Bebelusi de Noiembrie-Decembrie 2004 (2)
Raspunsuri - Pagina 7
miria_cristina spune:
De ce nu iei Herbolax? Este din plante si nu are contraindicatii. Eu, cand am fost constipata, am fost mai mult decat multumita luand Diom fibra. Adica luam ca sa nu ma mai constip, o vreme. Este pe baza de tarate, niste comprimate usor de inghitit.
Cristina si Damiana (5 nov 2004)
bits spune:
DAMA banuiesc ca si francezii au in magazinele pt copii solutii sau pastilute care se dizolva in apa pt sterilizat,asta ca sa nu te mai chinui cu fierbera lor.
octy,KEN si tetsu http://photos.yahoo.com/octyb
bits spune:
stiti ce am observat:daca-l pun in patutul lui KEN mi se trezeste la 2-3 ore,dar daca doarme cu noi 4-5 chiar6 ore nici nu simt ca am copil
bits spune:
pe 29 noiembrie a nascut MADACHAN un baietel de 3150g,51 cm scor apgar 10 si se numeste EDWARD-FLORIN.
MADA SA VA TRAIASCA BAIETELUL SI SA VA ADUCA NUMAI BUCURII!
bits spune:
noua ne-au aparut cojite pe crestet.ce sa fac ca ma dispera,parca are copkilul matreata
bits spune:
LAURA sa va traiasca bebelusa,e o dulceata
miria_cristina spune:
Bits - eu i-am dat cu Nidoflor. Dar nu stiu un medicament echivalent cu el sa-ti spun.
Cu baietelul tau esti scoasa daca doarme atata, dar ce-o sa te faci cand va creste si nu-l vei mai dezvata sa doarma cu voi?
miria_cristina spune:
Noapte buna, mamici si copii!
Sa aveti un somnic cat mai lung si mai linistit!
try spune:
Fetelor, v-am spus eu ca de 2 sapt. ma tot vait ca Alex e cam rau cu somnul is cu papica. Azi l-am cantarit la mediucl de fam (nu era cantar electronic, ci de-ala cu greutati) si Alex a luat 50g, da 50 de grame, in ultimele 2 sapt. Cum e posibil atat timp cat el are scaunele ok. Face de minimum 5 ori kk si de minimum 8 ori pipi.
Care sa fie cauza? E posibil sa nu asimileze? Sau asimileaza si consuma prea mult din motive de stres (si bebelusii au stresurile lor). Ma gandesc ca faptul ca nu-si face somnul cum trebuie poate fi o cauza pt. care pierde in greutate in conditiile in care as admite ca asimileaza. Sau lapticul meu e neconsistent? Cnad am vazut cat a luat am venit val vartej acasa si m-am muls iasari sa vad cat scot. Dupa 2,5 ore de cand nu mai alaptasem am scos 70ml de lapte. Multiplicat la 24h am ajuns la concluzia ca as putea scoate cam 600ml/24h, ceea ce a m inteles ca e ok pt. un bebelus de 6 sapt. Oare Alex nu reuseste sa scoata acesti 600ml de la mine sau ii bea, dar nu-i asimileaza? Copilul nu pare bolnav sau cu probleme. Adica are o stare generala buna. Plange, dar plange numai ca nu-l tin in brate, plange de rasfat.
Ce pot sa spun e ca noaptea se scoala din ora-n ora. Ca sa-l repun pe somn ii dau tzitzi cam 5 pana la 15 minute a apoi adoarme si-l pun la loc in patut. Azi noapte parca era ceasornic: 2:05.... 3:05...4:05 dupa care n-am mai putut sa-l culc in patut si l-am luat in pat cu noi.
Iar ziua doarme si se scoala din 30 in 30 de minute si trebuie sa repet procedeul cu tzitzi ca sa-l readorm. In stilul asta doarme de pe la 11 la 4-5 pm.
