Bebelusi de iulie-august 2004 (23)
Raspunsuri - Pagina 10
alexa22gandi81 spune:
Buna dimineta si de la noi!
Mai rarut scriem dar citim in fiecare zi ceia ce scrieti.
Ieri am avut ultimul vaccin ,asta pana pe la 14 luni parca,nu sunt asa de sigura.Nici baietelul meu nu mananca mult,de fapt nu stiu exact cat ca i-l alaptez inca si incerc sa-l intarc cam de doua saptamani si cand e o zi mai norocoasa bea 50 ml cu sticla;are 7,9 kg si 69cm si cred ca e destul de bine.
Mamicile ce a-ti intarcat ce metodete a-ti aplicat ,cum a-ti reusit ca Alex al meu incepe sa planga numai cand vede bibele;cum spuneam doar daca e bine dispus bea 50ml.
E destul de vioi,se intoarce de pe spate pe burta in secunda si de pe burta pe spate la fel,sta in fundulet daca il sprijin si ar vrea si sa mearga;mai nou a reusit sa ajunga dintr-o parte in cealalta a patului tarandu-se in patru labute.Cam atat de la noi,am pus saptamana trecuta parca niste poze daca vreti ne vedeti cum ne jucam cu ursul .
pupici dulci
alexandra si bebe Alexander
www.schloesslstube.com/bogendorf/de/default.htm
http://de.f2.pg.photos.yahoo.com/ph/alexastan1981/my_photos
Dorsilia spune:
Buna dimineata!
Azi puiutul meu s-a trezit la 10 drept pentru care marul o sa-l papam la pranz, aseara abia la 11.30 a adormit. Si Danut si-a diversificat repertoriul, acum face ca elefantelul si ca sunet si pe langa asta mai si improasca cu saliva, ca scuipa in sus, si tot pe el de cele mai multe ori se nimereste
Tati sta cu masca pe figura ca e racit cobza, tuseste destul de nasol. Bea ceaiuri cu lamai si papa si vitamina c cu propolis.
Mie mi-a sosit ieri o chestie de la finante cum ca as mai avea de platit fabuloasa suma de 180 de lei dupa recalcularea impozitului.....treaba e ca nu mi s-a mai intamplat asa ceva si nu stiu unde tre sa ma duc sa pierd vremea sa platesc 180 de lei tampiti. Pe plic nu e nici o adresa, e doar o stampila de la Tribunal, iar in interior pe hartoaga aia e doar fisa de recalculare a impozitului.
hai ca mai revin dupa ce mai dau o strangere prin casa ca am dormit si eu cu puiu chiar daca e bombardametn in casa, nu m-a lasat inima sa ma apuc de lucru cand puteam sa dorm la caldurica, foca lenesa ce sunt
mitzura spune:
Salutare!
Bebele meu a facut si ieri toata ziua greva-suptului-la-san. Asa ca cine nu putea sa doarma azi noapte din cauza unor tzatze beton? Euuuuu! Si cine se mulgea ca vaca trista azi dimineata la 6? Tot eu! Ca azi noapte a vrut sa suga, dar au fost atat de pline incat nu prea s-a cunoscut!
Si acum am aceeasi problema, stau ca sanii plini si bebe ma sfideaza. Nu vrea sa pape nicicum. Probabil ca suptul la yzatza nu mai e la moda in lumea bebelusilor. Cred ca il rog pe tati sa imi faca un serviciu...daca ma intelegeti
In rest toate bune si frumoase. Ba nu chiar, ca inca mai e constipat. Am auzit de un produs nou pentru constipatie Lactoza Milchzucker de la Humana, cred ca o sa-i dau si eu. Ca uite si acum se chinuie rau sa faca caca.
Ma duc sa va citesc din urma. Pupici.
mitzura cu bebe Tudor Codrin
rain spune:
pupice!
mi-a dat dna doctor Culcer o hartie despre diversificare si am scris-o acum in graba si pentru voi ...ca maraie moata, asa ca posibil sa fie si ceva greseli
pe mine m-a cam "derutat" pentru ca ea este de acord cu sarea, miere, banane etc.
