Copilasii din 2002 (05)
Raspunsuri - Pagina 8
sinzi_ana spune:
As vrea sa va intreb...cand au inceput copiii vostrii sa faca propozitii???
David nu face inca propozitii, si are 1.11 ani si sunt putin ingrijorata, desi stie foarte multe cuvinte, si le foloseste mereu nu le uneste, maxim mai pune o prepozitie sau 2 cuvinte destul de departate una de alta...
Sinzi si David
Vacanta noastra de iarna
Marina spune:
noi am fost la ski....am pus-o pe mariutza pe schiuri, s-a descurcat multumitor, a parut OK, dar a doua zi de dimineatza cand sa mergem din nou a tinut-o cu nu veau skiuri de nu ne-am mai putut urni din casa...so se pare ca am taiat si sportul asta de pe lista
Pun o poza cu skioarea pe pagina mea...
Anina_n spune:
Raluca, Cristina este inca in vacanta si-si va relua activitatea la gradi, chiar de ziua ei, la fel ca si Ilinca. Cu asta sper sa o fac sa mearga la gradi, prima zi. Altfel, ar sta si ea acasa cu buni.
Dar, poze cu Ilinca nu ne arati ?
Laura, multumim de urare ! Ce bine pt. micuta ta ca are o surioara mai mare de la care sa invete mai repede toate !
Are si Cristina 2 verisoare mai maricele, care locuiesc in alt oras. Dar de cate ori au stat mai mult timp impreuna, Cristina a facut devarate progrese.
Sinzi, am vazut ce bine s-a distrat David la Tusnad. Si-a gasit parteneri de joaca, imediat.
Cristina tarziu a inceput sa lege mai mult de 2 cuvinte, dupa 2 ani si jumatate. Dar tarziu si-a dezlegat si limbuta, aproape de 2 ani.
Unii sunt mai inceti la vorba, dar mai dibaci la altele.
Pe curand !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii
An nou fericit !
Marina spune:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Vacanta+2004&mid=76&cid=13055
Mandretea lui mami!
Anina_n spune:
quote:
Originally posted by Marina
noi am fost la ski....am pus-o pe mariutza pe schiuri, s-a descurcat multumitor, a parut OK, dar a doua zi de dimineatza cand sa mergem din nou a tinut-o cu nu veau skiuri de nu ne-am mai putut urni din casa...so se pare ca am taiat si sportul asta de pe lista
Pun o poza cu skioarea pe pagina mea...
Marina
Marina, e tare dulce Mariutza pe skiuri ! Probabil este prea curand pentru ea, sa invete din nou mersul pe picioare si inca pe skiuri.
Sa vedem ce ne va povesti oLo din aventura pe skiuri a Emmei !
Noi vrem sa incercam sa-i punem patinele in picioare, Cristinei. Caci skiuri nu avem. Va vom tine la curent !
Pe curand !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii
An nou fericit !
sinzi_ana spune:
Marina e superba fetita ta pe skiuri...si noi poate incercam sportul asta la iarna viitoare. Totusi am inteles ca pana pe la 3-4 ani nu prea e indicat sa ii pui pe skiuri (nu mai stiu explicatia, dar suna bine...ceva cu coloana...)
DAr banuiesc ca pentru cateva zile, juma de ora pe zi merge...
Noi nu am avut parte nici de saniuta pentru ca vremea nu prea a tinut cu noi si pana sa luam noi sanie s-a topit zapada...
Sinzi si David
Vacanta noastra de iarna
Marina spune:
instructorul de ski a spus ca el a inceput la 2 ani si era sanatos tun si verde ca bradul. Tot de la el citire cu cat mai repede cu atat mai bine pt ca se invata instinctiv si nu e nevoie de multe explicatii. Si tind sa cred ca are dreptate pt ca Maria si-a tinut dupa o zi picioarele drepte , lucru care mie una nu mi-a reusit nici acum chiar bine
Gabbriela spune:
Buna ziua
Am venit sa va anuntz ca ashi vrea ca Anina_n sa se ocupe incontinuare de lista, ea ma jautat sa o construiesc si ar fi frumos sa ramana ea.
nu, nu m-am intors sa raman... doar sa clarific plecarea mea.
Asha ca va doresc la toate o viatza frumoasa, plina de bucuri si impliniri si copii sanatoshi si frumoshi.
05.01.2002--- Ilinca La Multzi Ani Ilinca, sa creshti mare, sanatoasa si sa ai o viatza plina de bucuri si impliniri.
07.01.2002--- Matei-Ioan La Multzi Ani Matei, sa creshti mare, sanatos si sa ai o viatza plina de bucuri si impliniri.
10.01.2002--- Nina-Cristina La Multzi Ani Cristina, sa creshti mare, sanatoasa si sa ai o viatza plina de bucuri si impliniri.
10.01.2002--- Michelle Eveline La Multzi Ani Michelle, sa creshti mare, sanatoasa si sa ai o viatza plina de bucuri si impliniri.
12.01.2002--- Emma La Multzi Ani Emma, sa creshti mare, sanatoasa si sa ai o viatza plina de bucuri si impliniri.
PS: Sper ca va mai exista subiectul cand ma voi intoarce pe DC.
pt toate mamicile si pt totzi copii
Gabbriela & www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
0 - 2 years 2 - 3 years
HelleneC spune:
Bun a fetele! Ma bucur sa vad ca au revenit pe forum multe mamici cu nazdravaniile micutilor!
Am avut o bucurie cand am vazut numele lui Gabb pe aici: "taci, ca s-a intors!" insa am citit si apoi si restul postarilor ei de pe forum si am inteles: copilul primul si restul treburilor! Probabil la fel faceam si eu daca il aveam mereu pe bebe acasa, asa... ma mai alint pe aici!
George e la faza la care vorbim la telefon, intelegem, conversam, dar... face tot ce vrea el: adica nu o asculta pe Bica!
Sanzi, ai intrebat de propozitii: nu trebuie sa te grabesti sau sa astepti de la copilul tau mai mult dintr-o data! Din cate scrii e un copil tare cuminte, adica istet si o sa ii vina si randul la constructii gramaticale! George a inceput relativ repede, cu propozitii scurte, nici nu am bagat de seama! "da mama apa", "ete cacoiul mai"= uite tractorul mare, si alte chestii de astea, prin luna iunie, deci avea 1 an si 9 luni. De atunci si-a imbogatit vocabularul cu multe cuvinte noi, si acum le leaga altfel, dar... mai este de lucru! Nu ne stresam, ne bucuram de orice progres mic pe care il face, si stiu ca de acum asta urmeaza: sa vorbeasca tot mai bine! Asa ca... in curand te va uimi si David!
Nina, se pare ca George comunica "telepatic" cu Cristina ta, de vreme ce au chestii comune, mai stii ce le rezerva viitorul? Mersi mult de mesajul de pe site!
Si ca sa nu ma lungesc azi mult, mai las pe maine unele chestii!
Pupici la toti bebeii si mamele scumpe, hai sa fim sanatosi si sanatoase!
Elena
O urare pentru Gabb: sa dea Domnul sa ti se implineasca ce ti-ai propus, iar pentru "olitza"... ai un aliat puernic in mine si in continuare! Te mai asteptam pe aici cu cate un sfat si sa ne spui ce mai faceti voi!
Mami ”de George”
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=36561" target="_blank">Povestea_nasterii
www.babiesonline.com/babies/g/GeorgeC/" target="_blank">Poze
Karina spune:
Gabbriela, ma bucur ca ai trecut pe la noi, sper sa nu ne uiti. Pupici lui Julian.
Marina, wow, ce fata mare ai. Bogdan cade si fara schiuri, cred ca ar fi o catastrofa. Dar la anul poate mergem si noi la schi. Anul asta nici macar saniuta n-am scos-o
Frumoase poze. Maria e o adevarata domnisoara, dar cu Mihaita ce ai facut ? L-ai luat si pe el la munte ?
Elena si Bogdan e la faza cu vorbitul la telefon, ne conversam, dar in ultimul timp ne-ar cam trebui un dictionar ca inventeaza multe cuvinte si cind vede ca nu le intelegi se amuza tare. El nu spune doi nici in ruptul capului. Il intrebi citi ani are, zice tei. Mai numara unu-tei-tinti, si mai departe cu ajutor, dar doi si patru, nu. Noi am scapat incet de olita, desi cind doarme sau cind iese afara ii mai pun pampers. De curind am reusit sa scapam de scutece cind mergem in vizita, ceea ce m-a bucurat tare, desi acum am inca un bagaj in plus.
Dar e hotoman, daca se scoala nu vrea sa-i dai jos pampers-ul si daca il lasi cu el, numai spune, face in pampers (pem-pem cum spune el).
Din experienta proprie, sfatul cel mai bun pe care pot sa ti-l dau e perseverenta. Sa-l pui pe olita mereu, cind se scoala, inainte de culcare, chiar daca nu face nimic. Daca nu vrea, nu-l forta, incearca o alta abordare: colacul mic de WC, am auzit de multe cazuri care n-au avut succes cu olita dar a mers cu colacelul. Incearca si tu. Si cel mai important: lauda-l si bate din palme cind face ceva la olita si cearta-l usor cind ii schimbi scutecul si e plin de pipi. Eu ii spun: "Vai ce rusine, baiat mare sa faca pipi in pampers" si-l vad ca e cam amarit. Dar ii trece repede
Sinzi, dar ati avut o vacanta pe cinste. Te invidiez, dar poate la anul reusim si noi sa plecam pe undeva, ca anul asta n-am mai avut concediu. Cit priveste propozitiile, Bogdan in curind face 2.1 ani si tot nu spune propozitii. Spune multe cuvinte, ne intelegem (mai ales noi doi ), dar propozitii yoc.
Nina, voi va pregatiti de sarbatoare, nu ? La multi ani Nina-Cristina, sanatate multa si sa ai parte de tot ce e mai bun in viata, alaturi de parinti. Nina sa-ti traiasca fata si sa-ti aduca numai bucurii.
Raluca, sa ne povestesti cum a fost la ambele petreceri.
LauraT, sa-ti traiasca fetele, ca sint tare dragute. Bravo ca ati scapat de suzeta. Si noi am scapat de vreo doua luni de ea. Din cind in cind o mai cauta, dar uita repede. Si titi mai cere citeodata, cind ma vede pe mine dezbracata
Rosa asteptam si de la tine povestile despre petrecerea de simbata.
Irina sanatate multa lui Alexandru, sper sa ne dai vesti bune cit de curind.
In rest alte noutati la noi nu prea sint, ne luptam in fiecare zi cu olita, adica preocuparea cea mare a mea e sa faca in fiecare zi kk, el avind o tendinta spre constipatie. Am incercat cam tot ce se putea si avem perioade in care face kk zilnic, cam la aceeasi ora, apoi o luam de la capat cu din 2 in 2 zile. Daca mai aveti sfaturi pt. mine le accept cu placere.
Karina + Bogdanel
Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim