Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (28)
Raspunsuri - Pagina 14
madutza spune:
Mey fetelor, va multumesc ca v-ati luat de mine asa tare. Eu stiu cand are copilul meu ceva. Chiar daca este stare subfebrila (asa stiu ca se cheama intre 37,6 si 38), dar a fost si 38,5 azi-noapte, cred ca este foarte important sa nu uit ca are si alte simptome. Nu cred ca este de neglijat febra mica si starea subfebrila asociate cu lipsa poftei de mancare, scaune moi si cu mucozitati, scadere in greutate si analize care denota o infectie (care nu stiu inca de unde e). Poate ca sunt eu exagerata, dar stiti ca de multe ori am zis sa o calesc si sa o las in pace si am ajuns cu ea la spital pana la urma. Acum prefer sa suflu si in iaurt.
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
ANA
DianaR spune:
Madutza, 38,5 nu e chiar normal, mai ales daca persista de mai mult timp. Se accepta o temperatura de pana la 38 grade intrarectal cand si cand, mai mult nu implica automat medicatie ci cautarea unei cauze pentru febra.Ai grija, bebelusii se deshidrateaza repede prin diaree, sa-i dai multe lichide (cel mai bun este gesol, am mai scris despre asta cand a avut probleme Maria, in lipsa e bun si ceai indulcit cu putin glucoza). Regim, ce sa-ti spun eu daca doc nu ti-a zis nimic, poate a considerat ca nu e necesar... Poti sa incerci banane, orez (facut cu lapte delactozat: Humana NH sau laptic de-al tau) branzica, morcovi mai mult in piure, nu-i adauga ulei la piure o perioada. Ma gandesc ca nu ti-a recomandat nici un regim ptr. ca si asa Mariuca nu mananca bine si regimurile astea accentueaza anorexia si de multe ori nu sunt justificate... Continua sa alaptezi. Pana nu se rezolva Giardia nu se va rezolva nici diareea.
Inca o data pun accent pe lichide mai ales cu febra, verifica si fontanela sa nu fie infundata si da-i cat mai mult sa bea! Leucocitele pot fi mari de la giardia (e si asta tot o infectie).
Anacami, tot nu ne-ai spus cum a fost la lucru!
Maria, nici eu nu calc lenjeriile! Le-am calcat in primele luni de stat impreuna cu sotul meu, apoi m-am calmat! Eu am mai scris de Vladut al meu ca e un lenesuc si prefera sa urle ca sa-l intorc decat sa se intoarca singur (desi poate smecherasul).
Cu olita, nu consider ca-l stresez in vreun fel, daca observ ca nu vrea (o data s-a intamplat) il dau imediat jos de pe ea. De obicei ii dau ceva sa se joace, si sta cuminte si chiar rade, icneste si gata... Cred ca chestia cu reflexul functioneaza, azi nu mi-a facut kk in pampers ci doar la olita (de 3 ori!).
Oana, succes cu exercitiile!
Vanessa, Vladut la 6 luni statea tot asa un minut si pica din fundulet, si dintr-o data pe la 6 luni jumate a inceput sa stea binisor, de la 7 luni sta chiar foate bine.Daca sta bine spijinit atunci poti sa-l tii pe coltul canapelei, in scoica de masina asezata incat sa stea ridicat sau sprijinit in perne sau in scaunul de masa. Se joaca, mai cade, il ridici la loc. oricum mai bine decat cu el in brate, incet incet isi da drumul, inca nu e motiv de ingrijorare.
Va pup si mai revin spre seara.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 7 luni
mephala30 spune:
Madutza,multa sanatate fetitei tale. Speram sa treaca cat mai repede problemele si sa va reveniti amandoua.
Iustin a luat in greutate 300gr, asa ca la 7 luni (implinite azi), cantareste 10,500 kg. In rest, nu mai sta o clipa locului, se ridica din ce in ce mai bine in 4 labe, e cam marait si vrea numai in brate(ii fac pe plac, ca acum are o scuza- dintisorul). Noaptea ma chinuie rau de tot, e ft. agitat si nu doarme bine deloc. Iar eu sunt ftttttttt. obosita.
