greselile trecutului
Raspunsuri - Pagina 2
Melaroxy spune:
iti doresc sa ai mult curaj in ceea ce vrei sa faci, dar ai grija si incearca sa nu influientezi fetita in nici un fel, ca orice i-ar spune cineva despre el e tot tatal ei, si v-a avea retineri fata de el abia cand va mai creste. sunt copii care dau vina pe parintele de acasa ca celalalt a plecat.
CURAJ. NU ESTI SINGURA!
Roxy Trixy spune:
Mihaela, cred ca iti este tare greu si inteleg foarte bine prin ce treci.
E bine ca ai hotarat sa vorbesti cu un avocat, e bine sa ceri si o ancheta sociala, pentru ca am senzatia ca fostul tau sot se joaca cu nervii micutei tale si nu isi da seama ce urmari poate avea comportamentul lui.
Iti doresc sa ai putere sa lupti pentru fetita ta, si nu te lasa intimidata de nimic si de nimeni!
http://community.webshots.com/user/roxytrixy
Roxana & Bianca micuta
Mitzi spune:
Fetitele, in general, sunt foarte atasate de tati. Pur si simplu doar pentru ca e "tata"! Sfatul meu este sa fii foarte atenta, indiferent de ceea ce hotatasti sa faci, ca ea sa inteleaga bine motivele tale. Sa nu se intoarca sau sa nu o intoarca impotriva ta. Invat-o pe ea sa il roage sa o aduca la ora potrivita, sa ii explice ca vrea sa mearga la zile onomastice, sa se pregateasca pentru scoala...sa fie ceea ce ea vrea si nu ceea ce trebuie sau ceea ce vrei tu. Daca nu a fost un sot bun poate ca macar este un tata bun si intelegator si se schimba.
Bafta!
vikinga spune:
quote:Pai daca e asa situatia, atunci ar trebui sa colaborezi cu tatal, sa va intelegeti. Nu trebuie sa te bagi in relatia lor, fetita il iubeste, vrea la el, asa ca tu trebuie sa accepti. De ex daca we trecut fata a ratat o onomastica a unei prietene, cred ca oarecum si ea a preferat sa stea cu el si sa nu mearga acolo. Iar daca i-a luat un ghiozdan nou n-ar trebui sa faci asa o tragedie si sa iei lucrurile prea in personal, adica noul ghiozdan e o chestie exact facuta impotriva ta. Exagerezi. Cel mai bine e sa lasati amindoi certurile astea de dragul fetei, sa mai lasati ura la o parte.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003) http://community.webshots.com/user/vikinga109
Originally posted by mihaela_s
Hmmmm, da asa e, daca ar fi dupa mine nu as mai lasa-o la el niciodata, m-as face ca nici nu exista...ce simplu ar fi...Dar ce sa ma fac...fetita il iubeste, e tatal ei si vrea sa-l vada in continuare.
Roxy Trixy spune:
Dar tu draga Mihaela, trebuie sa vorbesti cu fostul tau sot ca de la om la om, sa il rogi pentru jumatate de ora sa lase toata ura si inversunarea la o parte, si tu la fel, si sa discutati strict despre ce e mai bine pentru copilul vostru pe care il iubiti amandoi in egala masura. Trebuie sa ii explici ca tot ce face el este sa bulverseze fetita sa o ameteasca de cap, si daca tine intr-adevar la ea sa o mai si menajeze, trebuie sa il faci sa inteleaga ca aici nu au loc orgoliile voastre, sau ale lui in mod deosebit, si sa va concentrati amandoi asupra bunastarii copilului.
Trebuie sa inteleaga ca tot ceea ce a fost intre voi s-a consumat, ca ea nu trebuie sa plateasca pentru greselile voastre!
Ai grija de ingeras!
Cum sa iti spun, mama mea ne-a crescut singura, pe mine si pe sora mea, dar noi il iubeam foarte mult pe tata, si sa stii ca toata copilaria mea, mama mai putin, dar in mod special bunica mea, l-au balacarit pe tata in fel si chip, iar acum mare fiind cam stiu toate minunile pe care le-a facut tata, dar cu toate astea il iubesc exact cum isi iubeste orice om normal tatal, si vorbele lor nu mi-au afectat niciodata sentimentele!
Asteptam vesti!!!
Roxana & Bianca micuta
mihaela_s spune:
Ei, probabil mai trebuie sa va dau si alte amanunte...spre exemplu, tatal a hotarat ca el ii cumpara haine fetei si le tine la el, ca sa aiba fata ce imbraca cand merge la el, asa cum am spus un we la 2-3 saptamani. Atunci cand vede ca hainele ii raman mici, le trimite la noi ca sa se mai imbrace cu ele...nu pe toate, cateva doar. Dianei nu i-au placut insa hainele si ca atare au stat in dulap, ramanand mici. Le-am returnat tatalui, pentru ca le-a cerut si nici eu nu am chef sa spuna apoi ca o imbrac pe cea mica, care nu e fata lui cu hainele cumparate de el. OK, dar acum imi reproseaza ca EU nu am imbracat copilul cu hainele cumparate de el. Pentru ca fetei ii e frica sa-i spuna ca nu-i plac hainele. Iar el e convins ca eu fac asta impotriva lui.
