Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (28)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaG spune:

am uitat sa zic ceva important: nu cred ca OMS ar recomanda alaptarea pana la 2 ani daca ar dauna mamei. Stiu ca dupa doi ani are repercursiuni asupra organismului mamei si asta doar daca ea nu are un regim echilibrat. Oricum dupa o anumita varsta copilul mai mananca si altceva si mama nu mai este atat de solicitata. Pe mine m-au asaltat rudele si mamele prietenilor de cand am nascut cu :"pana la 4 luni si gata", "pana la 6 luni", "pana la 9 luni si gata ca te usuca". In curand o sa aud un "uuum tot mai alaptezi, pai nu e bine, gata ii ajunge" etc, etc, etc.
Parere personala: cred ca cele 9 luni sunt din auzite si nu din experienta/studii. No offense.

Maria (01.08.1978) si Alex(06.05.2004)
http://community.webshots.com/user/magda_i
http://community.webshots.com/user/maria_alex100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Fetele mele dragi va doresc ca anul asta sa va aduca multa sanatate si impliniri voua si familiilor voatre. Sa ma scuzati ca n-apar pe aici decat rar, abia astept sa vina luna martie, sper ca de atunci sa pot intra si eu mereu pe la voi.

Laurina m-am ingrozit efectiv, nici nu ma gandesc cat de obosita si disperata ai fost. Sanatate multa micutului si tie ca sa poti avea grija de el. Acum sa ma scuzi daca sunt pe langa subiect, Danut a avut o perioada mare scaunul verde si nu m-am sesizat. E drept ca nu a avut decat de 2-3 ori mucus in caca si tocmai ii dadusem suc de morcv crud cu mar, am intrerupt si si-a revenit. Eu nu m-am panicat pentru ca o prietena avusese aceeasi problema si citise pe internet ca se poate sa fie verde atunci cand copilul suge superficial si nu ajunge la "al doilea lapte" , cel gras. Nu stiu daca a fost de la asta, dar de cand cu macarea diversificata vad ca si-a revenit. Ma gandesc daca nu cumva si atatea medicamente nu i-or fi facut rau. Da probabil ca sunt cam pe dinafara, oricum la Mihnea pare sa fi fost mai grav. Va pup pe amandoi, sa va dea Dumnezeu un an bun, sa fiti sanatosi toti si sa nu mai aveti astfel de probleme.

Madutza, multa sanatate si fetitei tale scumpe, tare rau imi pare. Poate si din cauza ca a avut atatea probleme de sanatate mititica e atat de dependenta de tine. Sa stii ca nici al meu nu prea sta cu altcineva, nu stiu ce voi face cand ma voi intoarce la serviciu.

Fetele fug acum ca e tare tarziu, stiu ca nu am scris nimic despre noi, da trebuie sa prind si ceva somnic de noapte.

Pupici dulci

http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina si Daniel (28 Mai 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madutza spune:

Buna fetele,

Ati fost tare harnicutze aseara, se vede ca s-a intors si Maria.

Ana nu s-a trezit inca. Am culcat-o aseara pe la 23:30 (o ora m-am chinuit, ii era somn, dar era agitata ) si s-a trezit pe la 4:30. Am observat ca e agitata cand are febra. De ieri de la 15 nu i-a scazut febra sub 37.9 intrarectal, cu toate ca i-am dat antitermice. Azi-noapte cred ca avea cam 38.5 intrarectal, spun cred, pt. ca a facut pipi pe termometru in timp ce i-o luam si urcase pana la 38,1. De la pipi s-a stricat afisajul, ca e d-ala electronic. I-am bagat jumatate de novocalmin , i-am dat 2.5 ml calpol si i-am pus sosetele cu otet. Acum nu pare sa aiba febra, am culcat-o pe la 5:30 si am dormit si eu pana la 11. Cred ca o sun pe dr. pe seara, am impresia ca e de garda. Sper sa nu ajungem pe la Bucuresti si sa se rezolve cat mai repede. Colac peste pupaza, dupa ce abia i-au trecut mucisorii, am scos-o si eu afara ieri fro ora. Bineinteles ca azi-noapte era iar fonfanita. I-am dat vibrocil si acum e mai bine. M-am saturat, zau! Vreau sa terminam si noi odata cu bolile, saraca acum cum ma vede ca vin cu seringa (cu care ii dau diverse medicamente pe gura) icneste a scarba.

Pe de alta parte ma recompenseaza zilnic cu purtarea ei. De 1 saptamana se suie pe marginea patului. Daca o las in patutz, in 20 sec e sus si e fericita rau de tot. Incepe sa vorbeasca. Am pus-o si in premergator, ii place dar nu mereu.

