plange si nu vrea sa mearga la gradinita
Raspunsuri - Pagina 2
Daria spune:
Asa cum va scriam saptamana trecutam, Maria a fost mai linistita pentru ca era educatoarea de care ii placea. Astazi s-a schimbat tura si iarasi am avut probleme dimineata. Incepe sa planga, nu ma mai pot intelege cu ea si tremura cand se apropie de ea educatoare. Am avut astazi toata ziua data peste cap pentru ca am lasat-o acolo urland. Ceva s-a intamplat si nu am de unde sa aflu ce anume. Bineinteles ca ele nu recunosc nimic. Mi-a spus astazi ca ea are experienta de educatoare si ca are 20 de copii care nu plang si nu a mea plange. Va rog sa ma credeti ca nu stiu in acest moment daca este bine sa o mai duc sau este mai bine pentru ea sa ramana acasa cu bunicii. Maine am sa merg sa vorbesc cu directoarea si poate imi da o solutie la situatia asta, cu toate ca merge pe ideea ca nu trebuie sa faci pe plac copilului. Nici nu stiu cum sa ma mai port cu ea. Trebuie sa ii arat ca sunt suparata si sa fie pedepsita sau nu? De fiecare data cand ii vorbesc de o parte buna si una rea o accepta pe cea rea numai sa scape. Astept in continuare sfaturile voastre.
& Maria (3,5 ani)
www.ldd.home.ro/MARIA.HTM
iubibubi spune:
quote:
Originally posted by irina_ina2000
de cate ori il intrebam spunea ca plange degeaba
tare simpatic baietelul tau, !
Daria,
Andrei al meu a plans vreo doua saptamani de cand cu gradi. incepea inainte de-a iesi din casa si continua acolo pana veneam sa-l iau. nu vroia sa se joace cu ceilalti copii, nu statea la masa, nu participa la jocuri si "proiecte", statea imbracat, la usa, gata de plecare :). educatoarele mi-au spus ca e normal, aproape toti fac asa si ca, de obicei, procesul de acomodare dureaza cam doua saptamani. la noi s-a potrivit, acum nu mai avem probleme. zilele trecute, insa, l-am gasit plangand. de ce? una dintre educatoare (sunt 2 care au grija de ei) a trebuit sa plece. de unde am tras concluzia ca si ei au preferinte si simpatii :) poate ca la voi totusi e altceva la mijloc si acea educatoare e mai rece sau se poarta urat, la noi e sigur chestie de gust :)
I.&www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi" target="_blank">Andrei
danac spune:
Dariei(3 ani si 3 luni)inca nu ii place la gradinita,a inceput sa mearga de la 3 ani.Cel putin asa zice ea ca nu ii place si ca ii place mai mult cu mami acasa desi e innebunita dupa copii.Dar majoritatea acolo sant mai mari decat ea,poate de asta.Prima luna a fost groaznic ,a plans in fiecare dimineata si se tinea cu mana de stalpul de la intrare ca sa nu intre pe usa.....Dar a inteles ca trebuie si ca nu are incotro dupa vreo 3 saptamani de urlat si trantit pe jos...mai ales ca eu nu am varianta cu bunicii sui gradinita e singura solutie de cand am inceput sa lu7crez.Ideea e ca educatoarea mi-a zis ca chiar daca tipa nu trebuie sa fac despartirea prea lunga nu ar avea sens nici pentru mine nici pentru ea.Asa ca in prima luna ramaneam si ascultam pe afara pe la ferestre daca mai plange sau nu dupa ce o faceam sa intre in gradinita.si ea are un educator preferat si o educatoare mai putin preferata..dar acum deja sant dimineti cand singura cere la gradinita...Ideea e ca tu trebuie sa fi hotarata ca vrei sa o lasi in gardinita aceea,ea va intelege asta.Acum depinde ce credit acorzi tu educatoarelor de acolo si daca tu ai incredere in ele.Numai bine!
karmen spune:
Daria,
convinge-te ca acea educatoare mai putin placuta pentru fetita ta nu a gresit cu ceva serios fata de copil. Vezi cum se poarta si cu ceilalti copii, discuta cu alti parinti. Daca nu e nimic in neregula eu zic ca este doar o antipatie a copilului fata de aceasta persoana. Nu cred ca solutia ideala ar fi sa muti copilul la alta gradinita in acest caz. Fetita trebuie sa invete sa relationeze si cu persoane mai putin placute, in viata va intalni destul de multe astfel de persoane. De fapt asta inseamna socializarea. Trebuie sa o ajuti sa depasesca aceasta perioada, sa-i povestesti mai multe despre acea educatoare, poate chiar incerci sa ai o relatie mai buna tu insuti cu educatoarea. Poate reusesti sa va imprieteniti intr-un fel, sa o cunosti si tu mai bine si astfel ii vei putea insufla si fetitei incredere in aceasta persoana.
Carmen Ghilescu