Pro sau contra concubinaj?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Eu sunt pro!
Il cunosti mai bine,vezi exact ce tabieturi are,ce obicee si daca tu te poti adapta la o viata de familie.Sunt multi care pot sta intr-o relatie,in sensul ca ea la ai ei acasa sau la ea acasa,el la el acasa,dar atunci cand se muta impreuna se sufoca,se simt sufocati si mai sunt unii care nu suporta responsabilitatile si le place liberatatea mai mult ca orice..si in cazurile astea ce e de facut?Poate multi nici nu-si cunosc bine sotul/sotia si apoi sunt socati sau mai stiu eu de anumite gesturi,obiceiuri si se ajunge la certuri..
E importanta si potrivirea sexuala..insa aici spun asa..si cine spune ca cei ce nu locuiesc impreuna n-au relatii sexuale?
Eu n-am locuit cu sotul,insa mi-as fi dorit.De ce?Pt ca la inceput,dupa ce ne-am casatorit am avut o perioada mai grea,pt ca nu eram obisnuiti sa stam impreuna si totul mi s-a parut brusc si ajunsesem sa ne certam din tampenii..Ne iubeam enorm si ne iubim enorm si am fost si suntem cei mai buni prieteni si cei mai buni in toate,doar impreuna!Si am avut noroc,pt ca ne-am adaptat repede unul cu altul si am facut compromisuri fiecare..dar ce-as fi facut daca nu aveam noroc de un om bun?Ne-am schimbat mult amandoi,insa sunt multi care nu concep sa se schimbe,sa faca compromisuri..SI la urma urmei de ce sa treci printr-un divort?Mai zic ceva pt fetele ce zic ca hartiuta aia iti ofera avantaje si ca aia te "tine"..
Asa sa fie oare?Eu nu cred!Nu te tine o hartie,si nici nu-ti ofera nu stiu ce avantaje,decat daca pui ochii pe unu cu bani si vrei sa te mariti din interes...si uite asa ai si tu niste drepturi la avere,nu?
In rest,nu vad nici un avantaj,si nici nu vad cum te-ar tine o hartiuta..dragoste cu de-a sila nu se poate!Dragostea e importanta,pe langa altele,nu hartiuta!..
Deci...sunt PRO!
Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Tin sa mentionez ca la noi a fost problema ca eu am venit dintr-un oras mic in Bucuresti.Si el e din acelasi oras,insa era plecat de 4 ani la studii aici.Si faptul ca am plecat dintr-un oras linistit in agitatia din Bucuresti,ca mi-am lasat toti prietenii,familia,fratele acasa si am venit aici si-l aveam doar pe el..ma simteam tare singura..Si de aici veneau certurile,pt ca nu ma puteam obisnui cu noua viata..Iar cand am vazut gandacii din Regie,am inceput sa plang si l-am sunat pe tata si i-am zis ca vin acasa.N-am dormit 2 nopti si nici n-am mancat pt ca nu puteai manca de gandaci..asta ca tocmai se mutau fiecare din ei in alta camera pe timpul verii in alt camin deschis pe vara..
Pt ca ai mei m-au tinut numai langa ei si nu m-au lasat sa plec nicaieri de teama sa nu patesc ceva,imi era si frica sa ies singura in asa oras mare mai ales ca am iesit de doua ori si am avut doua incidente neplacute..
Deci cam de la astea au plecat micile noastre certuri de la inceput..poate daca as mai fi venit pe la el pana atunci,sa ma obisnuiesc n-as mai fi reactionat asa urat..zic si eu..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuc spune:

PRO...si vorbesc in cunostinta de cauza...de 6 ani suntem in situatia asta si cred ca de o tinem asa mai trece ceva timp pana ne punem si pirostiile. tot ce au zis fetele este valabil, ai timp sa cunosti pe celalalt in diverse situatii cu care nu te-ai intalnii in cazul in care locuiti separat...si multe alte avantaje, mai ales daca considerati ca restul vietii doriti sa vi-l petreceti impreuna (casatoriti) o "proba" nu strica, eu cred cu tarie ca este cea mai buna varianta

Sa fiti fericiti si sa ne zici cum este "dupa"

A sosit timpul cand tot ce este mai frumos prinde viata:
Un zambet in jurul bradului,
Un colind din suflet,
O seara sfanta alaturi de cei dragi.

Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Pentru mine sunt doua situatii distincte: persoane care nu doresc niciodata sa se casatoreasca, stau impreuna pana mor, fac copii, sunt o familie. Fara sa judec, nu sunt pentru aceasta varianta, chiar daca la un moment dat in viata am crezut ca-i cel mai bine. Cei care locuiesc o perioada inainte de casatorie fac un lucru destept, cred eu, pentru ca se scutesc de multe probleme in caz de incompatibilitate vadita. Nu pentru ca sunt foarte destept, dar am ales si eu varianta de a locui inainte de insuratoare cu actuala sotie, chit ca o voiam oricum de sotie si stiam sigur ca nu vor fi probleme. Si nu sunt.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxy Trixy spune:

PRO!!!
De fapt cred ca este obligatorie o perioada de proba, nici nu se discuta....

Roxana & Bianca micuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

quote:
Originally posted by ruxij

CONTRA!
Puteti "sa faceti" ce vreti inainte de casatorie, dar NU mutat impreuna. Nu ajuta la absolut nimic, dimpotriva. Oferi gratuit servicii sexuale si de menajera, fara avantajele pentru tine aduse de "hartiile" alea. Concubinajul strica atitudinea fata de casnicie si cuplurile care traiesc in concubinaj au o rata mai mare a divorturilor decat ceilalti. Concubinajul poate conveni barbatilor, dar este f. dezavantajos pentru femei.

Sunt si eu impotriva, chiar daca nu tocmai si in totalitatea motivelor enumerate de ruxij, si, atentiune, atentiune, spun totusi nu din perspectiva uneia mult-incercate in domeniul asta. Cred ca probele adevarate ale focului sunt in casnicie si nu in afara ei. Daca ar fi s-o iau de la inceput tot nu as "concubina" cu el...

scarmanus

Pisicile mele

Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

De fapt "hartiile" nu au cine stie ce valoare intr-adevar, dar au valoare de simbol. Ele indica faptul ca partenerul tau este hotarat sa se angajeze serios in relatia cu tine si nu asa "sa vedem" si sa tot vedem pana se plictiseste el. Daca tot "nu conteaza" deloc, de ce ar strica si de ce ii incurca asa tare pe unii? Oare nu ascund o lipsa de angajament in spatele povestilor despre "probe". Ce probe? Primul an este greu cu sau fara hartii. Daca este sa te desparti, tot te desparti, ce va incurca asa mult hartiile? Deasemenea, casatoria in fata lui Dumnezeu simbolizeaza si ea angajamentul luat de fiecare pentru o viata intreaga impreuna si nu de proba. Cuplurile care traiesc in concubinaj divorteaza mai des pentru ca isi formeaza o atitudine lejera fata de casnicie, pe care o pot rupe oricand cu usurinta. Femeia aduce pe lume copii si institutia casatoriei nu are decat rolul de a proteja mama si copilul, in fata legii si in fata oamenilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Si eu sint PRO.DAR...si la mine si-a exprimat dorinta pt casatorie inainte de concubinaj,deci am concubinat o vreme nu prea lunga(pt. ca nici un concubinaj pre prelungit cred ca e bun)adica aproape 1 an,si cred ca e important sa traiesti cu cineva inainte pt ca sa nu ai surprize pre mari,ca surprize vor fi oricum...
Totusi cred ca daca nu ma cerea de nevasta inainte nu m-as fi maritat cu el.
Oricum prima perioada,adica de concubinaj,a noastra,a avut 2 caracteristici,ne-am iubit mai mult(si ma referla) dar si ne-am certat mai mult;dupa casatorie ne-am linistit cu amindoua...nu ne mai certam atita pt ca am inceput sa mai facem compromisuri...E greu la inceput...Cineva zicea ca ce farmec mai are casatoria daca traiesti impreuna...Pai a trai impreuna presupune sa-i suporti respiratia urit mirositoare dimineata,sa-l vezi peWC,sa-l vezi in niste ipostaze care oricum n-au farmec,el te vede cu bigudiuri,cu castravetii pe fata,nemachiata...Daca sforaie sa vezi ce farmec!

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Eu sint PRO concubinajului inainte de casatorie, dar sa fie facut in vederea casatoriei. Adica ne mutam impreuna si daca totul merge bine ne casatorim (eventual cu o data stabilita) nu ne mutam impreuna si dup-aia mai vedem noi ce si cum, ca asa poti sa o intinzi ani de zile si nu ajungi la nici o finalitate.
Cunosc fete care s-au "ars" bine de tot cu concubinajul, adica au pierdut ani din viata locuind cu un barbat care n-avea ginduri de casatorie ci se complacea in situatie (pat cald si mincare pe masa).
Spun ca femeile s-au "ars" pentru ca totusi o femeie are un ceas biologic, nu-si permite sa piarda vremea ani de zile ca sa o ia apoi iar de la 0. Barbatii bine mersi pot avea copii fara grija si la 40-50 de ani, nu e nici o graba.
Eu pot sa spun ca am trait in concubinaj cu 2 barbati si tare bine am facut, pentru ca dupa ce i-am cunoscut bine nu am vrut sa-i mai vad, de casatorie nici nu mai vorbim.
Nu mi se pare ca daca traiesti in concubinaj nu mai apreciezi casatoria, din contra, tocmai pentru ca apreciez casatoria nu m-am grabit sa o fac, ca apoi sa divortez la fel de repede.
Cu sotul meu nu am trait totusi in concubinaj, pentru ca intuitia mi-a spus ca totul va merge bine si asa a fost.

Le inteleg si pe fetele pe care nu le intereseaza hirtia, dar eu ii dau totusi o valoare simbolica, a unui angajament pe care ni-l luam amindoi cind plecam la un drum, cred ca intelegeti ce vreau sa zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabebe spune:

quote:
Originally posted by ruxij

CONTRA!
Puteti "sa faceti" ce vreti inainte de casatorie, dar NU mutat impreuna. Nu ajuta la absolut nimic, dimpotriva. Oferi gratuit servicii sexuale si de menajera, fara avantajele pentru tine aduse de "hartiile" alea. Concubinajul strica atitudinea fata de casnicie si cuplurile care traiesc in concubinaj au o rata mai mare a divorturilor decat ceilalti. Concubinajul poate conveni barbatilor, dar este f. dezavantajos pentru femei.

Subscriu!

mihaelaH

Mergi la inceput