Bebelusi de Noiembrie-Decembrie 2004 (2)
Raspunsuri - Pagina 14
mate spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
[
ps: m-am enervat rau de tot! sa nu va mai aud cu completarea! try, ai auzit!!! daca te prind ca ii bagi formula nu mai vorbesc cu tine in veac!
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)
Mey,cand bebe ia in 2 saptamani 50 de grame bunul meu simt imi spune ca ar trebui facut ceva,ca bebe nu se satura,ca nu suge cum trebuie sau ca laptele mamei nu este destul de gras, de consistent.
Eu am lapte din belsug dar bebe tot nu se satura,plangea toata noaptea cand ii dadeam numai san,decand i-am introdus si formula ia in greutate in medie 400 de grame pe saptamana,doctorita si moasa sint extaziate de cat de bine ii merge.Si stiu ca o sa spuneti ca poate este prea mult dar un bebe poate slabi la o adica 2 kg o data daca face o diaree si se deshidrateaza,asa ca prefer sa fie mai grasut decat ca o mata.
Desigur ca persoanele care le stiu pe toate de aici o sa sara cu gura(go ahead),de asta nici nu prea imi dau cu parerea,prefer sa citesc,dar citind ieri ce a scris Try despre baietelul ei mi-a sarit in ochi faptul ca a luat asa de putin in greutate si m-am gandit sa-i spun cum am procedat eu.
Desigur ca fiecare face cum doreste,ma enerveaza insa cind citesc"fa asa ca numai asa este bine,stiu eu,lasa-i dracu' pe doctorii aia si pe moase ca nu stiu ce vorbesc..."...in fine,boala romanului care le stie pe toate.
Numai bine
Oana
miria_cristina spune:
Adevarul este ca jucariile si in general lucrurile pentru copii sunt foarte spumpe, dar nici noi nu ne-am abtinut si am cumparat un carusel super haios cu care m-am jucat intai eu. Are o gramada de melodii si il programezi sa cante cat vrei. Dar am dat 1 mil. pe el.
Acum, as vrea sa va intreb ceva. Dar sa nu va ganditi ca sunt dilie pentru ca pot sa recunosc si singura.
Mie imi este frica atunci cand sotul meu ii face poze, pentru ca foloseste blitul si de multe ori o ia de foarte aproape. Ce credeti poate sa-i afecteze retina? Ca bebeii au inca ochii neformati.
Intreb si eu..
Cristina si Damiana (5 nov 2004)
for2nity spune:
Buna intrebare.Aceeasi teama o am si eu.
eu si printesa mea http://photos.yahoo.com/for2nity
Sabina spune:
Dragele mele, un copil trebuia sa ia in prima luna minimum 500 de grame calculate de la scaderea fiziologica.Adica bb de 3 kile care scade la 2800 trebuie sa aiba la o luna minimum 3200.
Acuma.Bb mai mari pot sa ia mult mai putin, de exemplu nepotul meu s-a nascut cu 4200, a scazut 200 si a luat 100 de grame in prima luna!! Si i s-a dat si lapte praf, ca mama lui a avut o mastita infioratoare, deci nu are legatura cu alimentatia.Astia mari pot sa nu creasca atat de repde!
Sa va spun si cum a fost la mine.Sofia a luat in a doua saptamana 270 de grame! iar in 3-a nu a luat deloc.Plangea incontinuu si eu credeam ca nu am lapte, desi imi curgeu sanii ingrozitor.De fapt eu aveam rani infioratoare si nu o puneam bine la san, cand intindea fata gurita ma trageam...eram psihopata pe bune.daca nu venea dr. Culcer la mine aproape in fiecare zi cred ca eram la balamuc acuma.A fost f.f.nasol.Nu dormea, se zbatea, ce mai a fost naspa rau de tot.Plus ca ea s-a nascut cu 2700 si eu credeam ca va recupera mult mai repede.Si nici in lungime n-a prea crescut in prima luna.S-a nascut cu vreo 45, 46 si la o luna avea 48 de cm.
Ei bine, dupa fatala spatamana 3 Sofia a inceput din nou sa creasca, astfel incat la o luna avea 3130 de grame, adica 630 de grame de la scaderea fiziologica( a scazut la 2500).Dr. mi-a zis ca nu trebuie completare, pt. a crescut minimum de 500 intr-o luna.
Si bine am facut, pt. ca pe masura ce m-am calmat Sofia a crescut 750 de grame in luna a doua, 900 de la 2 la 3 luni si un kilogram de la 3 la 4 luni!Arata grasana rau de tot, doar ca era la greutate si inaltime mai mica decat media.Insa asta se mentine si acum, e mai micuta decat cei de 2 ani, are 85 de cm si 12 kile, insa e in grafic, nu in afara lui.Dr. zice ca e genetic, sotu meu avea pe vremuri170, acum cred ca are 168...iar eu am 161 cm.Amandoi suntem micuti.
e f. desteapta, a fost bolnava de 3 ori in 2 ani( si doar odata cu febra mare) etc.
daca nu ma credeti uitati-va la poze!
asa ca sfatul meu este sa va ganditi de 3 ori inainte de a da completare, pt. ca trebuie calculata greutatera lunar, global, bbeii au periode de stagnare si perioade de salturi.de aceea am sfatuit-o pe Try sa nu clacheze...din ce citisem pe la ea pana cu nu erau probleme,parca zicea ca crescuse bb al ei.
Si inca ceva f. important, proba suptului e total irelevanta! Eu o puneam pe Sofia pe cantar dupa supt si imi arata mai putin ca inainte!!!!cu cateva zeci de grame....
Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
try spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Try, cat are exact bb-ul tau? cat a luat in prima luna?
Stai linistita, ca nu cresc mereu la fel, ci in salturi.Incearca sa maresti intervalele intre supturi si sa il scoti cat mai mult afara.Nu da inca nici o completare, cata vreme face pipi inseamna ca are de unde.
mai e ceva, e cantarit pe acelasi cantar? E f. important.
iar daca scoti 70 de ml la muls inseamna ca ai f. mult lapte, mie imi dadeau sanii pe-afara dar de muls nu puteam mai mult de 60 de ml.
Asta e cu bbeii astia niciodata nu te lasa-n pace!
Deci nu da inca o completare pana nu-mi zici si mie cat aluat in total de la nastere, te rog io....
Sabina si Sofia Galagia
www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=834" target="_blank">Poze cu noi
Cele mai frumoase fete
Sabina, in prima luna a luat in total 1,2 kg. Apoi in urmatoarele 2 sapt. 50g. Asta mi-a explicat si ginecologul azi ca daca iau prea mult intr-o periaoda e posibil ca in urmatoarea perioada sa ia mai putin sau chiar sa stagneze. El a vazut bebelusi care nu au luat deloc in greutate o perioada. Mi-a zis ca procedura e de felul urmator: la o astfel de problema te mai lasa 1-2 sapt. sa urmaresti copilul in aceleasi conditii si daca problema persista atunci se vede ce-i de facut. I-am dat aseara formula, mai mult din curiozitate sa vad daca doarme 3-4h asa cum se lauda fetele care dau formual la bebei. Ashhh, de unde! Alex al meu dupa aproape 80ml de formula (si bause si la san) s-a trezit tot dupa o ora.
Si am continuat sa-i dau si azi restul de formula (in ottal 235ml) ca asa era cutia. Aici se gaseste lapte deja preparat, tu doar deschizi cutia (e ca dozele de coca-cola) si pui laptele in sticluta.
Dar nu o sa-i mai dau, m-am convins ca Alex nu doarme mai mult (asa i-o fi felul, ce pot sa-i fac?) nici cu formula si m-am convins si ca am laptic. Azi dupa ce-am fost si la ginecolog si la dentist am venit acasa si m-am muls din nou: 100ml in 20 de minute dupa 4 ore de nesupt (in timpul asta i-am dat restu lde formula ca eram in asteptare la dentist) si nemuls. Deci laptic este, caci Alex nu plange de foame, el plange de rasfat, cand il las jos din brate.
O sa incerc sa ma mulg in continuare ca sa mai stimulez si lactatia un pic ca am vazut ca daca e mai mult, ar bea. Si ma gandesc sa strang si o cant. mai mare peste zi ca sa i-o dau seara inainte de culcare sa fie mancat bine (probabil ca el dupa baita nu mai are putere sa suga prea mult si se culca mai pe jumatate mancat) si sa vedem daca isi schimba ceva in programul de somn.
Noaptea feletor n-am cum sa nu-i dau din ora-n ora, adica atunci cand se scoala, caci altfel imi plange si adio si somnul meu (ala care mai e) si somnul sotului si nu-mi permit caci el nu poate sa se duca chior de somn la servici. Ideea e sa-si modifice el programul singurel.
La sfert de ora nu-i mai dau nici eu de mult sa manance, cand e treaz chair mancam la 1,5 ore, ceva de genul asta. Dar cand doarme se scoala des si singura modalitate de-al adormi e cu tzitzi. Daca nu il adorm asa, el se trezeste si n-am facut nimic.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
try spune:
Multumesc tuturor pt. sfaturi. Mi-au prins tare bine. Nu va faceti probleme, puteti sa le spuneti si cu titlu de TREBUIE sa faci asa si asa, nu asa si asa. Eu ma bucur sa aflu cat mai multe puncte de vedere, doar asa pot sa fiu sigura ca decizia pe care o iau e cea mai buna.
Formula nu o sa-i mai dau (desi Doamne, cat e de usor si comod), dar trebuie sa fac ceva sa-mi stimulez si un pic mai mutl lactatia. Si bat catre metoda uneia din voi cu mulsul si datul la biberon cumulat mai mult odata. Asa as vrea sa fac pentru ca Alex e clar ca nu suge cum trebuie la o masa (adica la o punere la san). E simplu sa aman alaptarea cat timp este treaz, dar cand e timpul de somn, nu-mi permit sa fac franjuri si amarata de noapte care o mai am si sa-l lasa sa planga? Sau ce sa fac? In miez de noapte? Pai scol tot blocul. Deci voi continua cu alaptatul din ora-n ora daca asta e ritmul lui. Pana la urma ott trebuie sa se dea el pe brazda.
El nu pare nici un copil bolnav, nu plange nici de foame, nici de colici (doar cand facem kk ne chinuim ca orice bebe), deci starea lui eu o consider buna, insa m-a dat peste cap faptul ca a luat doar 50g. Nu sunt 2-300 de grame, ci 50, ceea ce e foarte putin. Oricare dintre voi ar fi patit-o s-ar fi alarmat, va asigur. Dar acum m-am linistit si astept sa vedem cum evolueaza in urmatoarele 2 sapt. Da, nu l-am cantarit nici pe acelasi cantar, dar oricum erorile nu pot fi asa de mari...
Ma duc ca a stat chiar multisor singurel (o juam de ora) si acum a inceput sa maraie.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
ionela roxana spune:
Buna fetelor; in primul rand gandacico te
Galusca mea se chinuie sa faca caca, caci se tot stramba, tatica nu vrea si este rosie c-a racul; ea doarme taaaaaare mult si este fffff. cuminte; daca adoarme pe la 12 noaptea nu se mai trezeste pana dimineata la 5 sau 6 am; daca adoarme mai devremede 12pm. se poate trezi pe la 3-4am., o schimb si ii dau tatica(iubirea ei, caci biberonul il bea numai daca este rau de tot infometata, altfel il); ea singurica si-a format programul asta; noi nu avem colici, nici nu stim ce inseamna, iar eu mananc orice-mi intra in mana, nu tin cont de nimic(piperat, acru, sarat, uneori mai beau si putin alcool), si vad ca nu are nimic copila, ba inca cand eu consum alcool(sa nu va ganditi ca beau kg. intregi de alcool, beau si eu acolo o jum. de pahar cu sotu), parca doarme maaaai mult(cred ca se saracuta); si la prima capila a noastra, eu am consumat orice, si dormea dusa dupa ce sugea tatica, si am alaptat pana la 6 luni(ziua alaptam iar noaptea complectare, de-mi dormea dusa pana dimineata); de data asta la cea dea doua galusca ii bag complectare nuuuumai cand sunt ffff. ocupata, maxim o data pe zi; cand ii dau lapte praf se constipa, ca si acum, caci se chinuie sa faca caca; mucisorii noi ii scoatem in fiecare seara dupa baita cu betisoarele, iar ziua in permanenta in camera mentin temperatura putin umeda(mai ales la baie sa fie aerul putin umed, cu aburii de la baie); noi facem baie in fiecare seara la cap, baie generala; o spal cu o batistuta te tifon, cu care o frec destu de bine, peste tot, iar galusca mea nu are nici o bubita pe fata sau in cap;
eu nu prea dau sfaturi in general, dar incercati sa-i frecati un pic mai mult la baita; pe fata eu ii dau uneori numai cu crema nivea, iar in timpul zilei o sterg cu o bucata de tifon uscat, mai bine spus ii sterg grasimea care i se acumuleaza, mai ales la ochisori(asa fac bebeii); masaj ii fac dupa fiecare baie cu ulei de bebei, ii place taaare mult, dupa care bea tatica infometata(numai dintr-un san, caci cand vreau sa o pun la celalalt adoarme dusa); la tatica bea c-am 10-15min, adoarme c-am 30 min. dupa care se trezeste si iar vrea; nu toti copii sunt la fel; mai revin mai tarziu cai trbui sa halesc
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura
ionela roxana spune:
fetelor uitatine pe noi mai recente la adresa asta: http://photos.yahoo.com/ionelarxn
roxana
http://photos.yahoo.com/arisalaura
irinaA spune:
Am fost azi la doctor si in luna a doua Ioana a luat doar 650g deci mult mai putin ca in prima luna.Cu toate asta doctorul a zis ca este normal.Cica nu trebe sa ne facem probleme ca copii nu cresc in mod constant cu aceasi greutate.
Cu Ioana 8 saptamani
Oana_B spune:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38813" target="_blank">Capitolul 3
Sarbatori Fericite!!!
Oana_B