Bebelusi de sept-oct 2004 (9)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Intr-adevar s-au mobilizat. A venit o tipa acasa si mi-a adus 2 cutii in locul celei cu "defect", plus 2 pixuri si 2 carnetele, ca isi cer scuze...etc. Am intrebat-o daca se eticheteaza in Romania si a zis ca nu, in Franta. Culmea! Dar asta e, pentru estici nu trebuie multa atentie, nu? Fata a zis ca intr-adevar e alt lot, ca ea nu vede laptele care este dus direct in depozitul unei farmacii si ca i-a avertizat pe aia de la depozit sa le verifice.
Sper sa nu mai pateasca nimeni asa si tare ma bucur ca am descoperit, zic eu, la timp.

Cristina, mamica de Alexandra
(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Adela o zic sa suni dr. pediatru, stie cel mai bine ce poate fi!

Mihaela imi pare bine ca i-a scazut temperatura Alexiei... saracuta de ea.

Madalina eu stiu ca la copii hraniti artificial este normal sa faca kk o singura data pe zi, iar la cei hraniti la san e normal si la 2-3 zile, pentru ca de la laptele de mama nu exista "reziduri".

In legatura cu somnul, eu sunt o norocoasa... Elena doarme de la 10-11 seara pana dimineata la 6-7 (cam 8 ore), apoi mananca si adoarme imediat si se trezeste pe la 10 chiar 12 cateodata... Si asta de pe la o luna si jumatate. In schimb ziua doarme cate o jumatate de ora, cel mult o ora dupa ce mananca.

La multi ani piticilor care au mai implinit azi o luna!

Eliana si Elena (23.10.2004)
http://community.webshots.com/user/elianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Aissa, e bine cand totul se termina cu bine. Pupici multi bebelusei, mai ales ca azi mai implineste o lunisoara!
La multi ani si celorlalti bebici!
Imediat modific si in listuta datele complete.