DIVERSIFICAREA ALIMENTATIEI
Se incepe de la 6 luni (la cei foarte grasi de la 4-5 luni)
Masa a II-a din zi este prima care se inlocuieste (de la ora 10). Se incepe cu suc de morcov + suc de mar, separat sau impreuna:
- o lingurita in prima zi;
-2 lingurite in a doua zi
-4 lingurite in a treia zi (aprox. 20 ml), apoi 40 ml, 60 ml, …., 100 ml cand se adauga si pulpa de fruct (mar, banana);
-1/4 mar in prima zi
-1/2 mar in a doua zi
-3/4 mar in a treia zi
- 1 mar in a patra zi.
Se sta 1-2 zile pe loc pentru a vedea cum reactioneaza copilul, apoi se introduce banana mixata cate o lingurita, doua, pana la jumatate de banana (banana trebuie sa fie coapta si fara pete negre).
Piureul de fructe (suc si fructe) trebuie sa fie semifluid, sa curga.
In amestecul de mar si banana se pot introduce oricare alte sucuri sau fructe in cantitati progressive.
Trebuie adaugate proteine sub forma de branza de vaci cate 1-1 pana la 4-6 lingurite, sau pulbere de biscuit pana la aceeasi cantitate. Biscuitii trebuie rumeniti in cuptor (dextrinizati) si umflati cu ceai fierbinte, dupa care se amesteca in piureul de fructe.
Se adauga orice fruct autohton (fara coaja si samburi) progresiv, incepand cu doze mici si crescand doza progresiv: piersici, caise, cirese, visine, capsuni, pere, prune, struguri ….
Amestecurile se alterneaza, nu se da mai mult de doua zile aceeasi compozitie pentru ca sugarii se plictisesc si refuza.
Masa a III-a
1. Supa de legume
2. Piureul de legume
1. Supa de legume
Se ia o cana de ceai de 300 ml si se umple cu legume date pe razatoare sau taiate marunt astfel:
- 1/3 din cana morcov
-1/3 din cana cartof
-1/3 din cana dovlecel, telina, pastarnac, ceapa, ardei, frunzele verzi de telina pentru fierul pe care il contin, (important pentru copii anemici) salata, patrunjel, la copilul mai mare peste 7-8 luni puteti pune si o rosie mica, conopida, broccoli, fasole verde.
Toate acestea se fierb cu un litru de apa intre 30-45 min sau ½ ora la oala sub presiune cu o cantitate de apa de 300 ml.
Se ia la inceput numai zeama (100 ml) in care se adauga ½ lingurita de ulei masline/floarea soarelui, putina sare si 1-2 masuri sau lingurite cu varf de orez instant.
Se va administra inainte de masa a treia:
30 ml in prima zi
60 ml in a doua zi
90-100 ml in a treia zi
apoi se creste pana la 200 ml.
Copilul poate sa o ia cu placere sau sa o refuse. Daca o refuza se poate adauga lapte sau putin zahar sau miere, o lingurita la 100 ml, sau zeama de lamaie, fiecare copil are preferintele lui.
Dupa ce s-a obisnuit cu supa, se va administra piureul de legume.
3. Piureul de legume
Se mixeaza toate legumele fierte cu exceptia frunzelor verzi, cepei, rosiei.
Se adauga laptele praf sau lapte de vaca 2-3 lingurite, unt ½ de lingura, putina sare.
Se mixeaza pana devine semifluida, se administreaza progresiv crescand zilnic doza 20-40-60-100-150 gr.
In piureul de legume se adauga galbenusul de ou de gaina, fiert tare.
a) -1/4 in prima zi
-1/2 in a doua zi
-3/4 – 1 galbenus in a treia zi
Se vor da trei galbenusuri pe saptamana, albusul se va introduce in alimentatie dupa varsta de un an.
b) tot in piureul de legume se adauga carnea de pasare – piept de pui, se fierbe carnea separate in supa adultilor, se mixeaza bine si se amesteca in piure:
- o lingurita in prima zi
-2 ling in a doua zi
-3-4 ling pana la 6 ling pe zi
c) branza de vaci, in zilele cand nu primesc branza la fruct
d) ficat de pasare
-1/4, ½, ¾ pana la un ficat fiert sau fript la gratar si mixat in piure + unt
e) peste alb fiert sau fript la gratar 1-2-3-4-6 lingurite.
