Copilasi de 2001(3)
Raspunsuri - Pagina 14
vilma spune:
quote:
Originally posted by Pegasis
Fetelor, imi cer scuze daca unele dintre voi au mai citit postul meu de la "Psihologia copilului", dar pt ca avem copii de aceeasi virsta as vrea foarte mult sa aflu parerea voastra in legatura cu problema Anei... Uite ce scriam mai demult:
"Fetita mea Ana (3 ani si 4 luni) are probleme privind renuntarea la pampers. De la inceput a fost foarte receptiva la obiectul numit olita, a inteles repede la ce foloseste si in jurul virstei de 2 ani am renuntat complet la folosirea pampersului in timpul zilei. Binenteles ca au mai existat "accidente", insa niciodata n-am facut caz.
Problema insa a aparut in timpul somnului. Ana nu doarme nici acum decit cu scutec. De ex., in cazul somnului de prinz (cca. 2 ore), dupa aprox. o ora face pe ea. Daca nu-i pun scutec faptul ca e uda nu o deranjeaza citusi de putin, nu se trezeste si doarme inca o ora sau mai mult fara probleme. De somnul de noapte nici nu mai vorbesc...
Am discutat problema cu pediatra ei care mi-a sugerat s-o "pindesc" si s-o trezesc dupa o ora, s-o pun pe olita si s-o culc la loc. Ti-ai gasit! Daca o trezesc din somn incepe un urlet de n-o mai pot potoli cu nimic, nu face nimic la olita si s-a dus si somnul ei pe apa simbetei... Ba mai mult, mi-am dat seama ca se trezeste si face in secunda unu dupa ce s-a trezit, dar sub nici o forma nu vrea sa-mi spuna inainte.
Noaptea, e alta poveste... E adevarat ca poate aici gresesc si eu. La inceput am incercat s-o scol pe la 2 noaptea (degeaba, ca nu facea nimic desi scutecul era gol), dar se trezea si tinea treaza toata casa vreo 2 ore pina adormea la loc. Am renuntat. Am impresia ca-i stric tot somnul si bunurile obiceiuri capatate atit de greu (dormit toata noaptea, fara plinsete, fara plimbari prin casa, fara fel de fel de cerinte in miez de noapte). Am hotarit de comun acord cu sotul ca n-o sa se marite cu pampers si s-o lasam in pace ca nu e pregatita.
DAR... Undeva in subconstientul ei s-a format o conexiune gresita care-i spune ca ori de cite ori se culca trebuie sa faca si pisu. Mi-e foarte greu sa cred ca un copil care n-are nici o problema in timpul zilei (citeodata trec si 4-5 ore pina sa ceara la olita) nu se poate abtine 2 ore (in timpul somnului). Undeva gresim si nu stim unde...
Am limitat lichidele inaintea orelor de culcare, am incercat sa-i explic ca e fetita mare si ca e rusine, am incercat s-o mituiesc (cu lucruri care-i plac foarte mult, de ex. ciocolata). Nimic...
Si inca ceva. Atunci cind NU face pe ea in timpul somnului de prinz e foarte mindra! Pur si simplu ii straluceste fata de bucurie! Si binenteles ca si eu o laud... Din pacate, nu se intimpla prea des."
Intre timp Ana mea nici macar nu se mai oboseste sa nu faca in pampers, mai mult... mi-a spus intr-o zi ca "mami, dar eu VREAU sa fac in pampers" .
La sugestia lui Karmen (psihologul nostru de pe dc) nu i-am mai spus nimic in ultima vreme, pur si simplu m-am facut ca nu vad... Dar incepe sa m-apuce disperarea...
Dati-va si voi cu parerea... cum sa procedez?
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
Carmen, incearca sa-i dai o lingurita de miere de albine inainte de culcare, am auzit si eu de la alta mamica, care avea de asemeni probleme cu baietelul ei care facea pisulica noaptea in pat. Ea sustinea ca oride cate ori uita sa ii dea mierea, el se scapa pe el. Nu stiu care ar putea fi explicatia.
In afara de asta, o intrebare: ea a dormit cu voi in pat vreodata? e posibil sa fie modul in care va spune ca nu e de acord cu ceva? (Desi ar putea sa o spuna explicit, dar probabil ca nu-si da seama nici ea)
Succes in rezolvarea problemei.
Vilma, Anca (4 ani) si Tudor (1 an si ceva)
Pegasis spune:
Cristos a Inviat!!!
Sper ca ati petrecut cu bine sarbatorile... A fost liniste p'aici, ca deh... lumea a fost in vacanta, la iarba verde...
Multumesc Monica si Vilma pentru sugestii. Deocamdata o las in pace pe fi'mea... M-am hotarit sa nu mai acord atentie acestui subiect pt o vreme.
Noi am fost plecati din Bucuresti... Sa va spui pe unde ne-au umblat picioarele : am fost la Poiana Brasov si a fost taaaaaare bine, da' cam scurt... Am avut vreme frumoasa (cu exceptia zilei de vineri), ne-am dat in barci, am urcat cu telecabina pe Postavaru, am mincat de-am spart...
