la continutul ei, la idei etc si sa-mi pun intrebari (da oare cum explica cutare fenomenul de... etc)
2. profit de orice amarit de cosuferind inainte de examen, fie ca vrea, fie ca nu vrea, sa ii fac expuneri amanuntite cu ce am inteles eu din cursul respectiv, si eventual sa ma contrazic pe detalii.
3. orice, numai sa nu ma sperii. Orisicum ar fi, daca am ajuns la nivelul la care sint, am ajuns pentru ca sint in stare si pot mai mult
Ma mai gindesc la alte strategii.
Hai ia o si mai racoreste-te.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Myrrha, multumesc azi-noapte chiar am fost la o bere scurta desi mi-am propus sa nu mai ies la suete pan' la examen, da' chiar simteam nevoia sa ma deconectez cumva. dupa ce m-am intors acasa am avut ceva spor, am mai lucrat pana pe la 3 dimineata. Si azi dimineata m-am trezit cu idei si am continuat sa ma gandesc la ele in timp ce ma spalam pe dinti - si mi-a luat destul de mult, ca era nu'sh ce revizia si apa abia taraia . Intre timp insa a trebuit sa vin la scoala sa predau, dupa aia sa corectez niste teste, si dintr-una intr-alta iar s-a facut seara si eu inca n-am apucat sa fac nimic pt. examen pe ziua de azi, in afara de gandurile bune de dimineata (pe care le-am notat insa constiincios ). Mai am colegi care dau examenele astea si ma tot conversez cu ei, ne mai impartim din responsabilitati (care ce sa citeasca si sa faca rezumatul pt. ceilalti) si ne intalnim sa discutam la ce-am mai lucrat, ce nelamuriri avem.. dar e si asta cu doua taisuri, pentru ca si ceilalti sunt stresati iar eu prind stresul lor din zbor si il adaug la al meu sau mi se pare ca toata lumea stie/face mai multe decat mine, sau mai stiu eu ce alte ganduri dintr-astea.
E asa un fel de montagne rousse toata treaba, ba ma simt ok si am spor, ba n-am si ma simt de tot si din pacate sunt mai dese momentele din urma decat primele. Si mai am si tot felul de dileme existentiale, ca la o adica ce mi-a trebuit mie sa ma inham la doctorat, ca nu e locul meu aici, ca nu merit sa fiu aici (incerc strategia cu "am ajuns pana aici pt. ca sunt in stare etc." da' imediat vine gandul rau cu "ai ajuns pana aici din greseala, un sir de greseli, nu si-au dat seama pana acum cat de putine stii, da' uite au acu' ocazia perfecta sa-si dea seama" etc etc), chiar daca treci de hopul asta, mai departe o sa fie la fel de sau si mai stresant si altele din aceasta gama. Pe de alta parte, nici nu am prea multe alte optiuni, asa ca..............

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Reactia organismului la solicitarile mediului este in mare masura invatata. Prin asocierea in timp a unei solicitari cu starea de activare a organismului se petrece o conditionare care in timp se cimenteaza. Dar cum orice invat are si dezvat aceasta legatura poate fi intrerupta, in special prin tehnici de relaxare si invatarea unui tip mai confortabil si mai eficient de reactie.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput