Copilasi de oct-noi-dec 2003 (47)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

'neatza!
Puiul ne-a facut o surpriza de zile mari, a dormit de la 10 si ceva aseara pana la 9. Cu trezirea de rigoare la 4 , adus la noi in pat, dar totusi e de remarcat evenimentul! N-am mai dormit pana la 9 de cateva secole bune!

In rest ne luptam inca cu diareea, ieri pana la amiaza a avut 3 scaune moi, desi alaltaieri a fost pe mancare de regim. Ieri la fel. Dar de ieri de la pranz n-a mai facut, Doamne ajuta sa treaca de tot.

Mai ziceti-mi si voi ce mancare de regim mai exista? I-am dat banana cu cereale, mar copt cu gris nefiert (cica strange la burtica), orez fiert cu putina vegeta, si orez fiert in apa indulcit cu glucoza (a avut mai mare succes decat cel cu vegeta). Dar azi efectiv nu mai stiu ce sa-i dau. Oare carne nu e voie de loc? Si care mancaruri mai sunt de regim, in afara de ce-am scris eu mai sus? Mersi fain!

Ai vostri pui mai dorm afara in carucior? Markus de cateva luni, daca iesim afara dupa-masa, pe la 15, cand ar fi ora celui de-al 2-lea somn al lui, nu mai doarme. Si de da peste cap tot programul de somn, se culca cand ne intoarcem in casa, pe la 18, pana la 19, s-apoi sa te tii energie, pana pe la 11 noaptea!

Va las ca e prea liniste, cre' ca face vreo prostie!

Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uki spune:

Buna fetele!

Apropo de energie la miezul noptii: eu am observat ca in unele zile in care nu prea am avut asa mult timp sa ne jucam cu Maria, cand ne prindea seara sa te tii jughineala... pana pe la 23,30 - 24. oricum, la comanda nu doarme cu toate ca abia isi tinea ochisorii deschisi dar nu inceta cu chiuiala si joaca...

Dar - de ex aseara, ne-am fugarit in toata casa(1 camera) si fugi ca te prinde mami, fugi ca te prinde tati, am dat-o in leagan din ala de lemn, am fost pe afara si la pranz si seara, ce sa mai... a fost destul de incarcat programul si la ora 21 a cazut lata.

Problema e ca de cam o luna Maria se trezeste la 10 dimineata si atunci nu stiu ce sa-i dau mai intai sa pape: lapticul sau fructitze...

Da, cam asta e trebuiesc obositi copiii, ca sa poata dormi bine.
Vroiam sa mai zic ceva dar am uitat.
Si scuze ca m-am intins cat.....
Plecam afarica acum!In Herastrau

Pupici

Gabriela si Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Ven, eu stiam ca din a 2a sau a 3a zi de regim se poate da si carne de pui fiarta. Eu ii faceam lui Matei o mancarica de orez, morcov si piept de pui. Poti sa pui la fiert si putina ceapa, ca sa aiba un oarecare gust mancarea, sa o pape. Eu asa am facut cand a avut Matei diaree, si a fost OK.

Matei

Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Mersi mult, Carmen!
Fetelor, alte idei de mancare de regim?

Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

venera, acum ma gandesc ccc ca i-ai putea da cartofi copti cu branzica de vaci. i-am dat azi lui tudor si m-am gandit ca ar merge si pentru regim. bine ca lui tudor i-am amestecat branza cu smantana si un pic de unt, dar tu poti sa-i dai doar branza cu cartofeii.

pupici!

Andreea & Majestatea Sa Tudor (9 dec 2003)
primul anisor :)
noutati!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Bonsoir!

Ven, mancaruri de regim nu prea mai stiu. Pilaf cu carne de pui si mult morcov, branza cu mar copt si banana, mucilagiu de ore - da' asta-i nu-i mancare, e mai mult pt sete. Paine prajita, covrigi. Cam asta... Luca mai doarme in caricior, dar nu in fiecare zi, doar cand este el tare obosit sau daca e cam frig afara il ia repede somnul. E bine ca nu-mi face figuri, adica daca ii e somn sta cuminte in carutz pana adoarme si gata.

Uki, pai la trezire da-i fetii laptele sa-l bea ca e imporant si in loc sa-i faci o masa de fructe, da-i-le drept desert la pranz sau seara. Eu cam asa fac. Luca la 7 lapte in somn, la 10 mic dejun (+ un bibe mic de suc de fructe), la 13 pranz (mar la desert) la 17 iaurt sau banana si la 19 cina, la 21 lapte la nani.

Azi l-am lasat pe elefant pentru prima data la soacra-mea. Vreo 3 ore. Noi am fost la fini in vizita. A fost super cuminte, a papat de-a spart la 7 seara, nu a chinuit pisicile, nu a trantit usi, nu a tras de cabluri. Asa ca sambata viitoare incerc sa-l las peste noapte la ea. Am dus acolo patutul pliant si poate o sa doarma bine. Nici nu pot sa-m inchipui ca as putea sa dorm la mine in pat o nopate fara sa ma culc cu grija ca poate nu aud copilul cum plange. :))

au voie icre??? Eu i-am dat sa guste si i-au placut la nebunie... Sa-i mai dau?

Ileana, lui Luca(2 octombrie 2003)

pozele noastre

poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Salut fetelor!

pentru toti Ioanii si Ioanele! Imi cer scuze de intarziere.
Adriana! Sa fii sanatoasa si fericita.

Ileana, depinde de unde sunt icrele. Daca sunt facute de tine, cred ca nu are nimic daca gusta putin. Desi ouale alea de peste sunt crude...Ma rog.
Dar daca sunt din comert, atunci inclin spre nu. Au sare de lamaie si tot felul de tampenii.
Are personalitate fiu-tu . Daca te consoleaza cu ceva si Andrei trage de tot ce e cablu in casa. Ieri l-am scapat la priza si a scos un stecher. L-am auzit scancind, cred ca vroia sa-l bage la loc si nu ii iesea. Am paralizat cand am vazut ce a facut. Ma si gandeam ce ar fi fost daca l-ar fi bagat in gura si pe urma sa reuseasca sa-l bage in priza. Oricum, stia ca a facut o prostie, se uita foarte vinovat la mine.
Cat despre sambata fara cupil... Nici nu stiu ce sa-ti urez, somn usor sau distractie faina daca tot sunteti singuri
E o scumpa finutza ta! Sa-ti traiasca. Asa-i ca ti-e dor de unul mic? Iar fiu-tu e un urias, mai. Ma uitam cum ii ies picioarele din carut, e tare inalt. Si asa imbracat mai sa nu-l recunosc. Noroc ca erai tu pe langa el sa ma prind si eu. pe obrajorii dolofani.
Ven, io la regimuri nu ma pricep. Cand a avut Andrei probleme, i-am dat sa manance ca inainte, insa fara lapte si fructe(cu exceptia bananei, evident). Pireu, carne, iaurt, biscuiti. De toate. +Smecta. A durat toata treaba vreo 5 zile. sa va treaca repede!
Si felicitari pentru noaptea linistita. La cat mai multe!
Uki, zic si eu ca Ileana. La varsta lor laptele este inca foarte important, au nevoie de calciu pentru oase si dinti. Fructele le dai intre mese sau la sfarsitul unei mese, daca mai accepta ceva.
Eu nu am problema asta fiindca inca suntem cu masa de lapte la ora 6, e ca un ceas. La 6 incepe sa scanceasca. Asa ca ne-am format obiceiul ca la 6, fie ca doarme fie ca s-a trezit deja, Luci il mufeaza pe biberonul cu lapte.

Mara imi pare rau ca nu ati avut suficiente voturi. Am votat de cate ori mi-am adus aminte. Trebuia sa-mi fi pus un reminder. Data viitoare asa voi face.
Btw, eu am aplicat metoda cu lanterna, dar putin modificata . Aveam vreo 11 ani si un nepotel de cateva luni. Il tineam in brate si ma plimbam pe afara. Trebuia sa doarma, dar el nu si nu. Asa ca l-am tinut cu ochii in soare, ca am vazut eu ca in felul asta si-i tine inchisi. Si a adormit rapid. Eram copil tembel pe vremea aia.

Alexandra, asa cadou sa tot primesti! Felicitari!
Si Andrei a avut reactie de la vaccin, cred ca de la ROR (anti-rubeolic, anti-oreon, anti-rujeolic). A avut cel mai mult 39.4. 2 zile a tinut febra. Dar un control ar trebui, sa nu fie cumva de la gat.
Cariucioare sport sunt multe bune. Depinde ce gasesti unde locuiesti tu. Graco, Chicco. Nu imi aduc aminte acum ce am eu, cred ca ABC, ceva nemtesc. E foarte usor de folosit, se aduna ca o umbrela.

Eu sunt deprimata. Luci a plecat pentru 2 saptamani in Dubai. Si sunt singuraaaaaa. Ma rog, cu Andrei, dar mi-e dor deja de barbatu-meu. Nu radeti, dar avem genul ala de relatie "dependenta totala". 24 din 24, 7 zile din 7. Si cand te obisnuiesti asa, e greu tare... Sper sa treaca timpul repede, e asa de goala casa fara el. Cu Andrei ma descurc se pare ca, chiar foarte bine. Si cu papa si cu baia. (Nici nu ma indoiam de asta )

Sa va mai zic de Andrei. Stie cum face gaina,porcu si cainele. Dar e total cum zice. Gaina face coci-coci-codac, cainele face:am-am si porcu: oh-oh. Reconoaste animalele si in carte, dar stie cum face fiecare si doar daca il intreb. Dar trebuie sa fie in toane foarte bune sa iti raspunda, altfel isi vede de treaba lui si te ignora.

Am o problema pe care nu reusesc sa o rezolv. De ceva timp incoace imi spune "tati" sau "tate". Nu stiu de ce,mama poate sa spuna si o face daca il bat la cap. Stie si ca eu sunt mama, ca daca il intreaba Luci unde e mama se intoarce catre mine rapid. Dar cand vine fericit si iubitor catre mine, isi intinde manutzele sa-l iau in brate si spune"Taaaati" imi vine sa mor de ciuda.

Gata, ca v-am imbatat de cap cu povestile mele. O zi buna sa aveti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Ce sa zic e prize fetelor, ca fii-miu o data a scos priza din perete si a si bagat mana inauntru.
Cu vremea asta buna, iesim acum afara si jucam fotbal(cum ne pricepem) si plecam franti de oboseala(eu si Alex).
Minune mare am avut azi, a dormit Alex pana la 8.45!

alina si Alex(22.11.2003)
poze cu Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

alina, bravo lui alex pentru somnicul luuung!!!

uki, laptele intai, asa cum au spus si fetele! da' cum de se trezeste numai la 10 mariuca ta?

alexandra, ce cadou ai primit!!! ai fost cuminte se vede treaba! noi n-am facut ROR-ul inca, deci nu stiu ce sa-ti spun de vaccin, dar cred ca febra e de la vaccin, tusea nu.

dana, asa suntem si noi, "total dependenti" unul de altul si de cateva luni ion e tot prin deplasari. si el urmeaza sa plece in anglia peste doua saptamani si deja ma gandesc cu groaza la perioada aia. si mai merge si cu avionul bineinteles, ca sa ma streseze si mai tare, ca eu am oroare de avioane...

pupici!

Andreea & Majestatea Sa Tudor (9 dec 2003)
primul anisor :)
noutati!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uki spune:

Neata'!

Pai nu cred ca e un obicei in a se trezi la 10, pt ca Mariuca are tot felul de perioade. Acum o luna se trezea ceas la 6 sa-si bea lapticul in somn(culmea), ca atunci cand era bebe. Si acum uite ca doarme bine dar nu stiu cat o sa tina. A, cred ca stiu de ce: pt ca si noi dormim la fel de mult. Cand vom incepe munca (sapt asta) se va trezi cu siguranta odata cu noi(sa stea la cafea);

Mai, apropo de laptele ala cu care v-am zapacit, am luat Milumil 3 nu 2, dar spre marea mea intristare, cand il prepar se dizolva foarte greu, si daca mai pun si cereale... nici nu mai curge, cu toate ca gaura tetinei e destul de mare. Nu-mi place chestia asta dar acum daca l-am luat-il termin si-om vedea...

De regim pt diaree stiu la fel: morcovei cu orez si pui, banane la greu(asa am dat Mariei)si imediat s-a reglat. Oricum, speram sa-i treaca la puiut!

Si fiindca mi-am amintit ce vroiam sa intreb: pana cand le facem la copii masaj dupa baitza??? Ca sunt mari. Eu oricum ii fac ca-mi place, dar intrebam si eu!

Va dorim o saptamana frumoasa

Gabriela si Mariuca

Mergi la inceput