Bebelusi de Mai-Iunie 2004 (25)
Raspunsuri - Pagina 11
Iulia P. spune:
Buna fetelor,
Iata ca apuc si eu sa va scriu cateva randuri. Noi suntem bine, chiar foarte bine de cand Tommy a decis sa doarma noaptea intreaga (de la 8-9 p.m. pana la 5-6 a.m. si apoi, dupa ce papa la san, mai doarme 2 ore). Deci, incet-incet, imi revin si eu din oboseala adunata in ultimele 6 luni...
In rest, legat de povestea personala, pe scurt, eu pot sa va spun ca m-am nascut la Craiova, am venit in Canada in urma cu 8 ani si jumatate impreuna cu parintii si fratii mei. Pe sotul meu l-am intalnit la Cluj, unde eram amandoi studenti la Jurmalistica. Ne-am logodit in 1996 (in secret, caci ai mei nu erau de acord) si ne-am casatorit in 1999, dupa o relatie la distanta care nu a fost deloc usor de suportat. El a venit in Canada abia in 2001, dupa ce am terminat cu toate documentele legate de imigrare... Birocratia in Canada... Eu am terminat facultatea aici, la Laval University. Am lucrat ca ziarist in Franta si Elvetia, dar de trei ani sunt angajata a guvernului federal ca agent de informare. Sotul meu este acum in anul doi la doctorat, in stiinte politice, la Carleton University. Speram ca bebe doi (ultimul) sa se nasca in 2006. Cam atat despre noi!
Legat de ciclu, nici mie nu mi-a venit pana acum. In legatura cu alaptatul, eu il alaptez inca pe Tommy desi primul dintisor a aparut in urma cu mai bine de trei saptamani. Nu ma deranjeaza (poate este el bebe cuminte si nu ma musca prea tare...).
Noi ne pregatim sa mergem la Quebec, la bunici (parintii mei), de Craciun. Speram sa nu ne ninga prea tare pe drum...
Multa sanatate tuturor mamicilor si bebelusilor!
Iulia P. si bebe Thomas (16 iunie 2004)
Grate spune:
Salutare tuturor!
La multi ani Andrei si Mara!
DianaR, in sistemul de cintarire american Patrick a avut la 5 luni jumate 24.3 pound-uri, fiecare pound echivaleaza cu 0.453kg, am facut calculele si mi-a iesit 11kg. Iar cintarirea o face doctorul cind mergem la cabinet. Chiar ma gindeam ca poate unele dintre voi m-ati crezut tzacanita rau, dar n-am nici un interes sa va mint. Acasa pare voinic si dolofan, poate nu fac eu pozele corect,sau poate este si mai greut cum eram eu cind eram mica(mi-au zis parintii) si este si lungutz 72.5cm.
Mephala, ii dau cereale(cam putin 2linguri pe zi si eu am auzit ca ingrasa)pentru ca sunt foarte bune pentru oase, au si iron, la noi chiar sunt recomandate ca fiind hrana esentiala pentru bebelusi pina la 6 luni. Eu insa, chiar avind frica sa nu se ingrasa prea tare am inceput cu fructe mai mult. Nu stiu daca mai tineti minte inainte de a incepe diversificarea eram foarte derutata, pentru ca cei de aici (pediatrul, cartile info) mi-au explicat un mod de incepe diversificarea, cei din Ro (surorile sotului, mama)sustineau cu totul altceva. Atunci m-a luminat cineva de aici(ii multumesc frumos!) ca indiferent cu ce incepi, important este sa i le dai pe rind, asa si am facut. Deci, ii dau cereale cit sa-i acopere nevoia de iron, calciu si zinc, dar nu mai mult de 1 lingurita la o masa dupa ce si-a mincat fructul sau leguma.
Uite aici poti vedea adevarate meniuri pentru bebeici de virsta noastra care mie cel putin mi se par prea bogate, eu ii dau mult mai putin :http://www.gerber.com/fpmenu?phase=21&menuid=menu1
sau http://www.gerber.com/fpmenu?phase=21&menuid=menu2
Ma grabesc trebuie sa plecam in oras. Am facut poze la un portraits studio, le scanam si le punem sa le vedeti si voi dar mai tirziu. Pupici tuturor!!!!!!
Mamica siPatrick(31 mai,2004/4kg,50cm,scor Apgar 8/9)poze http://photos.yahoo.com/gratepeter
mephala30 spune:
La multi ani! Victor
La multi ani! Rares
Diana, tare harnicuta ai fost ieri. Profita din plin de concediul lui Vasile, plimbati-va si simtiti-va bine! Vladut nu rezista unei plimbari mai lungi, fara mancare? Iustin( stii cat e de mancacios...de fapt mananca putin si des) a rezistat ieri 5 ore fara mancare. Am fost intr-o plimbare mai lunga,de i-am cumparat si scaun de masina( printre altele). Si surprinzator, n-a avut nevoie de mancare.
Grate, asteptam pozele!
