bebelusi de nov-dec 2004 (5)
Raspunsuri - Pagina 12
roserb spune:
Eu sunt bucuroasa ca de doua nopti avem un program excelent , sper sa-l tina asa : adoarme pe la 22,30 dupa ce mananca vreo 200 ml laptic, si doarme dus pana pe la 5.30. Am trecut la orar de 5 mese pe zi si e foarte bine. Il mai pun de 2-3 ori pe zi si la san, dar cred ca in curand termin si acest capitol , cred ca e prea mica cantitatea de lapte ca sa-i mai ajute la ceva.
Ela, cred ca poate sa stea destul in scaunul de masina, ca si in scaunelul meu tip scoica inclinat la 45 grade. Am intrebat pediatra si a zis ca e OK, ideea e sa nu stea in fund, atunci e periculos.
Mihnea sta 2-3 ore/zi in scoica si e innebunit dupa pozitia respectiva, rade incontinuu.
Roxana&Co
http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu
FELIS spune:
ANDREAP ... branza sigur ai voie (de fapt ti-au zis si fetele)... Eu mananc branza cu smantana,smantana simpla, iaurt si totul e OK... Si unt ai voie...
quote:
Culmea e ca la gabaritul meu n-am avut vergeturi absolut deloc in timpul sarcinii sau dupa.Nici macar linea nigra n-am avut,nu se vede nimic pe burta care sa aminteasca de sarcina.
JASMINE... ca veni vorba ca tu nu ai avut linia pe burta. In afara de sot care stia linia, toti (soacra, cumnata, nasa) au crezut ca linia e operatia de cezariana... Nasa care are deja fata de 18 ani si are si 2 operatzii de extrauterina a crezut ca linia de verticala de pe burta mea e cezariana... Cand i-am zis ca e linia care apare in timpul sarcinii si urmeaza sa dispara dupa un timp, a zis ca ea nu a avut si nici nu a mai auzit...
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
Pozele noastre!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38908" target="_blank">Povestea nasterii si zilelor de spitalizare.
ad_rianna spune:
quote:
Originally posted by gandaceluquote:
Originally posted by onitza
acum ma chinui sa-l invat cu suzeta...
mey, m-am tot abtinut pana acuma in legatura cu suzeta dar acuma nu mai pot: CINE V-A INVATAT FETELOR CA E BINE SA LE DATI SUZETA???? stiti ce implica asta? nu numai dependenta, dar psihologic vorbind... nu stiti, asa-i?
in fine, nu ma mai bag, gata, am tacut!!!
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
Despre suzeta: eu am vorbit cu prietene care au bebelasi si mi-au zis, doctora mi-a confirmat, ca e mai bine sa tina suzeta in guritza decat degetelul. Oricum eu am luat suzete din silicon care cica intaresc gingia, e fals cum ca ar deforma gingiile, insa ei nu le tin in gurita decat pana adorm apoi le arunca afara. Bianca chiar isi face greata daca eu insist sa-i tin suzeta in guritza. Asa se "revolta" ea.
GANDACEL tu ce stii? Ca nu e bine cu suzeta?
gemenusilor BIANCA si TUDOR - 03.11.2004
pozele noastre
Sarbatori Fericite!!!
ad_rianna spune:
quote:
Originally posted by dama
Fetelor, de vreo cateva zile am o mare nedumerire, dar nu am pus-o aici tot zicand ca ba sunt colici, ba ca nu am laptic suficient, apoi cand ii dadeam lui David si biberon in completare, ca nu-i place lapticul praf si etc. Dar acum tot va intreb ca nu mai inteleg nimic. Eu in fiecare seara ii fac baitza lui David pe la 20.30 si pe la 9 ii dau sa pape (asa ne-am invatat inca din primele saptamani de viata). Ei de ceva vreme cand ii dau papica de la 9, deci dupa baitza, plange in timpul suptului, adica mai mult maraie, dar se mai si ambaleaza cateodata. Dar asta nu se mai intampla si la alta masa din cursul zilei sau chiar de noaptea. Voi ati avut parte de asa ceva? Ca eu una disper ca nu pricep ce vrea, imi pare ca nici nu suge linistit din cauza asta, desi are o foame de parca nu ar mai fi mancat nimic pana atunci. Spuneti-mi si mie parerea voastra, please!!!
David Andrei, minunea noastra (18/11/2004)
Nu o fi prea calda apa de baie? Mie mi-a zis pediatra ca apa prea calda il agita f.tare.
gemenusilor BIANCA si TUDOR - 03.11.2004
pozele noastre
Sarbatori Fericite!!!
dama spune:
quote:
Originally posted by ad_rianna
Nu o fi prea calda apa de baie? Mie mi-a zis pediatra ca apa prea calda il agita f.tare.
Adriana, nu cred sa fie apa pt ca am termometru special pt apa din caditza si nu depasesc temperarura de 37°. E alta cauza, cred, dar nu stiu, nu am depistat-o inca. Voi mai vedea deseara. Merci oricum pt rapsuns. Mai astept si alte pareri.
David Andrei, minunea noastra (18/11/2004)
bits spune:
ELA in indicatiile de la scaunel nu se preciza decat ca trebuie folosit de la 2luni in sus,nu zice nimic despre pozitia coloanei.la noi inclinarea e cam la130 grade.micutului tare-i mai place acolo ca sta inghesuit ca in burtica mamei,imediat imi adoarme in scaunel.eu nu-l lsa prea mult acolo doar cand spal vase,mananc si vreau sa ma imbrac.apropos de mancat eu mananc in fatza lui si am observat ca saliveaza,scoate limbuta si plescaie.ma simt asa de prost cand mananc in fatza lui,am senzatia ca pofteste si el mititelul.vi s-a intamplat?
inca ceva am observat ca atunci cand ii este foame isi duce numai manuta stanga la gurita.sa fie oare stangaci?
octy,KEN(1noiembrie 2004)
http://photos.yahoo.com/octyb
Eliza5 spune:
Am fost la Culcer azi de dimineata (am sunat-o aseara si mi-a spus ca va fi de dimineata la spital). Gandacelule, am avut noroc: am intrat direct la ea, nu am asteptat deloc :-) era singura).
Mi-a spus sa nu fac nimic in legatura cu icterul (Alex are 6 saptamani si mai are inca icter). Mi-a spus ca e de la laptele de mama prea gras (?) si sa nu cumva sa duc copilul la spital, la lampa, asa cum i-am spus ca am de gand. Cica trece de la sine (dar cand?? )
Mi-a spus ca kk verde este de la bila (de la ceva ce am mancat eu). La mine a tinut caca verde doua zile, acum vad a are scaune tot galbene, portocalii, ca inainte.
Mi-a spus ca pot sa il tin deja in marsupiu, dar cu spatele la mine.
Mi-a spus ca e prea gras!!! Eu nu l-am cantarit in ultima vreme, dar adevarul e ca imi dau si eu seama ca e rotunjor, dar am crezut ca asa e bine, na, n-am mai avut copii pana acum. I-am spus ca i-am dat sa manance la cerere, iar asta inseamna ca am alaptat toata ziua, iar seara i-am dat biberon, ca sa doarma. Mi-a spus ca suptul mainilor si intorsul guritei ca si cum ar cauta sanul sunt automatisme pe care Alex le-a dobandit. Si eu acuma chiar sunt confuza pentru ca nu stiu cand sa-i mai dau sa manance. Poate ca o sa continui cu prgramul impus la 3 ore, pentru ca alta solutie nu gasesc. Tot ce stiu este ca bebeul meu plange toata ziua dupa mancare si din cauza asta eu il tin cam mereu la san iar el mananca... Ce o sa incerc sa fac este sa renunt la biberon, desi daca ma mulg eu nu scot decat 40 de ml la ambii sani si stiu ca nu e suficient. Am impresia ca orice as face este gresit, nu mai inteleg alaptatul asta deloc. Adica eu stiu ca nu am lapte suficient (m-am muls de mai multe ori si rezultatul este acelasi: 40 ml dupa vreo jumatate de ora de eforturi cu mulsul); in acelasi timp insa toata lumea imi spune sa renunt la biberon iar copilul este gras..
Am uitat sa o intreb ce ma framanta de mai multa vreme: de ce geme in somn.. Ma gandesc insa sa o sun o data cand bebeul este in plin "concert" si sa ii dau sa asculte, poate imi spune ce este si cu asta. Ce m-a amuzat este ca atunci cand am intrat la ea, m-a intrebat: "cum il cheama pe bebe, ca am uitat..". Insa eu nu am fost niciodata la dansa, nu sunt pacienta ei, dar am tacut chitic, nu i-am spus ca e prima data cand ne vede iar numarul dansei de mobil il am de pe internet :-)))) La cate paciente are, imi inchipui ca nu mai stie care cum e :-)
Mi-a dat si un medicament pentru conjunctivita asa ca sper sa scapam si de asta.
Eliza si Alex (15 nov. 2004)
bits spune:
MIHNEA LA MULTI ANI!
TRY si noi i-am luat lui KEN swing electric dar mai mult de 30 min nu sta in el,tot in brate vrea.la inceput e fascinat de jocul luminitelor si de melodii dar se plictiseste repede.din cate imi dau seama si Alex al tau e un curios asa ca nu prea cred ca-l pacalesti cu leaganul(sa dea DOMNU sa ma insel).faza proasta e ca nu se pot folosi decat pana la 10kg,iar noi cum avem peste 6 ...........prea mult timp nu vad sa-l folosim.DENA ce mai face?de ce nu mai da nici un semn de viata?
MONICUTZO spune-mi ai dureri mari(sau ai avut) de la retragerea uterului?
bits spune:
mai ELIZA cred si eu ca nu scoti decat 40ml daca te suge toata ziulica.eu cred ca cel mai bine e sa renunti la biberon caci laptele praf e mult mai dulce decat cel matern si de aceea bebeii il prefera.eu i-am facut programel cu ajutorul ceaiului Baby calm neandulcit si sa stii ca a inceput sa-i placa,in plus elimina fff bine gazele,parca-i mitraliera.
Jasmine spune:
Eliza,si al meu face kk verde desi papa aproape exclusiv lapte praf.Eu nu reusesc sa mai scot de la san decat o linguritza de lapte in jumatate de ora de muls.E clar ca ma chinui degeaba,e timpul sa renunt.Ca sa nu mai zic ca am dat o gramada de bani pe Galactogil,cam 4-5 milioane in total si efectul a fost zero.Plus Nutrinatal si ceaiuri...la greu.
Daca tu scoti cam 40 ml e clar ca e prea putin,nu cred ca poti sa renunti la biberon.Pe mine ma mai mustra si acum constiinta ca mi-am infometat copilul,ca m-am incapatanat sa-i dau numai san la inceput,desi era clar ca nu am lapte cat trebuia.Dar asa mi se bagase in cap de la spital : "pune-l la san".Orice intrebare sau problema aveam,raspunsul era unul si bun : "pune-l la san".Si l-am pus.Ore intregi.Ziua si noaptea.Am stat pe marginea patului cu bebe la san,fara sa ma intind nici o clipa,pana a plesnit operatia si a inceput sa supureze si sa ma usture.In timpul asta bebe incerca sa suga si plangea cum ii scoteam sfarcul din gura.Lapte nu venea,spatele ma durea ingrozitor,operatia supura si bebe urla ca din gura de sarpe.Solutia asistentelor ?Tot aia : "pune-l la san".A facut bebe foamea in primele lui 10 zile de viata?A facut!A fost bine?Nu.A folosit la ceva?NU,din pacate.
Eu nu vreau decat sa-ti spun din experienta mea,nu sa te influentez sa-i dai sau nu biberon.Ceea ce incerc sa-ti spun e ca nu are nici un rost sa chinui copilul lasandu-l nemancat,cum am facut eu.