Insa ieri am patit patania cea mare. Dupa ce nu mi-a dormit toata ziua de la 11 la 8 seara decat 2h (neobisnuit ottusi pt. el), cand l-am pus la somnic dupa baie nu mai puteam sa-l pun in patut. Adormea in brate si se trezea la 2 minute dupa ce-l puneam in patut. M-au lasat nervii (caci asta era buba mea cea mai mare, faptul ca nu doarme continuu mult timp si imi fragmenteaza si mie somnul, plus cam a chinui cateodata sa-l readorm) si am cedat nervos si i-am spus sotului ca eu il las sa planga (nu era prima data cand imi propusesem sa-i aplic metoda sa vedem ce rezultate obtinem, insa nu o pusesem in aplicare pana atunci). Si ca-l lasa sa planga 30 de minute si daca tot nu adoarme si nu se potoleste ma duc la el. A fost si sotul pana la urma de acord (desi el e cam impotriva acestor metode inumane). L-am lasat o jumate de ora si el a plans continuu. A facut o sngura pauza de 2-3 sewcunde dupa care a reluat mai in forta. Am dat drumul la tv mai tare si am inchis usa la dormitor ca sa nu cedam usor in fata plansului lui. Plangea cand mai tare, cand mai domol, dar nu s-a oprit. Dupa trei sferturi de ora de plans continuu, a cedat sotul meu nervos si a inceput el sa planga de mila lui bebe. Asta m-a dat total peste cap. Cand m-am dus la el, mi s-a rupt sufletul in doua cand l-am auzit cum plangea. S-a linistit repede si a adormit, dar s-a trezit din ora-n ora, cum ii era obiceiul.
Nu va spun cum m-am simtit, ca ultimul om, ca cea mai denaturata si mai insensibila mama, mi-am facut 10.000 de procese de contiinta ca am putut sa las un copilas atat de mic sa planga atat de mult timp. E groaznic. Ma intreb daca voi mai fi capabila sa aplic metoda cand o fi mai mare daca o fi nevoie. Statul meu? Daca nu stati bine cu nervii si sunteti foarte miloase, nu aplicati metode de genul asta.
Maine ma duc la pediatru si sper sa reusesc sa vorbesc cu el sa vedem despre ce e vorba cu greutatea asta si ce-mi recomanda. Oricum l-am rugat pe sot ca-n drum spre casa sa ia formula ca sa-i pot da diseara la culcare lui bebe un biberon. Cu ocazia asta vad si cum reactioneaza el, daca reuseste sa doarma 3-4 ore cum va laudati voi mamicile care dati formula la bebei sau o s-o tina tot pe-a lui cu trezitu' din ora-n ora. Daca doarme bine cred ca voi adopta metoda biberonului de formula seara inainte de culcare.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
try spune:
Onitza, inca mai sunt constipata, insa nu la fel de tare ca in trecut. Mananc fructe mai multe si fac combinatii mai tampitė: lapte si apoi fructe etc. ca sa dezamorsez "bomba". Dar inca ma mai chinui un pic cand fac kk. Eu aici tarate nu aveam de udne sa iau ca sa folsoesc metoda fetelor.
Ca mi-am adus aminte. Am citit in mama si copilu' sau nu mai stiu prin ce carte ca in perioada asta (1-2 luni), majot=ritatea bebelusilor cam dorm toata noaptea. Tind sa doarma fara sa mai aiba nevoie de papica. In schimb Alex al meu parca mai rau face cu somnul: din ora-n ora. Macar la inceput sugea si mult noaptea, acum nu o mai face.
Daca nu merge treba cu formula ca sa-i imbunatatesc somnul noaptea, o sa incerc si cu metoda domitului cu noi in pat toata noaptea, desi e foarte stresant pt. mine, nu ma pot odihni bine cu el in pat, dorm mereu cu grija si ma trezesc la fiecare miscare a lui. Domr mai linistita cand el doarme in patutul lui, chiar daca ma trezesc din ora-n ora. Stiu bits ca tu-mi recomandai la un moment dat sa-l iau in pat, dar n-am mai apucat sa-ti spun de ce nu prefer metoda.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi