Parinte vitreg....problema sau raspuns?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Aura, eu cred ca trebuie sa existe respect reciproc intre parteneri fara conditionalul DACA. Parerea mea este sa nu mai incerci sa demonstrezi nimanui nimic, tu trebuie sa iti urmezi drumul in viata asa cum simti tu cu inima ta Mi-a placut cum ai reactionat in situatiile date Totusi nu inteleg cum unii oameni nu isi dau seama ce se intampla in familia lor

Aysha, sa stii ca mai sunt si alte filme roze, nu numai cele indiene Lasand gluma la o parte, ai dreptate, viata nu este roz, sunt o gramada de probleme, uneori ajungem in pragul disperarii, dar de cele mai multe ori tot noi avem dreptul de a decide incotro trebuie sa mergem. Mai trebuie sa gasim si puterea necesara...
Mutarea subiectului poate fi facuta numai de catre moderatori, autorul poate modifica titlul si postarile proprii.

Roxy, ai pus punctul pe I: "copilul este o binecuvantare si nu un handicap" Sa stii totusi ca, pentru foarte multa lume (atat femei cat si barbati - mai ales !) copilul este o problema De aici rezulta un numar mult mai mic de potentiali parteneri pentru familia respectiva si acceptarea unor compromisuri.

Parerea mea este ca, daca iti dai seama ca partenerul nu iti accepta copiii cu dragoste atunci nu merita sa continui relatia respectiva.
Chiar daca gresesti si descoperi ulterior ca relatia cu partenerul nu este bazata pe prietenie, incredere si dragoste sau mai rau, ca nu iubeste copiii si se poarta urat cu ei, greseala se poate corecta: ADIO ! Eu unul asa as face.
Sper din toata inima ca fiecare sa isi gaseasca fericirea intr-o familie tandra si iubitoare si sa le fie bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubita spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Parintele vitreg dupa parerea mea nu trebuie sa fie nici problema, nici raspuns...
Noul partener in viata sau noua partenera trebuie sa fie un nou membru al familiei pentru a se integra total, trebuie sa accepte copiii ca facind parte din fiinta pe care o iubeste si o vrea alaturi,ca un tot care nu se poate divide...
Vorbesc despre situatia mea personala acum. Sint singura cu doua fetite care sint viata mea. Sint fericita cum nu am mai fost niciodata, sint independenta si multumita. In casa am armonie si liniste, fetele sint sanatoase, frumoase, destepte (multumesc lui Dumnezeu pentru ele in fiecare clipa!!!), avem fun impreuna ca trei prietene, sint optimista si plina de viata... Inca nu am un partener nou si nici nu ma grabesc, merg pe principiul ca ce e al meu e pus de-o parte. Sint ok si singura, chiar am ajuns sa imi placa noua mea viata. Daca ar fi sa intilnesc pe cineva, acel cineva va trebui sa ne accepte pe toate trei ca un intreg, total si fara retineri de nici un fel. Daca nu e in stare sa imi vada fetele ca pe o binecuvintare, atunci inseamna ca nu este bun pentru mine, pentru noi!...
Pentru fetele mele nu am mai acceptat abuzul de nici un fel, am preferat sa fiu singura cu ele si sa le cresc sanatos. Si daca tot am ales sa le fiu exemplu bun in viata, nu am sa accept abuz de nici un fel de la nimeni si am sa le feresc de nesiguranta, abuz si certuri ca sa poate avea o copilarie linistita asa cum merita orice copil!

Sanatate si liniste in casa la toata lumea!

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

I like you, ALLYSSA!
Si sa stii ca ce-i al tau e pus deoparte, nu face compromisuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Asa e, Alyssa, un parinte vitreg ar trebui sa fie o completare a familiei, si nu o problema sau un raspuns. Copilul primeaza, e clar, dar si celalalt parinte natural al lui poate da in directia asta o mana de ajutor. La ce ma refer? Incepi - ca mama sau tata natural, sa pregatesti copilul, sa incerci sa-l apropii de viitorul parinte vitreg, ii explici ce si cum, il faci sa inteleaga ca nu pierde nimic prin sosirea lui in familie. La fel procedezi si cu viitorul tatic-sau mamica, il (o) pregatesti, ii lashi pe ei sa petreaca ceva timp impreuna (clipe frumoase, excursii, drumetii, jocuri placute) si in general merge, asta daca nu exista dintr-o parte sau alta rea-vointa.
Parere personala... din experienta personala.

Paul are nevoie de noi:
http://www.ana-design.ch/paul/paul.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxy Trixy spune:

Eu una ma ingrozesc cand aud cazuri (chiar cunostinte ale mele) in care mama, refacandu-si viata, a lasat copilul in grija bunicilor, pentru ca acesta il incomoda pe noul partener de viata...

Hellooooooooo!!!
Cum se poate asa ceva?!?

Eu o iubesc atat de mult pe bucatica asta a mea de fetita incat nu as lasa pe nimeni sa o dea la o parte in viata mea, indiferent ce, prefer sa zac singura!

http://community.webshots.com/user/roxytrixy
Roxana & Bianca micuta

Mergi la inceput