Maria, eu nu i-am facut chiar asa supitza de morcov si orez. Ii mai pun si altele in ea. De fapt nu mi-a spus sa o tin la regim din moment ce e de la Giardia. In legatura cu olita, am vazut un interviu cu niste psiholoage si cica e bine de pus pana intr-un an sau dupa 1 an jumate. Pana intr-un an isi foarmeaza reflex (toate cazurile pe care le-am cunoascut sunt cu succes, in afara de a unui baietzel care nu a vrut deloc pe oiltza). De ex. acum, la 1 an, nasicul meu cere singur cand face KK. Intre 1 an si 1 an jumate cica e o perioada de negatie in care e mai greu sa accepte. Uite, io ti-am spus ce zic ele. Cu Ana o sa incerc dupa ce isi regleza scaunele, daca se prinde, foarte bine, daca nu, nu disper.

Diana, se tine regim daca are Giardia? Dr. nu mi-a spus.

Ce e Zimaflor?

Vanessa, pupici lui Andu. Iti dai seama ce norocos o sa fie dupa faza de la un an !

Ohaulica, spor la treaba cu bicicleta!

Laura, Giardia am inteles ca iese la coproparazitologic, nu la coprocultura. Nu poti sa faci analizele la o clinica particulara, contra cost, daca dr. nu iti recomanda?

Diana, nu ai pus pe nimeni sa iti faca un masaj, ceva ? E tare nasol cand se intampla asta, mie mi se intampla destul de des....Si eu am de calcat o goraza, numai ieri am spalat 4 lenjerii. Nu stiu cum sa fac sa mai calc si eu, dar nu ma lasa rasfatisul de Ana.

Nally, bine ai revenit. Ia zi, cum ai venit? Mai bine cu moralul? Ce face scumpul de Sebi mey?

Intre timp mi s-a trezit fata, am schimbat-o (kk tot moale si cu mucozitati ) si acum trebuie sa ma apuc si eu de facut ordine prin casa si poate imi intind masa de calcat, oi avea frun succes.
Va pup pe toate!

Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)

ANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Madutza, e complicat cu analizele pe aici. Adica nu esti de capul tau ca in RO ...adica nu crd.. CLinica la care mergem noi e particualra,de stat e doar spitalul (si nici ala..). dar pur si sipmplu nu am eu acces la laborator cand vreau. O sa-i mai sugerez medicului sa vedem. Chiar si cele la sange ni le-a facut asa cāne-cāneste,la insistentele noastre si fiindca suntem asigurati privat si platim o caruta de bani pe luna. Sa vedem...asteptam rezultatele la sange.
Madutza, nu stiu ce sa zic cu febra Anei, vreau doar sa-ti spun ca noua ne-a zis sa-i dam antitermice (supozitor Paracetamol) doar de la 39 in sus. La 37,9-38 nu trebuie sa-i pui nimic,nu e cazul... Si LAra are temperatura ridicata de la o vreme dar de 38 nu sare asa ca o las in pace. Adevarat e ca nici nu pare bolnava asa ca eu am tras concluzia ca sunt dintii...

Mama de Lara Celine

Mergi la inceput

am uitat aseara sa zic de fierul hausmann: noua ne-a zis pediatrul ca dupa 2 sticlute (ar tb sa fie echivalent cu doua luni) se fac analize pentru a se vedea daca mai este nevoie sau ba.

Diana: si Alex tot in sac doarme si sa vezi cum arata sacul dupa reprizele lui de invartit ca sa nu spun ca se ridica in picioare la marginea patutului cu sac cu tot si ne da trezirea dimineata

Vanessa, Madutza: nu ma astept sa ma aprobe foarte multa lume De fapt a fost o mare surpriza cand m-a aprobat mama (cica si ea a facut la fel). Diferenta de opinie consta tocmai in faptul ca eu nu vreau sa-i fabric un reflex ci vreau sa inteleaga ce se intampla si sa faca asa cum facem si noi: daca ne trece ceva nu ne asezam din reflex pe wc ci o facem in mod constient si controlat.
Fiecare parinte aplica metodele cu care se simte el in largul lui si fiecare copil va renunta la pampersi atunci cand va fi pregatit sa faca asta. Important e sa ai incredere in metoda pe care ai ales-o si sa ai munti de rabdare (dar asta cu rabdarea e valabila in orice domeniu unde sunt implicati copii).
Acuma ca sa nu ziceti ca sunt eu mai cu piticei (nu ca n-as fi, dar in problema asta nu e cazul), hotararea asta am luat-o dupa ce m-am documentat temeinic. Si, apropo Madutza, eu tot de la psihologi am scos-o, asa ca e cam ca problema cu diversificarea: fiecare are o alta versiune
As mai zice ceva referitor la reflex ca sa intelegeti de ce sunt asa de contra, da' tac ca sa nu supar pe nimeni.
In loc de concluzie, zic si eu, cum zicea Monet odata ca "pana la urma toti copiii invata sa mearga": pana la urma toti copiii renunta la pampersi.

Sper ca nu te superi Vanessa ca mai zic ceva: am vazut ca te plangi de kg lui Cata care ti-au rupt spatele (cred si eu) si ca nu sta bine in fundulet: incearca sa stai cu el jos, el la tine in brate si sa va jucati si cand e el prins de joc sa-l muti langa tine (pe canapea sau pe covor unde va jucati voi) astfel incat intai sa te simta lipita de el si apoi progresiv sa te indepartezi si sa-l lasi sa se joace mai singurel. La noi a functionat de minune si dupa vreo 3-4 zile am putut sa-l pun direct jos si sa plec de langa el fara sa protesteze, cel mult vine fuga-fuga dupa mine in 4 labute.

Madutza: daca zici ca face mucus in cacutza poate ar fi bine sa ii dai mucilagiu de orez (apa si orezul ala care a fiert muuult si s-a transformat in ceva fara nici o forma) amestecat cu supica sau cu vre-un fruct care are tot asa efect (parca marul copt) ca sa o ajuti sa-si refaca flora din intestin si poate o sa simta mai bine chiar daca nu ii rezolva problema cu giardia si poate tolereaza si medicamentele. Cred ca Diana ar reusi sa te sfatuiasca mai bine. eu nu stiu daca Alex a avut ceva paraziti sau a facut episodul ala de la rosia pe care i-o pusesem in supica pentru ca atunci nu ne-a dat trimitere la analize si noi n-aveam bani nic sa trecem strada, iar mai tarziu cand s-a facut bine am tot amanat si uite ca nu le-am facut nici acum, dar el se simte foarte bine si nu a mai avut probleme.

Alex doarme de la 11 jumate ca un ingeras, a adormit ghemuit in mine (eu citeam) si am pus o perna (cea pe care dorm eu noaptea ca sa pastreze si mirosul meu) ca sa-mi tina locul si doarme asa de linistit ca imi vine sa-l mananc

Va pup si sa aveti copilasi sanatosi ca e tare rau sa ai puiutul bolnavior!!!

Mergi la inceput

Vroiam sa va mai zic ca am ramas cu sechele de la cutremurul ala ultimul: eu de obicei cand sunt obosita am tulburari de echilibru si am senzatia ca se clatina toate in jurul meu - de la cutremur de cate ori se intampla chestia asta am o fractiune de secunda de panica inainte de a-mi da seama ce se intampla. Si ala a fost un cutremur mic, cum s-or simti saracii oameni din Japonia sau Indonezia???
ar trebui sa ma duc la un medic dar vad ca nu reusesc sa ma mobilizez

