Stress-ul si sarcina in primele 2 luni
Raspunsuri - Pagina 2
ligia13 spune:
Stiti, eu cred ca uneori medicii cand nu au o explicatie , incep sa spuna ca e de vina stresul.
E clar ca nu e bun, dar ce sa faci? Sa te inchizi intr-un glob de sticla nu poti! Pana la urma asta e, viatza merge inainte.
Si la mine, inainte cand ma chinuiam sa fac bebe auzeam aceeasi placa. Analizele sunt ok, nu ovulati de la stres. O fi fost sau nu asha, Dumnezeu stie.
Felicitari lulu!
narcisa spune:
Eu la Vivien in primele 2 luni si..., nestiind ca sint insarcinata, am fost intr-un stres de nedescris: plecasem cu Patrick singura in RO si desi ne mai doream un bb din cauza ciclului fals peste sarcina, nu mi-am dat seama ca totusi se implinise dorinta noastra. Singura pe avion cu Patrick 10 luni, carat in brate, bagaje, pe urma in Constanta zilnic cu Patrick in brate carat si buggy in cealalta mina doua etaje, urcam si coboram de 2-3 ori pe zi, umblat toata ziua, cumparaturi si singura, ca mama statea la casa separat; dupa 2 luni si jum de sarcina am realizat cind au inceput greturile si atunci m-am menajat evident. BB a avut la nastere 4,350 si 57 cm, sarcina a fost fara probleme. Mi-a fost un pic teama la cite facusem si carasem la inceput, stess psihic si fizic ca sa zic asa, dar banuiesc ca e si individual, nu stiu ce sa zic, daca intr-adevar e sarcina eu zic sa nu-ti faci probleme.
toate cele bune
narcisa x 
Patrick 29.06.2002 Vivien 27.01.2004
szivarvany spune:
Eu am fost foarte stresata din urmatoarele motive: sarcina era sub un semn mare de
, serviciul e servici, adica 7 zile din 7
, am renovat apartamentul de la tencuit la mobila - dar eram deja in luna a 7-a
, am eu o fire si un temperament groaznic, adica in 2 secunde ma schimb de la ras la plans de nervi
, inafara de sot nu a fost cine sa ma ajute si el lucreaza mult ... si bebica a avut 3700 g si 57 cm si este foarte cuminteee spre mirarea colegilor si familiei care au asistat la crizele mele de suparari si nervi si ingrijorare (nu mai pun ca in fiecare seara boceam ca daca bebica are probleme). Dar am avut noroc !
P.S. Eram deja in saptamana 35 cand am cazut in baie direct pe burta ca o ... dar a fost totul ok si inca in saptamana 37 caram lebenita de 8 kg ca muream de foameee ![]()
Leoaicele Daria &
Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099
corneliaa spune:
Si eu am avut parte de stress en-gros!!!! Ba chiar mai mult, de sperieturi mari care se lasau cu tahicardie! faceam teren, si sareau cainii la noi pe strada sa ne muste. Muream de frica.
sarcina pana acum a fost ok.
(38 sapt.)
Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
BESTUTZA spune:
Vai ce bine ca am citit!
De cateva zile sunt obsedata si am plans ca .... Am fost asa stresata in primele doua luni si prin luna cinci si sapte -am avut accident de circulatie si atatea emotii adunate, mi-a aprut ideea obesdanta ca bb o sa fie afectat si daca o sa fie autist???
Si vreo doua zile asa am plans...Ma rog sper ca pana nasc sa imi treaca ...
Adriana M. spune:
Eu am patit exact ca si Kita - din cauza stresului si agitatiei din primele luni (ca eu stiam ca stresul nu e bun, dar nu constientizam importanta lui, credeam ca pot sa ma comport ca si inainte de a fi insarcinata), colul mi s-a scurtat foarte tare si de la un moment dat am fost nevoita sa raman in repaus total! In pat, si neaparat la orizontala!
Daca as fi insarcinata din nou, eu as incerca sa iau lucrurile mai usor. E mai bine sa fii precauta.
Adriana M. spune:
Am uitat sa spun ca, dupa toate problemele, pana la urma bebelusul meu a fost bine. S-a nascut in saptamana 40, si a avut 3,900 kg.
Cristina_C spune:
In primele 2 luni de sarcina (nestiind ca-s gravida), motive de stres n-am avut, in schimb am facut mult efort fizic - mergeam aproape zilnic cu
cam 4 km. Ce-i drept, ma simteam cam obosita, dar o puneam pe seama asteniei de primavara (eram in martie-aprilie). Am avut o sarcina fara complicatii si o nastere tot asa. Oricum, e bine pentru bb sa fii cat mai relaxata cat e in burtica, deci, atentie de acum inainte!
Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C