Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (54)
Raspunsuri - Pagina 13
anda141 spune:
Buna seara!!!
Am vazut si eu pozele, sunt super baietii...Roxana are dreptate , atatia baieti fara o fata!!
Adriana, tu ai facut tortul ala frumos??
Eu am facut o gramada de treburi in seara asta, mai precis mancare. Nu f. multa, dar oricum.
Otilia, multa sanatate lui Robert!!!
Mav, nu stiu ce sa-ti zic de webshots.Eu am un singur album, dar mi-au incaput o gramada de poze.Incearca sa-ti faci un alt cont si sa o iei de la capat, poate nu ia selectat tu cum trebuie acolo.Nu stiu ce sa zic.
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004
Sarbatori fericite alaturi de cei iubiti !!!
buli spune:
am vazut poziliiiii
sint grozavi copiii ... ce mai gradinita ati facut
io-s frinta ca dupa ce s-a culcat Matei, adica pe la 10, m-a apucat de facut praji si cremsnit. sint gata, dar eu
punem indata un film si ma refac
am uitat ceva: se cumpara ceva la nasi cu ocazia taierii motului????
va rog muuuult sa-mi ziceti ca numai miine nu-i poimiine
va dorim o noapte linistita
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
La multi ani cu sanatate!!
buli spune:
sa va povestesc si eu cum a fost cu nasterea lui Matei.
am avut o sarcina foarte usoara. am facut tot ce mi-a trecut prin cap, m-am plimbat unde am vrut si cit am vrut. in luna a noua alergam pe holuri pe la serviciu fara nici o problema.
pe 23 decembrie am fost la ultimul consult. totul in regula. am stabilit cu doctorul sa-l sun daca se intimpla ceva, daca nu sa vin la spital pe 6 ianuarie (dpn era 14 ian). mi-a spus ca pe 1 va fi cam dupa petrecere, iar pe 3 e ziua lui.
pentru ca totul era ok am hotarit impreuna ca voi incerca sa nasc natural si ca se va interveni cu operatie numai daca va fi cazul.
eu voioasa foc m-am apucat de umblat cu orele prin magazine, de facut vizite si plimbari luuuungi.
pe 31 decembrie am facut tort si m-am apucat si de o praji pe care insa a terminat-o Ovi ca eu taaare mai oboseam.
seara am avut ceva musafiri care insa au plecat pe la 11.
apoi m-am urcat in capul lui Ovi ca eu vreau pe esplanada sa vad focuri de artificii. el nu si nu, ca daca nasti. eu nu si nu ca vreau focuri de artificii. in fine, iesim afara si incep a bubui petardele in jurul nostru ... Ovi sa ne intoarcem, eu o tineam mortis cu artificiile.
si la un moment dat ma apuca o durere in burta ... au-au-au.
Ovi: ti-am zis eu ca nasti. hai acasa. eu: nu, hai ca intr-un minut ajungem la artificii. Ovi: femeie esti culmea, hai acasa sau la spital. eu abia ma miscam, ma durea destul de tare, dar voiam la artificii.
sigur ca n-am mai ajuns la artificii, am desfacut o sticla de sampanie pt. copii acolo unde eram, adica pe strada, la umbra unui copacel - deh, venise ora 12
ne-am pupat si ne-am urat de toate de Anul Nou si hai acasa. in mod normal trebuia sa facem cam 5 min. a durat 30 de min. Ovi voia sa mearga sa aduca masina sau sa cheme un taxi. eu nu si nu, ca merg pe jos.
in fine ajungem, ma intind in pat, imi trece burta si zic: aaaa ... cred ca era de la pepsi.
Ovi senin si el ... da, dom'le asa-i. ia sa nu mai bei pepsi.
ne uitam la un film, mai una-alta, se face 4 dim si ne culcam.
la 5 ma trezesc cu aceleasi dureri de burta, dar parca mai dese crampele.
ma duc la calculator. nu aveam intenet, dar aveam aduse site-uri intregi despre femei insarcinate, nastere, copii.
citesc si vad ca ce am eu cam seamana a contractii. iau 3 ceasuri si incep sa cronometrez. oups ... cam la 5 min. mai stau vreo 30 de min si se indesesc.
ma duc la Ovi: Buli, cred ca nasc. el: cum adica? eu: pai cred ca au inceput contarctiile. el: da' parca ai zis ca-i de la pepsi. eu: nuuuu ... sigur nu e de la pepsi.
ne uitam la ceas. 6. dupa Revelion. complet aiurea de sunat doctorul, dar n-avem ce face. raspunde sotia, vb. si cu domnul cica sa mergem la spital, el se odhneste vreo 3 ceasuri si vine.
ajungem la spital, ma controleaza doc de garda si zice ok, mergeti si va intindeti.
ma duc eu, mai stau, mai vb. cu Ovi, mai ridem, mai facem poante si eu mai tip usurel din cind in cind.
la un moment dat se ingroasa gluma si incepe sa ma doara rau de tot. imi face o injectie, nimic. control, dilatatia tot vreo 3.
se face ora 9-10, dilatatia a ajuns la 6. suna doctorul sa vada care-i treaba si sa transmita ca vine si el indata.
ei si a inceput circul ... contractii dese si puternice ... eu zbieram cit ma tinea gura, doctorita de garda in prima faza m-a certat ca de ce tip asa tare. apoi imi pune niste chestii pe burta, masoara nu stiu ce, clatina din cap si ii spune ceva doctorului la ureche.
doctorul imi spune ca nasterea s-a declansat si daca tot ne-am propus s-o facem natural, apoi natural sa fie. eu il intreb daca se supara daca tip si el zice ca e ok.
il aud ca prin vis insa ca suna dupa anestezist sa vina de acasa.
doctorita de garda iar pune chestiile alea pe burta, iar masoara, iar clatina din cap, iar sopteste cu doc.
eu incep sa ma simt din ce in ce mai epuizata, toata lumea imi spune sa nu imping inca. nu imping, dar racnesc cit pot.
ei mai fac de citeva ori chestiile cu masuratorile, intre timp s-au adunat mai multi si soptesc intre ei.
eu mai am un pic si simt ca lesin. pur si simplu nu mai am putere deloc. doctorul vine si mai arunca o privire si imi spune: facem operatie.
eu zic la asistenta sa-l anunte pe Ovi (il trimisesera in triaj ca voia sa vina mereu la mine) si in 30 de secunde sint pe masa de operatie, iar intr-un minut sint adormita.
iar intr-o ora sint treaza cu gasca de prieteni linga mine, Matei deja fusese filmat de nasica lui. mi-l aduce si mie o asistenta si mi-l arata. puiul tinea un ochi inchis. l-am rugat frumos sa-i deschida pe amindoi si asa a facut. dragu' lu' mama ...
a doua zi la pansat vad ca taietura e verticala, pina la buric. imi zice doctorul ca "devenise o usoara urgenta" si ca a trebuit s-o faca asa pentru binele amindorura.
de cite ori mi-aduc aminte ii sint recunoscatoare ca a venit de acasa dupa revelion si ca a avut flerul sa cheme anestezistul.
cam asta a fost. cel mai bun si mai frumos inceput de an.
ma scuzati daca v-am plictisit, dar simteam nevoia sa va spun povestea noastra.
Anca si Matei (1 ianuarie 2004)
gasca MAO
La multi ani cu sanatate!!
Diana_b spune:
Layla, pt. nazdravanul tau! Sa fie sanatos si voios si fericit si plin de bani!
Adriana, mi-au dat lacrimile cind am recitit rememberul! Acum 1 an ma rostogoleam prin casa si ma pregateam pt. marele eveniment si acum se rostogoleste Mircea prin casa si eu dupa el.
Andruska, imi pare tare rau pt. mama ta. Ii doresc multa sanatate si tie multa putere sa treci peste necazuri.
La multi ani! Sa aveti mult noroc si fericire in anul care vine si sa va bucurati alaturi de cei dragi in fiecare clipa.
Pupici.
Diana si Mircea (2.01.2004)
Album Mircea
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank">Pagina bebelusilor de ianuarie-februarie 2004
mav spune:
Neatza! Vreau sa va urez si eu:
LA MULTI, MULTI, MULTI ANI FERICITI ALATURI DE CEI DRAGI, CU SANATATE (CA-I MAI BUNA DECAT TOATE), IMPLINIRI PE TOATE PLANURILE SI NU IN ULTIMUL RAND, SA AVETI PARTE NUMAI DE BUCURII DIN PARTEA PUIUTZILOR VOSTRI!!!!
MATEI
Anca, mi-au dat lacrimile! Sa-ti traiasca maricelul!!!
Fiecare poveste a unei nasteri are o incarcatura emotionala extraordinara! Poate pentru ca am trecut si noi prin asta sau poate ca... pur si simplu...
VA MULTUMESC CA EXISTATI SI CA NE-ATI PRIMIT PRINTRE VOI!!!
mav si Sebi
mav spune:
Anca, noi, ca nasi, am primit la motz un robot de bucatarie Moulinex.
Nu stiu inca sa-ti zic ce le vom lua noi nasilor lui Sebi pt taierea motzului... Da' noi mai avem ceva timp de gandire
mav
mav spune:
Pt cine n-a citit povestea noastra la "Mamici de Constanta", iata cum a decurs ultima mea zi de sarcina si nasterea lui Sebi:
Cristina, vrei pareri despre Rusa sau despre nastere?
Rusa este extraordinar, cel putin cu mine s-a purtat f. frumos (lasand la o parte faptul ca este si f. scump, motiv pt care eu nu m-am dus la ultima consultatie care trebuia sa fie luni, pe 02feb, desi DPN=3feb si am nascut noaptea, pe 04feb, la 2AM). A venit omu' intr-un suflet, desi l-a sunat sotzul meu pe la ora 1AM, in 10 minute a si fost la spital !
Daca as fi fost in ziua aceea de luni la el, m-ar fi "programat" pt inducerea nasterii, a doua zi, pe 03feb si nu l-as mai fi deranjat in toiul noptii, dar, sincer, eu ma bucur ca s-a intamplat asa, pt ca am nascut f. repede si am inteles ca daca induci nasterea este posibil sa dureze mai mult travaliul.
La mine a fost asa: dimineata mi-a cazut dopuletul gelatinos. L-am sunat pe Rusa: "Te doare ceva? Nu? Atunci ia un No-spa, stai cuminte in pat si ne vedem maine la cabinet!" A luat fata pastiluta, a stat "cuminte" cateva minutzele, apoi a inceput sa dea "cateva" telefoane (pe la mama, sora, soacra, prietene, etc): "O sa nasc! Azi o sa nasc!!! Pregatiti-va!!!!!" (de parca ele ar fi trebuit sa fie pregatite).
Trec niste ore, cu multe emotii, dar nici o contractie, timp in care, printre altele, sotzul asudat si cu mainile tremurande imi facuse "freza" de rigoare (intelegeti voi) si ce-si zice fata?! "Hait, sa vezi ca nu nasc azi, a avut dreptate Rusa! Asa ca, hai sa degustam cat mai multe bucate , ca trebuie sa hranim bebele cat mai bine, ca cine stie cat o mai sta el la mami in burtica!"