De fapt vroiam sa va spun altceva : am ramas foarte impresionata de orasul Brasov. E adevarat ca n-am mai fost de ceva ani buni pe-acolo (intotdeauna eram en passant ca plecam din tara sau aveam o alta destinatie finala...), dar vreau sa va zic ca orasu' asta e cu 10 capete deasupra Bucurestiului (si cred ca nu e singurul!). Mooooaaaama ce curatenie..., parcari super, parcuri cu fel de fel pt puradei (da' super curate, vopsite proaspat, nici un leagan nu scirtiia, etc...), ce sa va zic..., civilizat, oameni de-o amabilitate cum rar mi-a fost dat sa intilnesc (in general in afara tarii), numa' cu zimbetul pe buze..., am ramas incintata.
Don'soara mea a reinceput gradinita si sper ca de data asta sa nu se mai imbolnaveasca... Mai ales ca, surpriza!, la gradinita a aparut si o dr. la fiecare inceput de saptamina care-i controleaza si nu-i lasa sa intre la ore pe cei bolnaviori. Cred ca au absentat atit de multi copii in iarna asta ca pina la urma s-au hotarit sa faca triaj...
la mamici si pitici!
Carmen
(Enriyeu Castaldo)
silvana75 spune:
Pegasis, ma bucur ca v-ati simtit bine in minivacanta de Pasti.
Si eu am avut probleme cu Paul legat de scapat pipi in chilotei imediat dupa ce am renuntat la pampers (acum doi ani si ceva) dar nu i-am facut nici o observatie, ii incurajam orice reusita si cu timpul a trecut. Il urmaream si cand vedeam ca pune mana pe putulica il duceam repede la toaleta. Mai greu a fost la cresa ca ingrijitoarele nu faceau acelasi lucru si cand mergem sa iau copilul, el era tot ud pe chilotei, desi le rugasem sa fie atente la el. Oricum nu stresa copila si o sa treaca.
Acum am alta problema cu fiumiu care a invatat toate prostiile la gradinita, iar cand se joaca acolo in lumea lui cu tot felul de jucarii, numa il aud cum spune tampitule ce esti, proasto, nu intelegi? Am incercat sa ii explic ca nu e frumos sa vorbesca asa dar se pare ca nu a inteles. Azi dimineata imi spune mie "proasto ce esti, nu intelegi...". Pe cuvant ca nu am stiut cum sa reactionez!!
Copiii vostri vorbesc asa? Voi ce faceti in asemenea situatii?
Daca l-ar auzi tatasu cum vorbeste sunt convinsa ca l-ar "altoi" putin. Orice sfat e binevenit.
Silvana si Paul
http://photos.yahoo.com/silvana_popovici
Pegasis spune:
Silvana, si Ana mea a inceput cu "proasto", "ti-am spus!", "habar n-ai", etc si tot de la gradinita le-a invatat. Eu i-am spus de citeva ori ca la noi in casa nu se vorbeste asa si ca nu e bine sa spuna oamenilor cuvinte al caror inteles nu-l stapineste. Evident ca n-a ascultat...
Asa ca intr-o zi cind am auzit-o iar cu "proasto" am dat-o afara din casa... . Sa nu-ti inchipui cine stie ce..., ca a stat in fata usii de la intrare tot timpul. Era pe la 7 seara. I-am spus ca daca nu se poate stapini trebuie sa doarma afara, ca la noi in casa nu se poate cu asemenea cuvinte... I-au trebuit cam 3 minute sa bata in usa si sa spuna ca nu mai foloseste cuvintele interzise. A mai calcat strimb citeodata , da' in general se abtine.
Carmen
(Enriyeu Castaldo)
danielac spune:
quote:
Originally posted by Pegasis
Silvana, si Ana mea a inceput cu "proasto", "ti-am spus!", "habar n-ai", etc si tot de la gradinita le-a invatat. Eu i-am spus de citeva ori ca la noi in casa nu se vorbeste asa si ca nu e bine sa spuna oamenilor cuvinte al caror inteles nu-l stapineste. Evident ca n-a ascultat...
Asa ca intr-o zi cind am auzit-o iar cu "proasto" am dat-o afara din casa... . Sa nu-ti inchipui cine stie ce..., ca a stat in fata usii de la intrare tot timpul. Era pe la 7 seara. I-am spus ca daca nu se poate stapini trebuie sa doarma afara, ca la noi in casa nu se poate cu asemenea cuvinte... I-au trebuit cam 3 minute sa bata in usa si sa spuna ca nu mai foloseste cuvintele interzise. A mai calcat strimb citeodata , da' in general se abtine.
Carmen
(Enriyeu Castaldo)
Carmen nu a fost cam dura masura ta?
Fetita mea este Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
mitub spune:
Fetelor, va rog adaugati-o si pe MIRUNA, nascuta pe 16 ianuarie 2001
Sper sa am timp zilele urmatoare sa va si povestesc cate ceva despre ea, pana una alta va puteti uita in album la niste poze cu ea si tati de acum un an.... si pe-alea sper sa le innoiesc cat de curand.
Pupici si multumiri,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 27 saptamani + (DPN 1 august)
Pegasis spune:
Boga, imediat ce "apare" Oana_B sa editeze mesajul de inceput o sa fie si Miruna pe listuta.
Carmen
(Enriyeu Castaldo)
Oana_B spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=48480" target="_blank">copilasii din 2001 (4)
Am pus si pe Miruna si Virgile
Oana_B