plange si nu vrea sa mearga la gradinita

plange si nu vrea sa mearga la gradinita | Autor: Daria

Link direct la acest mesaj

Avem o problema care tine de aproape doua saptamani. Poate ma puteti ajuta voi cum sa procedez in continuare ca nu mai am nici o solutie.
Maria (3,5 ani) a inceput sa mearga la gradinita in aceasta toamna. In ultimele doua saptamani am facut schimb de locuinta si o saptamana nu am putut s-o duc la gradinita. Dupa aceasta perioada refuza sa mearga, spune ca nu-i place sa mearga la gradinita dar nu vrea sa-mi dea nici un motiv. Orice o intreb ca s-ar fi intamplat acolo spune ca nu este asa. Adevarat ca agreaza numai pe una dintre educatoare. Cealalta este mai in varsta si a cam sufoca cu modul ei de as arata afectiunea. astazi cand a vazut-o dimineata a dat sa fuga si nu mai vroia sa intre in sala. Saptamana trecuta a ramas la bunici si doua zile a ramas plangand cu suspine acolo iar in a treia zi fata mea a inceput sa planga de acasa pentru a o determina pe bunica sa nu o mai duca. Si asa a obtinut ce a vrut ea. Stiu ca a ceda in fata copilului batalia este castigata de el dar cum sa procedez in continuare ca si astazi a facut la fel. Credeti ca a trait o trauma acolo sau este asa cum zice educatoarea - incearca sa obtina ce vrea ea. In general ma inteleg foarte bine cu ea si este un copil cu care trebuie vorbit. Am incercat cu tot felul de povesti, cu tot ce ii place mai mult ei sau cu ce nu ii place sa faca, dar cand ajunge acolo tipa, nu numai ca plange, ca ea nu vrea sa ramana acolo. Ma puteti ajuta cu cateva sfaturi ca nu stiu cum sa mai procedez in continuare. Este bine sa o las acolo in fiecare dimineata plangang sau ii fac si mai rau?
Astept raspunsurile voastre,

& Maria (3 ani)
www.ldd.home.ro/MARIA.HTM

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Cumpara tu niste flecustete si roag-o pe educatoarea "cea rea" sa i le ofere din partea ei (din dragoste pt. Maria). Un creion, o bombonica, un balon. Cateva zile. Si vezi ce se mai intampla.
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

A mea nici acum nu merge cu placere dar nu are de ales. Are 5 ani si tot trebuie sa o conving ce frumos e la gradi, sunt jucarii, copii, dar ea fiind singura prefera sa se joace singura. La gradi este una intre multi altii, in timp ce acasa este in centrul atentiei. Eu cred ca de aceea nu-i place la gradi la fetita mea. Oricum acum e mai bine decat la inceput (acum 2 ani) cand plangea pana ii venea sa vomite. O lasm plingind si o gaseam plingind. E adevarat ca era la camin, acum la gradi programul fiind mai scurt e mai bine. Mai ales ca nu-i placea sa doarma.
Depinde de copil. Altii nu au nici o treaba. Imi aduc aminte ca nici mie nu-mi placea la gradi.

April & Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Eu cred ca unor copii pur si simplu nu le place la gradinita. Al meu a plans timp de 7 luni in fiecare dimineata. Educatoarele erau intr-o mirare continua. Sunt sigura ca nu se intamplase nimic rau acolo, pur si simplu nu-i placea. Dupa 7 luni l-am retras din cauza ca facea otite una dupa alta.

Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria spune:

Cristina, am sa incerc si asa. Astazi cand s-a dus sa o ia bunica era vesela, se juca cu copii (de fapt asa a gasit-o mereu). Plansul este numai dimineata, la venire. Chiar ia repetat educatoarea bunicii astazi ca plange pana plecam si apoi se linisteste foarte repede. Nu inteleg de ce se comporta asa. Eu am tot incercat sa gasesc motivul.

& Maria (3,5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sora2001 spune:

insemna ca nu-si gaseste comfort psihic si ultima soluite ar fi sa schimbi gradinita ,eu cel putin la asta as fii recurs.