In fine, vine si dupa-amiaza si... tot nimic! "Pai, hai sa mergem la Billa, la cumparaturi, ca parca mi s-a facut pofta de una, de alta!!"...... La Billa, pe la orele 17-18, mai mergeam putin, mai stateam pe cos (din 10 in 10 minute): "Cred ca am avut o contractie?!" Si sotzul:"Iubi, esti sigura?? Hai acasa!" "Ei, na! Pai, cand incepe travaliul, trebuie sa te doara nu gluma!!! Nici n-o sa nasc azi, stai linistit, ca Rusa ma asteapta maine la cabinet, stie el ce stie!" Si...ne-am vazut linistiti de cumparaturi!
Am ajuns acasa, telefoanele (avem 3) sunau intr-una: "Mai, sa chemati salvarea, sa nu cumva sa plecati cu masina voastra la spital, sa nu nasca in masina!!!".... Si noi: "Nici o grija, nu naste fata azi, ca dr o asteapta maine la cabinet!".....Mai trec niste ore fara contractii, timp in care fata manaaaaaanca de parca asta ar fi fost ultima placere a unui condamnat la sentinta capitala.... si timp in care telefonul suna de zor, iar fata facea glume pe seama "panicatzilor"...
....Si iata, se face ora 22! "Ah, asta a fost sigur o contractie!" Peste juma' de ora: "Ohoho, si asta tot contractie a fost!"....Peste inca 20 de minute (razand): "Mai tati, am mai avut o contractie!"... Si tati zice bine-voitor: "N-ai zis tu ca nu nasti azi? Tu spune cand te doare, ca ma uit eu la ceas, asa, de control!" Si... surpriza: deja 10 contractii la intervale de 3 minute!!!!!!! (Timp in care deja simteam cum mi se dilata oasele bazinului!!!) ..."Hai, iubi, la spital, ca se ingroasa gluma! Si sa-l sunam pe dl dr!"-zice el. Iar eu: "Stai, te rog, sa vad cum se termina filmul!!! Oricum travaliul la prima nastere dureaza multe ore si mai bine stau in patul meu acasa!" (Si parca nu mie mi se intamplau contractiile acelea si parca nu ar fi fost deja momentul sa nasc si parca NU EU trebuia sa nasc!!!)
In sfarsit, plecam. Nu tu ambulanta, nu tu sunat dr, ca: "Daca este un travaliu fals, cum sa pun oamenii pe drumuri degeaba la miezul noptii?!"....La 23,30 ajungem la Urgenta: "Buna seara, am si eu niste contractii, cred?!, da' nu sunt sigura ca nu-i un fals travaliu si va rog sa-mi spuneti daca pot sa ma intorc acasa, sa ma culc in patul meu, ca dl dr ma asteapta abia maine, la cabinet!" Dr de garda rade : "Pai, dupa fatza dumitale, sigur nu e fals!!!!!!! Deja eram desfigurata de durere, dar tot nu credeam ca o sa nasc atunci! Aveam deja dilatatie 3-4cm! Cat a durat pana am ajuns la etajul 6? Acolo, asistenta mi-a si taiat membranele (aveam deja dilatatie 6-7cm!!!) si mi-a instalat oxigenul si o perfuzie.
Ei, ce a urmat in cele 2 ore, pana l-au scos pe Sebitzu din sala de nasteri, a fost chiar delirant de dureros (cu ganduri de genul: "ce mi-o fi trebuit mie copil?! trebuie sa-l scot odata ca nu mai suport!!! daca stiam ca e ASA, n-as mai fi vrut! de ce n-am cerut cezariana, sa nu stiu ce mi se-ntampla si sa nu aflu durerile astea ale FACERII? etc"). Bine ca totul s-a terminat repede! Cand l-am vazut pe dl dr, parca l-am prins pe D-zeu de picior! Ce sa zic? Pt anestezie era oricum fff tarziu, dar si dr si asistentele s-au purtat frumos cu mine (atunci, ca mai tarziu am avut niste show-uri cu asistentele, desi le-am DAT la toate).