Adela, eu am patit-o cu scaderea lactatiei pe la 3 luni jumate de credeam ca n-o sa mai am iar acum e totul ok...si lapte din belsug!
Referitor la kk cu sange, nu am avut problema asta dar suna doctorul pt ca nu e bine. Vezi ce-ti spune!
Te asteptam sa ne spui ce a zis medicul!
Elaian, multumim pt gandurile bune...bebe Alexia e bine, nu mai are febra...si doarme de rupe pe vremea asta!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Buna, fetelor! tare harnicute sunteti! eu nu reusesc nici cu cititul, dar inca cu scrisl. bebelina noastra e cam capricioasa. Noi punem asta pe seama ghipsului, dar mi-i sa nu o alintam pina ii scoate ghipsul.
Vrea sa stai numai cu ea. Cum sta singura cum plinge, incepe cu scinceli pina ajunge la racnete de zici ca o taie cineva. Iar masa este o veselie la noi. Maninca, plinge, ride. O ridic sa rigiie, iar inapoi nu mai vrea, racneste si ma apuca de par si se tine strins, de ma doare pielea de pe cap,etc.
Vrea cit mai mult vertical si de dorit plimbata nu asa. Dar vad ca asta nu e numai problema mea, mai sunt si alti bebei la fel.
In rest, suntem bine, ridem si gingurim.
In timpul zilei doarme foarte putin, asa ca nu reusesc sa fac aproape nimic. In timp ce la majoritatea noptile incep sa fie din ce in ce mai linistite, ea se trezeste din ce mai des. Mai tare mi-e ciuda ca ii e foame, maninca vreo 60 ml si doarme dusa, nu se trezeste cu nimic, iar la o ora, doua, iar: mi-e foameeeeeeee!
Pentru nasuc, v-am mai spus eu despre picaturile cu Hidrocortizon: 1 fiola ser fiziologic+1 fiola Hidrocortizon+2ml vitamina C.In sfirsit am aflat de unde mi-a luat mie Hidrocortizon: linga Cora, farmacia REMEDIUM PANTELIMONSper sa gasiti si voi ca tare bine mai ajuta!!! eu dupa ele nu am mai avut probleme.
Pentru ochisori, si noi amavut probleme si am citit in Mama si copilul sa ii spal cu apa fiarta racita in care se pune un pic de sare.
Eu am facut, si i-a trecut ( dupa ce m-am chinuit si eu citeva zile cu ser fiziologic)
Georgiana, felicitari pentru bebe, sa dea Dumnezeu sa se molipseasca si ceilalti.
Aissa, sper ca beblina ta sa fie bine. Nu ma mai mira nimic in tara asta!!
Mamalina si eu am fost stresata la inceput cind mi-a scazut laptele. Am luat de toate si pina la urma tot l-am pierdut( am fost si foaret stresata cu operatia Ameliei). Eu insa am zis sa fie ea sanatoasa, si sa manince bine. Bineinteles ca e pacat ca tare imi placea si mie sa o pun la sin si as o bad cum pune minutele ei pe sin si suge cu pofta, dar asta e. Nu te stresa ca mai rau faci.
Adela, eu zic ca nu e bine ca face cu firisoare de singe. daca se repeta trebuie sa o vada un medic, cel putin asa am citit eu.
Si Amelia face kk o data pe zi si taare verde. In plus tare mai plinge saracuta pina face. Pina nu demult, facea o data la trei patru zile. Doctorul a zis ca daca nu a luat bine in greutate, nici nu are ce sa faca, pentru ca organismul asimileaza tot. Daca ia bine in greutate, cel mai bine a zis sa o las sa isi formeze singura program. Daca nu e tare cind face, inseamna ca e bine. Daca e tare, e constipata si atunci trebuie ajutata.
Cybip, ce se mai aude Yasmeen? Nu ai mai dat demult pe aici, sper ca totul este bine. Oricum La multi ani pentru ea ca face azi 2 luni parca, nu?
La fel, un La Multi Ani pentru Alexandra( Aissa) si pentru Sarah( Simona)
V-am pupat
daca am grseli, sorry, dar pina am scris mesajul am alergat de vreo 10 ori la ea si scriu cintind ca sa ma auda si sa nu plinga( desi nu prea am succes)

Lilia si printesa ei Amelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Multumesc mult si pentru lista si pentru urare. Sper si eu ca fata ta sa fie bine si eu stau cu emotii ca miercurea viitoare o sa facem vaccinul care trebuia la 2 luni, dar avand in vedere ca cei din maternitate i-au facut doar o parte din el, dr.nostru de familie a zis ca trebuie sa treaca 30 de zile intre 2 imunizari, asa ca abia pe 5 o sa mergem sa ne intepam.
Vad aici ca exista 2 posibilitati, in afara de vaccinul gratuit mai este unul care se poate cumpara? Care e diferenta? E mai bun cel pe bani, se comporta mai bine copilasul dupa el?

Cristina, mamica de Alexandra
(30.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Adela si eu zic sa mergi la medic! In revista mami era un articol despre kaki si imi aduc aminte la la sange era - de urgent la medic te rog sa ne spui si nou dupa ce te duci ce ti-a zis!

Fetelor copilasii vostri ganguresc? Ca al meu gangureste de pe la 2 luni, cand e obosit si ii e foame zice si mamamama, dar de doua zile afara spre surprinderea mea nu-i mai tace guritza in carucior! de la "aaaaa" la "baa" la "ggg" si chicoteste, rade si tipa de toata lumea care trece pe strada zambeste, ba ma oprit vreo doua femei sa ma intrebe cate luni are de povesteste atata!
Adevarul este ca eu toata ziua povestesc cu el...find doar noi doi acasa pana seara tarziu...

A, si inca ceva, tot am vrut sa va intreb, cat de des folositi glicerina pentru guritza copilasului?eu cand era Stefan mai mic avea ceva alb in guritza si il dadeam zilnic, apoi a disparut chestia aia si nu l-am mai dat decat cand imi aminteam, foarte rar, acu ca am citit pe aici de chestia aia - candida - parca, nu as vrea sa patim si noi, si preventiv ce ar trebui sa fac?

LA MULTI ANI!SI MULTE IMPLINIRI!
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Adela, speram sa fie OK cu Andrei si sa nu fie cazul de vreo interventie.

Ana, fiu-meu bolboroseste toata ziua (cand nu bāzāie, desigur) Tot asa, "aaa", "eee" si tipete si gangureli de murim de dragul lui. Afara insa e cuminte, ca amuteste la peisaj

Noi avem o problema, stiu ca ati mai discutat dar atunci nu era cazul pentru noi... Are niste crute pe cap; de fapt niste grasimi asa, parca, ca niste solzisori si asta in varful capului pe fontanela mai mult... Cele care ati avut la bebei cum ati scapat?

Am citit ca pot aparea fie ca un fel de alergie dar nu e cazul la noi ca eu alaptez exclusiv sau ceva seboreic. Cred ca e al doilea caz...

Remedii am aflat ca cu nu-stiu-ce ulei dar mi-e cam aiurea sa-i dau ca umple toate cele prin patut... Alte sugestii?

Va pupam pe toate si sa ne intalnim cu bine in 2005, cu bebei sanatosi si cuminti. Un An Nou deosebit. Distractie placuta celor care nu stau acasa.

si Miron Radu (DN 06/10)
Poze la: http://community.webshots.com/user/anrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crini spune:

Aissa, imi pare rau pentru patania cu laptele, bine ca ti-ai dat seama la timp. Oricum sa stii ca incompetenti sunt peste tot, n-are legatura cu faptul ca erau pentru est. Italiencele se mirau de mine, ca pentru fiecare aliment pe care il cumparam, verificam termenul de valabilitate si ingredientele. Si crede-ma ca am gasit produse expirate, desi sunt persoane platite sa verifice ca asa ceva nu se intampla.
Lorena, si noi avem cojite, daca afli un remediu sa ne spui. De care ulei e vorba? Ma gandesc ca pot sa-l dau si sa-i pun o caciulita, ca sa nu murdareasca nimic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamalina spune:

Salut mamici

Multumesc de raspunsuri, ma-ti linistit maxim.

Am fost si la doctor ca nu mai aveam rabdare si mi-a spus ca daca nu face 3 zile sa ma duc la Budimex, dar mai intai sa incep sa ii dau suc de portocale, incepand cu o lingurita pana ajung la 30 ml pe zi.
Voi ati inceut diversificarea? I-ati dat careva suc de portocale?
Fata mea s-a nascut cu 3.500 si acum la 2 luni si 12 zile are 5.700 ceea ce inseamna ca ia bine in greutate.

Cu nasii a fost ca au avut rochita cu maneca scurta, nu cacilita ( ca nu merge cu rochita) si la bulanele goale, nu au avut paturica sau ceva sa puna pe masa la preot (am avut eu) si hainuta era mica si se chinuia sa o bage acolo de i-a sucit manuta si a inceput scandalul ( pana atunci fata fiind linistita si nu a plans nici cand a bagat-o in apa), asa ca am imbracat-o cu lucrurile mele pe deasupra. Pana am imbracat-o eu i-a pus un dresulet gen body in care iar a indesat-o, pana la sfarsit erau manutele vinete.

Va pup

Madalina si Ana-Larissa (18.10.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

Draga Mamalina, eu ii dau suc de portocale la recomandarea pediatrei de vreo 3 saptamani (al meu are 3.5 luni acum). Facem un tratament cu fier pt anemie iar vit.C din suculet e necesara pt asimilarea fierului - asa mi-a zis. Am incercat initial vit.C picaturi, pastilute in ceai - scuipa si voma Asa ca am trecut treptat la suc si bem zilnic un pic.

Diana si bebe Ianis (14.09.2004)
http://www.babiesonline.com/babies/i/ianis
Poze: http://photos.yahoo.com/dianarus78

Mergi la inceput