Va ganditi sa alaptati?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Anky, dar daca folosesc pompa nu e la fel? Eu ma gindesc ca o sa fie chiar mai rau, ca are o putere de ... "sugere" mai mare...

Eu ma ung acum cu Garmastan si mi-am luat si Bepanten pt. dupa nastere. Si vreau sa imi iau si protectoare. Dar oricum o sa fie greu, pentru ca, asa cum spuneam, am senzatia de sufocare.

Leta
dr. tutunaru - elias

Want my life back...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Leta,nu cu pompa nu te doare,bebelusul suge mult mai puternic,dar te las pe tine sa vezi diferenta.

Anca DPN 08.05.05 si Bianca 02.02.2003

http://community.webshots.com/user/anky2100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Leta, o sa trebuiasca sa ai, intr-adevar, ceva rabdare, pana bb invata sa suga cum trebuie. Dar trece...si o sa vezi si placut e apoi! E ceva UNIC!
Aparatoarele nu sunt o solutie...Bb trebuie sa invete sa suga direct de la sanul tau, chiar daca la inceput e cam dureros, pana se obisnuieste sanul cu noul regim si pana cand bb invata sa suga corect. Crede-ma....merita efortul, rabdarea, merita sa strangi un pic din dinti...pentru ceea ce urmeaza!

_Ella, Emma & din burtica

http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Sigur ca DA!

Pe Miruna am alaptat-o pana pe la sapte luni, cand am aflat ca trebuie sa plec din tara pentru doua saptamani si atunci am introdus treptat cate o masa de lapte praf (mai erau de fapt numai doua mese de lapte oricum). Acum il astept cu nerabdare pe bebe 2 cu care sper sa reusesc sa stau acasa mai mult si sa il tin exclusiv pe lapte de la mine cam pana la 6 luni, dupa care sa incep diversificarea...Om vedea insa cum e cu socoteala de acasa si cea din targ.

Oricum, pentru mamicile mai putin norocoase in laptic la primul bebe, sa stiti ca lactatia este mai abundenta la sarcinile ulterioare...Eu ma gandesc cu groaza la primele zile, cand cred ca produceam minim 2 litri de lapte pe zi si bebe manca si el cat putea...dar ramanea muuult, muuult. E o perioada de adaptare a mami si bebeului cu noua situatie in care multe mamici renunta, dar si eu va zic: MERITA tot efortul! Veti vedea ca bebe va creste mare si sanatos cu lapticul de la voi. Nu exista lapte prost, fiecare mama isi poate alapta copilul!

Pupici, sarcina usoara si bebei mancaciosi!
Boga

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Un Da hotarat pt alaptat...dar Cristina are maare dreptate...daca ma gandesc la experienta noastra...in spital..3 zile a urlat continuu..aveam lapte...aveam si "tetine" adecvate...dar nu vroia sa prinda bibe...cand in sfarsit la prins...sugea de numa...dupa juma de ora urla...la fel de numa:(((...si tot asa vreo saptamana jumatate...timp in care nici nu mi-a prea luat in greutate mare lucru...Eu mama responsabila...ma mulgeam dupa fiecare supt si aveam suficient lapte...numai ca bebelina nu se satura...asa ca pediatra mi-a zis sa ii dau in paralel cu lingurita si lapte praf (deci e bine sa fie si asta prin casa)...asa ca am mers o perioada in paralel...pana la 3 sapt...aproape...si apoi a renuntat....nu a mai vrut sanul sub nici o forma...desi nu vazuse biberon...prea des....In fine...imunitatea din laptele matern...ceva dovedit...dar in cazul in care nu se reuseste cu alaptarea...nu trebuie disperat...Ioana mea mai mult decat un rosu in gat...si febra la vaccin...nu a facut ...si are 1 an si 3 luni...si de cand e vremea asta afara...iese in pulover si in capul gol...de fapt asa a fost mereu tinuta....fara infofoleala...fara crescut in glob de cristal...papa bine...multe fructe...multe cirice...si iarna tinctura de propolis...si n-am avut...slava Domnului ...probleme de sanatate...Oricum la urmatorul voi incerca sa alaptez...mai mult...este un sentiment pe care numai cele ce l-au incercat il pot ...gandi...pt ca nu poate fi descris nici pe departe...:)

Cu toata dragostea va dorim multa sanatate, nastere usoara si bb-ei sanatosi si norocosi:)

floarea soarelui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Categoric, si eu sint PENTRU ALAPTAT! legat de relatia bebe-mama, am inteles ca atunci se creeaza legatura cea mai mare, in momentele alaptarii! asa ca puiutul meu vreau sa aiba parte de aceasta legatura "tainica" cu mine! in cartea sotilor Capraru spune ca sa fim chiar singure daca e posibil in camera cu bebe la alptare pt o liniste care sa ajute la crearea acestei legaturi...

dar hai sa va zic si povestea mamei mele-legat de alaptat: eu am fost primul copil, nascut fff greu (12 ore de travaliu crunt, dureri groaznice, ce mai, mama zicea ca nu mai scapa nici ea nici eu...), am iesit cind deja nu mai aveam oxigen am inteles, cianotica! si era sa ma scape si pe jos o moasa care nu era atenta dupa o nopate intreaga de stat pe linga mama care nu se dilata!... eh, eu am chinuit-o pe mama si dupa nastere ca n-am vrut sa sug (ea avea lapte sa dea la 10 bebelusi mi-a zis) si se mulgea manual (va dati seama acum 30 ani ce insemna asta...) - ma rog, am mai pus si sinul in gura dar ff greu, si asta numai 3 luni, dupa care n-am mai vrut sub nici o forma si m-a trecut pe altele...
eh, dupa 2 ani a aparut sora mea mai mica printr-o nastere de 30 min (nu exagerez, mama mi-a zis ca era sa-i scape printre picioare de la salon pina in sala de nastere, asa a ajuns la spital, cu dilatare ff mare si fara dureri cine stie ce) care atentie, a supt......................... o sa rideti COPIOS.... 3 ani de zile incheiati! nu-mi vine sa cred cind o aud si pe mama azi cum ca la 3 ani deja stia sa-i caute sinul - o descheia la bluza si si-l baga singurica in gura .... e de ris tare de tot, stiu!

EH, acum sa va zic si diferenta dintre noi 2?

toata copilaria eu am fost copilul sanatos al familiei, si in continuare sint! pe cind ea saracuta, toate bolile se lipeau de ea si ii treceau si mult mai greu fata de mine.
eu sint o tipa soliduta sa zicem, adica oase mari, solide iar ea este ff slaba si acum, ii mai zicem si noi sa mai manince si ea ceva...

si acum vine intrebarea:
A AVUT ALAPTATUL VREO LEGATURA IN DEZVOLTAREA NOASTRA ULTERIOARA?

dar asta, repet, nu inseamna ca nu-s pt alaptat! cred ca este ceva UNIC prin care fiecare femeie ar tb. sa treaca in viata! macar o data!

pupici si bebei mincaciosi la sinul mamicii va urez!

Eu si bibisor sapt. 35
Dr. Tutunaru - ELIAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Eu l*am alaptat pe baietelul meu cel mare doar 3 luni( am pierdut laptele dintr-o sperietura .....din cauza unei vecine care a binevoit sa isi lase pitbullul liber pe palier si care mai ca nu ne-a muscat desi nu mai era mult),cred ca au fost cele mai cumplite luni din viata mea ( in privinta sanatatii mele) aveam probleme cu constipatia , iar dureile de anus durau si 5 ore dupa ce ma "eliberam" si nu puteam sa stau jos ...ma rog un cosmar...dar va jur ca nu am regretat nici un moment ca l-am alaptat chiar am fost super suparata ca nu am putut sa o fac in continuare...Acum are 7 ani nu am avut nici o problema cu el( mici raceli si a facut varsat de vant de la gradi).La el laptele mi-a venit dupa 5 zile de la nastere acum desi suntem in saptamana 37 deja am lapte si destul de mult..sper ca pe bb [sa il alaptez cat se poate de mult.Eu si fratele meu am fost crescuti cu lapte praf si tin minte ca toata copilaia am fost mai mult bolnaviori decat sanatosi .Eu una recomand alaptatul!
Sa auzim numai de bine, sa fiti fericite si iubite si sa aveti bb sanatosi , voiosi si sa va bucurati de ei!

Alessia dpn 25.02.2005, bb si Sebicelul Purcelul( 16.01.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gegea spune:

Si eu imi doresc mult sa pot alapta, nu imi fac probleme ca mi se lasa sanii sau alte tampenii de care se tem unele mame.

Geani cu Daria(29 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KULTA spune:

Eu sunt total pentru alaptat (exclusiv daca se poate). Am alaptat (nu exclusiv din nefericire) pina la 8 luni jumate cind bebica se cam strimba si nu stiam de ce, eram gravida. Asa ca m-am oprit. Sper ca pe urmatorul sa-l pot alapta exclusiv (sa ne ajute Dumnezeu).
Succes

Kulta si BB Daniela (15,04,2004)

Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"

Mergi la inceput