Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (51)
Raspunsuri - Pagina 16
saphir spune:
Monica, nu e vina ta ca e puiul e bolnav, sa raceasca copii e ceva normal, nu ai cum preveni asta
Adriana, am senzatia ca asta a avut si Amos, ca nu am inteles in ivrit cum l-a numit doctoru pe virus.
Numai ca noua nu ne-a dat regim. Cand e spre vindecare, ii apar pete rosii pe tot cirpul...sunt curioasa daca si la voi se manifesta la fel. Multa sanatate pruncului si tie putere sa treci peste
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
anda141 spune:
Fetelor, stiu ca nu e vina mea, ca fac tot ce e mai bine ptr. el , dar...sper sa trecem mai bine peste noaptea asta, ca azi noapte nu am dormit nici un minut si nici azi nu am reusit sa dorm.
Adriana, da pe ce baza a pus diagnosticul asta? Ce mai e si asta? Multa sanatate lui Rares. Bine ca macar nu are si nasul infundat ca asta e cel mai rau. Si febra, cand are febra nu mai are chef de nimic, cand ii trece isi revine.
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004
ad_risnov spune:
Monica, diagnosticul l-a pus pe baza consultatiei (nu avea rosu in gat, nimic la plamani, nasul curat), dar si pe baza a ceea ce i-am povestit eu: voma, kk ciudat (chiar a vazut un pampers), febra. Deci este ceva de natura digestiva.
In continuare Rares a facut un kk specific enterocolitei. Cred ca uneori il doare f. tare burtica. Inca n-am apucat sa-i dau antibioticul pt. ca ora de administrare e 8.
Am inteles ca este f.f. bun Vibrocil gel pt. nasucul infundat.
Partea buna a consultatiei de azi: Rares arata ca un copil de un an si doua luni. Este f.f. bine dezvoltat, dar din cauza cresterii rapide tr. sa-i marim doza de vigantol cu inca 2 picaturi pe zi, plus 3 luni cate 10 zile de calciu gluconic (10 ml pe zi).
Despre platfus mi-a zis exact ce a scris Adina. Asa ca ne-am calmat.
Multa sanatate tuturor!
Adriana - mamica lui Rares (13.02.2004)
Album Rares 1
Album Rares 2
Bebelusi ian.-febr. 2004 I
Bebelusi ian.-febr. 2004 II
ane2 spune:
La multi ani Alexandra!!!!!!!!!!!!!
Saphir la enterocolita apar si bubite si no zic eu ca eu una habar nu am,mama mi-a zis.Sanatate si Amos!!!!!!!!!
Andriana si Monica, sanatate puiutilor vostri si multi multi
Anita si Rachella -17.o1.2004http://community.webshots.com/user/sugarbabe134
claudiachirila spune:
Apropo fetelor, cat Vigantol mai dati acum la bb?
Se pare ca fiecare doctor recomanda altfel. Eu ii dau doar 3 picaturi pe zi. Voi?
Monica, ai sa vezi ca trece. Nu e vina noastra daca racesc. E inevitabil.
Si eu acum am pus mana pe Dragos si am impresia ca are temperatura. Sper sa nu o luam si noi de la capat cu raceala.
Sanatate multa si pentru toti puiutii bolnaviori sa sa faca bine cat mai repede.
claudia si dragos
Ioana77 spune:
ALEXANDRA!!!!
Va salutam si noi, asa, pe inserate.
Sunt foaarte happy! De unde acum vreo 2 zile eram ingrijorata de Arturicii cataratori (pe canapea) ca nu stiau sa se mai dea si jos, azi supriza!!! Se dau jos din pat asa cum i-am invatat: se aseaza pe burtica si pun picioarele jos!! Upii!
Eu sunt cam ametita de obo. De-abia astept sa nani!
Asa ca o seara faina tuturor!
Si o noapte linistita puilor bolnaviori si parintilor lor (si nu numai)
Ioana,
mama Arturicilor YANN & PHILIP
_28.01.2004_
anda141 spune:
Adriana, Vibrocil gel este f. bun , dar nu ptr. copii asa mici. ASa mi-a zis si farmacista si pediatra si asa scrie si pe prospect.Intr-adevar pare f. bun din ce scrie, insa ptr. copii asa mici se recomanda picaturi si doar una singura. Nu prea mi se pare sa fi avut cine stie ce efect.
Albert a adormit deja si pare ca respira mai bine, insa la un timp i se infunda nasul cu muci. Patrea si mai proasta e ca atunci cand ma vede cu pompita se pune pe urlat si mai rau ii curge. Chiar si dupa ce i-l curat, continua cu plansul si asa ca nu am facut nimic.
Adriana, parca si Rares a avut muci. Cat l-a tinut? Mai intreb si eu sa stiu la ce sa ma astept.
ASa mi-a zis si mie de Ca sa-i dau 10 ml , 10 zile /luna.Si Vigantol 3 pic. pana la 1 an jumate.
Bine ca ne-ati zis si de platfus ca si eu intrasem la idei!!
Va pup, multa sanatate si sa facem cu bine toti cat mai repde sa nu ne gaseasca Mosul cu mucii la nas!!
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
www.freewebs.com/bbianfeb2004" target="_blank"> Bebelusi de ianuarie-februarie 2004
Roxana_G spune:
tuturor sarbatoritilor de ieri!
Revin si eu dupa cheful lui Cata sa o sarbatoresc pe Alexuta. Ce e drept, sarbatorita a fost cam maraita si nemultumita, nu doarme si plange cam mult. Plus vesnica febra 38. Multumim din suflet pentru urari si va dorim multa sanatate si numai bucurii si voua.
Monica, multumesc pentru incurajari. Poate ma grabesc eu si astept prea multe de la ea. Multa sanatate lui Albert!
Adina, ce minunatie de concediu! Petrecere frumoasa si voua!
Saphir, ma bucur sa aud ca Amos e mai bine. Am o prietena al carui bebelus de numai 2 luni a trecut prin ceva similar, tot cu febra mare, varsaturi si eruptie cutanata. Diagnosticul a fost viroza intestinala si din nefericire a avut nevoie de tratament puternic cu antibiotice (au ajuns chiar la tratament injectabil!). Astfel, sa ne bucuram ca Amos e bine si ca nu a fost mai rau.
S-ar putea sa aiba si Rares mititelul ceva de genul asta? Adriana, multa multa sanatate puiutului si va tin pumnii sa scapati usor. Uitasem, tu ii dai Novocalmin la doar 38? Mie mi-a zis pediatra ca Novocalmin este pentru febra peste 39.
Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)
ad_risnov spune:
Roxi, i-am dat novocalmin lui Rares prima data pt. ca m-am speriat ca nu dadeam de pediatra. Apoi i-am dat panadol. Aseara cand a facut 39 i-am dat din nou novocalmin. Am incercat cu picaturi de algocalmin (tot la indicatia pediatrei), dar a varsat tot.
Saphir, la baita am observat ca si Rares are o eruptie pe picioruse. Este ca o zona cu bubite mici de tot rosii, aspre la pipaire. O fi eruptia de care ziceai tu?
Monica, eu l-am sters in continuu pe Rares cu servetele umede (altfel face rani la nasuc) si aveam noroc ca stranuta destul de des si astfel mai scotea mucisorii afara (ca lumanarile). In rest am folosit ser fiziologic la greu. Il puneam usor cu o seringa (ai mai mare viteza) si apoi il imobilizam si-i trageam cu pompa sau cu bete de urechi (obisnuite). El noaptea dormea insa cu gurita inchisa. La fel facea afara, la racoare. Cel mai rau era la masa pt. ca nu putea manca bine de la nasucul infundat. Atunci ii puneam Marimer si-i trageam cu pompa de nas, cand statea in scaunul. Era mai usor ca nu se prea misca. Apoi continuam masa.
Noi am mai folosit Colargol care strange mucii si ii coaguleaza. Ii poti pune seara cate 2 picaturi in fiecare nara. Ai insa grija ca pateaza f. tare si tr. tinut la intuneric, altfel nu mai e bun.
Referitor la pompa: a prietena mi-a zis ca niciodata nu a reusit cu pompita de nas si ca ea a flosit cu mare succes la fetitele ei o para de clisma. Eu m-am interesat la farmacie si mi s-a parut prea mare canula pe care trebuia sa i-o bag in nasuc. Asa ca am renuntat. Este insa o idee. Ea zicea ca trage superbine mucisorii.
Despre vigantol: eu i-am dat zilnic lui Rares cate o pastiluta de fluor-vigantoletten de 500mg. Stiu ca e echivalentul a 2 picaturi de vigantol, plus ca mai are si fluorul. Acum o sa adaug 2 picaturi de vigantol solutie. Nu stiu cat o sa mergem asa. Ne va verifica pe parcurs.
Adriana - mamica lui Rares (13.02.2004)
Album Rares 1
Album Rares 2
Bebelusi ian.-febr. 2004 I
Bebelusi ian.-febr. 2004 II
Emilly spune:
Buna fetelor! Sanatate multa la bolnaviori!de la ce sa fi facut viroza intestinala????SAU ENTEROCOLITA???de la ceva alimentar?Adriana tie ce ti-a zis medicul, de la ce se face???rau trebuie sa le fie la micuti sa nu poata respira...
FETELE, NU DESCHIDEM NOI UN NOU CAPITOL CU LISTUTA PE PRIMA PAGINA? CA SUNTEM LA PAG.11
pupici!
Alexandra
poze