Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (50)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cris_N spune:

Teoria lui Kohlberg asupra dezvoltarii morale

Din analiza rezultatelor, pe baza argumentelor pe care le utilizeaza oamenii atunci cand incearca sa ia o decizie, Kohlberg a elaborat o teorie in care aoar trei etape principale in dezvoltarea morala, fiecare avand doua niveluri distincte.

Prima etapa este cea premorala, in care individul crede in anumite idei pentru simpla lor valoare instrumentala. La primul nivel, credinta in ideile morale are ca scop doar evitarea pedepsei, iar la nivelul al doilea, aceasta credinta este mentinuta pentru a-i asigura individului simpatia celorlalti.

A doua perioada este perioada moralitatii conventionale, in care individul este preocupat in principal de respectarea regulilor sociale. La primul nivel al acestei etape, individul cauta aprobarea sociala generala si se conformeaza moralei altora, pentru a o dobandi. La al doilea nivel, individul incepe sa sustina cu putere “legea si ordinea”, deoarece respectarea legilor si a regulilor societatii este considerata, in sine, corecta din punct de vedere moral.

A treia perioada este cunoscuta drept perioada moralitatii autonome. In aceasta etapa, individul isi elaboreaza un cod moral personal, in loc sa accepte automat codurile stabilite de altii. La nivelul initial al etapei, individul accepta regulile societatii deoarece simte ca sunt adoptate democratic, spre binele tuturor. La al doilea nivel, oamenii isi stabilesc codurile si principiile morale reflectand asupra problemelor si dezvoltandu-si propriile lor idei. Astfel, ei pot ajunge sa nu fie de acord cu unele reguli ale societatii, daca le considera gresite din punct de vedere moral.

Cristiana si BB Andreea http://community.webshots.com/user/cristiana_negrila
http://community.webshots.com/user/andreea_negrila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cris_N spune:

GATA .. sper ca nu v-am plictisit

Cristiana si BB Andreea http://community.webshots.com/user/cristiana_negrila
http://community.webshots.com/user/andreea_negrila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Buna dimineata si multumim tare mult pentru urarile de Sf Andrei .

Ieri am fost libera si a fost tare bine pe langa casa...bineinteles cu multa treaba insa am stat cu piticii - nu am iesit afara cu Matei ca este cam mucios - si a fost tare frumos.

Mai pe seara au venit si niste prieteni pe la noi sa mai sarbatorim putin si ne-am distrat.

Matei este cam marait - azi noapte iarasi a stat treaz de la 01.00 la 02.30 si spunea ma-ma; ma-ma...l-am iertat pentru asta .

Va pupam pe toti si toate si o zi buna,

Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)

NIHIL SINE DEO !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

`neatasi de la noi.

Babee, bine ai revenit. Phillip e un scumpel, l-am vazut
Mamici, vroiam sa va multumes inca odata pentru sfaturile voastre, le-am urmat si acum Amos papa piure de legume dupa amiaza, cu ficatel de pui sau galbenus de ou si nu am avut nici o problema cu adaptarea, dimpotriva, i-a placut tare mult.
Ca tot vorbeati de copii pofticiosi si al meu este unul dintre ei. In timpul saptamanii, noi stam la ora 16 la masa si indiferent de ce face la momentul respectiv, cand ne vede ca ne asezam la masa, vine si el si se catara la mine in brate si se uita in gura mea si ii ploua in gura si normal ca mereu ii dau si lui sa guste. E foarte f. pofticios, papa si se linge pe buze Daca il las jos sau nu ii dau, urla de zici ca-l taie.
Eu nu stiu ce sa fac sa nu se mai zgarie la ochisori. Are unghiutele taiate f.f. scurt si totusi dimineata cand se trezeste se freaca la ochi si isi face cate o zgarietura si se freaca pana ii da sangele.
Ce sa fac? Sa ii pilesc unghiutele sau sa ii tai colturile??

Mamici, voi ce mai gatiti pentru voi in casa, ca eu nu mai stiu ce sa fac? Gatesc in fiecare zi...si mereu sunt in pana de idei. Astazi fac fasolica cu carnati afumati si salata de varza....dar maine???

Va pupam si va dorim o zi buna

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)

Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Neata si de la noi..cu toate ca-s treaza de la 8.
Bubu aseara a adormit la 7, si la 1 juma cine credeti ca facea show si topaia in pat???I-am dat papa, l-am luat cu noi in pat, cu chiu cu vai a adormit pe la 2.Dimineata la 6 cand l-am auzit caraind imi venea sa bag capul in perna si sa zic:astazi imi iau liber.Hai ceai..la 8 in picioare..gata,ce sa mai dorm???Deh, daca am stat pana tarziu cu pozele alea, acum is nauca.
Emilly...eu zic ca Phillip seamana cu amandoi..are unele momente in care e leit unul, in altele e leit celalalt.
Saphir..si eu is in pana rau...astazi fac paste bologneze, ca mi-e mai usor...dar is in pana de idei.Am facut marti o salata de pui..ieri a fost miercuri post, maine la fel(tin si eu macar miercurea si vinerea, si ultima saptamana integral)..dar chiar nu mai stiu.Sambata duminica trebuie facut mai mult ca-l am si pe Vio alaturi:)))

'Babies come into the world holding joy in their hands and when they open those small fingers, the whole world's supply is replenished.'

www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank"> Botez

Primele luni
Album2
Scumpetel

Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neatza si de la noi.

Multumim asemenea de urari , la multi ani si din partea noastra sarbatoritilor de peste week-end si celor de azi!!

