Mamici de ianuarie - februarie (64)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Buna dimineata, mamici si bebelusi !
Eu sunt la regim de doua zile, dar nu sunt foarte convinsa ca nu e un regim prea strict, oricum glicemiile imi ies mici, micute si asta e bine. Ieri am facut toata ziua treaba prin casa, am fost cam suparata dupa faza cu diabetul dar dupa ce mi-au iesit glicemiile bine m-am linistit.

Oana, si eu am luat gama de produse Nivea pentru bebe (sampon, sapun, crema, ulei, pudra si servetele). Eu am mare incredere in firma asta, sper ca si cele de bebelus sa fie OK. Am prins si o oferta speciala, toate produsele erau intr-un rucsacel pentru mamici, imprimat cu Nivea Baby si care avea si o salteluta pentru infasat, cu un pret foarte bun. Apropo de glicemii eu am 85 a jeun, si ieri am avut la 2 ore dupa mese 64 si 89. Soacra mea care e diabetica mi-a spus ca sunt prea mici, sa mananc ca sunt insarcinata!

Amaya, prezentatia craniana inseamna ca bebe e cu capsorul in jos ceea ce e foarte bine! Al meu e in prezentatie pelviana, adica cu funduletul in jos si capul in sus si se simte foarte bine asa, nu da semne ca ar vrea sa se intoarca...

Adita, ce fel de pompa de san ti s-a parut mai buna ? Eu nu am luat dar am de gand ca sa vad exact ce mi-ar trebui si daca e necesara sa il trimit rapid pe sotul meu sa imi ia dar sa stiu exact ce.

Lali si licuriciul ei 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Lali, ce nu ti-a dat voie acea dr sa maninci?
Oricu, glicemiile sint ok si cred ca trebuie sa stai linistita. Eventual sa iti faci si tu urina sa vezi daca nu iti iese glucoza sau corpi cetonici (nu stiu daca ai facut).

Patricia

si o foarte jucausa!
saptamina 31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Amaya, nu-i bai ca e mai mare bebe, daca medicii zic ca e bine, inseamna ca e bine. Mi-as dori si eu sa fie si bb-la mea mai mare, mai dezvoltata, ca sa se nasca mai repede. Dac-ar fi dupa mine...as vrea ca bb sa aiba deja peste 3 kg si as naste si azi

Oana, cu intratul pe net noaptea am o problema...deocamdata. A aparut un virus urit care "se ocupa" cu sunatul in diverse insule exotice de la postul telefonic de unde se face dial-up pentru acces la internet. (eu formez la providerul meu de internet ca sa ma conectez si la 5 minute dupa conectare, daca verific numarul, constat ca s-a transformat in ceva de genul 003890867...., adica virusul s-a apucat sa sune undeva departe de la postul meu telefonic, ceea ce inseamna note telefonice de citeva milioane; au fost si reportaje la tv despre acest virus)
Iar computerul meu de-acasa s-a imbolnavit cu acest virus, asa ca deocamdata nu mai intru pe net de-acasa. Tre' sa chem pe cineva sa il curete.

Leta 33+
dr. tutunaru - elias

Want my life back...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Fetelor, care sunteti mai informate! Am auzit un zvon, cum ca de la anul, femeile de peste 30 de ani care nasc primesc 50 de milioane de la stat. Eu una sunt cam sceptica, ati auzit de asa ceva?

Coraly, 36+

Mergi la inceput

Patricia, eu am facut analizele de urina si totul e OK, nu sunt nici corpi cetonici, nici zahar in urina. Chiar cele 3 glicemii pe nemancate facut in sarcina sunt OK. Doar testul de toleranta mi-a iesit prost dupa cum spune doctorita si la limita dupa cum spune Oana.
Despre regim eu iti spun pe scurt ca e o pagina intreaga cu alimente. Acestea se impart in trei categorii:
-alimente care se pot consuma fara a fi cantarite: carne si derivate din carne (fara grasime), branzeturi fermentate, oua (3/saptamana) legume, fructe (doar gref si lamai), condimente
-alimente care trebuie cantarite pentru a nu depasi o anumita doza pe zi: lapte si produse proaspete din lapte (max 500 g/zi), paine (max 160 g/zi, asta inseamna 7-8 felii), orez, gris, paste fainoase, cartofi, sfecla rosie, fasole sau mazare uscata (150 g/zi), fructe altele decat cele fara cantar si cele interzise (500 g/zi)
-alimente interzise : zahar, ciocolata, prajituri, bomboane, dulceata, gem, inghetata, halva, rahat, nuga, miere, sucuri, siropuri, fructe uscate, castane, nuci de cocos, seminte de mac, banane, prune, pere struguri.

Se mananca putin si des, regimul e de 6 mese pe zi.
Eu zic sa nu tii regim strict pana nu ti-l prescrie doctorul. Eventual sa nu mananci dulciuri si alimentele interzise.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cocolino spune:

Coraly, acest zvon il auzisem si eu..la un moment dat, insa nu exista nimic concret in acest sens..Tu de unde ai aflat???

Coca 33 saptamani si dragalasa - Dr. Ion Ionut - Giulesti
http://community.webshots.com/user/cocolino131

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Ce spui tu, Coraly? Aaaaaaaa, pai daca stiam ca-mi da statul 50 de milioane...mai asteptam vreo doua luni. Ca eu nasc in ianuarie si fac 30 in martie - glumesc, desigur.

Poate fi un zvon electoral - daca era ceva oficial si pe bune ar fi vuit presa. Sau chiar daca actuala putere spune acum ca va da bani mamicilor peste 30 de ani,probabil ca va uita dupa alegeri.

Oricum eu ii multumesc din inima partidului ca imi ofera 6,5 milioane pe luna sa-mi cresc copilul, in conditiile in care o punga de Pampers este 5-6 sute de mii si se consuma in 4-5 zile.

Leta 33+
dr. tutunaru - elias

Want my life back...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Mama a auzit, nu stiu exact de la cine, dar de la poersoane diferite. Oricum, eu nu cred asa ceva.
Leta, s-ar putea sa ne creasca un pic indemnizatia de la anul, ca se va mari salariul mediu pe economie. Deci poate ajungem la 7 mil si ceva. Oricum, treaba cu scutecele e foarte neplacuta, o sa ne coste in medie 1 mil si ceva pe luna scutecele...nasol
Ca sa nu va mai zic de alt zvon, ca se va mari concediul de maternitate la 3 ani, ceea ce iar mi se pare o prostie...

Coraly, 36+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Ar fii ceva cu zvonul asta!!!!

Fetelor, voi ce vitamine luati ca al meu doctor mi-a dat Tardiferon fol si Eurovita...

Am fost la doppler.....cu o comisie de 3 doctori! S-a confirmat , e fetita !!!!si e sanatosa tun.

(34 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput

Fetelor si eu cred ca e doar electoral zvonul acesta.... nu se indura nimeni de mamici, stati linistite. Daca nici nu au vrut sa auda cand s-a modificat legea de propunerile care spuneau sa sa dea pentru concediul de maternitate 85% din salariul avut inainte de gravida, dar nu mai putin de 6,5 milioane. Ceea ce le-ar fi lasat pe mamicile cu venituri mai mari (care de exemplu puteau sa aibe niste rate contractate dinainte pe baza acelor venituri) totusi cu o suma mai mare... iar pentru mamicile cu venituri mai mici era acelasi lucru.

Mergi la inceput