La multi ani! tuturor sarbatoritilor de azi
Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin
Irinusha spune:
Buna fetelor!
Anacami si Laurina, ptr. mine voi sunteti niste eroine! Si nu-i deloc ironic ... nu cred ca as fi facut fata, sincera sa fiu. Din punctul acesta de vedere ma bucur ca traiesc aici ... or fi multe chestii care nu-mi plac, dar barem, in caz de boala, nu trebuie sa ma rog la niste asistente fara suflet si sa indur mizerie. Doar atat, acum tac!
Maria, eu sincera sa fiu nu prea am mai citit carti despre cresterea copiilor ... am abonat o revista, acum mi-am abonat alta pe webmile-urile mele (ce afacerista ;)) si atat. Cu olita nu stiu ce sa zic ... fact e ca eu am facut de la 8 luni la olita. Mamaia mea a avut rabdarea sa ma puna din 2 in 2 ore pe ea si m-am invatat ... ce si cum nu mai tin minte Mie imi e groaza incercarea cu Cris ... daca l-ati vedea ce zgubilitic e poate mi-ati da dreptate ... de aceea nici nu m-am strofocit sa cautam una ... dar asa imi faceti chef ... ma mai gandesc si mai vedem...
Cu premargatorul a fost tot asa ... intai nu vroiam, acum avem unul si Cris e tare incantat. El nu se ridica de unul singur, dar nici nu a avut ocazia nedormind la el in patut - care e doar decor :) Daca il tin de manute incearca si putin ajutat se ridica ... dar asa ii place sa mearga, si o face cu pasi mari si hotarati, de m-am razgandit ... mai ales ca ma durea mijlocul deja. Cred ca mai degraba el ne "educa" pe noi ... dar asta sa fie bai-ul ...
Chiar am avut o discutie cu o prietena (fara copil, dar cica cu experienta de babysitter) ca il rasfat prea mult si ca un copil trebuie sa si mai planga ... sau sa fie lasat sa planga pana intelege. O fi adevarat, dar s-o faca pe copilul ei ... eu una nu vreau si nu pot ... si daca-i rasfatat, ce daca ... important e sa se simta iubit si dorit ca o sa avem noi grija sa-l educam bine (adica sa-l invatam sa fie politicos, bun, cuminte, sociabil, etc.) ... parerea mea, acum puteti sa dati
Madutza si Anacami, nu-mi fac griji ca nu mananca bine, ci doar faceam o constatare ... nu cred ca o sa moara de foame cu mancarea langa el ... Si nici atat nu-mi fac griji ca o iubeste pe Oma ... chiar isi facea ea griji ca o sa fie un copil, care plange dupa noi si nu o sa-l poata lua cu ei in concediu ... iar pe mine ma buseste rasul de cate ori o aud ce griji isi face ... Apropos, ne-am luat bilete de avion ptr. Spania (in septembrie). Mergem cu bunicii sa avem babysitter si pe cineva sa ne plateasca cazarea :) ... ce copii rai, dar zau ca-i adevarat ... de abia astept, de ar trece timpul asta ca am nevoie de un concediu si Spania e oricum tara sufletului meu - dupa Romania binenteles :)
Madutza, tu trebuie sa stii cel mai bine in ce stare e Ana, dar ii dau dreptate si Monei ... stii de fapt de mult timp parerea mea. Nu ma bate, nu ma mai bag ...
Cand a fost Cris bolnavior ultima data (acum de Craciun) am vazut si eu cum face un copil cu dureri - Doamne ajuta a fost prima data, sper sa nu mai vad asta asa curand! - si te pot intelege ca-ti faci griji ... mai ales ca nu au gurita sa spuna ce si cum ii doare ... si noi am incercat de toate ... dar totusi nu exagera. Eu o pup dulce pe Anuca frumusica sa nu sufere mult!!!
Vanessa, baietii tai sunt bestiali ... si asa savurez povestirile tale despre ei ... mai ales aceea cu "fratiorul la comanda" m-a impresionat tare mult ... de atunci mi-am propus - inca doar in capul meu, doar voi stiti acum - ca poate il fac pe bb2 daca isi doreste Cris ... mai traim si mai vedem!
