Va ganditi sa alaptati?
Raspunsuri - Pagina 2
cristinamh spune:
alaptyat...da....
dar vedeti ca s-ar putea ca socoteala de-acasa sa nu se potriveasca cu cea din targ!
va recomand ca atunci cand aduceti bb acasa sa aveti o cutie de lapte praf si 2-3 bibe. mie nu mi-a venit laptele decat dupa 5 zile, am tot zis ca se satura cu colostrul... da' de unde, urla copilul de foame.... asa ca pana am avut eu ce sa-i dau, am fost nevoita sa suplinesc... il lasam intai la san, apoi la bibe... aveti grija la tetina, sa fie cat mai mica, sa traga greu, sa nu i se para mai simplu cu bibe!
Cristina
si
Andrei-Razvanhttp://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
Mia. spune:
Un Da hotarit!
Pe linga chestia cu imunitatea care sint convinsa ca e adevarata,eu l-am alaptat doar 6 luni,si n-am avut probleme majore de sanatate;senzatiile si sentimentele pe care le ai cind alaptezi nu se compara cu nimic!Eu abia astept sa mai fac un copil sa-l alaptez;sinii nu mi s-au lasat deloc(ii am si mici si au aceeasi forma ca la 14 ani);e foarte comod,tot timpul in care tre sa te ocupi de biberoane il aloci odihnei,mai ales noaptea,te ridici,il pui la sin,eu mai motaiam si in timpul mesei,el sugea si eu mai dormeam putin...Am nascut cu cezariana dar am avut lapte, am baut multe ceaiuri de chimen,fenicul,anason,care mi-au stimulat lactatia si copilul n-a avut nici colici.Odihna(fara nervi),alimentatie sanatoasa cu vitamine,lichide(ceai,apa plata)si dragoste multa pt bebe!Am avut si eu rani o zi ca bebe era mincacios si canalele erau inca nedesfundate dar am folosit crema de galbenele(ca n-am gasit Bepanthene)si mi-a trecut si Luca a supt in continuare.
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
gazzella spune:
cristinamh, si mie mi-a venit laptele la sfarsitul celei de a 5-a zi, eram pe punctul sa-i dau ceai de musertel ca sa-l hidratez, dar cand i-am schimbat scutecul am vazut ca schimbase culoarea, asa ca n-am mai pregatit ceaiul. acum e hranit doar la san, a luat 1,600 intr-o luna si-i tare frumusel. mamicilor, ma bucur ca vreti sa laptati, e extraordinar!!!!!!!
crinuta spune:
Picaturile despre care vorbiti sunt eficiente sau nu? Pe mine ma intereseaza foarte mult.
Crinuta si micutul Rayan
Mickyyy spune:
Pentru fetele care deja au nascut, la Femina intim parca exista un subict asemanator, Alaptatul help-line, unde gasiti cam tot ce vreti despre alaptat, ceaiuri si medicamente pentru stimulat lactatia, problemele care pot aparea si cum pot fi rezolvate, si tot asa.
Cat despre alaptat, pot sa va zic ca am fost in ambele ipostaze, si aceea a mamici care-si hraneste doar la san bebelusul (timp de 6 luni jumate n-a stiut ce-i ala lapte praf), si aceea a mamicii fortate sa foloseasca laptele praf (pentru ca am ramas din nou gravida si moata mea n-a mai vrut sa suga). Vreau sa va zic ca nimic nu se compara cu alaptatul! Si nu ma refer doar la calitatile laptelui de mama ci la senzatia pe care o ai cand il simti pe bebe lipit de sanul tau, cand il vezi cum suge cu pofta sau cum adoarme dupa cu un zambet satisfacut pe chip. Ca sa nu mai zic de comoditate, cand ti se trezeste de 3-4 ori peste noapte seara de seara, ultimul lucru pe care vei vrea sa-l faci e sa prepari biberonul. E atat de simplu sa-l iei langa tine-n pat pe bebe si sa-i bagi sanul in gurita si eventual sa adormiti amandoi imbratisati. Mi-e asa o ciuda ca moatza mea a renuntat la san, desi in sinea mea stiu ca a fost cea mai buna solutie pentru amandoua si ma consolez cu ideea ca imediat va veni "nr.2" si atunci sper ca nu voi mai avea nici un motiv sa renunt atat de repede la alaptat
!
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
rrox3 spune:
Am alaptat-o pe Mariuca pana la 4 luni exclusiv si apoi mixt pana pe la 5 si jumatate fiindca a trebuit sa ma intorc la serviciu. Am continuat cu biberon pana la 9 luni si apoi am trecut la canita (speciala pentru bebe). Cu lapticul trebuie insistat, mie mi-a venit abia in a 4-a zi si pana atunci i-am mai dat laptic praf cu lingurita (sa nu cumva sa-i placa biberonul). Dupa aceea insa nu am mai avut probleme, am avut din belsug si fetita a crescut foarte bine. Pana sa mearga la gradinita si sa incepem cu virozele nu am avut probleme de sanatate demne de mentionat.
Si cu bebele aflat acum "in productie" intentionez sa procedez la fel, adica sa-l alaptez, poate chiar mai mult decat pe Mariuca. E cea mai buna formula pentru ei.
Roxana, Mariuca (5 ani si jumatate) si bebe din burtica 25 saptamani
Leta spune:
Si eu intentionez sa alaptez, dar am o mare problema: sint foarte sensibila in zona sinilor, nu suport sa ma atinga nimic - imi provoaca o reactie ciudata, de sufocare. Desigur, pentru bebe o sa string puternic din dinti, o sa imi tin respiratia si o sa fac tot posibilul sa-i fie bine. O sa incerc sa folosesc si aparatoare de silicon. Voi ati folosit asa ceva? Am auzit ca reduc disconfortul.
daniela77 spune:
Bineinteles ca DA. Nimic nu poate inlocui laptele matern, oricat de avansata ar fi tehnica si cat de bune ar fi suplimentele.
Leta, am aceeasi problema. sunt foarte sensibila in zona sanilor, dar pt bb voi strange din dinti.
Daniela DPN 10 MARTIE 2005
anky spune:
Si eu am alaptat-o pe Bianca 5 luni.Sper ca de data asta sa alaptez mai mult.
Leta,daca te dor sinii nu e nici o problema,iti cumperi o pompa si ai rezolvat problema.Si eu ma pompam citeodata pentru ca la un moment dat chiar imi singerau sfircurile si atuci m-am si uns cu o vaselina speciala.
Anca DPN 08.05.05
si Bianca 02.02.2003
http://community.webshots.com/user/anky2100
pisi_ella spune:
Eu o alaptez si acum pe Emma mea, la 1 an si 7 luni, cu toate ca sunt iarasi gravida!!
Ii dau doar la nani si oricum nu cred ca mai am prea mult....Da' daca inca suge....
Alaptatul e esential pentru bb, va recomand din toata inima sa alaptati! Laptele matern asigura puiului de om o zestre de sanatate si imunitate pentru toata viata! In plus, asigura o legatura cat se poate de trainica intre mama si copil! Nici nu stiti ce pierdeti daca nu alaptati! E ceva UNIC!
_Ella,
Emma &
din burtica
http://community.webshots.com/album/137335800njwMrx
http://www.emmaandreea.3x.ro