Candidoza
Raspunsuri - Pagina 3
camy062004 spune:
este un tratament destul de slabut dar in cazul tau probabil eficient depinde de candida acum dar totusi ma mir antibotice nu ti-a dat deloc ca fara nu prea scapi tre neaparat si un antibiotic tablete..succes.
camy
laura113 spune:
Lomexin crema se da pe labii scrie si pe tub "pt uz extern".
Putzuruca, tratamentul e bun , de regula se da si tablete de inghitit cum ar fi Nizoral, asta pt. ca ciuperca asta Candida se poate dezvolta si-n intestinul subtire si de acolo sa se extinda. Si mie mi-a zis medicul ultima data ca nu mai e nevoie sa iau si pastile. Dar pt HPV trebuie musai analiza ADN, costa destul de mult, la Babes unde am facut-o eu a costat 3,2 mil, in rest in alte parti in jur de 1.5 mil am auzit. Trebuie facuta ca sunt tulpini naspa 16, 18 si trebuie sa fii tinuta sub control.
putzuruca spune:
Draga Laura,
Iti multumesc pt raspuns. As avea o intrebare: Cum ti-a iesit AND HPV? Aveai deja bb cand ti s-a depistat? Cum se tine sub control HPV, inafara de teste PAP din 6 in 6 luni?
laura113 spune:
Analiza ADN-ului pt. HPV mi-a iesit negativ, adica nu am HPV. Deci pana iti faci analiza esti doar suspecta atata tot. Analiza trebuie facuta neaparat. Colul poate fi lezional (se vede la colposcopie adica ceva de genul epitelii albe in numar de 3-4 etc) datorita infectiei cu HPV in 90% din cazuri si 10% din alte cauze. La mine mai mult ca sigur de la un avort facut cu foarte mult timp in urma,deci ma inscriu in 10%. Leziunile astea nu dor deloc doar ca membrana colului are "bube" si nu e normal pot schimba citologia colului si apare la test Pap. La testul Pap daca apare C II este bine, CI poate doar o virgina sa aiba asa mi-a zis doctorita Dascalu de la Sanador.
Poti gasi daca dai cautare pe Google despre HPV dar nu este asa grav chiar daca apar tulpinile alea nasoale 16, 18 nu este nimic conteza ca ai descoperit la timp si tii sub control treaba asta.
Se recomanda cauterizarea, si da, doctorita mi-a zis sa nu raman gravida pana nu aflam exact ce si cum, asta vara.
Dar sora mea are acest HPV a avut si sarcina peste, are deja si displazie de col (celule precanceroase la nivelul membranei) dar e tinuta sub control isi face testul pap la 3 luni si e in afara oricarui pericol. Adica nu va face cancer, eu cand aud ca o femeie la 60 ani a murit de cancer uterin, pai femeia aia n-a fost cu sutele de ani la un control macar de rutina iar pe vremea lor nu era nici testul Pap.
Eu nu am bebe inca desi am 30 ani, m-am dus la Sanador pt. ca nu scapam de Candida si acolo mi-am facut analize mai complexe de secretie plus antifungigrama adica ce medicamente suport ca tratament si m-am gandit ia sa-mi fac si colposcopie ca sa fie ca nu-mi facusem niciodata.
Cat am fost suspecta de HPV asta vara m-am uitat mult pe net, am citit mult si-n engleza, m-am pregatit cu alte cuvinte, e foarte raspandit, nu e nici o chestie pana la urma.
Fa-ti analiza ADN, astia la Sanador n-o fac, nu peste tot se face, si apoi cu rezultatul te prezinti la medic el o sa-ti spuna daca trebuie cauterizare (ERAD) sau tratamente, dar eu am auzit cel mai mult de cauterizare.
http://community.webshots.com/user/laura_113
putzuruca spune:
Draga Laura,
Iti multumesc mult pt raspuns.Am citit si eu tot ce exista pe net despre HPV, dar pana nu-mi iese rezultatul la ADN, nu pot sa ma nelinistesc. Am terminat si tratamentul pt candida si nu are nici un rezultat. Duminica m-a duc din nou la control. Simt ca am intrat intr-un cerc vicios. De abia astept sa scap, sa ma linistesc pt anul asta, in vara am si examene importante de dat si trebuie sa ma apuc de invatat serios. Nu-mi mai trebuie inca un stres. Te pupicesc si multumesc inca o data.

cami spune:
fetelor ati citit si celelalte mesaje pe site despre candidoza? daca nu, uitati-va ca sigur veti gasi un sfat bun
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41187
toate cele bune
dianaforisch spune:
buna!si eu am aceeasi problema dar: mi-am facut toate analizele si doctorita mi-a dat un tratament,am primit Ciprinol si Betadine ovule
ciprinolul il i-a si partenerul 2 la 12 ore iar ovulele se i-au o data seara sau 2 dupa caz ,le i-au de 6 zile si deja am rezultate ,daca va intereseaza pot da mai multe inf. cu stima Diana!!
quote:
Initial creeata de xyz
Buna fetelor!
Stiti cumva daca se transmite candida prin sarut? ca am facut toate tratamentele posibile si tot nu am scapat de ea :(((( si nu stiu cum pot afla daca si partenerul meu o are (desi a facut si el tratament).
quote: