Bebelusi de iulie-august 2004 (20)
Raspunsuri - Pagina 12
cristalina spune:
Mitzule...lasa doua zile cu lapte...si mai incearca dupa aia...
Asta daca nu vrei sa incerci cereale.
Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
http://community.webshots.com/user/cristalina_monica
bunny spune:
buna si de la noi
raportam inceperea cu succes a cerealelor
masa de dimineata - numai lapte
prinz jum lapte ...dupa care cereale -azi 1/2 lingura de pudra + jum lapte
dupa amiaza - lapte
seara - lapte
si asa o tinem citeva zile ..max o saptamina
Dupa care incepem sa dam si dimineata cereale ...dar lapticul ramine laptic ( asat ca sa nu avem surpriza ca ne refuza laptele )
Dupa inca citeva zile la prinz bagam cereale cu cartofior ...ca sa fie o trecere 'lina' ...
Asta e programul pe care l-am adoptat noi - eu si sotul - piciul ramine sa-l accepte ca nu are de ales. Daca n-o sa-i placa ceva , il lasam 3 zile ...dupa care revenim.
Parerea mea ca acum la cit maninca ei putem face totul in casa. Ptr calatorii si situatii extreme si noi o sa luam borcanele...cum maninca toti copii din lumea asta al nostru ce-ar avea?! Dar pina sa manince in cantiti mari si dr ne-a zis ca nu are rost sa dam banii pe ele , ca ei maninca o lingurita , doua si restul trebuie aruncat. Asa ca pina devenim mincaciosi...face mami !
Mani si Alex
http://community.webshots.com/user/manihall
mitzura spune:
Cristalina. cereale nu vreau sa-i dau ca-i cam grasuliu. Pana una alta ii dau fructe (mere - mai rar - , piersica, caise) ca astea ii plac. Mai incerc eu mai incolo. Da mi-e frica sa nu se obisnuiasca tot mai tare cu fructele si dupa aia sa-mi fie si mai greu.
mitzura cu bebe Tudor Codrin
kity2004 spune:
Buna seara !
Desi va citesc zilnic nu prea am timp sa scriu . A mea fetita e bine , am trecut cu bine si de al doilea vaccin , cel de la 4 luni , fara nici un pic de febra , eu i-am facut Infrarix , si acesta nu prea are reactii secundare. ieri mi-am luat si i-am facut si gauri in urechiuse cu pistolul si acum i s-a schimbat fizionomia fetei cu totul , parca arata ca o mica domnisoara .
Tot acum am inceput sa papam si ceva suc de mere dar nu prea ii place ca nu e dulce, normal .
In rest , i-l asteptam pe Mos Nicolae sa vedem ce ne aduce ca am fost cuminti pina acum cel putin .
Vreau sa intreb pe cele care iau lapte gratuit de la primarie cite cutii de lapte primesc , ca noi am luat acum in decembria si am primit 3 cutii dar am inteles ca alte mamici au primit si cite 6 cutii.
Oana si Iza-Maria DN 19 iulie
amironeanu spune:
Buna seara si de la noi.
Am cam avut probleme cu netul in ieri, iar azi dim. am fost la servici, dar am recuperat ce ati scris
Noi am avut ceva probleme azi noapte. S-a trezit pe la 5:30 si nu a mai vrut sa doarma in nici un chip . Am luat-o in brate, i-am dat sa manance, am luat-o in pat cu mine, am plimbat-o. La un moment dat a avut chef de joaca si vorba, dar eu nu am incurajat-o cu nimic. Pina la urma la opt a adormit doar pt. o ora, asa ca acum sunt cam chioara de somn . In schimb a dormit de la 10:30 la 14:30, cat a stat bunica cu ea. In rest este bine, acuma este vesela (a mai tras o portie de somn de o ora), am fost la plimbare. Nu imi pot da seama ce a avut. Nu am mai patit asa niciodata, parca nici cand aveam o luna (vedeti ce memorie selectiva am, nu mai tin minte noptile nedormite ). Ma tot gindesc ca poate nu se satura (a, in prealabil s-a mai trezit la 2, i-am dat sa manance si a adormit la loc. Cine stie, vom mai vedea la noapte.
Adevarul este ca te ametesti de tot cu diversificarea . Sunt aceste 2 curente complet diferite. Cred ca nici cum se face in Romania, cu suc de fructe si mai devreme nu este rau, dar parca totusi ar trebui sa o luam mai incet. Eu ii continuare ii dau doar suc de morcov cu mar (30 ml), de la 9 saptamani. Supica vom incerca numai dupa 4 luni.
Mitzura, incearca sa-i dai numai legumele pasate. Vezi, poate vrea.
