Mamici de mai-iunie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 9
anky spune:
Buna fetelor,ca mai faceti?Eu imi simt bebelusul ca se misca in burtica dar numai cind stau intinsa sau ma odihnesc.
Anca DPN 08.05.05
si
Bianca
http://community.webshots.com/user/anky2100
loreen spune:
mai fetelor lamuriti-ma si pe mine cu un lucru
:calculatorul de la desprecopii calculeaza varsta bebelusului de la fecundare sau de la UM? Eu am avut UM 30.07, adica joi implinesc 18 si intru in cea de-a 19 saptamana.Dupa calculatorul de aici fatul are 15 sapt. si 4 zile.Iar azi la echo mi-a zis ca dupa DBP=36mm si CA=117mm am 17 saptamani.Zau daca mai pricep ceva.As vrea sa stiu mai precis pentru a-mi programa prenatalul, fiindca la noi in sistem nu se poate pleca de la servici pe o perioada mai lunga fara a avea inlocuitor,iar mie imi trebuie timp sa explic cuiva cam cu ce se mananca...
Cornelia spune:
Fetelor, am ajuns la un calculator cu Internet (eu nu am net acasa) si nu m-am putut abtine sa nu va scriu.
Loreen, Lutescu lucreaza si in decembrie, 21 este ultima zi. Eu am o programare pe 20. Dar crede-ma ca eu nu stiam ca eco este tridimensionala. Eu pana acum nu am vazut decat imagini bidimensionale. Oricum e f. performant.
Andutzy, stai linistita, eu pe Maria am simtit-o in sapt. a 20-a! Ma panicasem rau de tot. De fapt mi s-a parut ca o simt mai devreme, apoi nu am mai simtit nimic si am mai asteptat doua sapt. pana sa fiu sigura ca imi dadea ea picioruse.
Adina, ma bucur mult ca ne scrii din nou si ca ai scapat de grijile de la inceput. Ti-am zis eu ca o sa fie bine
.
Crissu, ma bucur pt. tine! E minunat sa il vezi pe bb si sa afli ca totul e in regula.
Va pup
Cornelia
(16 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
loreen spune:
buna dimineata fetelor
Cornelia am auzit din barfe ca Lutestii au echo tridimensional.In octombrie au primit aparatul.Mi-a spus o prietena care a nascut cu ea atunci.Pe cel vechi il au jos, iar cel nou sus.Ar costa cam 1800000 o echo performanta.Mi se pare enorm! Eu as vrea sa fac unul din cauza placentei.
Eu nici acum nu prea simt bebelusul.Pe prima fata am simti-o la 20, dupa care periodic, din ce in ce mai tare, pana in halul in care mi se modifica burta.Pentru cineva din exterior era haios, dar pentru mine era destul de dureros, tinand cont ca-mi pocnea cu preponderenta ficatul...
Macar sa fie si acum la fel...
O zi buna azi de 1 Decembrie, nu mancati prea multa fasole sa nu va fie rau apoi.
crissu spune:
Buna dimineata fetelor,
Cam pustiu pe aici...... sunteti acasa in plapumioare nu?![]()
Loreensa stii ca am patit-o si eu cu incertitudinea asta cu lunile cu saptamanile cu varsta fatului cu varsta sarcinii incat nici acum nu mai stiu ce sa cred. Eu zic sa nu te mai iei dupa calculatoarele de pe net ca nu au nici o relevanta. Incearca mai bine sa-ti tii claculul de la UM asa cum m-am invatat si pe mine fetele.Uite de exemplu eu am avut UM pe 10.09 si ieri cand am fost la eco trebuia sa am,dupa calculele mele, aproape 12 saptamani de la UM, dar, Iosup mi-a zis ca am avut ovulatia in partea a doua a ciclului (deci ceva mai tarzie) si ca de fapt am 10 saptamani si 2 zile......asta dupa masuratori.
Am vazut ca si tu ai fost la eco.......cate saptamani ai tu? Te intreb ca sa fac comparatie intre bataile inimii de la bebei nostri.......tu ai scris ca fetita ta are 136 batai pe minut iar bebele meu care este abia la 10 saptamani cum ti-am spus are 186 batai pe minut. Nu bate prea repede????/
Cornelia tu cum te simti .......ai mai sangerat? Sper sa va simtiti bine si tu si bebe
Red Rose mergi cu incredere la Herghelegiu am auzit lucruri extraordinare despre el..........asta in legatura cu profesionalismul...cica e printre cei mai tari din tara.........numai ca e cam ursuz.......nu prea e comunicativ in sensul asta. Sa-mi povestesti ca as merge si eu la el pentru cea morfologica dar mai incolo. Cam la ce varsta a sarcinii e bine sa faci aceasta ecografie? Si cat o costa?
La Iosup eu am avut noroc ca m-a programat in 2 saptamani........dar de regula se asteapta intre 2 si 4 saptamani.
Si ca sa va fac pofta maine mancam
e ziua lu'tati.![]()

Va pup dulce fetele
Criss si 
crissu spune:
Burtici,
Pe unde defilati azi de 1 decembrie.........ca e asa de trist cand nu sunteti pe aici.![]()
Vroiam sa va stresez si eu cu o intrebare.......cred ca am cam racit...ce ma fac? 

Stiti ceva remedii naturiste care sa nu afecteze pe bebe mic......ca pastile in nici un caz nu vreau sa iau.
Am auzit ca e nasol daca racesti cand esti in primul trimestru de sarcina dar desi m-am imbracat gros tot m-a luat.![]()
Criss si 
loreen spune:
crissu, in primul rand la multi ani pentru sotul tau pentru maine, s-ar putea sa uit pana atunci.
Dupa UM=30.o7 maine implinesc 18 saptamani si intru in a 19 saptamana.La primul control mi-a spus ca am avut ovulatie tarzie si voi naste pe la jumatatea lui mai.Apoi la urmatoarele DPN s-a modificat fiind intre 26 aprilie si 3 mai cel tarziu.Iar ieri la echo cand mi-a zis 17 saptamani am amutit.Ma intreb daca sunt de la fecundare sau de la UM.Bataile inimii le-a masurat de pe EKG.Le-am auzit si eu ca i le-a facut cu aparatul doppler.Dumnezeu sa-i mai inteleaga.I-am pus o mie de intrebari ieri si inafara de niste raspunsuri evazive nu am primit nimic.Vorba aceea si bani luati si ...
Daca tot e liber azi( si cum am internet acasa) voi sta mult la calculator.De dimineata am fost cu mitele la vaccinat, apoi la piata sa iau ce imi trebuie ca sa fac o ciorba de burta.I-am promis sotului, desi mirosul de vita imi taie pofta de viata pentru toata saptamana...
Zi buna in continuare voua si "chiriasilor"vostrii...
crissi spune:
Loreen?..vin si io la masaaaaaaaaaa
, la ciorba de burta...
deci, fetelor io muncesc azi ... ![]()
nu pricep nimik, voi mai tzineti pisici in casa ?? ca io am avut 2 si le am executat de frika... adika, aa, le am dat.. acum am doar rotwaileritza.. dar ea sta n curte.. am repetat de 3 ori toxo de frika pisicilor..
intrebare ptr fumatoare..?
mai scapatzi din cind in cind? la vreo tigara? deci io visez noaptea ca fumez... doamne ce viciu greu... nu pot sa zik, n am fumat de cind am ramas insarcinata decit 4 tigari, atunci la inceput... dar mi e atit de greu..
si alta chestie... avem voie sa ne cremuim cu orice pe corp? mai precis , pe burtika? adika orice lapte de corp? sau crema?
pupici ptr. fetele cumintzi.
crissi
Cornelia spune:
Buna fetelor! Eu sunt la birou, dar imi e asa de somn!
Loreen, hai ca nu mai stiu, la cine ai facut acum eco? Mie varsta sarcinii mi-o spune f. exact la eco. Eu aveam ovulatia prin zilele 11-12 si varsta sarcinii mereu imi iese dupa reperul asta.
Crissi, eu am pisica si catel. Dar pe pisoi nu prea il mai bag in seama. Important e sa nu-i schimbi cutia si sa te speli pe maini. Cat am fost insarcinata cu Maria am avut pisoi si doi catei. daca pisicile sunt pe maini bune, nu trebuie sa iti faci mustrari de constiinta, bb-ul tau e mai important.
Crissu, multumesc de intrebare. Azi nu am mai sangerat de loc si ieri un picut. tot sper sa fie ultima data.
Va pup,
Cornelia
(16 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
crissu spune:
Loreen,
Vreau si eu ciorba de burta..... e moartea mea.....
si sunt sigura ca iti iese excelent.
Cred ca la tine cand ti-a zis ca ai 17 saptamani s-a referit la varsta fatului si nu a sarcinii ca si la mine de altfel. Bine mie Iosup mi-a scris pe ecografie odata 10 saptamani si 2 zile (asta zic eu ca-i varsta fatului) si mai jos 12 sapt. si 4 zile (ceea ce ar trebui sa fie varsta sarcinii). Eu cam asta am inteles. Sincer ieri eu eram asa de emotionata incat nu prea i-am pus intrebari desi acum cand stau sa ma gandesc cati bani am dat si cate intrebari aveam sa-i pun..........
. Dar v-am zis si repet a meritat din plin ca l-am vazut pe bebe.
Iar despre bataile inimii la bebei si noua ne-a masurat cu Doppler si le-am auzit......a fost un pic ciudat.........si daia mi se pare ca sunt prea dese bataile fata de fetita ta. Ai gasit ceva pe internet referitor la acest lucru?
Eu am citit ca la baietei ar fi mai dese ca la fetite dar............
Iti multumesc pentru urari!
Crissi in privinta fumatului incearca sa renunti......si nu zic asta sa fac misto.....am simtit-o pe pielea mea de fumatoare activa .......a fost mai greu la inceput dar nu am mai fumat deloc si acum nu simt deloc nevoia desi sotul si prietenii fumeaza la greu.
.
Eu nu suport pisicile din pacate asa ca..........
Si eu sunt la munca si salut pe aceasta cale burticile care din pacate trebuie sa munceasca si azi cand aproape toata lumea e libera
Va pupa Criss si