Pt ca totusi m-au taiat, pot sa spun ca mai nasol a fost cusutul de "dupa", decat nasterea in sine! (Si oare sa va povestesc despre niste hemoroizi mari cat niste prune?! Cred ca nu vreti sa stiti... Eu nu va doresc sa aflati vreodata!
A fost super-naspa dupa nastere si pt ca la externare mi-au lasat "din greseala" o ata si dupa inca o saptamana m-am intors in spital, cu tot cu BB, pt ca facusem febra 39,6'C!!!...Si da-i cu antibiotice intravenos, desi alaptam copilu'... N-am inteles niciodata cum a fost posibil, insa sunt fericita ca inca il mai alaptez si la aproape 11 luni si se pare ca asta ii prieste de minune!
Hai ca m-am lungit cam mult! Mai vorbim noi!
mav si Sebi
adlemi spune:
Buna dimineata!Despre vizita de ieri:a fost minunata!Arturicii au fost la inaltime,si al propriu si la figurat!Ne-au incantat iarasi cu cunostiintele lor despre ochi,picioare si altele...
Rares s-a facut un mare si un frumos!si daca l-ati vedea ce frumos merge...Ne-a impresionat!
Adriana s-a facut o frumoasa si e o gazda extraordinara!Ne-a facut un tort de nota 11!!!Am mancat o ditamai felia de-mi venea sa pocnesc!E .Ce zicea Ioana ca-s eu super bucatareasa dar ce e Adriana!!!
Si au o casa de ramai paf!!!Foarte frumoasa!
Ne-am simtit tare bine si promitem sa mai venim.O sa incerc sa pun si pozele de ieri ca sa vedeti(inca o data!) de ce ne laudam!
Astept cu nerabdare sa ne intalnim toata gaska in februarie sa vedeti atunci lauda pe noi!!!!!!
Pana una alta,va multumesc tuturor ca existati si ca ne-ati primit si pe noi in marea familie!!!
Gata,am pus pozele de ieri!Priviti si va minunati:
http://community.webshots.com/user/adlemi105
si o zi minunata!Urarile de bine...mai pe seara!
Adlemi si Andrei(24.02.2004)
http://community.webshots.com/user/adlemi105
anda141 spune:
Buna dimineata!!
Intru si eu repede ca nu stiu daca voi mai avea timp azi!!!
Mav, foarte frumoasa povestea ta!!! Cand voi avea timp o sa o scriu si eu, poate de ziua lui Albert!!
Am vazut inca o data pozele si ma minunez cat de frumosi sunt copiii nostrii!!!!!
Albert a facut show azi noapte, s-a culcat baiatul la 9,30.Pe la ora 12,30 aproape 1 ne ducem si noi la culcare.Nu stiu cum a facut de s-a trezit, si nu a mai vrut sa adoarma cu nici un chip pana la ora 2,30. S-a jucat, a vorbit, ca ziua!! Asta este!!
Fetelor, va pup, spor la treaba,care mai aveti, distractie placuta diseara,,si La multi ani!!!!!
Dar, lasa ca imi fac eu timp sa mai intru odata sa va urez mai multe!!!!
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004
Sarbatori fericite alaturi de cei iubiti !!!
ad_risnov spune:
Buna ziua dragelor!
Clara Maria!!!
Dragos!!!
Malina Ioana!!!
Am intrat pe forum in mare graba pt. ca intr-o ora noi plecam la Braila.
Maine insa ne intoarcem. Rares va petrece cu parintii mei. Le-am lasat instructiuni cata sampanie sa-i dea .
Va dorim din tot sufletul sa aveti parte de un an bun, cu multa, multa sanatate, bucurii, dragoste, liniste sufleteasca si cei dragi alaturi de voi!!! La multi ani si sa ne vedem si auzi cu bine la anul!
Va pupam si sa aveti petrecere frumoasa diseara!!!
Adriana si Rares
(13.febr.2004)
Sarbatori fericite!!!