Mamici de ianuarie - februarie 2005 (61)

Mamici de ianuarie - februarie 2005 (61) | Autor: Veve

Link direct la acest mesaj

Ingerasu..........DPN 31.12.04/01.01.05 BIANCA MARIA Dr. Ion Ionut, Giulesti
Crinuta...........DPN 31.12.04/01.01.05 RAYAN Dr. Nayel, CFR2
Oana Cretu........DPN 31.12.04/01.01.05 SEBASTIEN CRISTIAN
Coraly............DPN 02.01.05 Dr. Todea, Stanca Cluj
Mihacele..........DPN 04.01.05 Dr. Badea Iulian, Municipal
Oprietena(Mirela).DPN 06.01.05 Dr. Gilorteanu, Caritas
aurelursu(Gabi)...DPN 07.01.05 Dr. Cristina Vasiliu, Municipal
Norah ............DPN 07.01.05
Lali..............DPN 07.01.05 DRAGOS Dr. Anca Alexandru, Municipal
Adana.............DPN 09.01.05
Tomasa ...........DPN 09.01.05 TUDOR Dr. Radoi Cristian, Municipal
Bellamia..........DPN 9-14.01.05 ALEXANDRU
Mona(amo2004) ....DPN 10.01.05 Dr. Ghe. Cruciat, GineI, Cluj
Alina Gabriela....DPN 10.01.05 IOANA CLARA
Cory35............DPN 10.01.05 AMANDA
Monique ..........DPN 12.01.05 VICTOR
simonadinca.......DPN 10-15.01.05 THEODORA OLGA Dr. Radoi, Municipal
Andrutza..........DPN 13-15.01.05 SIMONA ANDREEA Dr. Dan Tutunaru, Elias
V.Erica (Dana)....DPN 11-16.01.05 Dr. Dan Tutunaru, Elias
Leta..............DPN 16-17.01.05 ANDREEA Dr. Dan Tutunaru, Elias
Megg..............DPN 16-18.01.05 MARA THEODORA Dr. Ina Moldovan, Municipal
Rachel Owen.......DPN 20.01.05 ALBERT ADRIAN Dr. Dumitrascu, Municipal
amary ............DPN 21.01.05 Dr. Ion Ionut, Giulesti
Adita.............DPN 22.01.05 Dr. Hadi, Cantacuzino
Carmene...........DPN 22.01.05 ANA
Galaxy............DPN 22.01.05 ROBERT BENJAMIN
NataliaS..........DPN 22-23.01.05 Dr. Doru Diculescu, Stanca Cluj
Ubi............... DPN 23.01.05
Alina Maria........DPN 23.01.05 MANDY STEPHANIE, Olanda
Anda (Witchie).... DPN 23.01.05 IRINA
corneliaa.........DPN 26-28.01.05 Ioana Alexandra Dr. Nicolae Cernea, Craiova
Ja(Ana) .......... DPN 28.01.05 STEFAN Dr. Marinescu, Giulesti
La reveuse........DPN 28-29.01.05
Kris..............DPN 29.01.05 BIANCA MARIA Dr. Militaru, Filantropia
Rs 143........... DPN 30.01.05
Cocolino......... DPN 30.01.05 MARIA TEODORA Dr. Ion Ionut, Giulesti
Mara2004 ......... DPN 30.01.05 Munchen
ana maria.........DPN 31.01.05 Dr Anca Moisa, Giulesti
Cam33.............
Candy ............ ERIC
Shinutza
BDana

FEBRUARIE

tigabita..........DPN 04.02.05 ANDREI Dr. Dan Tutunaru, Elias
Anuc..............DPN 05.02.05 IOANA MARIA Dr Badea Iulian, Municipal
Vanto(tonela).....DPN 05.02.05 ROXANA THEODORA/TUDOR CRISTIAN Dr. Visan Costel, Caritas
PatriciaArdeleanu....DPN 05-12.02.05 REBECCA Dr. Hamid, Medicover/Filantropia
Bestutza..........DPN 9-17.02.05 Dr. Dan Tutunaru, Elias
Ixxi .............DPN 11-12.02.05 Dr. Ludmila Calaras, Titan
Lbelciug..........DPN 13.02.05
Sara18............DPN 13-18.02.05 DAVID
Shobo.............DPN 13-19.02.05 CODRIN VICTOR Dr. Dan Tutunaru, Elias
Kita..............DPN 15.02.05 Dr. Badiu, Municipal
Bagoiu(Irina).....DPN 15.02.05 Municipal
Laura Olariu.....DPN 19.02.05 Dr. Muresan, Gine I Cluj
Alipiticot.......DPN 15-20.02.05 Dr Mihalceanu, Cuza Voda Iasi
Iana .............DPN 20.02.05 DARA
Lily........DPN 20.02.05 Dr. Cornea, Maternitatea Bucur
Amaya ............DPN 21.02.05 ANDREI ALEXANDRU Dr. Hamid, Medicover/Filantropia
RamonaS...........DPN 21.02.05 SARA
Viktoria ...DPN 24.02.05 DAVID, Wr. Neustadt
elenutza
Rodicag
Littlemcg
Anadana

BAIETII LA INAINTARE: 25 SI 27

Irina,veve & croko
pozici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leta spune:

Intrebare intrebatoare...

Azi dupa amiaza am simtit bebela sughitind undeva sus, in dreptul ficatului...La ultimul eco morfo (27-28 saptamini), dr. Iosup mi-a zis ca s-a pus cu capul in jos si asa va ramine.
Credeti ca e posibil sa se fi intors iarasi cu capul in sus?
Si daca da, mai are timp sa se duca la loc, jos (azi am implinit 32 de saptamini)?

Leta 32+
dr. tutunaru - elias

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galaxy spune:

Salut!

Alina Maria, maama, ce animal de casa ai! E cam periculos cu sarpele, asa pare pentru mine. Azi de dimineata am stat in bucatarie si am facut doua feluri de prajitura, ca mi-a facut Viktoria pofta. O tarta cu mere si cu persici, a doua cu budinca.

Crinuta, asteptam vesti. Cred ca o sa spargi tu gheata prima pana la urma. Si mai bine nu te forta.

Leta, cu sughititul, am patit si eu saptamana asta, in 32a saptamana. De dimineata sughitea sus, dupa masa deja era cu capul jos. Oricum, pana saptamana 35 are timp sa se pune cu capul jos.

io si un baiatel (intr-un burtic de 32+ saptamani)

"Als du geboren wurdest war ein regnerischer Tag. Aber es regnete nicht wirklich, sondern der Himmel weinte, weil er einen Stern verloren hatte." A. de Saint-Exepury

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Fetelor, cum arata dopul gelatinos? Eu am senzatia ca am inceput sa pierd din dop. Azi dimineata la toaleta am simtit ca iese ceva, si am gasit pe hartie mult mucus galbui. Totusi eu stiam ca tre sa aibe si sange, iar la mine nu era deloc sange, doar mucus, dar foarte mult si gros.
De fapt de vreo saptamanai cel putin gasesc pe hartie foarte putin mucus, dar ca azi niciodata. Voi ce spuneti?

pupici

Crinuta si bb din burtica 35+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Uitati ce scrie la saptaman 37 de sarcina pe forumul reclama:

Saptamana 37

Copilul:
In aceasta saptamana copilul este la termen, complet dezvoltat! Dar inca nu se opreste sa mai creasca; continua sa adauge grasime cam 40-50 grame pe zi. In general, la nastere, baietii cantaresc mai mult decat fetele.
Coordinarea copilului este foarte buna incat poate deja apuca cu degetele. Daca ii arati o lumina puternica, copilul se poate intoarce dupa ea in uter.

Mama:
Dupa aceasta saptamana este posibil sa pierzi dopul gelatinos care a ferit uterul de patrunderea infectiilor si a bacteriilor. Acest dop gelatinos se poate pierde cu cateva saptamani, zile sau ore inainte de nastere, si este gros, galbui si poate contine sange. Pe masura ce colul uterin se dilata pentru nastere, acest dop este indepartat. Fi sigura ca il anunti pe medic de orice scurgere survenita.
Aduna-ti lucrusoarele din timp pentru sala de nasteri! Citeste articolul Ce mi-am dus cu mine la maternitate.

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Simona, ma bucur ca bebe a mai crescut. Eu stiu ca daca bebe creste treaba cu IR-urile nu e relevanta (asa mi-au zis la Giulesti saptamana trecuta cand am facut morfo, ca si eu eram disperata). Ai incredere, deja bebe e marisor la 1,7 kg.

Crinuta, cu dopu si eu stiam ca tre sa aiba firisoare de sange. Sau poate sa fie chiar maroniu. Dar, se pare ca poate sa mai dureze pana nasti, dupa ce il elimini. Imi amintesc ca fetele care au nascut deja ziceau ca arata ca niste "muci". Iti tin pumnii!!!

Apropo de lucruri pt bebe. Ieri m-am tarat si eu pe la magazinele de bebe, sa ma uit dupa carucioare usoare. Din pacate am fost dezamagita, chiar si cele scumpe si cu reclama mare ca sunt usoare de fapt nu sunt chiar asa usoare. Sotul meu le-a ridicat si mi-a zis ca mare diferenta nu e...

Incantata am fost de magazinu de pe calea Vacaresti: Barza. Cel putin pentru hainute, lenjerii de pat, aparatori, proposopele samd e foarte bun. Importa de la o fabrica din Bulgaria, toate produsele sunt din bumbac bun si fabrica lucreaza pentru firme tari (mothercare ex). Au si patuturi, din pal cu zabrelele din lemn masiv, mai ieftine ca la alte magazine. Nu stiu insa dfaca le transporta acasa. Pentru cine sta prin zona e de vizitat magazinu.. Preturile cam ca la Z sau mai micute.

Am mai vizitat HappyBaby de pe Dacia, vanzatoare draguta, ne-0a explicat ce si cum si pana la urma ne-am hotarat la un carut (nu stiu cat o sa ne tina hotararea) si Loris de pe Dacia unde lucruirle sunt foarte dragute dar piperate rau. Un set de lenjerie cu aparatori de patut, cam 6 mil.

La carrefour am avut o supriza placuta. la casa de gravide nu te lasa decat daca esti gravida. Sotul meu cu cumparaturile a mers inainte la casa si abia cand am aparut eu in toata splendoarea casiera a fost multumita si ne-a primit. La carrefour militari.

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Ana Maria, si eu stiam ceva de firisoare de sange, dar nu este obligatoriu. Eu nu am alta explicatie. Nu are ce sa fie altceva. Voi mai urmari azi sa vad daca mai gasesc ceva, dar eu sunt 90% sigura ca e dopul, mai ales ca am colul deschis 2 cm. Stiu ca se poate pierde si cu saptamani inainte.
In rest nu am decat dureri vagi de ciclu, dar si astea pot apare cu saptamani inainte.

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Uite ce scrie Tutunaru despre luna a 8-a si implicit despre dop:

Sarcina - Luna a VIII-a

Luna a opta este probabil luna cea mai lipsita de evenimente si de simptome (exceptand bineinteles prima luna a sarcinii) dintre toate celelalte pe care le-ai parcurs pana acuma. Pentru a caracteriza plastic atat cum te simti cat si cum arati putem folosi doar un singur cuvant: MARE. Abdomenul a ajuns atat de mare si te simti atat de mare incat uneori simti ca ai avea nevoie de o strada intreaga pentru a te intoarce in loc. J Un aspect simpatic al acestui fapt este ca iti poti folosi cu usurinta burtica pe post de masuta, noptiera sau birou: aveam o prietena care isi servea pe ea cafeaua dimineata sau punea pune pe ea diferite obiecte (un carnetel de note, pixuri, cutiuta cu farduri). Totusi nu incerca sa-ti instalezi computerul pe ea, s-ar putea sa nu iti incapa! J

