prietenii sotului

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Eu am scapat de ei..Astia erau colegi de camera in studentie,dar si de servici si cum al meu s-a insurat in ultimu an n-a mai stat cu ei,am stat impreuna in camin de familisti.
Toti trei erau tare fustangii(ca sa nu zic altfel)..adica nu era saptamana sa nu mearga la femei..si tot timpul il bateau si pe al meu la cap sa mearga cu ei..Beau,faceau chefuri..doi din ei s-au dat si la mine,fara succes insa.I-am zis la sot,dupa 2 ani de la incident dintr-o greseala..
Insa pana nu a vazut el cum erau de fapt imi reprosa ca il indepartez de prietenii lui..si eu nu intelegeam care prieteni..pt ca unu venea la el doar cand avea nevoie,ba sa-i faca un proiect,ba sa mearga in locul lui la vreo restanta,ba sa-i tina locu la servici,ba sa-i arate la examen sa treaca si el..ceilalti tot asa..veneau doar la nevoie..
Si am avut si noi certuri din cauza lor,pt ca nu-i suferem..pai tot timpu il luau de fraier si ii spuneau ca-i prost ca sta numai intr-o...(pricepeti voi)..si pana m-am luat de unu nu s-au potolit.Apoi nu mai veneau de teama sa nu le mai zic ceva sau nu stiu..Unu din ei s-a schimbat enorm..a pus mana pe el o moldoveaca si om l-a facut!Altul tot asa a ramas,mai rau de fapt,are o fetita pe care o creste bunica-sa,e bagat in tot felul de tampenii,iar prietena sa,ca nu-s casatoriti,e prin Japonia..
Ma rog..nu ma intereseaza..insa decat prieteni din astia mai bine lipsa.Eu nu=i numeam asa..pt ca pt mine notiunea de prieteni ins cu totul altceva..
Al meu pana nu i-a vazut si el cum erau cu adevarat,nu i-am putut face nimic.Nici cand i-au intors spatele de nu stiu cate ori,ori cand unu din ei l-a tapit cu o chestie nasoala si voia sa-i faca mult rau la serviciu..nici atunci parca nu se trezise..Poate cand le-a gandit el pe toate..nu stiu..Apoi ne-am mutat din Regie si a fost super..
Numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

au sotii sau viitoare sotii toti.dar ele nu zic nimic.spun daca nu se duc dupa femei si aduc banii acasa sunt super ok.alte pasiuni?pescuitul dar si acolo sde bea,ca de,e frig si trebuie sa se incalzeasca,cluburi unde la fel se consuma tarii,intalniri pe la ei pe acasa,unde o sticla de vin nu este niciodata suficienta,tinand cont ca nici eu nici ele nu bem,una dintre ele este chiar gravida in trei luni,dar se pare ca nu i pasa ca tatal copilului ei nu are decat 27 de ani si bea foarte mult.in rest,incerc sa ma detasez.si daca se mai pune problema ce am eu cu ei sa-i spun in fata parerea mea despre ei.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zepellina spune:

Unul din prietenii sotului nu avea prietena si stateau deseori amandoi la baut. Ma enerva ft tare mai ales ca imi spunea"mai lasa omul in pace, hai ca vine nu mai suna atat" si altele la fel. Acum are o prietena care nu il lasa sa plece aproape nicaieri, are scandal din orice. Tipa este exagerata putin , prietenilor le e mila de el, dar eu i-am spus si lui si prietenilor aseara "Fara sa fiu rea, dar nu pot sa nu ma bucur", mi se pare ca acum intelege mai multe. Ei sunt doar prieteni, eu aveam si copilul si nevoie de putin ajutor.

zepelina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Ne intalnim cu totii ,nu numai el cu prietenii ,ci cu familiile ,cu copii(care au). Cand iesim in oras ,mai ales vara la terasa ,se bar nimeni nu peste masura. Daca mergem la o pizaa ,nu merge mai bine berea decat sucul?Sau la o friptura nu merge un pahar de vin?
Dar pana acum nu a venit niciodata pe sapte carari ,nu a baut niciodata peste masura si niciodata prea mult sau prea des.Si cand bea o bere(mai rara, nu pre prefera berea ,mai degraba un sprit de vin)este cu mine ,in 99,99% din cazuri.

Alina, "Zambeste-i vietii,si viata iti va zambii!"

Mergi la inceput

si noi iesim cu totii,ca i-am zis de la inceput sa ma includa si pe mine pe lista,dar si cu mine sare calul.sa-i fac scene de fata cu ei nu e bine,sa-i fac semne pe sub masa?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

E tare urat sa sara calul.....si nici nu sti cum sa procedezi,este adevarat de fata cu lumea nu poti face scene ,iar pe sub masa...cine stie cum reactioneaza.si poate chiar daca ii faci semne ,tot nu se potoleste.
nu stiu ce sa iti zic .sotul meu o singura data "a sarit calul" ,acum vreo 2 ani ,la munte , la un revelion. a doua zii dimineata ii era asa de rau ,zacea in pat ,se vaita ,era terminat ,se astepta ca eu sa il compatimesc.ca vrea un ceai ,ca vrea o supa ,si i-am spus clar"baiete ,tu crezi ca io am venit la munte sa te pazesc pe tine?tu te distrez si a doua zii eu fac pe bucatareasa?" nici o sansa ,si cu toate astea i-am pus intr-un pahar niste tuica de casa ,gasita pe la gazda prin bucatarie ,si i-am dat-o pe la nas ,si numai cand a mirosit i-am vazut reactia.
s-a sculat singur ,si a "petrecut" cu masura.
de atunci ,cand mai sare calul cate un coleg ,sau o cunostinta ,face glume pe seama lor si mereu le zice ,ca "are nevasta-mea un remediu de te scoate din betie".

ALINA, "Zambeste-i vietii ,si viata iti va zambii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

mariagi, cind il vezi pe sot ca sare calul, ia-l acasa...

Toulouse, la ville rose

http://ginsengclan.free.fr/

Mergi la inceput

il iau acasa..dar daca acasa sare calul?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaxor spune:

Usor de zis--Ia-l acasa! Am avut si eu un sot cu care casnicia devenise un infern din doua puncte de vedere: alcool si prieteni. Si cum astea merg mina in mina...a fost un calvar. Lucram cu sotu in acelsi loc, la un institut de proiectari. Acolo ne-am si cunoscut--adevarul e ca mi-am dat seama ca o casatorie nu ar fi cea mai buna idee, in primele luni de prietenie cu el---avea un anturaj de colegi amici carora le placea pahareul de nu se putea. Nu conta ca erau insurati sau burlaci, copii sau fara. Nu exista zi sa nu stau cu frica in sin ca se duc la baut in timpul programului, sau dupa. Bbeul se nascuse inainte cu 3 luni de casatorie---pe care a trebuit sa o fac impinsa de ai mei si de ai lui---" ca sa fim in rind cu lumea". A fost cumplit--primii doi ani am locuit la socrii, ca de--asa era pe atunci--eram pe lista institului la aparatmente--dar dura d ete saturai. Au fost doi ani d ecosmar. Pe de o parte el cu prietenii( si nu conta daca eram cu el sau nu)--daca faceam reprosuri --imi zicea ca-s prietenii lui etc etc.... se mai si infuria...pe de alta parte erau socrii care ma bateau la cap ca nu-l fac sa stea acasa ca are copil si responsabilitati. Eu eram intre ciocan si nicovala--si asa nu stiu cum am supravietuit 2 ani. Prietenii astia nu erau numai betivi dar unii mai erau si fustangii--si-si inselau nevetsele fara jena--" ca asa e barbatu..dar tot acsa se intoarce" erau ideelile lor.Asta chiar ma infuriase rau si cind am vazut ca cu vorba buna nu merge , cu amenitarile nu merege---ca era sot bun cind nu bea---am apelat la mijloace mai josnice--am facut reclamatii la biroul PCR --anonime--referitoare la unii din prietenii care-l duceau de ripa. Rezultatul a fost mai bun decit ma asteptam: au fost dati afara........dar nu puteam s ama lupt cu un institut intreg de barbati betvi. In cele din urma am reusit sa plecam din tara...si atsa a fost cea mai buna solutie--am scapat d eprietenii betivii si socrii care mi-au facut viata iad. A fost bine cit am trait in Suedia--in campul d erefugiati--a fost super!--pt ca in Suedia totul e extrem de scump iar banii de ajutor abia ne ajungeau de mincare, ca s anu mai spun ca bautura nu o puteai lua ca in tara d epeste tot ci nuami d ela magazine specializate si nu duminicile. Ha ha ce-i mai injura sotu pe suedezi--si ce ma bucuram eu-- a fost un an de vis--ne-am inteles minunat ..nu tu bautura, nu tu socrii......a si am uitat s azic ca singura bautura ce ne-a permiteam era berea suedeza care era cea mai ieftina si extrem de slab alcolizate fata de cea din tara.Apoi am venit in America.....e--aici s-a mai schimbat treaba--bautura e ieftina ca braga comparativ cu Suedia..insa petreci atit d emult timp muncind ca nu prea ramine mult timp de ..baut..totusi ca s anu mai lungesc povestea....am divortat dupa 9 ani ca nu se mai putea cu bautura.....sotul a baut tot mai mult pina a ajuns..homelss...( am aflat ulterior d ela prietenii d eaici) si am rleuat legatura cu el zilnic la telefon , el fiind in alt stat, cind a intrat in spital cu leucemie...dupa doua luni s-a dus saracu! Imi povesteau prietenii lui ca o lua de dimineata cu bautul non stop pian seara..a gasit prieteni romani acolo si cu ei se antrena.
Socrii mei im poarta o ura inversunata ca am divortat caci ma blamaeaza pe mine de esecurile lui..si moartea lui.
Idee este ca anturajul strica mai mult decit ne putem imagina, indiferent d ecite sotultii cautam sa gasim..iar betia....." naravu din fire n-are lecuire"..cind traiesti intr-un loc unde un betiv nu e betiv ..ci are darul betiei...unde este un mod de viata.. si und eprietenii in majoritate asta fac.....ce s amai zic?!

Mergi la inceput

si stau uneori si ma intreb,daca nu sunt parintii devina?tatal meu vitreg,care a murit la 45 de ani de ciroza hepatica provenea dintr-o familie in care toti consumau alcool.fratele lui a murit la 31 de ani din acelasi motiv.fostul meu sot tot dintr-o familie in care parintii,sora,rudele cosumau alcool.unii mai mult decat altii.si li se parea absolut normal ca si nepoata de 8 ani sa bea din cand in cand bere sau un pahar de vin.ca vorba aceea,nu i face rau copilului!sotul meu a inceput sa bea de pe la 19 ani.si cu toate ca o facea constant,nu acasa e adevarat,mama lui nu i-a spus niciodata nimic.de ce vine tarziu de ce bea ata de mult.si eu l-am luat deja format cu aceasta deprindere.si urasc parintii care inconstient sau nu isi distrug parintii.care nu au forta sau puterea exemplului sa-i spuna copilului ca alcoolul aduce moarte.distruge.si ma intreb ce mai pot sa fac eu acum.daca el nu are vointa nu se poate face nimic.si sunt tot mai multi tineri care consuma alcool.si nu percep cat de rau cauzeaza.decat cand nu se mai poate face nimic..

Maria

Mergi la inceput