Bebelusi de iulie-august 2004 (19)
Raspunsuri - Pagina 9
roller025 spune:
Adema, stai linistita mama cu diversificarea. Am o prietena careia nu a vrut pediatra sa-i dea drumu' la diversificare pana n-a facut fata ei 6 luni si n-a patit nik. Vb cu doctorita ta.
Daria, e ok. Cate putin in fiecare zi si nu 2 alimente noi in aceeasi zi!
Dana si Victor Mihai (10.07.2004)pozici
bunny spune:
Adema...baietelul meu face 5 luni ( de fapt 4 ca s-a nascut cu 4sap jum mai devreme ) si nu-i dau decit formula si nu am de gind inca sa incep. M-am consultat cu dr si el a zis ca pot sa incep cu suc de fructe - care iarasi parerile sunt impartite 1. se obisnuieste cu dulce si numai accepta legumele .
Oricum...asa cum a zis si Dana cind incepeti , incepeti cu o singura leguma/fruct, se recomanda ca la inceput sa se dea in mijlocul zilei, se da jum din cantiatea de lapte pe care de obicei o bea , se da o lingurita/doua din noul piuree si restul de lapte. Nu se inlocuieste total laptele cu piureul/sucul. Doar de adauga la masa lui obisnuita. Si treptat se introduce ceva nou. Nu toate odata.
Va spun ce am citit si eu si ce am 'cules' de la alte mamici.
Cind voi incepe ...va voi bombarda probabil si eu cu intrebari , ca teoretic e usor...practica ne omoara !!!
Acum...o intrebare. Foloseste cineva NESTLE Baby Rice? Eu am cumparat deja de aici dar cum este numai in ungureste , mi-e teama sa nu fac vreo prostie. Si am uitat cind am fost acasa sa iau o cutie ptr instructiuni.Daca da puteti sa-mi spuneti si mie cantitaile de pe cutie? Va rog !!!
Mani si Alex
http://community.webshots.com/user/manihall
szivarvany spune:
Uaaa ... ce spaima am tras fetelor ... Ma luai cu spalatul de vase si aud un plans de la bb ... Si fug. Si Giulia urlaaa ca din gura de sarpe. Si nu-i trece. Vaaai, a patit ceva fata de la mancatu` de azi, zic io. Si urlaaa ... Si ii dau laptic si-l bea pe tot, adica inainte golise sticla pe juma` din 170 cat i-am pregatit si a halit restu`. Nu va spun ca am intepenit. Si bine-nteles a adormit ca la loc comanda. Huhhh ...
Adema - stai linistita, daca bb i-a in greutate nu-ti face problemeee !!!
Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099
papadie spune:
so... si io din ce-mi amintesc ca-st pur si simplu tembela. a murit si ultimu sfert de neuron. s-a dus de batrinete si de moarte buna.
acu gandesc c-o stafie de neuron.
roberta - bephanten-ul e f bun. de minune recladeste poponeatza catrinei.
mitzu - da am inceput cu toate legumele. m-am gandit ca suc de morcovi a baut n-a avut nika. ca de la cartof nu poa sa se umple de bube. am mizat ca nici e la pastarnac pt ca am vazut mamici ca fac supa numai de pastarnac(apropos pako si ema am gastit pastarnac
-Pastinaken- la wal mart). si de ceapa scrie la carte sa pun deci am dedus, iar si iar, ca nu poa sa-i faca rau. a iesit un piure acceptabil. momentan fara sare. peste vreo doua luni o sa-i pun si cite un pic de sare. la 6 luni bagam si carnita.
ORIANA bine ai venit in club. sa-ti traiasca flacaul grasunelul
maine merem sa ii ia singe sa vada daca mai continuam cu picaturile de fier sau nu.
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
Marcelle spune:
Buna seara dragute mamicute si celor mai dulci bebei,
La Multi ani Andreelor, andreilor, sa cresteti mari sanatosi frumosi si voinici iar mamicilor sau taticilor Andrei, multa sanatate si sa va puteti bucura pe deplin de puitii vostri.
Am absentat cam mult, dar ma intelegeti ca tata inca nu e valid complet, deci multe sarcini in plus pe care nu le aveam.
Era sa imi dau foc la casa in una din zile, si atunci v-am scris un mesaj luung,
Pe care l-am pierdut ca mi se blocase calculatorul.
Acum iar va scriu pe scurt. Am citit pe diagonala rau ca nu pre am timp, tre sa fac un referat pana joi, deci niste sfaturi utile:
PT Mitzura: Si eu am avut probleme mari cu lapticul, parac il pierdusem aproape de tot, dar nu vroiam , asa ca acum 2 saptamani am inceput sa iau NUTRINATAL, niste medicamente pe baza de plante( marar, anason parca si laptisor de matca) de 3 ori pe zi cate una, se gaseste pe la magazinele cu plante, si am inceput sa am din nou laptic. Sunt mese la care se satura de la san, de la unul singur sau din ambii.Dar la majoritatea meselor ii dau si completare, dar oricum am lapte mult mai mult ca in momentele cand credeam ca s-a terminat. Pe langa asta beau ceai de marar, fenicul, chimen, anason, seminte de telina, si seminte de morcov.
Mitzule, pireul de zarzavat, eu l-am facut din morcov, telina, patrunjel si cartof si am amestecat cu o lingurita de lapte parf, la recomandarea pediatrei. L-a luat mult mai bine, fata de momentul in care l-am dat fara nimic altceva.
