LaFrance(25)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Draga geo, nu stiu daca te ajuta prea mult, dar sa-ti spun cum a fost pt mine. Eu sunt farmacista. Mi-am terminat facultatea la Bucuresti si dupa prietenul meu a plecat la lucru in Franta si m-am dus dupa el. Ca sa am dreptul la long sejour m-am inscris la o diploma de ciclul trei (DEA) la facultatea de farmacie. Deci un fel de specializare. Eu cand am venit nici nu stiam ca n-o sa-mi recunosaca diploma. Deci mi-am ales o facultate in orasul unde vroiam sa merg si, cu ajutorul unei profe din Bucuresti la care mi-am facut lucrarea de diploma am luat legatura cu o alta profa in Franta care mi-a propus un DEA (la care preda si ea). Toate demersurile le-am facut din Bucuresti, prin posta si telefon (mai putin ca era scump). M-am dus la ambasada cu hartia in care scria ca sunt acceptata in DEA si cu o declaratie de la prieten cum ca ma intretine si ... am asteptat 5 luni. dupa care am putut pleca. La fata locului am urmat scoala am resuit la examene si am continuat sa ma reinscriu la alte diplome de acelasi nivel pe principiu sa nu stau degeaba. Pentru moment la altceva nu mi-a servit, dar... poate ca nu se stie niciodata. Inscrierea la facultate de stat nu este enorma, iar dupa nu cred ca esti obligata sa te duci la cursuri. Ca sa te inscri in anul 1 la medicina cred ca trebuie sa te interesezi deja pt anul viitor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SMART spune:

MULTUMESC MULT MICHAELA! Din fericire pentru un mastere nu sunt asa de stricti, vor o traducere cu notele /20 si cu asta basta!
O seara placuta la toata lumea

FELICIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Samsara7 spune:

quote:
Originally posted by liliprejbeanu

Buna,

Care este legislatia in vigoare pentru concediu de maternitate?Cat timp trebuie sa fi lucrat efectiv ca sa-ti acorde concediul?
Eu lucrez de doi ani in CDD si in doua luni trec pe CDI. Ma intreb pot sa trec la operatiunea bebe sau sa stau cuminte inca cateva luni?

Liliana

despre CDD si sarcina, iata raspunsurile foarte clare: http://www.lesjeudis.com/fr/htm/conseils/emploi-droits.asp?page=2c
http://www.legitravail.com/maternite/obligations
http://www.lesjeudis.com/fr/htm/conseils/emploi-droits.asp?page=4f

Pe scurt, daca ai CDD patronul nu este obligat sa iti prelungeasca contractul in momentul cand acesta ia sfarsit, desi ai dreptul bineinteles la concediu de maternitate. In cazul unui CDI, iti reiei postul linistita. De asemenea nu esti obligata sa iti anunti patronul cand iti face CDI ca esti insarcinata, in schimb va trebui sa il anunti pe parcurs,bineinteles printr-o hartie oficiala, ca sa beneficiezi de un post mai usor de exemplu (in cazul in care ai o munca care poate fi considerata periculoasa pentru o femeie insarcinata). Cred insa ca vei gasi detaliile necesare in site-urile pe care ti le-am recomandat.

Michaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliprejbeanu spune:

'Neata fetelor,

Multumesc mult pentru raspunsuri, sfaturi si link-uri.
WE ma voi documenta in detaliu ca sa stim ce ne asteapta.

Si daca tot am vorbit de WE, vine si Sf. Nicolae cu cadouri, dulciuri si bucurie. Asa ca fiti cuminti ca sa primiti cadouri drept rasplata.

Liliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Liliana, faptul ca esti insarcinata nu este un motiv de licentiere, dar in candrul unui CDD ristti (daca seful a uitat ca a fost si el nascut de o femeie acum x ani) sa nu ti-l reinnoiasca. Concediul maternitate nu suspenda contractul de munca (deci CDD -ul merge inante). daca data la care revi este inca in cadrul CDD sunt obligati sa te reia pe acelasi post, daca nu...
Daca dupa cum spui este vorba de doua luni, eu te-as sfatui sa astepti CDI-ul. Bineinteles ca nu esti obligata sa spui ca esti insarcinata in timpul interviului, dar daca are senzatia ca l-ai mintit constient s-ar putea sa nu-i pice bine si sa-ti faca zile fripte dupa. Teoretic nu are voie, dar ai chef sa te bati cu toata lumea pt dreptul tau?! Cand ve-ai fii insarcinata vei face o declaratie obligatorie la securitatea sociala (doctorul o face) , in primele trei luni, si dupa nu mai poti spune ca nu stiai. Trebuie sa o faci ca sa ai dreptul la alocatii si la prima de nastere! declaratia la serviviu o faci ca sa ai dreptul la concediu de maternitate si la amenajarea postului (fara scaderea salariului!!!) in cazul in care manipulezi anumite substante periculoase sau faci efort fizic prea mare sau lucrezi noaptea...etc.
Oricum ai dreptul la concediu din prima zi de CDI (sau CDD).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

Schimb subiectul...

Avem la serviciu o revista a presei periodica si astazi erau informatii despre Romania. Va scriu pentru ca am comparat situatia cu Franta si stam mult mai bine la acest capitol.

1 / Procentul de analfabetism : ei il considera ca fiind in Ro de 2%. Am cautat cifrele pentru Franta si ... la francezi sint 4,8 %. Adica 3 milioane.

In plus, statisticile franceze estimeaza ca in afara celor 3 milioane de analfabeti mai exista vreo alte trei milioane de persoane cu dificultati. IN acest caz putem considera ca exista aproape 10% din populatia Frantei "handicapata" in ceea ce priveste scrisul si cititul. In Ro, doar 2% !!!

2 / Somajul : 6,6% in Ro.
IN Franta e de aproape 10%.
Atit timp cit vorbim in procente si nu in cifre, datele sint comparabile.

3 / Cresterea economica (fr : "la croissance économique")
In Ro ar fi de 4,9%.
In Franta se invirte intre 1,5 si 2%.

4 / La capitolul "Speranta de viata" evident ca francezii stau mai bine. Pentru Ro e de 70 de ani.

5 / Populatia sub pragul saraciei :
- 25% in Ro, ceea ce e enorm ! Un sfert din locuitori !
- In Franta este de 10,4% ! Ceea ce e foarte mult avind in vedere "la richesse", "la France - un grand pays", "liberté - égalité - fraternité", "le plus beau pays du monde", "le pays le plus productif dans le monde", "les acquis sociaux" et tant d'autres slogans avec lesquels on nous bassine tous les jours dans les médias !

------------------------
If you want to win you have to learn to be a master of the game.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anka-maria spune:

Am dat din lac in put. Mi-a trecut abcesul dar am alt necaz.
De cateva zile ma doare ingrozitor un san, e tare si mi se pare si putin fierbinte.
Azi ma duc sa fac carte vitale ca asa nu mai merge.
Problema este: trebuie sa ma duc la un ginecolog sau la un generalist?

just me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Bonjour fetelor. Va scriu putin în pauza.

Vroiam sa va întreb ceva : cum ati trimis bani pt Paul din Franta. As vrea sa trimit si eu si nu stiu cum sa fac.

Otilia, astept un semn.

Bisous

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Eu am trimis prin plic bani la administratori, cum am facut si cu banii pentru Cristi. Si vad ca nu am nici un semn de la Mirela. Otilia, poate ma ajuti si pe mine in privinta asta, ca Mirela nu imi raspunde la MP. Merci!

oana si bebitza din burtica (36s+)
"Si maine mai este o zi..."

http://community.webshots.com/user/oanacretu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Anca, la generalist te duci sigur! pe mine m-a controlat la sani el, desi nu aveam probleme! Si stii faza cu asteptarea la ginecolog...Poarte doar daca te duci in urgenta la spital...la ginecolog!Si nu mai astepta!!

Mergi la inceput