Oricum, sa-ti traiasca amandoi!
Noi am procedat exact cum spune si Maria: il puneam pe Cris pe paturica lui pe jos in sufragerie, eu eram in spatele lui, el sezand intre picioarele mele ... mama statea pe o parte, iar Cris era sprijinit usor de burta ei, deci exista mai multe metode ... asa s-a invatat Cris sa stea singur in fundulet. Acum nici nu se mai dezechilibreaza, e f. sigur pe el. Succes si multa rabdare!
Apropos, copiii astia ma uimesc cate lucruri invata in cateva luni ... cand ma uit la Cris cum apuca ceva intre degetul mare si cel aratator nu-mi vine sa cred ca acum 5 luni nici nu stia ca alea-s mainile lui ... si asta-i doar un exemplu.... Si cate or sa urmeze ... wow!
Gata, ca iar v-am innebunit cu aberatiile mele. Va pupic si mai vorbim ... ca doar imi place :)
PS: Irinel, mi-a fost dor de tine ... mai, dar esti rezistenta ... eu in locul tau o faceam pe socrela colet si o puneam la avion ...
Irinusha & Cris ( 3 Mai 2004 )
poze si pozilici
DianaR spune:
Carmen, iubito, sa-ti traiasca flacaul de 7 luni dintos si frumos! Mii de scuze ca am uitat pana acum sa-i urez toate cele bune si sa creasca frumos si sanatos! Sper ca nu e prea tarziu si sa ne ierti! La multi ani Iustin!
La multi ani si Adrian Dominic si Adriana Maria!
Vladut 7 luni
Irinusha spune:
Adrian Dominic, Adriana Maria, Iustin, sa cresteti mari si sanatosi! VA pupicim dulce de tot!!! Carmen sa-ti traiasca flacaul!
poze si pozilici
Irinusha spune:
Diana, mi-ai luat-o inainte :) ...
Carmen mii de scuze, dar intai am vrut sa-mi scriu romanul :), dupa care oricum urmau urarile! Juramant de indian :)
Mai fetelor, lamuriti-ma si pe mine cum e cu dintii astia ... Cris are doar doi, cei de acum 2 luni ... au crescut, sunt frumosi, dar si f. singuri si tristi ... fara gluma, cat poate sa dureze pana apar ceilalti. Mama tot imi spune ca imediat vin si cei de sus si asta de vreo 2 luni ... la Cris nu se vede nici o miscare ...
Zymaflour (parca asa ii spune) ii dau si lui Cris. Am citit si pe aici o groaza de chestii contra, dar noua ni le-a dat nenea dr. si am zis ca o stie el ceva ... e contra rahitismului si ptr. dintisori - cei invizibili :), insa e doar Flour si vit. D ... nu stiu de ce tot credeam ca are si Ca. .... trebuia doar sa citesc pe ele si m-as fi lamurit ...
Ah, si inca o chestie ... voi de ce dati copiilor fier? Ati facut analizele si ati gasit anemie? M-ati innebunit cu analizele astea ... noi avem urmatorul control stabilit intre 1. februarie si 3. mai 2005 si trebuie respectat ... am de gand sa ma duc pe la sfarsitul lui febr. si sunt sigura ca nenea dr. o sa-mi spuna iar ca-s prea rapida, sa vin mai incolo ... noroc ca sunt impertinenta si n-o sa scape de mine. DAr analize oricum nu o sa vad ... si chiar daca, tot nu le-as mai face. CAnd il tinem pe Cris sa-i ia sange si piticul urla imi spuneam mereu: Fii tare, e ptr. binele lui! ... cand au iesit analizele bune decat m-am injurat in sinea mea ca mi-am chinuit copilul fara rost ... asa ca atat timp cat nu-l vad eu ca are ceva - si stiu ca da semne cand nu e bine ... mai ales dupa ultima raceala! - nu-l mai chinui cu analize fara rost.
Gata, ca am aberat destul! Mii de scuze!
poze si pozilici
DianaR spune:
Atentie, am deschis subiect nou aici:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39639" target="_blank"> Bebelusi de mai iunie (29)
Vladut 7 luni