Dupa fiecare aliment nou introdus, se asteapta 2-3 zile pentru a vedea cum se adapteaza si tolereaza copilul si apoi se introduce un nou aliment.
Masa a IV-a – masa de la ora 18
Se inlocuieste dupa 7 luni cu:
-iaurt cu sau fara fructe
-mamaliguta pripita (subtire) cu unt, branza sau/si smantana
-papanasi cu branza de vaci, fierti.
Pana la 2 ani si jumatate si peste, copilul trebuie sa primeasca 2 mese cu lapte/zi.
Nicole & Andreea Alexandra(fomista)
Poze cu mamici, burtici, pitici, Andreea 1-4 luni
Andreea de la 4 luni
cristalina spune:
Buna dimineata si de la noi!
Rapid ca noi suntem in pauza la masa...ca asa e la noi...dureaza!...:)))
Catinca, la noi a durat criza asta cu refuzatul laptelui de la diversificare muuuult!
(avea mese la care nu manca mai mult de 50ml!...asta din 5 mese...nu se adunau prea multi ml pe zi...:))
Dar trece, trebuie sa ai rabdare multa!
AncaMaria, si noi facem parte din categoria greilor (7,7kg) si a zis pediatrul sa nu ii dau cereale, sa ii dau masa de fructe si masa de legume, ca inca nu are nevoie de cereale.
(oricum nu ii plac...am numai unele fara gust din care pun putin sa leg piureul de fructe de dimineata si piureul de morcov fiert de dupa amiaza)
Alexa22...la noi a functionat jucatul cu biberonul...Oricum ei baga totul in gura...
Asta cand era in crizele alea mari si urla cand vedea biberon...I l-am dat sa se joace cu el. De la Papadie am prins ideea...se pare ca si la ea a functionat.
Gata pauza...incerc sa va citesc si sa mai scriu..:))
O zi excelenta sa avem!
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
Dorsilia spune:
1. Nicole, in cartea Caprarilor se subliniaza de n-spe ori (desi nu stiu deloc daca chiar e adevarat) ca sugarii au nevoie de uniformitate in alimentatie nu de diversitate Oricum e super ca orientare reteta , mai ales ca am auzit de la voi ca dr Culcer se bucura de o buna reputatie printre pediatrii. Eu n-o cunosc dar inca n-am citit nimic rau de d-neaei, cum ca ar fi facut vro gafa.
2. De cand sugarul implineste 5 luni se trece de la Vigantol la Flor Vigantolette sau de cand???
papadie spune:
dorsilie zi fata facusi testu?
"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
Adema spune:
Buna ziua si de la noi!
E iar senin si soare, asa ca mi-am lasat copilu' afara in curte, dormind in carucior si imi permit cateva minutele de Forum.
A lasat strambaturile la morcov si chiar deschide gura cand ma vede apropiind lingurita de el. Maine o sa ii dau 20 ml de suculet. Spuneti-mi si mie, va rog, sucurile astea trebuie neaparat date cu lingurita? Nu e bine de dat la biberon? Ma gandesc ca 100 ml la lingurita nu e chiar asa usor....Pana le papa, se face de masa cealalta....
Si nu va las, mai am o intrebare: sucul de morcov dat zilnic nu va duce la ingalbenirea tegumentelor ???? Eu asa stiam!
Astept sa imi raspundeti si mie!!!!
mitzura spune:
Si mie mi se pare foarte ok schema asta de diversificare, cu exceptia mierii, a sarii si a zaharului. Parca e cea mai de bun simt dintre toate pe care le-am citit (si am citit cateva).
Multumim, Nicole.
Si mi se pare cam mult 100 de ml de suc de morcov zilnic, si eu stiam ca oate ingalbeni pielea.
Mama Sonyei si Sonya, bine ati venit!!!
Am facut si eu un test de sarcina saptamana trecuta ca eram stresata rau. Nu e cu ochisori, asa ca m-am linistit.
mitzura cu bebe Tudor Codrin
Doamna Bibi spune:
Avem poze noi!
Monica si bebe Bogdan
http://community.webshots.com/user/monicaotelea