In afara de pensia alimentara infima(30% din salarul min pe economie, pt ca atat a demonstrat el ca castiga, desi are firma lui si are casa personala care e in constructie) el nu contribuie cu nimic in plus. Mi-a spus ca nu imi da mie bani, ca sa-i cheltui eu, ca el ii cumpara fetei ce are nevoie dar la EL.
Pentru ca am observat ca daca il rog eu ceva atunci se impotriveste, i-am spus Dianei sa-l roage ea, si asta de ceva vreme. Dar tot nu e de acord nici cu propunerile fetei, iar acum la ultima cearta am aflat ca de fapt le considera ca venite tot din partea mea. Probabil de aceea se opune.
Vikinga, povestea a fost in felul urmator: Diana si-a aniversat 8 ani in 22 noi. In 20 noi(sambata) am tinut petrecerea cu colegii de scoala aici la noi. Dar voia si tatal neparat o petrecere. Cum duminica(21 noi) nu voia Diana sa mearga, pentru ca in 20 noi a fost si aniversarea sotului pe care l-am sarbatorit duminica, iar Diana nu voia sa lipseasca, a preferat sa lipseasca de la aniversarea colegei ei, care a fost in 27 noi. Pentru ca atunci sa-i sarbatoreasca tatal ei ziua. TOTUSI, am crezut ca voi putea avea intelegerea lui ca duminica sa o aduca mai repede pentru a ne putea onora si noi obligatia fata de colega Dianei.
In fine...cu el nu voi putea avea nici o discutie civilizata, mi-am dat seama, pentru ca incepe automat sa ma faca in toate felurile iar eu ma enervez si M-AM SATURAT!
Incerc din toate puterile sa nu o fac pe fetita sa sufere, incerc sa o fac sa inteleaga ca orice i se spune despre mine, ea e cea care ma cunoaste mai bine si stie de fapt cum e mama ei si poate va veni vremea cand va avea curajul sa le raspunda si ea. Acum doar da drumul la tv mai tare ca sa nu o auda pe bunica ei ce spune despre mine.
Cu ghiozdanul...problema nu e ca i-a luat alt ghiozdan, dar il tine la el pe cel luat de noi. Si tot timpul comenteaza de hainele cu care e imbracata fetita cand merge la el, ca de ce nu-si schimba cerceii cu cei cumparati de bunica ei, atunci vand merge la el...in fine, chestii care o jignesc pe micuta si pe care eu nu i le pot explica decat ca fiind rautati adresate mie si nu ei. Incerc sa-i explic ca toate aceste rautati vor sa ma loveasca pe mine de fapt, ca pe ea o iubeste.
Si Diana il iubeste, dar cu frica...ii e frica de el, ii e frica sa-l contrazica, sa-si spuna parerea. Poate ca e inca prea mica...dar eu am trait ca adult cu el si imi era frica...chiar si acum evit sa-i spun lucrurile care ma dor tot de frica.
Roxana, ai perfecta dreptate, ar trebui sa discutam ca oamenii, dar suntem amandoi firi impulsive, si cred ca ar fi mai bine sa nu ne mai vedem si vorbim deloc. Poate ca intr-o zi imi voi lua inima in dinti si daca vor continua discutiile urate despre mine atunci cand e fetita de fata, sa incerc sa-l fac sa inteleaga ca nu e normal asa ceva.
Si nu vreau sa o indepartez si sa-i vorbesc urat despre el tocmai pentru ca stiu mai multe cazuri de genul celui in care te-ai aflat tu.
Multumesc mult, sunteti niste dragutze si aveti cu toate cate un si o de la mine.
Mihaela, Diana(22 nov 1996) siSilvia(10 sept 2003)
poze1 ; poze2 ; poze3
bebelusi august-septembrie 2003
Roxy Trixy spune:
Oh Doamne fereste! Nu m-am gandit ca ai sa intelegi ca ar trebui sa ii vorbesti fetei urat despre tatal ei... am vrut sa iti dau exemplul meu, ca sa intelegi ca oricat s-ar strofoca el si ai lui sa iti faca, in fata fetitei, o imagine deformata, sansele lor de reusita sunt extrem de mici! Asta pentru ca sufletelul ei nevinovat stie mult mai bine si simte mult mai bine realitatea!
Tare imi este mila de fetita ta, mi se rupe inima cand ma gandesc ce simte inimioara ei....
Poate reusesti sa joci si tu teatru putin, cand vine el sa o ia sa ii pui cerceii de la bunica-sa si hainutele luate de el, chiar daca in restul timpului o imbraci exact asa cum crezi.
Oricum, insist pe ideea mea, trebuie sa te interesezi de un avocat bun care sa te sfatuiasac cum sa ceri o ancheta sociala care sa includa si 1-2 sedinte cu un psiholog care sa dovedeasca efectele dezastruoase ale tatalui in viata fetei... sau daca ti se pare prea mult, atunci impune tu limite, sa o vada cand vrei tu cum vrei tu si in conditiile tale.