Babee, bine-ai revenit . N-am apucat inca sa ma uit pe poze, dar recuperez in prima pauza care o voi prinde la serviciu.
Si Malina mea e la fel, o pofticioasa (saliveaza si mesteca-n gol de fiecare data cand ne vede pe noi mancand ceva, nu conteaza ca-i un sandwich sau o farfurie de ciorba) si-o mancacioasa, trebuie neaparat sa-i dau macar sa guste din mancarea noastra ca altfel iese show. Si de multe ori daca e ceva care-i place si n-are voie urla de trezeste vecinii si nu se lasa pana nu mai primeste 2-3 lingurite din chestia respectiva. Si normal ca "Rezultatele" se vad, la 8 luni are deja 9 kilograme (doar in ultima luna a pus juma de kg, asta in conditiile in care eu i-am redus la jumatate cerealele si am incercat sa-i dau cat mai multe fructe in locul lor).

saphir, incearca sa-i pilesti colturile, stiu ca e greu, dar asa e mai sigur ca n-o sa se mai zgarie. Varianta manusi cred ca se exclude, desi ar fi cele mai bune, macar dimineata cat are chef sa se frece la ochisori. Dar stiu ca nici fie-mea nu le suporta, ba chiar mai nou a invatat sa si le scoata sigura, asa ca nici cand iesim afara nu reusim sa-i punem ceva in manute.

Am "furat" si eu reteta de spanac, poate reusesc s-o incerc in week-end. Ieri i-am facut paste cu branza si ou la cuptor....a fost tare incantata.

Ce bine e sa fi ....nu te mai stresezi de kg. in plus , poti manca ce ai chef, ba chiar lumea se grabeste sa-ti faca poftele.

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

buna ziua

Multumim de urari

Babee

si Matei e un pofticios fara pereche. noi mereu pregatim si ceva pentru el ca altfel e jale mare. noi la masa, el in scaunelul lui cu ce i-am pregatit. ce bucuros si mindru e ...

Saphir, ce bine ca papa Amos tot.
eu pentru noi nu am timp sa gatesc prea elaborat (si nici nu prea ma dau in vint). Matei doarme foarte putin ziua si n-am timp. dar mai fac paste cu ton, salata de cartofi cu ton, gulas - miam, miam, ostropel, pui cu smintina si ciuperci si nu mai stiu
cind sint in criza de timp ma scot cu paste facute asa cum imi vine pe moment.

Cristiana, am salvat ce ai scris. sa citesc cind ma va lasa puiul. multumim

un posibil pont pt. mamicile cu copii mofturosi la mincare:
Matei e foarte incintat de alte vase. asa ca uneori ii dau sa manince cu lingurita cu coada lunga (de cafea) direct din vasul de la blender. mama .. ce incintat e .... casca o gura cit o sura

va dorim o zi minunata

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)

gasca MAO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Buli, Phillip nu vrea ceva si pentru el, el vrea ce mananc eu.de-asta trebuie sa fiu foarte atenta ce mananc ca sa-i ii pot da si lui....
Pana si castraveti murati mananca....e clar ca-i baiatul meu.Oricat de acru ar fi ceva el lipa lipa miam miam....

'Babies come into the world holding joy in their hands and when they open those small fingers, the whole world's supply is replenished.'

www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank"> Botez

Primele luni
Album2
Scumpetel

Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Babee, m-am uitat la pozici. e foooarte dragutz Philip.

pai Matei asa crede, ca maninca ce mincam si noi
ii fixam scaunelul un pic mai jos de masa noastra si ii punem pe masuta ce vrem noi
bine, uneori nu scapam si chiar primeste exact ce mincam

Mickyy, cum poti tu sa-i pilesti unghiile???? ca eu abia reusesc sa i le tai. si asta cu maaaaari eforturi

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)

gasca MAO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dadi_t spune:

Buna ziua, iubitele!

LA MULTI ANI, RARES-ALEXANDRU, MIRCEA SI ANDREEA-TEODORA!

A veniiit mamaaa...si ce bine este...Azi am zi de relash! Desi nu m-a rabdat inima sa nu ma apuc sa fac o salata orientala pt. diseara.
Azi avem sedinta cu parintii la Anduta! va aduc vesti noi cu dashteptatica lu' mama!

Babee,bine ai revenit cu aceasta buna stare de spirit! Bubu e dulce foc si degeaba zici tu: e cap taiat ..TU!

Mickyyy, ce papi tu asa bunnnn????

I-am mutat masuta cu scauneluyl lui Bibi in bucatarie.La fel ac si la bb-ei vostrii, e jale. Chitzaie si nu se potoleste pana nu-i dau din mancarica noastra. Si eu am inceput sa fac mancarea pt. noi mai dietetica sa-i pot da si bibilutzei.
Aseara a tras un show cu Anduta mama-mama. Anduta are un mos Craciun din acela care se umfla si daca apesi pe el chitzaie. Bibi a ras in hohote cu mosul in bratze(care era mai mare decat ea). Dadea sa-l muste si-l strangea in brate si mosul chitzaia. A fost un spectacol pe cinste...
Emilly, wow ce casuta...! cam maricica....sau se preconizeaza... marirea familiei? Uite si casuta care ne-o dorim si care ne-o permitem. http://www.housefactory.org/catalog/actual420.html
S-ar putea sa mai negociem cu constructorul cateva mici modificari. Pretul nu include fundatia(cca 5.000 euro), utilitatile(apa, crt, canalizare cca. 4.000 euro) si terenul(cca 10.000 euro). Dar tot e convenabila!Sper din martie sa demaram lucrarile...Doamne ajuta!
Pupici si o zi minunata!

Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)

...poze Noiembrie!

Mergi la inceput