Pro sau contra concubinaj?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Discursurile astea cu curvia (relatii de care nu stie nimeni) si preacurvia (de care stie toata lumea, da' popa nu si-a dat cu parerea) mi se par complet alaturi !
Lista cu pacate crestinesti e mult mai lunga si nu inteleg de ce cite unii o reduc doar cele 2 mai sus enumerate ! De egoism si ingimfare si lacomie si alte cele nu vorbeste nimeni !

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ad spune:

quote:
Originally posted by Mik

Discursurile astea cu curvia (relatii de care nu stie nimeni) si preacurvia (de care stie toata lumea, da' popa nu si-a dat cu parerea) mi se par complet alaturi !
Lista cu pacate crestinesti e mult mai lunga si nu inteleg de ce cite unii o reduc doar cele 2 mai sus enumerate ! De egoism si ingimfare si lacomie si alte cele nu vorbeste nimeni !

Nu shtiu cine a spus ca reduce pacatele "creshtineshti" doar la astea doua...dar asha am catalogat eu concubinajul. Era parerea mea. Personala. Atit. La urma urmei...FIECARE e liber sa decida, e raspunderea lui, bineintzeles. Eu nu arunc cu piatra.

Mik.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ad spune:

Scuze...asta imi apartzine:

Nu shtiu cine a spus ca reduce pacatele "creshtineshti" doar la astea doua...dar asha am catalogat eu concubinajul. Era parerea mea. Personala. Atit. La urma urmei...FIECARE e liber sa decida, e raspunderea lui, bineintzeles. Eu nu arunc cu piatra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmita_baby spune:

Eu sunt PRO!
Cel putin temporar! Eu stiu multe cazuri in care femei la casa lor, maritate, nu s-au despartit din cauza ca vorbea lumea.. Si asa au ajuns sa aiba o viata de calvar.
Noi ne-am logodit inainte sa ne mutam impreuna, iar curand ne vom casatori, dar acum sunt sigura ca el este the one for me! Stiu ca putem amandoi face compromisuri, iar relatia noastra nu este imitatia unei casatorii cum s-a spus la un moment dat aici pe forum. Relatia noastra poate este mai trainica si mai sanatoasa decat a multor cupluri casatorite. In momentul acesta din viata mea simt ca el mi-a fost destinat, stiu ca ma iubeste si ma respecta foarte, foarte mult.. Oare pot spune acest lucru toate cele care se casatoresc fara a cunoaste persoana? Eu sincera sa fiu, daca nu simteam ca ma respecta foarte mult, nu m-as fi mutat de la inceput cu el!!! Iar la faza cu servitoarea.. sa fim seriosi hehehehe eu nici macar nu stiu sa gatesc (rusine mie), pentru spalatul rufelor exista masina de spalat, de facut curat in casa facem amandoi. Si atunci va intreb eu pe voi: chiar credeti ca sunt eu servitoarea lui date fiind cele enumerate mai sus? In plus imi cere parerea absolut in orice privinta, chiar si in lucruri fffff importante, la care eu nici macar nu as vrea sa intervin(care il privesc mai mult pe el si munca lui).
A locui impreuna pentru totdeauna este ceva ce nu accept (in ceea ce ma priveste pe mine desigur), dar eu consider ca temporar este cea mai buna alegere facuta(ma refer din nou la propria persoana)!

Numai bine,
Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns remy spune:

Pro,decit sa ajungi la divort ca vezi doamne nu e ce ti-ai dorit mai bine sa stai o perioada asa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Ad, sa stii ca "pana nu demult" se considera ca pamantul e plat si sta sprijinit pe testoase uriase sau poate pe elefanti. Iar oameni FOARTE MARI de stiinta au fost arsi pentru ca au considerat altfel!!!

No comment!!!

Adi

"Where there's a will, there's a way!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by adimercedes

Ad, sa stii ca "pana nu demult" se considera ca pamantul e plat si sta sprijinit pe testoase uriase sau poate pe elefanti. Iar oameni FOARTE MARI de stiinta au fost arsi pentru ca au considerat altfel!!!

Hai mai, nici chiar asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jiulia spune:

Tot pro sunt si eu. Pupici si ai grija!!

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

pina relativ de curind, as fi fost PRO concubinaj cu surle si trimbite indiscutabil!!!!

Apoi am inceput sa mai merg pe la biserica si sa fiu din ce in ce mai convinsa ca a trai in concubinaj este mai mult decit un pacat.. este o auto-pacaleala (asta simteam si simt eu, nu blamez pe nimeni) insa tot aceasta cale credeam ca as fi dispusa sa aleg in caz de...

insa atunci cind l am cunoscut pe iubirea vietii mele, iar el m a intrebat simplu (cam pe la a 3 a intilneala) daca vreau sa fiu sotia lui, am raspuns atit de natural "da", ba mai mult la fel am raspuns si la intrebarea urmatoare, daca vreau sa fac un pui cu el... Nu stiu de ce am raspuns asa, eu, care pina cu o secunda in urma eram absolut impotriva amidorura propuneri...

ne am casatorit relativ repede (mai putin de 4 luni) unul din motive fiind ca nu vrem sa l miniem pe Nenea Mare, mai ales ca avem fiecare cite un pui din casatoriile anterioare. Nu stiu cit de importanta este acea hirtie, poate ca este, poate ca nu.. nu pot spune ca mi iubesc partenerul mai mult ori mai putin decit daca nu ar fi existat aceasta...

Dar sigur sint impotriva concubinajului intins pina la calendele grecesti... Si sunt impotriva concubinajului atunci cind apare vreun un pui

http://community.webshots.com/user/tora97

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Tora, tu ai fost norocoasa ca ti-ai gasit jumatatea si ca totul merge bine de la sine intre voi (sau cel putin asa se intelege din ce spui tu)
DAr nu toate cuplurile sunt la fel de norocoase si ca lucrurile sa functioneze bine trebuie perioada de rodaj, de "netezire a asperitatilor" cum spunea altcineva.

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput