Contractii si NO-SPA
Fetelor, care ati trecut prin situatia asta va rog mult un sfat!
De acum trei zile am avut cateva contractii iar acum iau No-Spa si stau in pat.
Abia am intrat in luna a treia si ma sperie gandul medicamentelor dar daca nu-l iau s-ar putea sa fie mai rau.
Sunt sanse sa nu ma confrunt intreaga sarcina cu problema asta, sa fie un episod izolat?
Cam ce doze de No-Spa ati luat si cat timp ati facut tratament?
Va multumesc mult!
Delia si
Codrin
Raspunsuri
loreen spune:
la multi ani pentru noul an, sa insemne ceva mult mai bun decat cel care a trecut...
...iau no-spa de cand am ramas insarcinata, adica din august, mai precis de la 6 saptamani, pentru eliminarea oricaror contractii ale musculaturii uterine pentru a permite sarcinii sa se fixeze, binenteles in combinatie cu altele specifice( duphaston, alilestrenol, gravibinon)...Am facut o pauza pe la 16-17 saptamani, pentru ca ma saturasem de atatea pastile, dar la 20 de saptamani mi-a facut cerclajul si a trebuit sa revin la ele.Iau 2-3 pe zi.
...Oricum nu afecteaza sarcina , doar ca mai apar eventuale neplaceri cum ar fi constipatie...
Sarcina usoara in continuare...
Loreen si
Delia 23 sapt.
corneliaa spune:
Si eu am avut episoade de contractii de-a lungul sarcinii. Am luat no-spa la recomandarea doctorului doar pe perioada in care apareau aceste contractii. Cand se opreau opream si medicamentele. Nu durau mai mult de 4-5 zile. Cel mai rau a fost la 20 de sapt. dar cu ajutorul lui Dumnezeu au trecut si acum suntem aproape de finish!
Nu stiu sa afecteze no-spa in vreun fel sarcina. Toate cunostintele mele au luat cel putin o perioada daca nu aproape toata sarcina. Deci....
(37 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
ellinia spune:
Pe la patru luni am fost internata in spital din cauza unei infectii urinare si atunci am luat no-spa, cate unul seara, timp de sapte zile. Tot atunci mi-a dat si cate un diazepam, seara, timp de 5 zile. La inceput m-am speriat dar mi-a zis ca si diazepamul ajuta la eliminarea contractiilor, dar nu trebuie luate mai mult de 5 pastilute, si intr-adevar, dupa doua zile de tratament au disparut contractiile si nici nu am mai avut de atunci!
Cristina si bebe 30+
Delia spune:
Va multumesc mult fetelor
, m-ati linistit.
Si mie imi spusese sa iau trei pe zi dar de frica am luat numai unul
dar am stat numai in pat, caci repausul de multe ori face la fel de bine ca si medicatia.Astazi nu ma mai doare deloc burtica si sunt taaare fericita!
Va multumesc mult inca o data si va doresc o nastere usoara si bebelusi sanatosi tuturor!
Delia si
Codrin
Aurasa spune:
Draga Delia,
Si eu iau No-Spa inca de la 6 saptamani de sarcina (la nevoie, dupa cum a spus dr.), iar acum la 18 saptamani, pot spune ca - uneori - trece si o saptamana fara sa iau o pastiluta, dar sunt si zile in care contractiile trec cu 3 No-Spa si cu repaus la pat. Daca dr. ti le-a indicat, e bine sa respecti sfatul lui. In privinta constipatiei (una din reactiile adverse), eu beau cate un Activia pe zi sau 500 ml de lapte dulce.
,
Aurasa
Aurasa
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005
tuti spune:
Draga Delia,
NoSpa-ul nu afecteaza sarcina. Se pot lua si 6 pastile / zi. De asemenea, daca tot ai contractii, f bun este Diazepam-ul, care are efect imediat si relaxeaza alta grupa de muschi. Poti sa combini si cu Magne b6. Eu am luat toata sarcina, pana acum no-spa, oiar in saptamana 28 am avut contractii mai mari si am combinat (la recomandarea dr-ului)toate cele de sus, inclusiv Gynipral si am stat in pat o saptamana. Mi-au trecut, iar acum iau la nevoie.
Bafta multa,
Tuti si bb 34+
carrie spune:
eu am luat no spa si salbutamol 3 luni, din luna a 6-a pina am nascut si am o fetitza sanataoasa, frumoasa si ff vioaie.
deci stai linistita
cristiana si gagalicea Theodora Alexia(1 anisor jumatate)
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
Delia spune:
Multi
tuturor!
De doua zile n-am mai avut nici o contractie
, ce-i drept menajata: nu-l mai ridic pe Codrin, nu mai car sacose etc. dar m-ati linistit taare mult, ca si doctorul ma speriase
ca fac mult mai rau sa nu-l iau in conditiile astea.
Va multumesc inca o data tuturor!
Delia si
Codrin
geaninaelena spune:
buna dimineata!
sunt insarcinata in 13 saptamani si sunt un pic speriata ca durerile mele de burtica (scurte junghiuri) sunt contractii...imi puteti spune si mie cum simtiti aceste contractii???
multumesc si mullta sanatate!!!1
Gia
gogutza_01 spune:
Gia,
Contractiile pot fi sau nu dureroase. De obicei se simt ca si cum te strange cineva de trompe. Este o senzatie inconfundabila. Durerile pe care le ai pot fi de asemenea si datorate modificarile pe care le sufera organismul tau. Nu toate sunt contractii.
Cand ai astfel de probleme ia No-Spa. Cum au spus si fetele mai sus, este bine sa il iei doar cand te doare sau simti o contractie. Altfel, nu este necesar.
Mult bafta si sarcina usoara!
Andreea