PT gagicile la care le cade parul: m-am tratat cu ulei de ricin (la recomandarea Marinei, merci muilt Marina) amestecta cu fiole de vitamina E+A, si dupa doua
tratamente de acest gen, IMI CADE PARUL FOARTE PUTIN.
V-am spus astea ca poate va sunt de folos. Mie una mi-au folosit .
Noi suntem tot asa de cumintele, papam orice, mai refuzam cate una din cand in cand, dar o luam de la capat si papam dupa cateva zile.
Cantam, gangurim, ne ridicam in fundic, dar nu ne intoarcem si NU ne rostogolim. Suntem singurele puturoase???Sper ca nu o fi vreo problema.
la taoate si toti bb-ii
Marcela si Bianca
kim222 spune:
La multi ani tuturor Andreelor ai Andreilor!
Laura da-i Taylenol preventiv, chiar daca febra i-a scazut , se da si pentru linistirea copilului....Evident ca febra este modul de aparare al organismului. Se zice ca atunci cind face febra cu siguranta "a lucrat" vaccinul.
Intreba cineva ,parca Mitzura daca aici in US se face ceva pentru constipatie. Al meu bb nu are constipatie dar mi se pare mie ca consistenta este putin modificata si i-am spus ca are constipatie. Raspunsul dr. a fost sa-i dau niste apa intre mese, si atit.
Cu diversificarea m-am lamurit...cu cit citesti mai mult cu atit mai confuz esti. Copii cresc si in Ro si aici , semn ca oricum este bine si nu trebuie sa fie stric ca la carte...pe mine mama m-a crescut dupa litera cartii si am fost si sint o mofturoasa.....Asa ca eu continui cu sucul de morcovi pina la vreo 30 ml, apoi introduc marul si cind ajung la 70-80 ml introduc si pulpa si substitui o masa. Luca azi a implini o luna! Continuam asa pina la 4 luni cind o sa introduc prima supa de legume , apoi cereale seara....deci o combinatie de metode. Oricum aici in US obezitatea/supraponderabilitatea la copii este ridicata asa ca nu m-au convins ca ceea ce fac ei nu este neaparat si cel mai bine....
Va las acum, ma ocup de aplicatia pentru o noua pozitie aici la servici ,incerc si eu ce pierd?
Pupici,
Olivia
PS Bine ai revenit Liliana la schimbul trei...te dadusem disparuta...
ema spune:
Buna seara dragelor.
Daria, eu i-am dat lui Ricardo acum o saptamina supa din 1 cartof, 1 morcov, 1/4 de ceapa,o bucatica de telina si un dovlecel.Le-am fiert in 500 ml de apa 1/2 de ora in oala sub presiune.Am strecurat zeama si i-am pus in biberon 90ml cu 3 masuri de lapte.A baut foarte bine.Si eu congelez supa in pungi pentru gheata si e foarte comod asa.Astazi am scos ceapa dupa ce am fiert legumele si am pus totul in mixer.A iesit ca un lapte gros si i-am dat tot 90 de ml in care am adaugat o masura de lapte praf.A baut pe nerasuflate.Am citit ca daca nu le place gustul de legume se adauga o masura de lapte praf.La mine a functionat cu succes.Si eu ii dau supa la prinz ,mi se pare cel mai potrivit.Iti doresc succes si favoritei mele craciunite pofta mare.
Papadie, multumesc de pont.Miine merg si eu sa cumpar pastirnac.
Va pupam
Ema si Ricardo
szivarvany spune:
Sunt mandra !!! Basescu in BIHOR are 32 %, iar Bombonel 30 %, PdPnl au 29 %, restu` PsdPur 25 %
Ref. supica: revin maine cu detalii, da` fara pastarnac ca io nu-l cunosc. Io pun ceapa mica, 1 morcov, 1 patrujel fff mic, 1 cartof mic, 1 bucatica fff mica de telina in juma de l de apa. Ok ?
La Multi Ani lui LUCA
Leoaicele Daria & Giulia (16.08.2004.)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
http://community.webshots.com/user/giulia16
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099
AncaMaria spune:
quote:
Acum...o intrebare. Foloseste cineva NESTLE Baby Rice?
Da, eu i-am dat cereale de orez de la Nestle, de fapt si laptele formula tot de la Nestle il dau, si doctorul mi l-a recomandat... deci eu zic ca e ok...
Anca & bb Bianca (19 iulie 2004)
http://community.webshots.com/user/aneagu100
Laura _Oprescu spune:
si noi am inceput cu cerealele in seara asta..am cumparat doua natii, ambele cu orez: una de la Gerber si alta de la Healthy times(organic cica)> A papat dar s-a strambat intr-o fericire...bleah! am gustat si eu..nu au nici un gust,da' deloc! i-am mai dat ieri parca putin suc de portocale numa asa just for fun si ala i-a placut...s-a vazut...prin urmare, ma decid de pe o zi pe alta ce si cum fac....s-ar putea sa incep si eu cu ceva legume...am inteles ca pe rand si mai incolo supa ,asa-i? inca nu m-am decis ,dar macar sa stiu...cert e ca sucurile sigur ii vor placea...
Olivia, i-am dat Tylenol in continuare...sper totusi sa fie ok....