este bine sa faci epidurala?

este bine sa faci epidurala? | Autor: isabel 35

Link direct la acest mesaj

fetelor care dintre voi a-ti nascut cu epidurala? si cum este? eu deja am copiii mari si nu am avut nevoie la celelalte sarcini de epidurala.de fapt nici nu am auzit de asa ceva ,acum 10 sau 17 ani in urma.dar aud tot mai multe mamici,ca vorbesc de nasterea vaginala cu epidurala,si sunt curioasa. am cinci nasteri,nu m-am chinuit asa rau inainte ,dar nici bine nu mi-a fost.si vorba aceia,nu mai sunt chiar atat de tanara.la anul in ianuarie voi implini 36 de ani,si sincer imi este frica ,nu stiu cum sa nasc....normal sau prin cezariana.nu de alta dar auzind tot felul de chestii legate de varsta(eu oricum nu ma simt de 36 ,fie vorba intre noi)dar ma sperii foarte usor cand vad ca se panica cineva langa mine.deci fetelor care a-ti nascut cu epidurala spuneti-mi si mie cum este!!! cum sunt contractiile atunci,si ce simti,cat de riscant este ,etc.? sunt in sase saptamani si 3 zile...de pe acum ma documentez,ca sa fiu sigura si linistita.va pup si sa auzim de bine;sarcini usoare burticilor

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns isabel 35 spune:

dar chiar nimeni, de pe acest forum nu a nascut cu epidurala ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

buna
eu nasc prin aprilie, si as vrea epidurala, pt ca mi-e tare frica, am o prietena care a nascut cu epidurala , si nu a simtit nimic,s-a simtit bine dupa , nu a avut nici un fel de probleme, daca nasti normal eu zic sa alegi epidurala , decat sa te chinui
numai bine si multa sanatate si nastere usoara

Adriana si bebelinul 19 +

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Pai Isabel, daca ai deja 5 nasteri pe cale vaginala ...n-are rost deloc sa-ti pui problema sa faci epidurala.
Cu siguranta vei naste usor! Chiar daca esti asa "batrana" de 36 ani..

Eu am 31 de ani si am nascut acum 2 saptamani , prima oara si cu epidurala .
Iti amorteste putin partea de jos a corpului iar contractiile nu mai sunt asa dureroase.
Dar, cum am mai spus n-are rost sa faci asa ceva , dupa 5 nasteri , mai ales ca asta implica costuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fabya spune:

Draga mea Isabel,mai intai sa iti spun ca am locuit si eu in belgia (5 ani din 1997-2003),acolo se face aceasta epidurala si sora mea a facut tot in belgia stiu ca am fost cu ea la medic prin luna 6-a sa o consulte un anestezist,a ma rog inima,plamani etc(totul era legat de aceasta epidurala).Stiu de la doctora de acolo ca daca vrei sa nasti prin epidurala trebuie sa spui din timp cu citeva luni inainte altfel in ziua cind va naste nu-i va mai putea da epidurala ,daca nu ai facut astea inainte de nastere.Eu am asistat la nasterea sorei-mele a stat cu mine la spital i-a facut acesta epidurala in coloana si cind scadea din anestezia ei venea si ai mai baga in coloana o doza...nu a avut nici un fel de dureri decit foarte usoare pina ai punea alta doza si asa a tzinut-o pina sa dilatat cit a trebuit sa fie dilatata normal pentru naster.Ea sa simtzit foarte bine chiar spere sala de nastere inca voia fata mea sa danseze in pat pe cuvintul meu.Si eu as face tot asa ceva daca va fi cazul la mine dar aici nu stiu daca se face in germania,sotzul meu spune ca el nu stie de asa ceva ,iar inca eu nu m-am interesat despre asta.....
Numai bine sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos si frumos.

Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Salut fetelor,

Isabel, eu am vreo 5-6 prietene care au nascut cu epidurala si toate au spus ca le-a luat mult din durere. Una dintre ele chiar avea la activ si o nastere fara epidurala si a zis ca nu se compara.
Cred ca am citit de un singur caz la care nu prea si-a facut efectul. Dar eu cred ca merita incercat. Vorbeste si cu doctorul. Asta se face peste tot acum. Doar trebuie sa intrebi care e procedura in Belgia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

E foarte bine sa faci peridurala! Eu iti recomand calduros sa incerci experienta. Eu am nascut de doua ori cu si a fost excelent (dupa ce si-a facut efectul). Simteam contractiile, dar nu ma mai durea si am putut sa-mi trag sufletul si cand a trebuit sa imping am impins fara probleme (aveam suflu si cum nu ma durea am putut impinge indelug, adica toata durata contractiei). La prima nastere nu-si mai facea efectul la expulzie si cu nu mersese din prima , n-au putut sa-mi mai reinjecteze deci... stiu si cum e fara. la a doua nastere cum vedeam ca scade volumul produsului in siringa (era in pompa in continuu) ii bateam la cap sa-mi schimbe siringa. Si a fost perfect! Ba m-au si lasat sa-l scot singura afara pe bebe (mi-au dirijat mainile dupa ce isi trecuse umerii si l-am tinut in timpul expulziei!) A fost exceptional! La sfarsit nu eram prea obosita (avusesem si oxigen) si am putut sta cu el tot timpul si l-am putut alapta de pe masa de nastere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Si eu am nascut cu peridurala.
Ce e bine la ea, ca daca cumva nu poti naste normal, pe cale vaginala, poti intra la cezariana si iti vezi puiul imediat ce il scot.

Peridurala mi-a fst pusa la dilatatie 3, si daca pana atunci simteam (nu doar vedeam pe televizor) cum cresc contractiile in amplitudine, dupa ce mi-au facut anestezia sotul imi spunea (uitanadu-se pe televizor): "uite vine o noua contractie", la care eu ii raspundeam: "a, da? cool". Nu stiu daca din cauza ei travaliul a tinut aproape 12 ore, dar stiu ca fara ea la cat sunt eu de aolita, nu as fi rezistat eroic pana la sfarsit.(sa ma vedeti cum fac cnd ma epilez).

Asa ca eu o recomand cu caldura.

In timpul sarcinii am fst la un curs despre peridurala, iar medicul care ne-a vorbit despre ea, ne-a spus razand ca 90% din femeile care la prima nastere erau anti-peridurala, la a 2a nastere strigau cum puneau piciorul in spital: "sa vina anestezistul cu peridurala mea!!"

Asa ca din punctul meu de vedere: Traiasca peridurala!

Luminita si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">DAVID - 11.03.2004

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

"Il y a des fleurs partout, pour qui veut bien les voir" (Henri Matise)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

eu am o nastere fara -acum 11 ani, si o nastere cu -acum o luna si putin...
Ce sa-ti spun.eu am stat pe ganduri de la inceput daca sa fac sau nu. Pana la urma am cedat durerii si am zis sa fac. Intr-adevar iti ia durerea cu mana-eu nu am mai simtit nici o durere dupaa aceea, dar
-ma mai doare spatele si acum in punctul unde a fost introdus cateterul
-mi s-a facut rau. mi-a scazut tensiunea, era sa lesin dupa nastere si nu am putut manca nimic in ziua respectiva. Mi-am revenit a doua zi, fara complicatii.
eu daca mai nasc, nasc fara.

dar tu faci cum crezi,
ana maria cu bebe Lia si Alex (cel mare)

http://community.webshots.com/user/anababa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Isabel,

si eu am nascut in mai cu epidurala si ti-o recomand calduros. Eu am avut un travaliu luuung, a durat mai mult de 12 ore si niste dureri infioratoare desi nu eram dilatata mai mult de 1-2 cm. Dupa ce mi s-a facut injectia am putut sa si dorm. Eram in continuare constienta de contractii datorita presiunii pe care o simteam in abdomen... am stiut si ca am nevoie sa fac pipi, dar n-am simtit durerea. Nu mi-a fost rau nici dupa doar m-a durut putin spatele, cateva zile dupa aceea si de fapt, aveam si o mica vanataie.

Nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

fetele, ma iertati ca scriu fara sa apuc sa citesc toate raspunsurile, poate a mai scris cineva acelasi lucru

am vrut sa fac un topic special cu acest subiect, dar nu am avut vreme (si eu am nascut de curand) - mai ales ca am surprins o discutie intre medici pe tema asta (discutie defavorabila epiduralei, ceea ce mi-a confirmat tot ce stiam despre epidurala)

asadar: toti vorbesc de avantajele epiduralei, va voi spune de dezavantaje... stiti cat dureaza o expulzie la o nastere normala? 5 minute...

la epidurala?
40 de minute!!!

toate fetele care au facut epidurala se plangeau ca au simtit primele dureri si ca n-ar fi rezistat fara epidurala - cred ca este o prejudecata...

este adevarat ca exista femei care nasc extrem de greu, care se dilata greu (vorbesc de nasteri care sa dureze muuuuuuuuuuuuuuuuult, peste 12 h) - dar nimeni nu stie cum ar fi fost daca n-ar fi facut epidurala, daca intr-adevar erau din acea categorie care nasc cu adevarat greu

cand ma gandesc la o expulzie de 40 de minute nimic nu mi se pare mai horror!

o nastere normala e un fenomen cat se poate de natural, totul se petrece de la sine...

cred ca frica de nastere e o prejudecata, chiar o "moda" a zilelor noastre (cum a fost si "moda" cu biberonul in detrimentul alaptatului care s-a abandonat intre timp)

personal, consider o vizita la dentist de 1000 de ori mai "demna" de a produce panica decat o nastere, din simplul motiv ca este mai dureroasa decat o nastere

scuzati incoerenta (sunt cam obosita) si nu va atacati de mesajul meu, nu vizeaza pe nimeni, e doar un sfat pe care il dau celor nehotarate...

o nastere cu epidurala dureaza mult mai mult si este putin mai riscanta decat o nastere naturala, din cauza ca femeia care naste poate sa nu simta contractiile si sa nu poata impinge, etc etc etc

o nastere naturala nu este pe atat de dureroasa pe cat se crede
nu spun ca nu este dureroasa deloc doar ca este suportabila si, in plus, este o experienta care merita traita la intesitate maxima

sper ca n-am suparat pe nimeni!

sunt dupa 2 nasteri naturale, prima chiar extrem de dificila, numai ca mult-mult mai usoara decat tot ceea ce-mi imaginasem eu ca va fi!

Mergi la inceput