Va intreb si eu, ce-i ala bobomobil?
As vrea sa-i cumpar si eu, dar nu stiu ce ar fi mai indicat:
- premergator
- bobomobil ( cred ca-i tot o natie de premergator)
- jumper
Va rog, sfatuiti-ma! As vrea sa-l pun cate juma de ora pe zi sa stea in picioruse....deci ce sa-i cumpar?
Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin
miha04badea spune:
Buna fetelor!Abia am venit printre voi(sper sa ma primiti).Ma numesc Mihaela si am un baietel de 7 luni si jumatate Dragos-Stefan.Acum nu prea stiu ce sa va scriu, doar ca ma bucur f mult ca voi sta de vorba cu voi.Va pupam dulce Miha si Dragos.
mephala30 spune:
Bine ai venit, Mihaela si sa-ti traiasca baietelul!
Carmen siIustin(5.06.2004)
Album Iustin
DianaR spune:
Buna dimineata la toata lumea. Noi am fost cuminti si am dormit pana la 10 si nu s-a trezit decat la 2 si la 6, of, de-ar fi in fiecare zi asa...
Alina, mi-ai facut o pofta cu ceapa, oh ce-as mai manca si eu dar nu am mai mancat de cand s-a nascut Vladut...
Piatra lunii, nu am idee despre ce analiza vorbesti. Eu am zis ca din cate stiu nu exista analiza uzuala care sa arate gravitatea si extensia cancerului. Poate te referi la leucemii, acolo intr-adevar o simpla hemoleucograma si formula leucocitara te orienteaza. Acum sa nu-ti inchipui ca iesim pe ceata deasa s-o tai cu cutitul. Asa, e un pic innegurat orizontul cat sa-ti dea senzatia de umezeala si apasare (vai ce bacoviana am devenit). Nu-mi place pe ceata, dar asta e, tot cam asa au fost zilele aici si nu pot sa-l mai tin inchis in casa.
Iulia, e foarte bine ca Tommy doarme si te poti odihni si tu.
Grate, nici prin gand nu mi-a trecut ca minti, nu ma intelege gresit. Meniurile alea sunt foarte complicate, nu crezi?
Carmen, despre sucul de portocale parerile sunt impartite. Pediatrii americani spun ca-i alergenic si sa nu se dea sub un an, pediatrii romani il recomanda devreme, dar toti sunt de acord ca da eritem fesier. Asta e motivul ptr. care eu nu i-am dat lui Vladutz decat cateva picaturi pentru sughit, si asa puiutul meu e mai tot timpul mai mult sau mai putin rosu la fund. Noi rotomobil sigur nu-i luam, jumper, nu stiu cat e de safe, poate fetele care au ne vor spune. Am vazut la fetele din Ca ceva ce seamana cu un rotomobil dar fara roti, poate asa ceva m-ar tenta, dar deocamdata stam prost cu finantele. Chiar, ce-i aia bobomobil?
Mihaela, bine ai venit. Te asteptam cu mai multe informatii despre tine si Dragos!
Pupici.
Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 6 luni
DianaR spune:
La multi ani Rares! Iuliana sa-ti traiasca piticul!
La multi ani Victor!
Mai, fetelor, sa mergeti la vot!
Vladut 6 luni
miha04badea spune:
Buna Carmen!Esti prima care mi-ai urat bun venit si iti multumesc pt asta.In legatura cu intrebarea ta:eu l-am pus pe Dragos de la 5 luni in premergator si vreau sa-ti spun ca acum alearga prin toata casa.Sta f bine in picioare si ii place la nebunie.Avem un motan-Tomita pe care il iubeste f mult si il urmareste peste tot.Va pupam dulce pe tine si pe Iustinel.
MIHA si DRAGOS (1.05.2004)
madutza spune:
Buna fetele,
Hai la vot!!!! ca e duminica (pt. cei care stiu mailul)
Miha, bine ai venit! Iti doresc sa ai un pui sanatos, destept si cuminte, sa iti aduca numai bucurii! Abia asteptam sa ne impartasesti bucuriile tale alaturi de Dragos!
Carmen, nici eu nu stiu ce e bobomobilul asta. Premergator ii iau si eu. Si am vazut pe o pagina din UK (nu stiu daca v-am mai spus) un cadru special, gen jucarie care ii ajuta sa mearga. Are o vecina de a mea si e super, dar dupa ce se ridica ei si se tin mai bine.
Grate, multumim pt. linkuri cu papica!
Diana, si eu sper sa ii treaca. Deja nu a facut de 24 de h. Ma intreb daca face rar si moale, e diaree? Daca face maro sau verde?
Se vede ca baietii sunt mai cuminti, mai mult mamici de baieti raspund.
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
DianaR spune:
Nu, Madutza, nu e diaree. Culoarea variaza functie de ce mananca, chiar daca e mai moale daca e mai putin de 3 ori pe zi si nu are sange, puroi si alte oribilitati din astea e OK. Pupici.
Vladut 6 luni