prietenii sotului
Anul nou pe langa multe sperante si o veste foarte buna legata de sanatate mi-a readus in atentia problemele anului trecut.si cum ce lasi nerezolvat se agraveaza...
concret:cand i-am cunoscut,pareau toti foarte ok.se sunau mereu.gaseau mereu scuze sa se vada.stiau sa se distreze.depanau amintiri la fiecare intalnire despre cat de bine s-au distrat ei..ei sunt prietenii sotului meu...ai apoi i-am cunoscut mai bine.majoritatea beau.si destul de mult.si cauta de fiecare data sa-si dea intalnire la un pahar..de vin,bere,etc.eu care am "gustat"din plin,intai in familie si apoi cu fostul meu sot,sunt decisa sa nu mai tolerez asa ceva.am incercat delicat si diplomat sa reduc intalnirile lor.pana cand sotul meu mi-a reprosat ca il indepartez de prietenii lui.si ca nu imi place nici unul.si ca din cauza mea toti prietenii lui s-au indepartat.ce sa fac?cum sa procedez?cum sa fac sa nu ne mai certam pe aceasta tema?cum sa-i spun ca ce pot sa am eu in comun cu prietenii lui care nu fac altceva decat sa bea?!
Maria
Raspunsuri
zepellina spune:
Mie mi se pare destul de complicat pt ca in ecuatie nu sunteti numai voi. Trebuie, cu multa rabdare, intelepciune, blandete sa mentii aceasta lupta contra alcoolului defapt, dar fara sa se simta stresat. Poate in timp, se rezolva.
La firma unde lucra sotul meu inainte erau tot asa, "de gasca", dar beau ft mult , pierdeau nopti intregi cu paharul. Mi-a fost ft greu pt ca era si copilul mic, nu intelegea, nu se lasa "mai prejos" si am hotarat atunci chiar sa ma despart pt ca nu mai avea rost. I-am explicat de ft multe ori , dar degeaba. Dupa mai multe conflicte cu ei, in sfarsit a plecat, si-a dat seama de calitatea lor, nu mai concepe sa fie asa sau sa vorbeasca cui ei (erau doar colegi defapt, dar erau NUMAI impreuna, la orice eveniment).Acum este totul in limite cat de cat normale.Cred ca anturajul conteaza ft mult.
bafta!
zepelina
ruxandra_sb spune:
Noi nu avem probleme cu , chiar bem destul de rar. (am incercat de vreo 2-3 ori sa ma imbat dar nu mi-a iesit).
Vreau sa-ti povestesc ceva. Intr-o seara vine la noi in vizita o ruda ff apropiata a sotului. La inceput nu observam nimic suspect, dar pe masura ce timpul trecea (si oboseala isi spunea cuvantul) am realizat ca vorbea ciudat, ca-i sticleau ochii si-i avea rosii si injectati si ca .. duhnea.
Stim ca are unele probleme si ca-i mai place sa le , dar efectiv mi-era jena de jena lui. Ideea e ca-si pierduse oarecum controlul si era patetic, patetic.
Sotul meu a fost destul de marcat si, dupa ce musafirul a plecat, mi-a zis:"pai daca asa arat, miros cand beau, mai bine nu mai beau".
Poate ar fi o idee sa vada cum arata un betiv, in ce hal poata sa te aduca abuzul de alcool.
Ruxandra & Matei (ianuarie 2002) & sotul drag
ruxandra_sb spune:
Am uitat: ideea nu este sa-i ataci prietenii (la asta sigur se va revolta), ci, cumva sa ataci alcoolul - eventual fara sa faci referire la amicii ci numai la cat de jos poata sa te aduca abuzul de alcool.
Poti sa-i exemplifici (daca am inteles eu bine) si cu membrii din familia ta, fostul sot, etc.
Bafta!
Ruxandra & Matei (ianuarie 2002) & sotul drag
mariagi spune:
i-am exemplificat de cand a facut-o lata prima oara.si nu a inteles nimic se pare.a zis ca eu trebuie sa-i atrag atentia de cate ori se pare ca depaseste masura.a zis chiar ca-l jignesc daca i spun ca are sau poate avea probleme cu alcoolul.nu ia-m atatcat prietenii.pur si simplu m-am fofilat de fiecare data de cate ori am iesit cu ei.si cand a indraznit sa ma intrebe ce am cu prietenii lui,nu i-am spus direct ca beau cam mult.i-am spus doar,ca nu am nimic in comun cu ei.poate sunt prea pretentioasa dar, in afara de telefoane,masini si hai sa mai bem un pahar,hai sa jucam un remi si sa bem pana cadem sub masa,sau hai sa ne intalnim ca am chef sa beau azi,nu mai aud nimic de la prietenii lui.
Adilushu1 spune:
Cauta sa identifici printre prieteni si unii cu care eventual sa faceti altceva: drumetii, bricolaj etc, alte pasiuni decat bautul. Si apoi canalizeaza intalnirile spre acestia. Altfel zis, ofera-i o alternativa, adu-l in compania unor oameni cu care sa faca si altceva si sa ii placa.
Life is full of surprises, eat your dessert first!
mariagi spune:
poate suna ciudat dar nu are in anturaj asa ceva.si cei care vor sa mai plece din bucuresti intr-un final tot cu sticlele stau seara pe masa.
chatonel spune:
quote:
Originally posted by mariagi
si cei care vor sa mai plece din bucuresti intr-un final tot cu sticlele stau seara pe masa.
hihihihihhi, mariagi, e ceva normal sa se destinda omul; sigur, nu sa bea mereu, dar eu nu cunosc masa bogata si de prieteni fara sa fie si sticle de vin pe masa. Nu spun ca lumea tre' sa se imbete, dar si o masa fara vin e ca o zi fara soare....
Toulouse, la ville rose
http://ginsengclan.free.fr/
mariagi spune:
da'chiar asa de cate ori ne vedem sa fie sticle pe masa?!mi-e dor de intalnirile de alta dat,cand serveai un covrig,o aluna,un suc,o cafea si o sticla de vin impartita in 4.
she_wolf spune:
quote:
Originally posted by mariagi
da'chiar asa de cate ori ne vedem sa fie sticle pe masa?!mi-e dor de intalnirile de alta dat,cand serveai un covrig,o aluna,un suc,o cafea si o sticla de vin impartita in 4.
Cati ani aveati atunci?
Chatonel are dreptate...eu cand invit pe cineva la masa sau pur si simplu in vizita am, pe langa diverse gustari (nu o aluna si-un covrig!) si bauturi pt. toate gusturile (suc, apa, bere, vin, tarii). Mi s-ar parea ciudat altfel. Insa, ce-i drept nimeni nu pleaca pe 7 carari...Nu mai suntem demult adolescenti teribilisti. Cam ce varsta au prietenii astia? Poate ar trebui sa ai putina rabdare sa mai creasca.
Nu au prietene sau sotii sau si ele sunt prietene prea bune cu paharelul? Nu se poate sa nu aiba nici un fel de alte pasiuni!!! Mi se pare incredibil! Fa niste sapaturi, poate gasesti vreun punct comun.
Daca vin la voi, incearca sa le dai si niste gustari, asa nu mai intra la fel de mult alcool.
Claudia si Cristi (16.12.2002)
Mia. spune:
E greu de dat sfaturi la asa un subiect,pt ca tre sa gaseasca acasa distractii mai atractive,irezistibile pt a scapa de iesirile cu prietenii.Al meu n-are si nici asta nu e bine ca ma ..pe mine la cap toata ziua.A avut unul si era super OK dar a plecat in alta tara si s-au racit,asa ca..Cu bautul e nasol,pt ca se influenteaza unul pe altul si se dau care de care mai barbati si chiar daca nu se imbata omul mai si abereaza la bautura si ...In fine cred ca trebuie o solutie sa fie solicitat in alta parte ca sa nu mai aiba timp pt ei...
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze