Bebelusi de iulie-august 2004 (23)
Raspunsuri - Pagina 13
mitzura spune:
Adema, eu ti-am raspuns legat de sucul de morcovi, ca si eu stiu ca ingalbeneste pielea. Apropos de lingurita ideea e ca e bine sa ii dai ca sa se invete cu ea. Acum, adevaru e ca e greu sa-i dai atata lichid cu lingurita, asa ca poti sa i-l dai cu biberonul. Dar cand introduci si pulpa (la mar de ex) atunci insista pe lingurita (mai bine asa decat biberon cu tetina cu gaura larga).
mitzura cu bebe Tudor Codrin
amironeanu spune:
Adema, eu ii dau cu biberonul sucul. Am biberon de 30 de ml si ii place foarte mult, il bea pina la ultima picatura. Ii dau 30 ml de suc, 1/2 morcov, 1/2 mar si inca nu a apucat sa se ingalbeneasca.
Lia, trebuie sa te duci la Trezoreria de la Directia Generala a Finantelor Publice. (Cel putin asa este aici in Iasi).
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
http://community.webshots.com/user/a_mironeanu
cristalina spune:
Adema, eu sucul si supa le pun in biberon, piureurile le fac sa curga si i le dau cu lingurita. Dar pana am ajuns la ceva mai solid i-am dat pana la 30-50ml de suc cu lingurita, sa se invete...
De asta cu ingalbenitul de la morcovi nu am citit in nici o carte...
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
polux spune:
quote:
Originally posted by mitzura
Cate ore pot sa patrez la frigider laptele meu? Daca l-am muls azi dimineata la 7, pana la ce ora pot sa consider ca e bun si sa i-l dau?
Mitzura, mie doctorul mi-a spus ca pot sa-l pastrez la temperatura camerei 2-3 ore(ziceau ei pana la 5 daca nu e foarte cald), la frigider pana la 3-4 zile, si la congelator cateva luni. Eu ma mulg de cand s-a nascut gaza, si acum mancam tot, dar cand era mica uneori imi ramanea si de pe o zi pe alta. Asa ca nu-ti face probleme.
Liliana si Adeluta
mama_sonyei spune:
Adema eu i-am dat initial cu lingurita, pana m-am plictisit... problema era ca nu a acceptat biberonul mult timp... Acum ajunge sa pape 80-100 ml suc cu biberonul si scap si eu mai repede... Eu ii fac sucul din 1 mar galben (Golden, ca Parmen Auriu de care mi-a recomandat dr nu am vazut) + 1 morcov carrote + 1 felie portocala (de o saptamana am introdus si portocala pentru Vitamina C) si iese cam 100-120ml suc (depinde de marimea marului). Suc bea de la 3 luni (asa mi-a prescris dr) si nu s-a facut "portocalie" pe nicaieri...
Lia trebuie sa te duci neaparat sa platesti cei 180 lei... acum pana nu ajungem la leul greu si vor avea o valoare mare... cu cei de la finante nu e bine sa te pui...
Sonya doarme in body, o salopetica cu picior subtire (pe post de sosetute) si o pereche de pantalonasi sau o salopeta de bumbac pe deasupra, dar fara caciulita ca nu sta potolita o clipa si i se invarte pe cap sau se strange de gat cu snuruletul... asa ca, desi uneori i se racesc urechiusele noaptea tot fara caciulita doarme. Si o acopar cu o plapumioara de lana... sacul de dormit este o tortura pentru ea... daca nu poate sa isi miste mainile si picioarele, sa le ridice sa se uite la ele urla ca din gura de sarpe...
Si in privinta diversificarii dr mi-a spus sa-i dau supa de radacinoase strecurata, dupa Craciun - cand se apropie de 5 luni, iar cereale mi-a zis ca nu e necesar acum, daca inca mananca bine la san.
Abia reusesc sa citesc ce scrieti de pe o zi pe alta... mi se face rusine ca nu raspund ca voi... se pare ca sunt mai lenesa sau sunt prea obosita...
Pupici la bebe-ii care si-au implinit lunile...