Madutza: eu nu mai calc lenjeriile de pat si prosoapele de cand am descoperit balsamul de rufe (oricum nici inainte nu ma omoram ca mi se parea pierdere de timp, le calci si la jumatate de ora dupa ce le-ai pus pe pat sunt botite de zici ca n-au vazut fier de calcat de cand au fost tesute)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Laurina,din pacate si eu am trecut printr-o situatie asemanatoare la acelasi Sp. de copii ( doar alta sectie).Sebastian a avut 2 operatii de hidrocel,la 1 luna si la 3 luni.Desi nu am stat decat cate o zi de fiecare data,a fost foarte greu.Trebuie sa recunosc ca a 2-a oara a fost mai bine (nu-ti recomand sa te intorci sa verifici!!!).
Prima data:
- salonul de aprox. 10 mp avea 5 patuturi din metal (imi aduceau aminte de reportajele de dupa '89 despre copii abandonati -parca ii si vedeam leganandu-se in ele),cu lenjerii murdare si rupte;salteaua (!!!) era ceva ciudat,o gramada de carpe-cu gropi si dealuri.Eu mi-am dus de acasa lenjeria.
- in salonul in care am stat prima data aveau infirmierele un dulap si era tot timpul un du-te-vino;
- nu stiu daca ma credeti dar am vazut gandaci circuland nestingeriti;
- si la noi era un scaun de lemn (trebuia sa ai grija cum stateai pe el ca altfel se rupea) pe care il imparteau mamicile (am avut norocul sa fim doar 2!)
-era o chiuveta la care curgea apa ruginita;dupa ce ca am transpirat de emotii,eram inca lauza (imi curgeau lohii la greu) nu aveam unde sa ma spal;singurul dush era la parter si era tot timpul ocupat (acolo te si schimbai cand te internai,deci iti dai seama ca trebuia sa stai la coada)-am reusit cu greu sa fac un dush,trebuia sa si gasesc pe cineva sa stea cu copilul.
Prima operatie a fost in iulie (caldura destul de mare),sectia era plina de copii care trebuiau operati;erau 4 sali de operatie,dar doar 2 functionale.Operatia s-a facut cu anestezie generala,nu a avut voie sa manance cateva ore inainte (atunci manca din ora in ora),plangea si de foame.Am avut noroc ca a intrat primul la operatie,alti copii mai maricei si-au asteptat randul ore in sir dupa,plangeau de foame si sete pe holuri (o fetitza de vreo 3-4 ani a urlat vreo 3 ore "mi-e sete,mi-e sete").
Dupa prima operatie l-au adus imediat in salon,era alb, parca nu mai respira;facuse pe el,era cu perfuzia in mana -nu puteam sa-l imbrac,se agita si tragea de ac .Cand s-a trezit a inceput sa urle de foame si durere; a tremurat vreo ora. Nu aveam voie sa-i dau vreo ora sa manance,punea guritza la pieptul meu (peste haina),mi se rupea inima.Nu mai spun ca m-am muls (lapticul "era stresat"),am aruncat laptele,iar cand a venit vremea sa manance nu mai aveam laptic (tot de la stres);i-am dat ceai,mi-a adus sotul lapte praf,....Dupa operatie, toata ziua si toata noaptea urmatoare a urlat (cu mici pauze,cred ca adormea de osteneala);in noaptea respectiva nu am dormit ,l-am tinut numai in brate si l-am plimbat prin camera-la un moment dat l-am pus jos pentru ca nu mai stiam daca sunt treaza sau dorm in picioare,imi era frica sa nu-l scap.M-am certat cu asistentele:in miezul noptii m-am dus la ele sa le rog sa ma ajute,sa ii de-a ceva sa ii calmeze durerile si au inceput sa faca misto de mine ("ai aproape 30 ani si disperi asa usor!" - asta dupa cateva ore de urlat).Am aflat ca in schema de tratament era inclus si un supozitor pentru calmarea durerilor (cred ca novocalmin);nu mi l-au dat decat dupa ce l-am cerut eu.
A doua oara a fost mai bine:m-a trimis dr. intr-un salon mai bun (cu paturi normale);imediat dupa operatie (tot cu anestezie generala) l-au dus la reanimare unde conditiile erau mult mai bune,si-a revenit usor,incet-incet.Nu a mai plans deloc!Binenteles ca eram pregatita cu de toate - calmante,etc.Aceleasi asistente care prima data au tipat la mine, s-au purtat mult mai bine (deja "ma cunosteau"!).
Cred ca inafara conditiilor mizerabile,nici personalul medical (aici ma refer la asistente si infirmiere,doctorii mi s-au parut excelenti) nu este pregatit pentru a ajuta oamenii,daca "nu dai" nici nu se uita la tine!
Cu putin timp in urma i s-a descoperit o infectie urinara - doamna dr. pediatru banuieste ca ar fi fost de acolo (la un laborator a iesit Klebsiella,la un altul Proteus).Am urmat un tratament,sper sa nu mai avem probleme.

Anacami (20.02.1975) si Sebastian Alexandru (26.05.2004)
http://community.webshots.com/user/anacami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

madutza draga, nu stiu din cap care e temperatura ok rectal, dar stiu ca e in jur de 38C - asa e normal. daca i-ai lua-o in gurita ar fi un pic mai jos, iar sub brat, asa cum stim, un pic mai putin de 37C. serios. lasa ca ajung acasa si-ti zic ce scrie cartea si ce mi-a zis si doctorita. s-ar putea sa crezi ca e febrila anuca si ea sa fie sanatoasa - nu mai zic de atitea medicamente... of-of.

mona si lia (24.04.2004)

www.seansimon.com/craciun2004.htm" target="_blank">CRACIUN
site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

madutza, am cercetat online si, asa cum imi aminteam, o temperatura de 37.8C - 38C este normala rectal. vezi ca daca e mai cald in casa, copilul o sa fie mai cald. tine cam 22C ziua si intre 20-21C noaptea. eu asa fac si lia nu mai are nasucul infundat dimineata - eu n-am luat niciodata decizia sa-i dau medicamente din cauza unui nasuc oleaca infundat pe timpul noptii - iarna, e aproape intotdeauna din cauza aerului uscat din casa incalzita un pic mai mult decit necesar. ii pun doua straturi liutzei - pijamaluta destul de grosuta si mulata pe corp si sacul de dormit grosut din lina.
sa nu te superi pe mine, zic si eu ce stiu, mi-e mila de copilutzii de care aud ca iau atitea medicamente. stiu ca uneori e nevoie, dar alteori e mai bine sa incercam sa evitam. nu?

mona si lia (24.04.2004)

site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

madutza, inca o chestie si dup-aia tac: cum probabil stii, dupa-amiaza si seara, temperatura corpului in general e mai ridicata chiar cu juma' de grad celsius fata de dimineata. atita.
sanatate anei-maria, zulufata mica!

mona si lia (24.04.2004)

Mergi la inceput