LaFrance(25)
Raspunsuri - Pagina 8
oana cretu spune:
Dama, e un scump David. Cu alegerile astea, abia acum l-am vazut si eu. Ce de perisor are...Seamana cu tine! Sa va traiasca!
oana si bebitza din burtica (36s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
andiaroro spune:
Romania a avut niste indicatori economici "minunati" in ultima perioada, dar din pacate, pentru a intelege exact cum stau lucrurile ar trebui sa vedem putin ce este in spatele cifrelor:
- in privinta somajului:
Diferenta intre Franta si Romania este atat de mare din cauza modului de inregistrare a somerilor. Aici oricine a terminat cu somajul si trece la RMI este vazut in continuare ca un demadeur d'emploi si prin urmare este inregistrat in continuare ca somer.
In Romania cine a terminat cu somajul si asistenta sociala(parca asa se cheama perioada de cateva luni de dupa somaj-un fel de RMI)nu mai e inregistrat nicaieri. Sa ne gandim numai la cei care sunt pe la tara, care muncesc cu ziua pe unde apuca(cand gasesc) si care nu sunt nicaieri inregistrati.Asta e un singur ex despre cat de reale sunt cifrele cu somajul in Romania
-cresterea economica.Am avut una dintre cele mai mari cresteri ec din Europa incepand cu 2000 spre marea fericire a Guvernului(crestere care nu ar fi avut loc fara reformele incepute in timpul lui Constantinescu). Dar pb, cand vorbesti de cresterea ec este punctul de plecare una e sa ajungi de la 100 la 400 (Romania)si alta de la 1000 la 2000(Franta)-cifrele sunt aleatoare, dar am dat exemplul asta ca sa arat ca mai avem , din pacate, mult de crescut ca sa ajungem la punctul de plecare al Frantei..........
La capitolul saracie si analfabetism nu am nimic de comentat, poate doar ca , daca nu ne-ar trage in jos minoritatile am sta si mai bine decat acum la chestia cu analfabetismul
Oricum Romania va fi pe locul trei ca investitii in Europa, dupa Rusia si Cehia in 2005, dupa statisticile UNCTAD ...........ceea ce e de bine!!!!
andiaroro spune:
am fost printre fericitii cu "bine"........se pare ca profii astia pe aici au stilouri care stiu sa scrie decat "bine" sau "mai treceti pe la noi"........cica tin la renumele scolii!!!
geo spune:
Ia uitati ce zic cei de la BBC de Romania...offf tare mi-e teama ca intrarea in Comunitatea Europeana e un vis...
http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2004/12/041201_capitole_negociere.shtml
Didita, eu am cerut sa ma inscriu la Facultatea de medicina de la NICE in anul I dar au zic ca " nu e necesar" ca acum dau un examen si imi echivaleaza diploma de medic, problema e ca nu ma primesc la examen fara viza de lung sejur si viza nu o obtin doar ca " vreau" sa dau examen... pur si simplu ma invart in cerc... m-as inscrie la alta scoala dar la care??? ca am intrebat la fac de litere si acolo imi trebuie bac'ul international...
Stie cineva la ce scoala te primeste cu un bac " normal"???
"In dragoste nu exista carpituri. Ori e un intreg absolut, curat, ori nu e nimic"I. Vulpescu
"Iadul este calvarul de a nu fi in stare sa iubesti" Dostoievki
lu.more spune:
Seara buna, fetelor,
M-a apucat de vreo doua zile o stare de lehamite...
Totul a fost cauzat de povestea cu contestarea alegerilor in Romania si, pe masura ce citeam ziarele ma enervam (mai mult acum ca de obicei).
In concluzie azi am luat marea decizie sa nu mai citesc nimic legat de asta, nici macar mesjele de aici, de pe forum.
Mi-a venit asa, dintr-o data, in masina, cand ma intorceam de la serviciu, sa ma "lepad" de toate sentimentele pe care le mai am legate de Romania (si alea putine).
Imi cer scuze, va spun voua, poate e rusinos, dar o recunosc: de Romania ma leaga din ce in ce mai putine: prieteni nu mai am acolo (la capitolul asta am suferit o deceptie de cateva luni), parinti nu, mai ramane doar fratele meu si familia lui. Deja am spus-o, as prefera sa-mi petrec vacanta in alta parte, dar daca merg acolo e pentru el si pentru sotul meu, caruia ii place Romania cu tot ce a cunoscut el in ea deocamdata.
Nu mi-a fost niciodata dor de cand sunt aici, nici de locuri, nici de oameni. Nu am avut niciodata lacrimi in ochi cand am intrat in tara, iar cel mai adesea, campurile dintre Nadlac si Arad (primul contact cu Romania) le priveam cu tristete, dar cu detasare.
Nu mi-a produs nici un fior ziua de alaltaieri, cand unele dintre voi au urat multi ani cu bine Romaniei. In schimb de 14 iulie, pe plaja, asistand la focul de artificii, am avut lacrimi in ochi cantand La Marseillaise.
Aici sunt acasa, alt "acasa" nu exista. Ma simt din ce in ce mai putin romanca, asa de puternic e sentimentul in acest moment, ca nici nu stiu daca mai merg la vot pe 12. Eu, care ma infuriam ca nu puteam vorbi liber despre politica pe forum, sa mori de ras!
M-a apucat o mare lehamite, imi spun tot mai des ca romanii au soarta pe care o merita, nu numai ca sunt masochisti, dar isi mai si impletesc biciul pentru a fi loviti!
Iar linkul pe care l-a pus Geo mai devreme, despre intrarea Romaniei in EU... S-o mai putea face ceva pentru tara asta?
... Si in conditiile astea, eu trebuie sa continui lectiile de patriotism cu Anca, sa nu uite care-i sunt radacinile, in timp ce eu mi le tai de buna voie!
Am profitat ca sunt singura acasa, in scurt timp William o sa vine cu fetele lui, gata cu linistea!
Iata pozele pe care le-am facut sambata duminica trecuta la Toulon: socrul meu, caruia-i spun "papa" fara cea mai mica retinere, a implinit 70 de ani.
Am o familie frumoasa aici, care ma iubeste si pe care o iubesc. Am aici tot ce-mi trebuie. Mi-am gasit locul, dupa 30 si ceva de ani de cautari (bajbaieli) in Romania care nu mi-a dat nimic.
Voi cum va simtiti, fetelor ? (nici macar apropierea Craciunului provoaca nimic, am vazut ca Oana a deschis un subiect despre asta)
Papa 70 ani
« C’est une grande folie que de vouloir être sage tout seul. »
La Rochefoucauld
chatonel spune:
Cum sa ne simtim? Ca acasa, cel putin eu :) si sper ca si celelalte fete.
In orice caz, desi acasa(casa din ro) am familie, casa MEA e aici, unde traiesc zi de zi bucurii impletite de suferinti, asa cum fiecare are parte in universul lui. Ma regasesc aici si nu imi e rusine sa ii raspund fetitei care eram acum 25 de ani ca "sint si traiesc asa cum am mizat atunci, cind spuneam ca vreau sa traiesc in Franta si sa am masina Porsche, sa am un palat si un Print sa imi fie sot :)"
Fiecare vis se indeplineste, totul e sa stii sa il descifrezi...
Toulouse, la ville rose
http://ginsengclan.free.fr/
oana cretu spune:
Si eu ma simt ca acasa aici, dar ma doare tare destinul tarii mele de origine si mai ales atmosfera de Craciun imi lipseste tare.
oana si bebitza din burtica (36s+)
"Si maine mai este o zi..."
http://community.webshots.com/user/oanacretu
emoison spune:
Trec si eu pe aici, sa va dau vesti despre mine: am intrat la cursul ala pe care vreau sa-l fac (BTS Génie Climatique), ceea ce inseamna ca voi pleca un an la Le Mans (pot sa revin in fiecare weekend la Chartres). Mi-e un pic groaza sa pierd asa un an de viata de familie, nu mai sint in studentie unde chiar voiam sa fac facultatea in alt oras...
In alta ordine de idei, sint racita si am si o infectie urinara (las'ca trec ele...); In al treilea rins, m-am apucat sa-mi fac analizele pentru sterilitate, iar spermograma sotului n-a iesit prea bine (oligospemie moderata, astenospermie...) As vrea sa stiu mai multe despre asta...
Weekend placut, pupici
"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre
doruletz spune:
Acum si eu ma simt acasa aici, am cativa prieteni, un servici care-mi place (mult mai mult decat cel pe care-l aveam in Ro) , colegi simpatici, nu mai zic de consort si de pisoi, asta se intelege de la sine...In plus, pentru mine Parisul e cel mai frumos oras din lume, inca sunt indragostita de el chiar si dupa cativa ani de 'convietuire'
Ma duc cu placere si in Romania, citesc si ma intereseaza ce se mai intâmpla (m-au dezgustat si durut si pe mine alegerile astea), am parinti si prieteni acolo.. Insa in ultima vreme vacanta 'mare' ne-am facut-o prin alte locuri mai exotice, in Ro mergem de sarbatori sau in alte ocazii.
Insa n-a fost asa dintotdeauna, acum cativa ani si io resimteam exact ca si Oana aproprierea Craciunului, mi se parea ca sarbatorile nu au nici un rost aici, ca trebuie neaprat sa fiu acolo unde numeam eu pe vremea aia 'acasa';
Si ca sa torn gaz peste focul celor carora le e dor de Craciunul românesc uite si o poezie care pe mine m-a facut sa plang vreo 3 Craciunuri consecutive (mi-a trecut, azi o recitesc cu placere si...atât ).
la toata lumea
COLINDUL CELUI FARA TARA:
Unde-ai fi si unde te-ai tot duce
Cat ai fi de rau sau cat de bun,
Ca mai crezi sau nu mai crezi in cruce
Cel mai greu iti este de Craciun.
Cand se strang strainii pe la case
Si aprind lumini in pomii lor,
Ti se face mare frig in oase
Si de tara ti se face dor.
Cumpara-ti un cantec de pe piata
Si-o sa-ti cada neîndoios cu tronc,