Am schimbat site-ul cu poze, ca era cam complicat cu yahoo-ul.
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08)
http://community.webshots.com/user/a_mironeanu
amironeanu spune:
Apropo, de Mos Nicolae. La noi in familie este obiceiul ca cei obraznici sa primeasca si un bat. Si i-am spus aseara stefaniei ca primeste si ea unul, iar tati nu a fost de acord pt. ca ea este "cumintenia pamantului". Asa ca azi dimineata a vrut sa ne arate ca vrea si ea un bat
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08)
http://community.webshots.com/user/a_mironeanu
roller025 spune:
Buna seara.
Lia, apropo de robot de bucatarie: io am un mulinex mai vechi si il folosesc cu succes pt papa lui Vic. Sucul daca e prea mult il imparte cu mine, iar pentru piureuri e ff bun ca se mixeaza super.
Mitzu: incearca mai intai sa ii dai jumi-juma lapte cu supa. Daca are gust de lapte il accepta mai usor. Si Vic s-a strambat la inceput. Si am pus in supa la sfarsit olecutza de unt si am mai dat un clocot si in zeama pe care i-am dat-o i-am pus lapte praf. Si a fost ok.
Supa io o fac in niste oale neam de'ale lu Zepter si nu trebe sa fierb f mult (se recomanda chiar fierbere fara apa :)). Legumele le las sa se inmoaie bine-bine si mai nou le pun in blender si se fac pasta (ca piureurile de la borcanel). Vad ca la Vic au succes. Si pentru ca fac mai multa supa legumele pasate le tin max 2 zile la frigider. Si cand servim masa la pranz incalzim repede cuburile de supa si adaugam legumele pasate.
Succes.
Dana si Victor Mihai (10.07.2004)pozici
szivarvany spune:
Fetelor,
am tot citit despre vaccin ... deja ma apuca panica ... la cel de la 2 luni am plans fff mult de frica sa nu pateasca ceva Giulia ... dar ea, tinandu-se de obicei, a dormit tun, ca doar am luat-o langa mine in pat si o tot verificam de febra ...
La noi e liniste, bebica a adormit la 8,45 ... a papat inainte 150 ml laptic cu juma masura orez. Iar eu il astept pe tati sa vina din delegatie
Pupici la voi si o noapte linistita cu bb-i somnorosi si cuminti !
Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099
Dorsilia spune:
1. ok, sunt deja convinsa ca ne trebuie robotel de bucatarie, deci una dintre sarcinile de maine ale lui tati va fi sa cumpere un robotel + o oala sub presiune, de inox, de 1 sau 2 litri
2. eu am iesit juma de ora pana la Billa sa caut asta seara oala sub presiune dar n-am gasit decat d-alea mari, mare am si eu dar eu vreau una pt pui, mica, sa-i fierb numai lui acolo; trebe cautat in alte parti deci; razatoare de sticla nu era, dar am luat una de plastic care se poate steriliza si vaz ca se poate scoate un piure de mar sau para foaaarte bun, am papat eu, de test. DAR, acum vine intrebarea....cum sa obtin suc? pentru ca nu s-a strans suc DELOC in jgheabul ala si nici la stors manual cu tifonul cum am auzit la voi si la o colega de-a mea n-a iesit nimic, doar s-a manjit bunatate de piure....deci eu cum as putea scoate sucul din mar/para folosind razatoarea de plastic ???
3. am vazut in Billa borcanele de piureuri diferite combinatii mar+para+morcov etc, etc, de la Bebelac, Milupa, si nu mai stiu care....toate in jur la 40-50 de mii borcanelul. Astea sunt preturile la produsele astea sau sunt si mai mici si mai mari de atat ?
somn usor
Dorsilia spune:
inca ceva
4. cum sterilizati vesela si tacamurile bebeilor? Pe instructiunile la lnigurita de silicon Chicco scrie sterilizare la rece...asta cum vine? se spala doar cu apa, sau cum ? Eu una am intampinat greutati in a gasi lingurite aici la noi in farmacii...au numai de la Chicco si au niste preturi ciudate si forme si mai ciudate, am luat totusi una de silicon, sa vedem cum ne descurcam cu ea. Altele nu am gasit prin nici o farmacie. Mai erau unele dintr-un plastic mai tare, nu stiu de la ce firma, asa rotunjoare, am luat si din aia una.Am comandat si de la Bucuresti 2 lingurite Avent combinatie plastic cu silicon, dar sunt asa de micute...mult mai micute decat cele cumparate de mine, arata ca niste spatule. Ce faceti voi? farfurioarele si linguritele de fierbeti, opariti, spalti sau cum le igienizati ??? Ce fel de lingurite ati mai gasit voi si care sunt bune pentru guritele delicate ale puilor?