Eu am senzatia ca tie inca iti mai este frica de acest monstru... sa iti spun ca am invatat eu de la viata pana acum: omul, ca si oricare alt animal are instincte... si ca urmare simte instinctiv frica celuilalt (se spune ca frica are miros - asa e draga mea). Atunci cand cineva iti simte frica automat se simte mai puternic si automat foloseste acest atu pe care il are in detrimentul tau. Atat timp cat mi-a fost frica de interlocutor, ca sa zic asa, am putut fi atacata foarte usor, dar in momentul in care m-am imbarbatat si am dizolvat aceasta teama de fapt putin justificabila (nimeni nu are drept de viata si de moarte asupra noastra, nimeni nu are dreptul sa hotarasca in locul nostru, decat unul Dumnezeu) am avut si puterea sa imi infrunt adversarul, ba chiar m-am inversunat intr-atat incat am inspirat eu frica.
Ideea este (ceea ce vreau eu sa iti spun) fii tare pe pozitie, arata-i ca nu te temi de el, arata-i cine este de fapt cel care hotaraste. Daca tu nu vrei sa ii mai dai copilul poti sa o faci... (asta daca vrei sa iei masuri extreme) el cu siguranta ca dupa o perioada va inainta o plangere in instanta si nu poate sa obtina prea multe, decat vizite scurte la doua saptamani. Eu una nu te sfatuiesc sa faci asta pentru ca zici ca fetita ta este tare atasata de dl. Big Shmack!
Daca ai sa reusesti vreodata sa vorbesti lejer cu el, intreaba-l ce e mai important: iubirea fata de fetita ta sau ura fata de tine.
Te imbratisez si iti doresc numai bine!
Roxana & Bianca micuta
alma spune:
Noi n-am fost foarte multa vreme despartiti, nici el n-a cerut drept de vizitare si timp de 3 luni nici macar un telefon n-a dat. Apoi am inceput din nou sa ne vedem, automat o vedea si pe ea, fara insa sa-si petreaca timp singuri.
In ceea ce priveste pensia, i-a fost stabilita la 25% din salariu, o suma frumusica la vremea aia, apoi i s-a parut lui ca e prea mult si a deschis actiune pentru recalculare. M-a acuzat intotdeauna ca mi-am cumparat lucruri in casa pe banii lui, chiar daca erau pentru copilul nostru (canapea in dormitorul ei, birou, calculator). Am simtit invidie pentru faptul ca ma pot descurca singura, desi in 6 ani de casnicie n-am cumparat decat o canapea si fotolii, cu mari rugaminti, chiar daca aveam apartamentul aproape gol.
De ziua ei si de sarbatori ii mai lua cate ceva de imbracat sau jucarii, dar nu scapa ocazia sa-mi reproseze ca fata e slaba (adica nu-i dau sa manance, cu alte cuvinte) sau ca nu e imbracata dupa ultima moda, desi nu i-a lipsit niciodata nimic. Mai puneau paie pe foc si ex-rudele, ba chiar de Craciun, cand primeam cadouri pentru copii, cadoul lui pentru copil ajungea la nepoti, ca fata lui primeste pensie, deci are de unde.
Mici mizerii care m-au tocat marunt, iar acum, ca stam impreuna in apartamentul meu, refuza sa contribuie cu altceva decat mancare si datoriile de intretinere pentru ca "iti dau pensie".
http://community.webshots.com/user/freediaro
Roxy Trixy spune:
Mihaela ce ai mai facut?
Ai vorbit cu un avocat?
Ce mai face fetita ta?
Roxana & Bianca micuta
mihaela_s spune:
Din pacate nu am ajuns inca la un avocat. Vin sarbatorile acum si nu am bani de dat pe la avocati, plus ca nu vreau sa opresc fetita sa mearga la tatal ei tocmai acum.
Diana e bine, n-a mai fost la tatal ei de cand am scris, a sunat-o de 2 ori si au vorbit, a intrebat-o cand merge la el in vacanta. Surprinzator si spre marea bucurie a fetitei, pentru ca stia ca mereu comenteaza la programul pe care-l fac eu, a fost de acord cu ce am hotarat eu. Anul trecut a mers inainte de Craciun pentru ca imi comenta mereu ca nu o las decat dupa sarbatori. Asa ca anul asta se multumeste cu ce doresc eu.
Eu n-am mai vorbit cu el deloc.
Hehe, si chestia cu ghiozdanul...s-a stricat fermoarul de o saptamana, iar acum Diana umbla la scoala cu ghiozdanul de anul trecut. Pentru ca pe cel bun il tine la el!
N-am renuntat insa la ideea de a merge la avocat, pentru ca focul s-a domolit, mocneste, nu s-a stins. Nu vreau sa se aprinda si sa nu fiu pregatita.
Mersi mult de intrebare.
Mihaela, Diana(22 nov 1996) siSilvia(10 sept 2003)
poze1 ; poze2 ; poze3
proaspete cu Silvia
bebelusi august-septembrie 2003