Mama Criss si Bebe Sonya-Alexandra (28 iulie 2004)
-------------------------------------------------
Fi fericit in fiecare clipa caci viata e scurta
polux spune:
Buna fetele. raportam si noi prima cazatura din fotoliu. Si culmea cu mami si tati langa noi. Noroc ca am cazut pe covoras care e moale si pufos si a mai atenuat cazatura, dar nu si sperietura si a fetei si a lui mami. Care mami , bineinteles plangea mai tare ca bebita, incat s-a oprit din plans sa o priveasca pe mami.
A si mai nou ne plac desenele animate. Stiti cum rade singura cand o pun inm fata calculatorului si ii pun desene animate. Ne place in special "Dumbo", povestea unui elefantel cu urechi mari. Dar nu ne place cand mami priveste stirile , caci nu au muzica si nici personaje simpatice. Ce Basescu, sau Nastase, mai frumos e Dumbo.
A si apropo am fost si noi la vot duminica, si am fost cel mai tanar votant. Ne-am facut si poze cand puneam votul in urma (dar bineinteles mai intai l-am gustat sa stim cum e).
Hai ca v-am plictisit. O zi buna.
Liliana si Adeluta
kim222 spune:
"Neata...
Aoleu Liliana deja ati inceput cazaturile? cam devreme , nu-i asa? Bine ca nu a patit nimic.
Nicole mie schema mi se pare depasita, se vede ca este una mai veche....sare,zahar nu se folosesc. Mierea? In nici un caz pina la un an. Grisul se pare ca da anemii....Banana se pare ca este alergogena. Si cine mai foloseste laptele de vaca? Poti sa-l folosesti pe cel de la magazin numai dupa virsta de un an....asa ca nu situ in ce masura este o schema buna.......tu vrei s-o folosesti?
Eli , Luca doarme intr-un body cu mineca scurta deasupra o pijama (ca un sac cu mineci) si invelit cu o paturica medie de grosime, si pe cap o caciulita de bbc ca o bonetica(din Ro ca aici nu au asa ceva). In camera copilului ar trebui sa fie in jur de 18-19 grade.
Am ajuns cu morcovelul la 60 ml. cu pulpa cu tot.Desi este greu de administrat cu lingurita , Luca l-a consumat numai asa. Asa ca Adema eu te-as sfatui sa incerci cu lingurita., tot tie iti v-a fi mai usor...
Morcovul nu ingalbeneste pielea.....
Tot ne trezim noaptea, la 3 si la 6-7...asa ca am niste cearcane....
Noi am facut bradyl des iin stiu ca in Ro se face pe 24....dar pe aici astia l-au facut deja de vreo 2 saptamini...a iesit superb zic eu, o sa pun ceva poze dupa Craciun. L-am facut in argintiu si auriu. Luca este fascinat de el, desi nu pricepe ce este nu-si poate lua ochii de la el....
Pupici.
http://share.shutterfly.com/osi.jsp?i=EeANWjFuxbuWzrw
http://share.shutterfly.com/osi.jsp?i=EeANWjFuxbuWzvg
vrabiuta spune:
fetelor, in legatura cu viroza digestiva - doctorita era foarte relaxata, ne-a spus ca simptomele or sa mai apara, la interval de multiplu de 7 (adica la o saptamana, doua, trei) si ca de fiecare data sa ii dau praf de roscove, mucilagiu de orez, etc...
dar eu vreau sa tratez cauza, nu efectul... daca pe buburuza mica o doare burtica numai jumatate din cat ma doare pe mine si tot mi se pare prea mare chin. de-asta am apelat la voi, ma gandeam ca poate stiti vreo solutie sa scapam de viroza, nu de efectele ei.
va pupam,
marcela si alexandra lia
album: http://community.webshots.com/user/vrabiuta9
povestea nasterii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37669
Adema spune:
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri !
Va doresc o seara calma si un somnic bun la noapte !
cristalina spune:
Adema, la fel si tie...:)
Marcela, nu stiu nici un remediu dar am vrut sa va urez sanatate!
Copilu' meu tuseste ca si cum s-ar ineca. Cand mananca si nu ii place mai ales, tuseste pana vomita...dar nu numai atunci...daca o tine tot asa cred ca ne ducem la doftor...
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica