Copilasi de 2001(3)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna fetelor,
ce ma bucur ca ati mai scris cate ceva...credeam ca o sa inchida subiectul
noi suntem relativ bine, alex tuseste putin, cred ca a baut un suc cam rece...adica la temperatura din magazin...nu de la frigider dar totusi era rece...sper sa-i treaca repede.
in rest luni am avut o tentativa sa-l inscriu la gradinitza pentru in toamna si nu era d-na directoare acolo...o sa mai incerc saptamana asta sa vedem....este o gradinitza aproape de casa mea fiindca vreau sa-mi fie cat mai uspr sa-l duc acolo si nici sa-l trezesc cu 2 ore inainte de plecare.
va pup si sa auzim numai de bine

monica

http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

Mergi la inceput

hei fetelor, ati abandonat subiectul?pe unde sunteti? ce va fac copilasii?
noi suntem bine, tot asa rasfatzati ca altfel nu se poate, am reusit si ne-am inscris la gradinitza si alex saracutzul abia asteapta sa mearga...numai ca nu intelege de ce nu merge de-acum daca tot ne-am inscris hi hi
va pup si pser ca sunteti binesi voi si copilasii

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Fetelor, imi cer scuze daca unele dintre voi au mai citit postul meu de la "Psihologia copilului", dar pt ca avem copii de aceeasi virsta as vrea foarte mult sa aflu parerea voastra in legatura cu problema Anei... Uite ce scriam mai demult:

"Fetita mea Ana (3 ani si 4 luni) are probleme privind renuntarea la pampers. De la inceput a fost foarte receptiva la obiectul numit olita, a inteles repede la ce foloseste si in jurul virstei de 2 ani am renuntat complet la folosirea pampersului in timpul zilei. Binenteles ca au mai existat "accidente", insa niciodata n-am facut caz.

Problema insa a aparut in timpul somnului. Ana nu doarme nici acum decit cu scutec. De ex., in cazul somnului de prinz (cca. 2 ore), dupa aprox. o ora face pe ea. Daca nu-i pun scutec faptul ca e uda nu o deranjeaza citusi de putin, nu se trezeste si doarme inca o ora sau mai mult fara probleme. De somnul de noapte nici nu mai vorbesc...

Am discutat problema cu pediatra ei care mi-a sugerat s-o "pindesc" si s-o trezesc dupa o ora, s-o pun pe olita si s-o culc la loc. Ti-ai gasit! Daca o trezesc din somn incepe un urlet de n-o mai pot potoli cu nimic, nu face nimic la olita si s-a dus si somnul ei pe apa simbetei... Ba mai mult, mi-am dat seama ca se trezeste si face in secunda unu dupa ce s-a trezit, dar sub nici o forma nu vrea sa-mi spuna inainte.

Noaptea, e alta poveste... E adevarat ca poate aici gresesc si eu. La inceput am incercat s-o scol pe la 2 noaptea (degeaba, ca nu facea nimic desi scutecul era gol), dar se trezea si tinea treaza toata casa vreo 2 ore pina adormea la loc. Am renuntat. Am impresia ca-i stric tot somnul si bunurile obiceiuri capatate atit de greu (dormit toata noaptea, fara plinsete, fara plimbari prin casa, fara fel de fel de cerinte in miez de noapte). Am hotarit de comun acord cu sotul ca n-o sa se marite cu pampers si s-o lasam in pace ca nu e pregatita.

DAR... Undeva in subconstientul ei s-a format o conexiune gresita care-i spune ca ori de cite ori se culca trebuie sa faca si pisu. Mi-e foarte greu sa cred ca un copil care n-are nici o problema in timpul zilei (citeodata trec si 4-5 ore pina sa ceara la olita) nu se poate abtine 2 ore (in timpul somnului). Undeva gresim si nu stim unde...

Am limitat lichidele inaintea orelor de culcare, am incercat sa-i explic ca e fetita mare si ca e rusine, am incercat s-o mituiesc (cu lucruri care-i plac foarte mult, de ex. ciocolata). Nimic...

Si inca ceva. Atunci cind NU face pe ea in timpul somnului de prinz e foarte mindra! Pur si simplu ii straluceste fata de bucurie! Si binenteles ca si eu o laud... Din pacate, nu se intimpla prea des."

Intre timp Ana mea nici macar nu se mai oboseste sa nu faca in pampers, mai mult... mi-a spus intr-o zi ca "mami, dar eu VREAU sa fac in pampers" .

La sugestia lui Karmen (psihologul nostru de pe dc) nu i-am mai spus nimic in ultima vreme, pur si simplu m-am facut ca nu vad... Dar incepe sa m-apuce disperarea...

Dati-va si voi cu parerea... cum sa procedez?

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Hei, hei, hei, ce liniste pe aici!

Noi ne-am intors dintr-o vacanta de 2 saptamani in Romania. Am fost cu copiii la Circ,muzeul Antipa, Tandarica (spectacol minunat cu "Mica Sirena"!), Gradina Zoologica (aici am fost foarte surprinsi de curatenie, animale multe si frumoase, totul bine organizat. Ma asteptam sa gasesc o paragina trista si mirositoare dar nu a fost deloc asa!).

Am mai fost in plimbari la Sinaia, Poiana Brasov si Postavarul! A fost totul foarte frumos si copiii s-au simtit minunat. Cred ca cel mai mult le-a placut la teatru, sa le fi vazut mutrisoarele in timpul spectacolului, nici nu respirau de asa emotii. Daca vreti sa mergeti la Tandarica, va recomand din tot sufletul "Mica Sirena".

Pegasis, am citit cu interes postarea ta despre pampers, dar alt sfat decat cel dat de Karmen nu cred ca am. Trebuie rabdare, s-ar putea sa renunte brusc intr-o zi si gata. Succes!

Altfel, noi suntem bine, Victor vorbeste ca o moara stricata si asta ne bucura pentru ca am avut ceva probleme cu intarzierea in limbaj. Acum e mult mai bine desi tot are o gramada de cuvinte pe care le pronunta gresit.

Cum sunt copiii vostrii la capitolul asta? Pronunta totul corect? Si pe "r", si grupuri de 2 consoane alaturate, gen "sticla"?

Pupici, o zi buna si mai scrieti pe aici!

Nora,AndreiMihai-20.04.1999&VictorAlexandru-12.07.2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pegasis spune:

Tocmai ce vroiam si eu sa bat un pic tobele , sa se trezeasca fetele...

Nora, pt ca ai avut rabdare sa citesti "romanul". Stii cum e... problema mea e a' mai importanta...

Ma bucur c-ati petrecut bine in Ro. Se misca si pe-aici lucrurile in bine, da' cam incet daca ma-ntrebi pe mine...

Celelalte fete unde sinteti? Hai la o sporovaiala mica.

Carmen

"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nora spune:

Dragii mei, Victor si-a gasit iubita!!!

Azi dimineata m-a sunat mama lui Florianne (o gandacica de fetita din grupa lui Victor) sa il invite pe Victor la ei acasa sa se joace cu domnisoara lor!!!

Si mi-a povestit cum Florianne vorbeste numai despre Victor, ca s-a rugat de ei sa-l cheme sa se joace impreuna si, prin urmare, mamica nu mai putea de curiozitate sa cunoasca printisorul. Ca pana acum domnisoara s-a jucat numai cu fetite si, brusc, a inceput sa vorbeasca numai despre Victoras al meu.

Ce spuneti voi de asta? Maine merg la ei cu ginerica si o sa va povestesc cum a fost. L-am intrebat pe Victor cine-i fata si mi-a spus ca e prietena lui.

Pupici!

Nora,AndreiMihai-20.04.1999&VictorAlexandru-12.07.2001

Mergi la inceput

buna fetelor, si noi suntem bine, ne-am inscris la gradinita...nici nu mai stiu daca ams cris si aici sau nu si de-asta mai zic din nou...alex vorbeste muuult, muult de tot..ma zapaceste de cap si vrea in fiecare secunda toata atentia mea...ii mai trece cand mergem in parc si vorbeste f mult acolo dar cum in ultimele zile a fost urat afara...m-a innebunit de cap hi hi
pegasis...eu zic sa o lasi in pace sa nu-i mai zici absolut nimik...singura o sa vrea sa scape de pampers...cu alex ce-i drept a mers mai repejor...nu mai vroaia pampers dar nici in olitza nu facea...el vroaia sa face pe jospe parchet hi hi...nororc ca i-a trecut repede ca altfel putrezea lemnul
nora...se pare ca ti-ai gasit nora...sa inteleg ca mergeti la petit?...mey ce haiosi sunt copilasii astia...si alex isi gasise o iubita chiar in ziua inscrierii la gradinitza si venea cu ea la mine sa mi-o prezinte hi hi
va pup si mai scrieti ca in ultimul timp a fost asa linsite pe-aici

monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana75 spune:

Hristos a inviat

Mai postasem un mesaj saptamana trecuta, dar din pacate a disparut.
Ce mai faceti? Cum ati petrecut de Pasti? Ce au primit copii de iepuras?

Noi suntem bine, Paul a avut liber vineri, luni si marti. Pastele l-am petrecut in familie, iar luni am iesit la iarba verde.
De iepuras a primit un leagan pe care il agatam in curte si un Piticot. Cel mai mult si-a dorit un leagam (asa credem eu) dar cand a vazut Piticotul s-a bucurat enorm, iar de leagan nici nu s-a atins pana ieri cand eu i-am propus sa-l hutul.

Silvana si Paul
http://photos.yahoo.com/silvana_popovici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Salutare, ce mai faceti?
Diana mea e bine, e frumoasa din ce in ce mai frumoasa si mai nou e indragostita de filmul cu Veron ica, e topita dupa acest film.
De Paste a fost pe la stabunici si i-a placut teribil ca e la tara si s-a jucat in voie. cel mai mult ii plac capritele si iepurasii, ii hraneste pana ii indoapa.

Fetita mea este Diana-Maria, nascuta pe 24.10.2001 http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Hristos a inviat, fetelor !

V-am cautat o vreme si abia acum v_am gasit.
Permiteti sa-l inscriu pe al meu pui cu ochi negri : Virgile, nascut pe 24 iunie 2001 ?

Mik.

Mergi la inceput