Ema's si Richard-Sora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria spune:

Astazi a plans mai putin dar era in tura de dimineata cealalta educatoare, pe care o simpatizeaza mai mult. Cel putin asa am sesizat eu.
La varianta cu o gradinita noua m-am gandit si eu si chiar am gasit o solutie dar mi-e teama ca sunt prea multe schimbari intr-un timp asa de scurt si sa nu fie afectata si de lucrul acesta. Maria este cu noi de un an si saptamana trecuta a fost prima data cand nu a stat peste noapte acasa cu noi. M-am gandit ca si lucrul acesta poate sa fie un motiv de ingrijorare pentru ea, cu toate ca am trecut sa o vedem iar acum am revenit in noua locuinta si stam toti trei. Multumesc mult pentru sfaturi si poate este cineva care a schimbat gradinita in timpul anului sa-mi spuna cum s-a comportat cel mic cu alte educatoare, cu alti copii. Multumesc inca o data pentru sfaturi.

& Maria (3,5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sora2001 spune:

fa un sondaj de opinie, vezi daca si ceilalti copii n-o simpatizeaza pe cealata tanti educatoare ,si de ce ?
hmm, eu cred ca nu prea se comporata bine cu copiii sau cu fetita , ma rog s-ar putea sa fie putin mai neingaduitoare cu ei,parerea mea.

Ema's si Richard-Sora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_ina2000 spune:

Buna

si eu am avut aceeasi problema cu plansul de dimineata aproape 2 luni.Mie insa imi era mult mai greu sa aflu de ce plange deoarece Alexandru are numai 2 ani si 7 luni si de cate ori il intrebam spunea ca plange degeaba.Dar mereu am incercat sa-i spun si sa fie sigur ca eu nu-l las acolo definitiv si ca vin sa-l iau acasa.Cel mai greu de fapt asta a fost sa vada si sa inteleaga ca nu il parasesc si ca MEREU ma voi duce sa-l iau.Dupa ce a capatat aceasta siguranta a ajuns chiar sa-mi spuna la revedere si sa o ia pe doamna de mana si sa plece la copii.Acum nu mai am probleme si cred ca ruptura de mediul lui de acasa s-a facut dar a capatat siguranta ca dupa ce se trezeste ajunge inapoi acasa la el cu mami si cu tati.
Succes deoarece cred ca si acest lucru poate fi un motiv al plansului de dimineata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Sigur a deranjat-o ceva la gradinita!Ei sint atit de sensibiluti si doamnele atit de plictisite.Si copii pot fi uneori duri unii cu altii,nu constientizeaza.Nu o intreba direct,incearca in mod indirect sa afli ce a suparat-o.Poate pur si simplu prea multe schimbari au zapacit-o.Nu-si gaseste locul!Nici acasa nu mai e chiar acasa si gradinita e ceva nou,totul in jur e ostil de nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Diana mea a plans non stop de la un an si 9 luni cand am dus-o la cresa. La 2 ani si 9 luni a mers la camin si plangea pentru ca era o schimbare. Dar culmea, plangea numai cand o duceam eu...explicatia: ii era tare greu sa se desparta de mine...Eu n-am avut cu cine s-o las acasa, asa ca musai mergea in fiecare zi.
La 5 ani ne-am mutat in alt oras si nu i-a placut deloc la noul camin. Am chinuit-o 2 ani, tot fiindca nu am avut incotro. Aici nu-i placea una din educatoare, era mai dura cu copiii si pe Diana o obliga sa manance, ea fiind foarte mofturoasa la mancare.

Ei dar au trecut anii, Diana e acum in cl.II-a si de cand merge la scoala si o iubeste pe invatatoare e OK. In schimb are o colega de clasa care e speriata de invatatoare si plange dimineata cand trebuie sa mearga la scoala, stiu asta de la mamica ei...invatatoarea o cearta des si ii face mereu observatii.
Probabil ceva de genul asta o fi si la fetita ta, poate n-ar fi rau sa vorbesti cu educatoarea sau chiar sa o muti la alt camin...insa nu stiu cum ei certitudinea ca ii va placea de noile educatoare...

Mihaela, Diana(22 nov 1996) siSilvia(10 sept 2003)
poze1 ; poze2 ; poze3
proaspete cu Silvia
bebelusi august-septembrie 2003

Mergi la inceput