Citomegalovirus

Citomegalovirus | Autor: Medeea76

Link direct la acest mesaj

Fetele, am cautat in arhiva si nu am gasit. Va rog mult sa ma lamuriti. Ieri am luat rezultatul analizelor facute cu doua zile inainte de curetaj (deci dupa oprirea sarcinii in evolutie).
Cu toxo nu sunt probleme, nu am avut pana in momentul ala (si cred ca nici in momentul de fatza), insa a iesit pozitiva analiza Anticorpi Citomegalovirus IgG - Chemiluminiscenta 2.
Ce inseamana asta? Am avut virusul in trecut, aveam virusul in momentul in care mi s-a facut analiza sau ce? Poate fi cauza pentru pierderea sarcinii? Va rog mult, raspundeti-mi.

Medeea

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

S-a mai discutat asta de o multime de ori. Conteaza si IgM care dacasunt pozitivi arata infectie acuta sau reactivare. Sarcina asta fiind oricum pierduta, nu mai exista pericol pentru sarcinile viitoare, pericol e doar la primoinfectie sau reactivari.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Diana, poate s-a mai vorbit despre asta, dar daca as fi gasit nu mai intrebam. Pentru mine intrebarea asta abia acum a aparut. Spune-mi, te rog, din cate inteleg, am avut virusul si acum nu il mai am? IgM este negativ.
Virusul se poate reactiva oricand? Ce inseamna asta?
Daca te-am suparat ca am deschis acest subiect, da-mi te rog un link despre asta. Daca nu te-am suparat, da-mi oricum.
Fetele, poate puteti sa ma ajutati cu un banal rapuns, va rog.

Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Daca IgM e negativ, este in regula. Eu dupa o sarcina orprita in evolutie aveam IgM incert, ceea ce ar fi putut insemna o infectie recenta. La aprox. 2 luni am repetat analizele si se negativizase si IgM-ul. Chiar si asa, medicul meu mi-a zis ca nu ar crede ca asta a fost cauza opririi in evolutie.

Pupici!
Cornelia (20 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)

Mergi la inceput

Cornelia, intreb si eu, la cat timp dupa sarcina oprita in evolutie ai ramas din nou insarcinata?
Inteleg ca intre cei doi copii a fost sarcina pierduta?

Medeea

Mergi la inceput

In ianuarie am pierdut sarcina si in august am ramas din nou insarcinata. Dupa ce am avut rezultatul negativ la CMV, am primit si "unda verde".

Pupici si bafta!

Mergi la inceput

Poate ca exagerez, dar mai intreb si eu ceva. Daca IgM e negativ, exista riscul sa mai fie vreodata pozitiv? Cred ca sunt putin

Medeea

Mergi la inceput

Medeea, eu nu ma prea pricep, dar din ce am citit la vremea respectiva, am inteles ca virusul se poate reactiva. Acum nu stiu, daca in cazul asta IgM-ul e pozitiv. Cele mai mari riscuri in sarcina sunt la prima infectie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natydea spune:

Medeea76 si eu am fost in aceeasi situatie ca tine. In noiembrie am pierdut o sarcina la 6 saptamani. Dupa care mi-am facut analizele si mi-a iesit IgG pozitiv si IgM negativ.
Dr. mi-a spus ca nu am de ce sa imi mai fac probleme de acum in colo. Cat despre momentul cand am avut infectia nu poate spune cand s-a intamplat, cert e ca acum am anticorpi(IgM negativ). Daca s-a intamplat cand am fost insarcinata asta ar putea fi cauza pierderii bebeului.
Mai multe nu stiu sa-ti spun, doar ca eu vreau si incerc sa fiu optimista si sa sa cred ca totul va fi bine data viitoare.
Pupici, Dea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Medeea, nu m-am suparat, fii serioasa, altfel nu-ti raspundeam.
Mi-e lene sa caut linkuri, deasta nu ti-am dat, dar eu am postat la vreo 3 discutii asemanatoare in ultima luna.
IgG pozitiv inseamna ca ai virusul si nu mai scapi de el. Sta in stare dormanda si reapare in sange doar in reactivari in momente in care scade drastic capacitatea organismului de a se apara (SIDA, leucemii, limfoame, citostatice, transplant. In aceste cazuri creste titrul IgG si se poate pozitiva IgM.
Riscul pentru fat este doar cand virusul circula in sange adica in infectia activa, primara (primoinfectie) si in reactivari, dar aceste reactivari sunt conditionate cu situatiile pe care le-am mentionat deci riscul pentru sarcinile urmatoare este minim pana la nul.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Link-uri:

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31043
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=28634

In engleza poti citi mai jos:
www.projinf.org/fs/cmv.html

Karina + Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Mergi la inceput