Simptomele mamei

Luna aceasta fundul uterului va ajunge pana sub stern. Cresterea aceasta importanta a abdomenului impreuna cu castigul important in greutate te va face sa te simti foarte inconfortabil: te misti cu dificultate, te ridici cu greu din pat sau din fotoliu, dormi prost, intr-un cuvant te simti greoaie Din (ne)fericire luna aceasta nu prea se intampla nimic spectaculos. Nici in bine si nici in rau.

Contractii Braxton-Hicks mai intense. Luna aceasta sa nu fii surprinsa daca tipul acesta de contractii apar des, poate chiar dupa fiecare ora. Lucrul acesta ar putea sa te faca sa te intrebi daca a venit momentul... Cel mai pobabil este ca nu inca, uterul isi face, ca sa zicem asa, incalzirea pentru marele examen al travaliului. Daca contractiile se insotesc de dureri si devin intr-un fel regulate, fuga in pat si anunta-ti doctorul.

Miscarile copilului. Le simti foarte acut, desi ele par sa fie mai putin dese ca in lunile trecute. Odata ce micutul tau a crescut, el intra intr-o evidenta lipsa de spatiu, fiind silit sa se acomodeze locului stramt care este uterul tau, astfel ca incearca si el sa isi mai dezamorteasca din cand in cand cate un piciorus, cate o manuta... De aici si loviturile "nemiloase" pe care le simti in stomac, in ficat, splina sau in coaste. Cand il simti mai agitat, nu ezita sa il mangai prin burtica si sa vorbesti cu el ca sa-l linistesti: vei fi oare surprinsa daca vei vedea ca te asculta si se potoleste? Daca ai voce placuta poti sa-i si canti, poate il adormi. J

Oboseala marcata. Este inutil a-ti explica de ce te simti asa de obosita... Abdomenul este urias, ai gastigat in greutate cat ti-ai fi dorit sa castigi la LOTO J, picioarele iti sunt in permanenta umflate, cum ai vrea sa te simti? Un lucru este cert, nu incerca sa bravezi. Stai in pat cat simti ca poti, dar nu exagera. Este bine a face cat mai multa miscare usoara (daca nu ai apucat sa faci gimnastica pe care ti-am recomandat-o din luna a doua), adica plimbari in aer liber si usor antrenament in bucatarie.

Nopti albe. Exista o pleiada de motive pentru care in aceste ultime doua luni nu prea mai poti sa dormi noaptea. Unul dintre ele este, evident, abdomenul tau mult marit, care te sileste sa dormi numai in anumite pozitii, si acelea doar doua la numar: lateral dreapta sau lateral stanga. Disconfortul acesta te trezeste deseori noaptea. Uterul gravid poate sa iti joace feste si prin faptul ca iti apasa pe stomac, lucru soldat cu aparitia arsurilor ce te pot trezi din somn, sau pe vezica urinara, fortandu-te sa faci dese excursii la baie. Un alt motiv este faptul ca se schimba ciclul somnului, astfel ca poti sa ai mai multe perioade REM (nu este vorba de binecunoscuta formatie de muzica pop J, ci de o faza a somnului caracterizata prin somn cu vise, din care te poti trezi mai usor decat in timpul somnului normal). De asemenea poti sa adormi greu din cauza grijilor pe care le ai cu privire la sanatatea copilului, la modul cum ai sa te comporti la nastere, daca vei fi o mama buna, sau pentru ca soacra te-a anuntat ca vine sa stea pe capul tau lunilea astea ca sa te ajute. Daca mai adaugam si faptul ca cel mic poate sa nu aiba respect pentru perioada ta de repaus si sa-l apuce tocmai atunci cheful de joaca si de lovituri, vei intelege de ce lunile astea vei apuca sa dormi mai mult in picioare decat noaptea in pat. J

Sughituri interminabile. Nu te speria, nu vei sughita tu, ci copilul. Perioada aceasta care mai este pana la nastere, cel mic o va folosi pentru a se antrena in vederea marelui lui examen: respiratia. Astfel ca el inspira si expira in mod constant in “atmosfera” de lichid amniotic, inhaland acest lichid in plamanii sai. Din pacate practica aceasta poate sa ii irite diafragmul, astfel ca este foarte posibil sa il apuce secuse de sughit care ti se pot parea interminabile. Nu te speria (dar nici tu nu incerca clasica metoda sa incerci sa-l sperii pe copil ca sa-l faci sa scape de sughit J), fenomenul acesta este absolut normal si practic lipsit de influente negative pentru bebe.

Castig in greutate. Nu am sa mai comentez acest simptom caci s-ar putea sa te apuce plansul. J Deja esti disperata in fiecare dimineata cand te urci pe cantar sau cand iti admiri “silueta” in oglinda. Tot ce pot sa-ti spun este ca dupa nastere poti sa-ti revii (cu mici eforturi) la silueta pe care toti ti-au invidiat-o inainte de sarcina. Deci mai ai putina rabdare si totul se va termina cu bine si pentru talia ta.

Excursii si mai dese la baie. Este evident ca pe masura ce micutul tau creste din ce in ce mai mult el va ocupa tot spatiul pe care il mai are la dispozitie, in detrimentul altor organe precum este si vezica. Este perioada in care poti sa simti nevoia sa fugi in baie la fiecare jumatate de ora. Indiferent de neplacerea cauzata, nu uita sa bei lichide multe, mai ales daca esti intr-o luna foarte calduroasa.

Dureri articulare. Apar in putine cazuri si nu au o semnificatie patologica. Poti sa fii dintre cele fericite si nu ai deloc aceste simptome. Durerile articulare sunt date de catre efortului suplimentar la care sunt supusi muschii, si implicit tendoanele acestora, in timpul activitatilor zilnice.

Scurgeri vaginale. Cu secretia vaginala albicioasa si abundenta probabil ca esti deja impacata din lunile trecute. Luna aceasta insa s-ar putea sa faci cunostinta cu un alt tip de “secretie”, anume poti sa observi un fel de mucus slab verzui pe hartia de toaleta sau pe absorbantul chilotului tau. Nu trebuie sa te alarmezi, este un fenomen normal. Este ceea ce se numeste dopul gelatinos care iti sigileaza colul pantru a proteja continutul uterului, si a fost acolo toata sarcina. Acum incepe sa iai faca simtita prezenta datorita faptului ca incepand din aceasta luna colul incepe sa se inmoaie si sa devina mai elestic, astfel ca acest dop mucinos incepe sa se “scurga” uneori cand te duci la toaleta.

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Crinuta, ai vazut ca Tutunaru zice ca e normal sa-ncepi sa elimini dopul din luna a 8a. Chiar haioasa prezentarea lui.

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Crinuta, merci pentru prezentarea lui Tutunaru. Excelenta. Deci e posibil sa fi inceput sa elimini dopul.

Alina, dar sarpele sta inchis? Nu cred ca as fi avut curaj sa-l mai tin cu bebe in casa. Sotul ce zice?

Galaxy, mie imi faceti toate pofta cu prajituri, nu numai Viktoria.:(

Nu mi-a raspuns si mie nimeni la intrebare: ce inseamna col elastic?

Va pup!

oana si bebitza din burtica (35s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Oana, dar cine ti-a spus de col elastic? Eu nu am mai auzit termenul asta. Ma gandesc ca o fi echivalentul colului moale, si acum in faza asta a sarcinii este normal sa fie moale colul pentru a se pregati pentru nastere.

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput